sarazan
|
Pozdravljene in mamice! Najprej čestitke vsem, ki ste v zadnjih dneh rodile . Ne pašem več v vaše čveke, ampak moram malo povedat, kako se mi rihtamo. Naša Sara skoz spi . Zbudi se na 3-4 ure, jo previjem in podojim, pa spet spi. Sara je že nazaj na porodni teži, kar pomeni, da res pridno je. Tako je pridkana . Možu sploh ne bodo verjeli, da je bil na očetovskem dopustu, saj je fino naspan in spočit . Mene šivi skoraj ne bolijo več. Punce, ne se bat poroda! To ni nič v primerjavi s skelenjem, ko se šivi zdravijo. Dva dni nazaj sem skoraj jokala od bolečin. Tudi premikat se nisem smela. Potem mi je pa prijateljica zrihtala Byvacin v spreju in je zdaj veliko bolje. Sicer ga ne priporočajo (ker je le antibiotičen), ampak meni je ful pomagal. Mogoče nasvet za na pot v porodnišnico. Jaz brez silikonskega nastavka še danes ne bi dojila. Pa sploh nimam problemov, da bradavica ne bi nabreknila. Samo tamala je ni hotela zagrabiti. Z nastavkom nam pa super laufa. Pa Bepanthen si vzemte in kar od začetka mažite, če še nikoli niste dojile. Se mi zdi,da je za prsa res šok, ko se otrok prisesa. Jaz sem rabila tudi nedrček in blazinice za dojenje. Mleka imam za izvoz in mi skoz teče ven. In seveda nepogrešljivi VIR 80 in VIR exstra. Vložki, ki so na voljo v porodnišnici, jih tam sami odsvetujejo, če si šivana. Baje, da so preveč grobi in ne dihajo dovolj. Za rano pa je najbolje, da se čim bolj zrači. Jaz še danes nosim tiste mrežaste gate (v Sanolaborju je 90 sit en komad, pa pralne so!). Si sploh ne predstavljam, da bi gor dala svoje hlačke - ker bi me preveč pritiskalo na rano. Upam, da me nimate za vsiljivo, če vam svetujem. To so moje izkušnje in mogoče bo kateri kaj pomagalo. Lp, sarazan.
|