|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 14:21:45   
ursi
Kami, držim pesti, da bi čimbolje opravila izpit. Si pa res pridna, da vse lepo sfolgaš skoz. No, saj po eni strani je res, ko bo lepše vreme bomo bl zunaj z našimi user posted image , mogoče je sedaj vseeno mal več časa. Vseeno, kapo dol.

Sarazan, meni se zdi super, ko se oglasijo tudi naše februarske mamice. Se mi zdi, da so vaši napotki še najbolj verodostojni, resnični. Babice nam lahko pravijo, kako bo, pa je vseeno od vsake posameznice mal drgač. Ko si pa enkrat na tem pa vidiš, kaj bi blo mogoče še dobro, če bi imele zraven v porodnišnici, da bi nam olajšalo te dni. Saj če ne rabiš te tko nč ne stane, če neseš nazaj domov. Res sem vesela vseh vaših predlogov.

Pri nas pa drugače nč novga. Ponoči je še vedno najbolj obiskan wc, skoraj vsako uro. Ne vem, a sem se mogoče tud mal prehladila, al pa user posted image  tolk pritiska na mehur, da je manj zmogljiv.user posted image  No, še 14 dni, če bo vse prav.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 15:04:14   
Eviii
sarazan, vsaki nasveti, ki jih tle dobimo, so več kot dobrodošli. še posebno nam, ki še čakamo na odhod v rim. mislim, da imamo skori vse torbe že pripravljene, pa kak nasvet še vseeno prou pride. dat not kako stvar preveč, ni nikoli odveč. ker če kej pozabiš, je pa res hudič. mene je zadnič mož spomnu, nej si dam v torbo še labello in kremo za roke. zadnič ko sm bla v bolnici, sm skori dehidrirala, ker je bil zrak tako slab in suh. in si ne moreš čisto nikakor pomagat. še posebi, če je mraz, ker ne moreš niti okna odpret in malo svežega zraka not spustit. tam naštimajo gretje na full in pol si čisto zdehidriran. sm rabla kr ene tri dni, ko sm pršla domov, da sm pršla ponovno k sebi.
pr nas tudi nič novega. kot zgleda so tisti lažni popadki prejšnji teden minili. bo pa res zanimivo videt, kakšni so pravi popadki. me kr firbec matra dat vse to skozi... pa sej bo še prehitro pršlo!!!
kje ste ostale? danes je res nekam tiho tle na rr-ju med februarčicami user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 15:17:03   
jasnica
malamisha sicer ne vem če se je potrebno naročiti na CTG, ampak pokliči na 01 522 61 10, tam naročajo za UZ in verjetno CTG tudi,ker je na istem hodniku.

Sarazan meni se zdi full lepo da nam katera da kakšen pameten nasvet. Full si želim imet dojenčka kot imaš ti, da pridno spi in je, mamica pa lahko še kaj vmes postori. user posted image user posted image user posted image za malo Saro!!!

Jaz sem dons čist polna energije, od 6h zjutri skoz neki delam, pa me ne utrudi. Kakšen dan mi je pa še vstat težko.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 16:32:06   
tinkatonka
Hojla!

Samo na kratko proočilo iz pregleda...potem pa šibam dol kuhat, da kaj ne prisomodim.user posted image

Na ctg.-ju je bil user posted image  živahen, tko da smo posneli lep utrip. Potem na koncu me pa neki začne špikat, tko pekoče v spodnjem delu trebuha. Ko sem prišla notr v ordinacijo je G. rekla, ja nč pol pa kr na stol, da mal pogledamo kako je tam spodaj. Na moje veliko veliko presenečenje sem odprta 2cm, stanjšan MV in glavica že lepo pritiska dol. Jaz pa čist paf. Ok sej res da komaj čakam, ampak da se pa že kr dogaja tam spodaj, to pa nisem pričakovala. No in še zdej me vse neki špika. Ja očitno se je tudi pri nas začelo. Ampak to nič ne pomeni, še vedno lahko rodim čez rok, ampak je pa rekla da lahko tudi že jutri. Me je hotla naročit že za v petek, pa sem rekla, da ni treba, da bom v ponedeljek prišla, pa če bo kaj narobe al se bom pa čudno počutila, se bom pa že v petek prišla pokazat.

No in kako je reagiral moj mož....ja kr smejat se je začel. Je rekel, da ga user posted image  že zdej nič ne uboga, kaj šele bo user posted image . No mene pa zdej sve boli spodaj od pregleda, čeprav sam pregled odprtosti ni bolel, sam zdej me pa tko boli, kot da bi me kdo s kolom pretepel tam spodaj.

Dovolj za zdaj..se javim še kaj kasneje...

Lp

Tina in user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 16:51:07   
ninaki
Hej punce,

se jaz sem prisla domov s pregleda. Prejsnji teden sem se pohvalila, da me je gin pohvalila zaradi kg. Jaz pa vsak dan proslavila s cokolado oz. cem drugim sladkim. Vceraj sem spekla pecivo za tasta in tasco, pa dragi je usul polno sladkorja v sladko smetano. Zjutraj sem pa se spila 2 dcl breskovega kompota - ultra sladkega. Posledica - 3kg vec od prejsnjega tedna in sladkor v urinu. Sestro bi kmalu paf, ko sem ji povedala kg, zdravnica je bila kar ok, me ni nic kregala. Mali na CTG spet miren. Jaz ne vem kako naj ga zbudim za ta CTG. Bi moral biti okoli 5 zjutraj, takrat je aktiven se pa se. Skratka, do cetrtka imam prepoved sladkega, pol pa na kontrolo urina. Pol bomo pa videli kako in kaj. Drugace je pa tudi mene pogledala notri, je se vse zaprto in zmehcano (3x hura za malinove liste :-))) ) Je rekla, da me, po vseh pregledih in izvidih sodec, caka ok porod. Upam, da res. Plodovnice je tudi se dosti in je ok. Sva se pa malo menili in je rekla, da smo nosecke kot mali otroci - ce nas pohvalijo, pol se kar pokvarimo. Letelo pa je na moje kg, sem ji priznala, da sem pac morala proslaviti njeno pohvalo s cokoladami :-)))) Skratka, v cetrtek grem spet tja. Malo me je panika zagrabila, da ne bi zdaj na koncu fasala kak diabetes, ker ne bi hotela, da mi sprozijo porod. Hja, bi mi morala bolj zagroziti v prejsnjih mesecih, bi se bolj cuvala, pa se na kg ne bi toliko pridobila. Ampak, ko zdaj nazaj pogledam, mi sploh ni zal, he, he, he. Sem prav uzivala, ko se sploh nisem nic nazaj drzala. No ja, bomo videli kaj bo v cetrtek. Zdaj bom abstinirala.

Drugace sem pa danes bolje, nisem vec zalostna. Dobila sem se s sodelavci, smo si privoscili pizzo in 2h klepet. Je prav pasalo. Zdaj grem pa malo lenariti.

Sarazan, jaz sem ze par dni premisljevala kako ste, kako kaj Sara. Sem ti ze hotela namigniti, da nam kaj napises - se tako najvec naucimo. Izkusnje so vedno dobrodosle, tako v zvezi s porodnisnico, kot z otrockom. Tako da ti kar kej napisi kaj kej pocnete pa kako Sara napreduje (a ste jo ze kopali?). Bomo vesele!!!!!

Punce, uzivajte, se se cujemo,

Nina


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 17:19:57   
tinkatonka
Hojla še enkrat....

No pa da dokončam, kar prej nisem uspela, zdaj ko je želodček poln.

Kami...ti si pa res pridna. Kako je šel izpit? Pa jutri imaš še enega a ne? user posted image Za Evana in njegovo spančkanje, pa seveda tudi enuser posted image  za njegovo mamico, ki se je pridno držala diete, da ne bi imel krčkov.

sarazan...hvala za nasvete. Veš da bodo še kako prav prišli. Vse tiste, ki ste rodile toliko prej, boste zdaj nekakšne "učiteljice", saj se bomo najbrž kr dosti zatekle k vam po nasvet, npr. kaj naredit s krčki, dojenjem,....

Jaz pogrešam bobiko in njeno porodno zgodbo: A katera kaj ve, kako je z njo? Al je pa samo tok zaposlena z Manco, da nima časa pridt na RR.

No jaz sem danes šla potem po pregledu še mal v šoping. Nič večjega sicer, sem pa končno kupila še zadnji dve stvari, ki sta mi manjkali in sicer plenice in trdo milo. Oboje sem vzela od babylove. Prijateljica, ki je pred kratkm rodila je zadovoljna s to znamko, pa sem rekla, da bom tudi jaz poskusila.

Zdaj grem pa mal počivat in noge dat v luft, ker me bolijo, pa mal me hoče glava bolet, najbrž od vsega razburjenja danes.

malamisha....upam, da boste čimprej odkorakali v Rim in se vrnili z user posted image !!

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 19:04:23   
čuko
Pozdravljene punce!

Hvala za vse čestitke.!

Včeraj smo prišli domov in se že cartamo. Bom bolj kratka, ker me full boli presredek in moram klečat ter pisat.

Naš Gal je velik, priden in zdrav. Edino kar imava smolo je da se je napil plodovnice in ima kolike, da se kar jočem zraven ko ga zvija.

Bom napisala svojo porodno zgodbo na temo rodili smo in dodala nekaj slikic v album!

Se čitamo in pišemo!

Čestitke vsem novim mamicam ostalim pa želim čim hitrejši in neboleč porod!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 19:23:18   
AishaM
Čuko, se že veselim tvoje porodne zgodbe in slikic.

Ninaki, tudi jaz kar po božje častim malinove liste..user posted image user posted image  (od kar so mi na pregledu rekli, da imam vse že fino zmehčano).

Sarazan, super so nasveti, ki si jih podelila z nami. Tudi sama sem nad tem navdušena, saj mi je zelo v podporo.

Tinkatonka...morda pa nas boš prehitelauser posted image ? Ko sem sama danes izvedela, da sem odprta 1cm, sem bila ful happy. Še samo 9 mi jih manjka...

Danes me je obiskala patronažna sestra na predporodnem obisku. Sva malce pregledali stvari, ki jih imam pripravljene za user posted image , se pogovorili o dojenju in prehrani po porodu. Sem zelo zadovoljna, saj je prav prijetna in nič kaj ukazovalna. Mi je le svetovala, vedno pa je rekla, da če mi kaj ne bo všeč, naj vedno poslušam svoj občutek. Ful super.

Lepo bodite

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 19:29:15   
tinkatonka
čuko....sem si pogledala slikice tvojega Gala. Kako lep fantek, posebej na tisti zadnji slikici, ko tako lepo spančka. Pa že pravi korenjak je.

Evii...tudi tvoj trebušček sem si ogledala in si sploh ne morem predstavljati kje skrivaš svojega otročička. Očitno ga res nosiš čisto zadaj. Moj trebušček je pa pravi trebuh in ga skoraj ne moreš falit. Kok pa imaš obsega trebuščka če ni skrivnost? Jaz sem že na 110cm. Res pa je da sem se kr dost zredila in sicer 16kg. Pa nobene strije nimaš. Blagor tebi user posted image user posted image  Upam da je tudi ne dobiš.

Punce kok ste se pa kaj ostale zredile in koliko imate kaj obsega trebuščka. A sem samo jaz tak user posted image  ??? Mislim da celo vodim na lestvici najbolj porejenih februarčic, a ne?

aishaM....jaz sem pa kr z mešanimi občutki dojela novico da se odpiram. Sem se kr mal prestrašla, češ a zdej gre pa res zares, čeprav obenem pa komaj čakam. Priznam pa da bi šla bolj mirne vesti rodit, če bi user posted image  počakal še kak teden, da bo moj dragi manj obremenjen v službi. Je pa res, da kakor bo user posted image  hotel tako pa bo. Mogoče bo pa vseeno počakal na očkata in mu je s tem samo hotel sporočit, da naj malo pohiti. Moj mož je namreč zdej kr mal prestrašen.

Uf...spet špika. Tko na vsake toliko časa mal špikne, kr zapeče me. Ampak čisto malo. Me v bistvu sploh ne zaboli, ampak kot da bi me kdo z iglo dol špiknil v nožnici. Pa ne traja bolečina dalj kot par sekund user posted image  A mam jaz čudne popadke al je pa to kaj drugega. user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 6.2.2006 19:41:06 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 21:19:02   
taja27
Pozdravček še od mene mamice in user posted image

sarazan sem prav vesela tvojih nasvetov, ki so mi samo potrdili, da imam večina svari, ki jih bom potrebovala že v torbi. tudi jaz imam rajši kakšno stvar več, kot pa da bi mi potem manjkala. ko sem bila v bolnici sem tudi sama opazila, kaj so potrebovale mamice - pa večina jih ni imela skoraj ničesar. smo res srečne, da si lahko pomagamo takole z nasveti na forumu.
kakšno srečo imaš, da je vaša pupi tako pridna. user posted image  za malo Saro.

čuko dobrodošla nazaj med februarčice. sem že pokukala slikice vajinega sinčka in moram reč, da je prav lep.

tinkatonka jst mam +13 kg in sem tud ooogrooomna, mere pa 107 cm. ko pogledam bušija od zgoraj se mi še ne zdi tako velik, ko se pa vidim od strani mislim, da bom vsak trenutek počla. kar ne morem verjet, da sem to jaz. potem zagledam še podbradek ... Miss Piggy ... še dobr, da nisem blond ... ker pa kar precej otekam, se malo tolažim, da je tle tud kej vode ...

eviii kje pa si ti svojga bušija pozabla, ko si se slikala??? kar ne morem verjeti, da imava isti PDP!!!

vas pridem še počekirat pred spanjem

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 22:10:51   
tinkatonka
Pa kje se danes vse skrivate? Sej res, da je že nekaj mamic med nami, ampak vseeno ste bile prešnje dni bolj aktivne tudi tiste, ki na user posted image  še čakamo.user posted image Očitno je malo zatišja pred naslednjim boom-om. No upam da se vse počutite dobro.  

Vsem vam želim eno prav lepo noč, da se zbudite naspane kot že dolgo ne in tudi sama upam na takšno.

LAHKO NOČ! user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 6.2.2006 22:11:24 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 22:23:29   
sarazan
Čuko, kako lepega fantka imate. Se mi zdi, da je kar precej očku podoben, a ne?
No, saj pravijo, da so vsi otroci najprej podobni očetom. Tako naj bi narava poskrbela, da jih sprejmejo za svoje user posted image .

Me veseli, da vam ni zoprno, če vam povem, kakšno mojo izkušnjo.
Pozabila sem še na labello. Dajte ga partnerju v žep, ker torbe ne boste vzele s seboj v porodno sobo.
Meni so na prvi obisk prinesli 4 plastenke 1,5 l vode. V torbi sem imela samo 0,5 litra. Tisti čaj, ki ga dobiš v porodnišnici, je prav zanič. O hrani pa sploh ne bom govorila.
Če se še kaj spomnim, napišem.

Komaj čakam, da bomo vse februarčice klepetale o naših user posted image .

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
6.2.2006 22:39:32   
petrina28
Halo!
Da se še jaz malo javim. Danes sem tudi jaz imela pregled. CTG je bil o.k., srček veselo bije, popadkov nič,  ginekološkega pregleda pa mi ni naredil. čeprav se mi zdi neumno, da nič kaj ne preveri ginek, ali se morda pa le dogaja kaj. Pri prvem otročičku sem tudi imela v četrtek pregled s CTG, krivulja popadkov ravna kot deska, odprta nič, je bilo rečeno, da še ne bo kaj. Malo morgen, v petek popadki, v soboto pa moj srček.....

Sem pa slabokrvna (hemoglobin imam 95, a je to že ful slabo?) in moram jesti te ogabne železove tabletke v kombinaciji z nekimi drugimi, ki omogočajo boljšo absorbcijo železa. Brrrr so ogabne, kot da ni že Rutacid proti zgagi dovolj odvraten...

Kar se tiče kg sem tudi jaz zelo pridna. Dva tedna pred rokom jih imam + 14. Saj grejo nazaj. Prvič sem se zredila 16 kg, 10 sem jih pustila v porodnišnici, ostale pa so do osmega meseca počasi izginile. Obseg trebuha pa imam od 98 do 105 cm, odvisno ali si merim zjutraj ali pa zvečer...

Kar se tiče nagrajevanja s hrano, mene ni nihče pohvalil, pa se vseeno veselo nagrajujem s sladoledom, he, he. Tako mi diši, da ga pojem neverjetne količine.

Danes sem imela tak gnezditveni nagon, da se še komaj pokonci držim. Kopalnica in WC generalka (ploščice, kad, umavilniki, školjka, obloge....), pa okna sem vsa pomila, sedaj se pa počutim 100 let nosečo in komaj čakam, da mi ne bo treba več s tem velikim trebuhom okrog skakat.

Aja, iskrene čestitke vsem mamicam, očkom in dojenčkom. Srečna sem za vas, ker ste doživeli enega najlepših treutkov, ki jih človek lahko...

Se mi zdi, da bo potrebno počasi na forumu novorojenčki ali dojenčki odpreti temo z naslovom FEBRUARČKI 2006, ker bo teh več, kot pa preostalih nosečk, he, he...

Vsem lepo in mirno noč...P.



(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 7:59:12   
tinkatonka
HOJ!

Kako ste kaj februarčice?? Vse še sladko spite? Blagor vam, jaz pa že od 6h strašim pokonci, pa že ponoči sem ene dve uri v luft gledala, pa še migrena me že od včeraj zvečer matra. Oh ja. Zadnje dni sem tko pod stresom. Pa vem da to ni dobro, ampak si ne morem pomagat. 

Od včeraj, ko so mi povedali da sem odprta 2cm, zdej tko čudno hodim, kot da bi se bala da mi bo user posted image   ven padel. user posted image user posted image  res sem hecna. Ampak kaj vse naredi psiha a ne. No naslednji pregled imam spet v ponedeljek na polno luno, ki jo vse tako čakamo, da vidimo, če bo imela kaj vpliva. Pri meni je na lunine krajce, na polno in na prazno luno user posted image  vedno bolj aktiven kot ponavadi. Mogoče ga pa tokratna polna lunca privabi ven.

petrina28...dobrodošla spet nazaj na februarskem klepetu.

No danes ima pa Ezi svoj PDP, takoj za njo pa jutri malamisha. Kaj je punce, se že kaj dogaja?

Dobro jutro v zelo, zelo mrzel dan februarčice!!!

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 8:08:33   
Eviii
jutro... kot zgleda, sm danes prva tle. ta noč je bla obupna za nas. sicer nism šla spat pozno (okoli enajstih). so me pa okoli treh in pol zbudili krči in popadki, ki so se po eni urci umirili. pol pa nism mogla več zaspat nazaj... danes bom ko en zombi in po možnosti bom cel dan prespala.
sm si pa že malinov čajček skuhala in ga zdej pridno pijem, medtem ko prebiram rr.
danes greva z možekom in gradbenikom še enkrat pogledat hiško, da se pol dokončno odločimo, ali jo bomo vzeli al ne in da pol gremo v nakup, po možnosti še preden bom rodila.
moji kg so drugače na +7,5 in sm prou zadovoljna. pa se čisto nič ne šparam. sladko mi sploh ne uide in tudi druge dobrote so na seznamu. je pa res, da sm po cele dneve na wc-ju in pridno odvajam user posted image . pa brez nobenga donata... kot zgleda je mene (k sreči) tko narava obdarila, da se fajn čistim. obsega mojga bušija ne vem. te slikce so ble posnete pred dvemi tedni. takrat je bil moj buši na 90 cm. se bom spet kej zmirla in vam napisala. se mi zdi, da mi je v teh dveh tednih buši full zrasu. bom se spet kej poslikala in dala v album.
petrina, zdi se mi, da je hemoglobin 95 kr malo slabo. spodnja meja nej bi bla 120. jst sm mela novembra 114 in sm kr dobila železove tablete. sm pa povedala g, da mi delajo slabo in mi je predpisal sirup. in je dosti bolši. na zadnjem pregledu je bil moj hemoglobin na 119 (torej, skoraj ok), pa mi je vseeno predpisal še naprej železo. bolj iz varnosti tokrat. ne se pa sikirat zaradi tako nizkega hemoglobina. vse user posted image  smo temu podvržene. en recept? ko vzameš tableto (ali sirup) popij zraven dva deci vode, v katero dej pol šumeče tablete multivitaminov in multimineralov (včiri sm jih kupla v millerju, so v akciji po 108 tolarjev na škatlo - 20 tablet). na dan popij vsaj eno tako tableto. meni je precej pomagalo. pa precej zelenjave ti priporočam.
a včiri ni nobena rodila? prou pogrešam hupanje sredi noči...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 8:11:11   
Eviii
jutro, tinkatonka... vidim, da sva obe na istem. mogoče je pa to posledica najinega tajniškega dela user posted image user posted image user posted image .
sm hotla samo še neki pripomnit: pogrešam marty... kje si? včiri sm jo vidla tle gor prjavljeno, pa ni nič napisala. kaj nam hočeš zbežat???

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 8:15:27   
Tina76
Mrzlo jutro!

Se ravno na CTG odpravljam in sem malo še na RR pokukala. Miprav nič ne diši ta CTG ker se pri meni nič ne dogaja(še) in mi ni ravno najbolj za it v to mrzloto zunaj. Ko pridem nazaj, poročam kako in kaj.

Tinkatonka.... jaz doživljam enake vbode tam doli. Tako kot si ti opisala tako mene pika.... kot bi me z iglo.

OK grem zdaj

Bye bye

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 8:40:21   
AishaM
Dobro jutro -

malce sem danes zjutraj prestrašena in bi vas prosila za nasvet. Včeraj mi je G naredil stripping (rahlo odluščenje plodovnih ovojev), kar lahko inducira porod (hitreje s sprožijo popadki). Rekel je, da bom malce krvavela, kar je bilo res. Vendar krvavim še danes (gre sicer za bolj obarvan izcedek). Pa me zanima, če ima katera kakšne izkušnje s tem? Se mi zdi ta krvavitev kar malce predolga... Sem se sicer odločila, da bom okoli poldneva poklicala v porodnišnico in povprašala.

Hja, moj trebuh ima obseh 89 cm. Je res majhen. Pridelala pa sem + 7 kg. Sem sicer ful drobne postave, tako da je to poslediva tega. Ker jem pa normalno in vse možno.

Glede hemoglobina.. Kot je Eziii napisala je spodnja meja 120. Sama sem na decembrskih preiskavah imela 100 in sem seveda dobila tablete. Mi je pa G pojasnila, da to še ni kritično (če prideš na 80 je kriza), me pa je opozorila, da v zadnjih tednih nosečnosti raven še hitreje upada.
Posledica nizke ravni HG pa je lahko mnogo večja utrujenost matere po porodu in prav tako otroka. Ampak za to poskrbijo tudi potem v porodnišnici.

Toliko od mene za sedaj.

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 10:00:17   
jasnica
Dobro jutro!
Danes sem pa prava zaspanka, sem komaj vstala. Zatečena sem ko user posted image , komaj pesti skupaj stisnem.

Trebuh 101 cm, teža +14kg. Kako lepa naloga bo- do morja mora it vse dol!

AishaM jaz sem v četrtek po pregledu tudi krvavela, imela sem kri pomešano s sluzjo, pa sem celo paniko nardila. V porodnišnici so rekli da je to posledica pregleda. Pa full me je trebuh bolel, sem imela občutek da bom kar rodila. Zdej pa je vse mirno, se počutim kot da sploh ne bom nikoli rodila.

Pridem še nazaj!

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 12:36:34   
ursi
Moj buši ima obseg 106cm, kg pa +11. Se mi pa kar pozna, ker sem bl majhne postave. Ampak nič mi ne gre bolj na živce kot moj podbradek.user posted image  Pa tudi zelo težko se ga znebim.

Včeraj sem govorila z eno punco, ki je rodila v Postojni, pa je jamrala edino, da nimajo kej prida tople vode. A je mogoče še katera slišala za to, al je to le mal nakladanja.user posted image  Jaz se drugače zelo rada umivam s tako vročo vodo, da pridem iz kopalnice kot rak.user posted image  

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 12:39:20   
pika-poka
lep pozdravček in najprej hvala vsem za lep čestitke!user posted image

evo..pa smo končno doma..mij je blo kar hudo v bolnici..sem bla sama v sobi pa je mau dolgcajt!user posted image

se še kej pol javim inše kaj napišem!user posted image

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 12:51:37   
suky
Jutro februarčice....no js sem šele zdej pokonci in sploh nisem dojela da je že tolko ura. Že dva dni me ponoči dajejo popadki, boleče otrdevanje in tako nič ne spim. Zaspim ob 8h zjutraj in zato tako dolgo potegnem. Sem se pa res prestrašla zdejle ko sem vstala....čisto trd trebuh, vse je blo skupi nabrano na desni strani, kar bula se mi je nrdila, otroček se pa ni hotu premaknit in pika. Joj sem se prestrašla, kar tresla sem trebuh pa nič! Potem sem pa pojedla polento in mlek in se je pikica malo oglasila. Sem si prov oddahnila. Res ne vem če bom dočakala CTG, ki ga mam v četrtek.

Eviii tvoj trebušček je pa res majhenuser posted image  Pa kakšenga more met šele AishaM, če ma samo 89user posted image  Js sem tud BLA drobno bitje s 170cm in 45kg pa je moj trebuh na 97cm kile pa na 67kguser posted image  Čeprov mi vsi pravjo kok sem še vedno suha pa bla bla sem itak ko enuser posted image .  Če bi se mal čuvala na začetku kot se sedaj bi blo prov fletno, samo NE.......Ti kr jej pa jej sej si nosečauser posted image user posted image  

Glede hemoglobina pa vidm, da je čist različno. Men je G reku, da je zauser posted image  normalno do 105, kar je pod je kritično. Js sem ga mela že 106 pa nisem nobenih tablet dobila, samo reku mi je da morem pač jest čimveč take hrane, ki vsebujejo železo, kar je za mene ful težko, ker ne jem nobene zelenjaveuser posted image  Sem dobila v lekarni en sirup na čisto naravni osnovi narejen, 5000sit sem dala in še dobro da je pomagaluser posted image  Zdej mam hemoglobin 116 in so prov zadovolni z mano. SEm pa slišala, da so tablete za železo ful ugabne in da kr zobje gnijejo po njih. No, vsaj moji sestrični je v zadnjem mesecu zgnila štiricauser posted image  Zato se paste da tablete čim manj valate po ustih..kr goltat!!

Joj, js sem tok fouš, ko gledam slikice februarčkov...sami llepi in zdraviuser posted image ! Res čestitke vsem mamicamuser posted image

Zdej si grem pa js tud mal čajčka nrdit, da bomo lažje rodil, a neuser posted image

LP

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 13:02:57   
Kami
Čao punce,
no, dejmo že it rodit, da čimprej odpremo nov forum! user posted image user posted image user posted image

Evan ima dans prvi pregled pri zdravniku. Zdaj že ful šibava okoli. Včeraj je bil izpit čista štala. Sem prišla s takšnim glavobolom iz učilnice, da pred sabo nisem vidla. Po tem se vseeno vidi, da sem še v tem poporodnem obdobju....
Rezultati bojo konec tedna, vam javim. V četrtek pa še enega... user posted image
Bodte pridne, pa fajn prtiskat! user posted image

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 13:15:26   
bobika
Pozdravljene!!!
Po več kot dveh mesecih se vam ponovno pridružujem.
ČESTITAM VSEM, KI STE RODILE in ŽELIM VSEM ZDRAVE IN NASMEJANE OTROČIČKE!!!!user posted image user posted image user posted image
 
 
ZAHVALJUJEM SE TUDI VSEM ZA ČESTITKE OB ROJSTVU NAŠE MANCE! HVALA!
 
 
Včeraj sem na brzino preletela nekaj zadnjih debat foruma in sezname novih mamic. Vidim, da sem bila ena izmed prvih februarčic, ki se je preselila v januar.
Z debatami nisem nič na tekočem, pa verjetno še hitro ne bom, ker mi moja mala user posted image  zavzame kar precej časa. Saj ni toliko dela z njo. Ob prostem času ko spi, pa mami opravlja dela, ki so ostala, ko je ni bilo doma. Polg tega je prci teden, ko sva preživeli doma bil poln obiskov. Precej naporno.
 
Sedaj pa še moja zgodba:
Če se še spomnite, sem šla predčasno v bolnišnico zaradi premalo plodovnice in zastoja rasti otroka. Po 4 tednih, ki sem jih preživela v porodnišnici se je dr. odločila, da sproži porod, ker je bila količina plodovnice kritična. Ob pregledu je ugotovila, da je porcija  še ohranjena in maternični vrat dolg 3cm. Kar je bilo razumljivo za tolko pred pdpjem. Vseeno se je odločila, da poskusi z naravnim porodom in z vstavljanjem gela. Drugi doktorji se niso ravno strinjali s tem, ker je bila možnost, da rodim po tej poti minimalna.
In tako sem se v sredo 18.1 odpravila v porodno sobo. Ob 10tih so mi vstavili gel. Zorenje oz. neke vrste popadki so se pričeli kar hitro. Bolečina je sčasoma popuščala. Zvečer so mi ponovno vstavili drugi gel. Popadki so čisto minili. Prespala sem celo noč. Obljubljen mi je bil cr. Saj ni bilo videti razlike. 19.1 sem zjutraj ob šestih dobila še zadnji gel. Popadki so se spet pojavili. Ni bilo nič hudega. Čakala sem na 13 uro, da grem na cr, ker se mi ni zdelo, da bi lahko bilo kaj iz tega. Ob 10.me je pregledala in ugotvila, da sem odprte za dva cm. Ob enih so mi predrli mehur in porodna doba se je začela. Po uri "svojih" popadkov sem dobila umetne v žilo. Takrat pa mi je postala res kriza. Mislila sem, da ne bom zdržala. Hotla sem cr. Babica me je pomirila in mi dala protibolečinsko inekcijo.
Bolečina je postala znosna. Ne boste verjela, ampak jeza sem cel porod prespala. Med popadki sem spala tako močno, da sem sanjala. Malo za smeh: sanjalo se mi je , da sem v plastične lončke sadila plastične rožice user posted image .
Ko so se začeli pripravljati na porod, sem mislila, da bo porod v drugi sobi. In končno se je zgodilo. Tri popadki na eni strani boka, tri na drugi in pritiskamo in že je ob 16.58 prijokala pupika. Ati je od veselja zajokal, mami pa ni mogla verjeti, da je že mimo.
Manco so nama kar takoj odpeljali, ker je bila toliko prej rojena in tako majhna. Tehtala je 2330g 47cm. Čez nekaj časa so jo za minutko pripeljali pokazati in pocartati. Noč sem preživela sama. Manca je do drugega dne ostala v topli poslici na intenzivni. V petek okoli 12 sem jo dobila in  začeli sma se cartati in dojiti. Dojenje je nama kar steklo, dokler ni dobila zlatenice. Pol pa je bila tako utrujena, da ni mogla več sesati. Ponovno je šla v intenzino pod lučko zaradi zlatenice. 24 ur sem bila zopet brez nje. Vsake tri ure sem jo poskušala dojiti, ampak je bila vedno tako zmučena in zaspana, da sma se le pocartali lahko. Zlatenica je padla na tako stopnjo, da je dobila posebno posteljico za zlatenico in sem jo lahko imela pri sebi. Iz dneva v dan je bilo boljše. Vedno več je pojedla in lepo sma se zredili. Čez 7 dni sma lahko šle domov.
 
Tako sem po 5 tednih lahko zapustila porodnišnico. Kljub dolgi dobi mi je hitro minilo. Z osebjem porodnišnice Mb, pa sem bila tudi zelo zadovoljna (vsaj z večino). POHVALA PORODNIŠNICI MB!user posted image
 
Sedaj pa doma uživama, jema, spima, se cartama in včasih tudi jokama. Moram priznati, da imam kar srečo, saj le malo joka. Podnevi skoraj nič. Malo hujše je ponoči, ko bi vsi ostali radi spali, on pa ima polno energije.
V petek sma bili na pregledu in sma bili pohvaljeni ker se je tako lepo zredila. Tudi vse ostalo je ok. Imama se super.
 
To je naša porodna zgodba. Vse, ki še čakate na svojo zgodbo, želim čimhitrejši, lahek in brez zapletov porod, ki vam bo ostal v spominu.
Tiste, ki pa že imate svoje sončke ob sebi, pa se le lepo cartajte in bodite zdravi.
 
Lep dan in upam, da vas nisem preveč zdolgočasila z dolgim pisanjem. Mi je malo oproščeno, ker tako dolgo nisem bila na forumu user posted image
 
lp, bobika in Manca

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
7.2.2006 13:38:10   
taja27
bobika še enkrat čestitke za malo Manco. Me prav veseli, da lepo napreduje.

včeraj zvečer in ponoči je tudi mene špikalo tam spodaj (kot opisujeta tinkatonka in Tina76). zgleda, da se bo začelo kaj dogajati. spala nisem nič, ker se nikakor ne morem znebiti strahu, do česa lahko vse pride pri porodu z medeničko ... vem, da si s tem ne delam nič dobrega, vendar si enostavno ne morem pomagati ... da pa lažem drugim, da me nič ne skrbi, pa tud nič ne pomeni, saj gre vendar za mene in mojega otroka. pa vsi okoli mene so tako pametni, ko gre zame in za moje strahove ... če bi bili še zase tolko ...

jaz vsak dan beležim gibe naše punčke in jo moram pohvalit, da je zelo pridna. če ob 9 zjutraj spi jo pač nagovorim, naj me malo pobrca, da bova prej gotovi. in tale naša punči me čist uboga. kar ne morem verjeti, kako se odziva na moje božanje in nagovarjanje. joj, komaj čakam da jo spoznamuser posted image

kar se pa hemoglobina tiče; sem brala pri Pušenjaku, da se dodaja železo če je pod 110. jaz ga imam 113 in ni moj G nič reku, da sem kritična.

se beremo

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




ime za punčko
madjanca

katero vam je lepše?

Metka (62%)

Žana (38%)


Število vseh glasov: 206

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!