ninaki
|
Hej punce, najprej hvala vsem za cestitke!!!!! In pa cestitke vsem novim mamicam, ockotom in dojenckom Tini76, ockotu in Jostu pa veliko poguma. Drzimo pesti!!!!! Midva sva danes prisla domov. Enej je super. Dojenje steklo, redi se vsak dan bolj. Moja gin se je precej zmotila v napovedi teze - za 700g v minus, tako da smo se mickeni. Pri meni je porod "sprozila" prijateljica. Je bila na obisku, pol ure po tistem, ko je sla, se je zacelo s popadki - bolecina kot pri menstri, spredaj v trebuhu, zadaj v krizu. Na zacetku nic posebnega, potem se stopnjujejo. Meni so se vmes celo malo ublazili, tako da sploh nisva vedela ali iti ali ne. 2h sva jih doma predihovala, potem sva se pa odlocila, da se greva pokazati. So se pa takoj zaceli na 5 minut. Midva sicer nisva prekmalu prisla, bi pa lahko se malo doma pocakala. Samo nisva vedela kako mocni bodo, oz. morajo biti in sva kar sla. Zdaj veva za drugic V porodni sva cakala, da se do konca odprem in predihovala popadke. Pomagala je masaza kriza - za dragega. Popadki so se pocasi stopnjevali. Dobila sem tudi umetne, ker se nisem dovolj odpirala. Do 6cm je slo z mojimi, potem se je pa ustavilo. Umetni so vse skupaj pospesili, tako da sem se v susu odprla 10 cm. Babica kar ni mogla verjeti. Moram pa reci, da so bili ti popadki cisto nekaj drugega, kot prejsnji. Na momente tako mocni, da mi je celo telo zakrcilo, kot da bi me kdo boksnil v trebuh in bi se "zaprla" kot skoljka. Tako so me zakrcili. So pa pomagali, da se je Enej dol spuscal. Njegovo spuscanje sem precej cutila v krizu - na koncu nisem vedela ali so popadki prisotni ali ne, saj je bilo tiscanje v krizu non stop prisotno. Babica je se rekla, da bomo spraznili mehur, samo Enej se je odlocil, da bi pokukal, tako da sem 2x pritisnila in je bil zunaj. Babica ni mogla verjeti, je rekla, da je bilo tako super, da lahko cez 2 leti se 1x pridem Punce, poslusajte babice. Super so, super vodijo cez porod. In pa dihajte in sproscajte se vmes, ko popadkov ni. Jaz sem si z vsakim vdihom in izdihom dopovedovala, da sem mehka, da se odpiram, da se vse razteguje in siri in da bo Enej kmalu zunaj. Moram vam pa povedati, da je bilo pri meni tako, da takrat, ko so bili ta mocni popadki nisem mogla pravilno dihati. Je prevec zakrcilo. In takrat sem se tudi jaz zakrcila. Tako da sem dragemu narocila, da me je non stop opozarjal, da se moram sprostiti in dihati. To mi je precej pomagalo, saj so popadki tako mocni, da se avtomaticno zakrcis. In pa, probajte doma potrenirati iztis s spodnjim delom - torej lulanje in kakanje. Zapomnite si kako pritiskate, ko greste kakat. Taksno pritiskanje je za iztis. Bodite pogumne, ne se ustrasit. Ne bom rekla, da ne boli, ker boli. Samo bolecina pride in mine. Z vsako bolecino pa bo vas mali soncek blizje vam. In nagrada, ki jo prejmete na koncu, je vsega vredna. Se vecje bolecine. Mene je edino malo begalo, ker sem se spomnila iz MS, da se pritiska sele cisto na koncu, ko babica rece. Ko sem imela tiste popadke, ki so me zakrcili, me je mocno sililo na pritiskanje. In si nisem upala. No pol mi je pa babica rekla, da naj kar pritisnem, da bo sel Enej prej dol. Tole me je malo zbegalo, ker ko sem pritisnila, je bilo lazje, kot pa zadrzevati pritisk. Skratka, punce, ne se bat. Kar hrabro. Rojstvo je res nekaj neverjetnega, ko pa gledam moja fanta tam ki corita na postelji, mi gre pa kar na jok. Zelim vam, da bi cim prej v roke dobile svoje zakladke. Kar pogumno!!! Lepo spite, Nina
|