|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
5.2.2006 20:44:50   
janč
ojla
midva sva se rodila 13.1.2006 in sva zelo pridna in luštkana
pri porodu je moj Okar tehtal 3.560, tako da nismo imeli problemov s kopanjem, čeprav sem babco prosila, naj mi ga ne koplje, ker ga rajši sama, ko je buden, da mi ne zameša njegovega ritma
ni mi ugovarjala, ker imam že tretjega otrokažlepo rasteva in se razvijava in upam da bo tako še naprej, saj sem ena izmed tistih mamic, ki grejo po 105 dneh v službo,očka pa bo ostal doma na p0orodniški
srečo želim vsem januarčicam in asploh vsem mamicam in nosečkam
srečno

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 176
5.2.2006 21:32:31   
pikica*
Ojla punce!

Za nami je pa en tak sproščujoč vikend. Včeraj smo šli vsi trije na Dolenjsko pogledat Zojine stare starše in moram priznati, da je prav pasalo. Z user posted image  sva končno imela nekaj časa zase, tako da sva šla SAMA na kavo. Pravi balzam za dušouser posted image . Pa še ponoči je Zoja spala kar pet ur skupaj. Pa še danes zjutraj sva spet imela uro in pol časa zase. Res je pasalo it malo ven med ljudi. Popoldne smo se vrnili v Ljubljano, vajo pa bomo ponovili čez par dniuser posted image . Punce, res vam priporočam, da si vzamete čas zase in greste malo ven, ker si je nekako treba napolnit baterije. Midva sicer nimava težav s časom zase, saj je najina user posted image  dokaj pridna in tudi čez dan precej spi, vendar je vseeno težava v tem, da sva ves čas doma, ker še ne moremo ven. Pa tudi paše malo odklopit od vsega skupaj, kar pa lahko narediš le, če ti otroka kdo drug malo popazi. Komaj že čakamo toplejše dneve, da lahko začnemo s sprehodi.

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 177
5.2.2006 21:33:16   
lumpy
Ojla user posted image ,

kako? Vidim , da ste kar pridne tule gor. Vedno ko pridem , kar nekaj časa rabim da vse preberem in pridem na tekoče. Res je naši malčki so nam kar spremenili ritem in ni več toliko časa, predvsem ne za naše user posted image . Še dobro da so tako potrpežljivi in ustrežljivi, no mojemu je edino že zoprno ker mora sam v trgovino hoditi.

Mleka ni pa ni. Ne vem več kaj naj počnem, se mi zdi da sem preveč nervozna ( podzavestno) in da zato ni nič. Morala bi se sprostiti.

Nejca,
midva dodajava Aptamil, v bolnici  sva bila zaradi zlatenice  od 27.01.2006 do 31.01.2006, poslali so naju v Maribor , ker so bile v  Slovenj Gradcu vse lučke zasedene.

Uniq,
čestitke, sedaj pa veselo cartanje z vašim korenjačkom.  user posted image

Jaz sem nohtke že dvakrat postrigla, ker je imel tako dolge in je bil ves pokraspan. No prvič sem jih kar potrgala, ker so bili čisto mehki,  mi babica ni rekla da jih ne bi smela.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 178
5.2.2006 21:36:35   
lumpy
O, pikica blagor ti!Lepo da sta si lahko tako privoščila.

Jaz tudi komaj čakam, da bomo lahko končno šli ven, se mi zdi da bo čisto drugačno vzdušje. Toda malo morava še počakati, se namreč še nismo kopali, ker sva morala nazaj v bolnico, pa tudi temperature so pri nas še kar pod minus.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 179
6.2.2006 8:15:39   
Nyah*
Ojla!

Tako lep, soncen vikend je bil, mi pa domauser posted image , komaj cakam pomlad!!!! Stalno bomo na terenu, prisezem!

Pikicauser posted image user posted image , res super, da sta si vzela cas zase! Midva tudi planirava ta teden malo ven, dokler je se ljubi doma, moja mami se je ponudila, da nama Najo pricuva, tako da, komaj cakam, res rabim, zrak, druzbo,..., pa da se malo oblecem, pa zrihtam (kaj bom pa obleklauser posted image  huh) pa zamenjam okolje.

Jaz sem bila vceraj spet vsa na glavouser posted image , lumpy, razumem, da ti je tezko, tudi jaz se matram s tem dojenjem, mi je se vedno ful hudo in se ne morem sprijaznit, da ne bi vec dojila. Se bom poskusala, baje je dobro, ce otroka kar pred vsakim obrokom pristavis, da se tvori mleko, ko sesa, pa da se bo stanje izboljsalo, sem sedaj v eni knjigi brala. Baje da ni za obupat, ceprav mi gre na zivce, ko pise, da lahko vsaka zenska doji, ce le hoce user posted image . Kako pa?? Ce pa ne gre!!  Mleka ni in ni! Midve se kao dojiva pol ure poj pa se 70 Aptamila cez poje!! Haloo, koliko pa mam poj jest mleka??? NIC??

Drugace Naja ponoci spi in na tri ure je, podnevi pa jeva na dve uri, manjse obroke pac. Ritem se se ureja, a bo ze. Sem se ze navadila da spim ponoci 5 ur s presledki, podnevi kako uro zadremam, pa je ok.

Kje ste ostale? Kaj dogaja?

< Sporočilo je popravil Nyah -- 6.2.2006 8:17:12 >

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 180
6.2.2006 8:43:28   
meta22
živjo čvekice!

vidim da tudi kot mamice pridno čvekate na forumumi imamo z našim user posted image  kar veliko dela, tako da vas ponavadi samo na hitro preberem. kot vidim imamo skoraj enake težave z našimi sončki. tudi mi imami probleme z krči. vsaj mislim da so to krči, ker se mali začne zelo napenjati in godrnjati zraven. pa z rokicami pa nogicami začne mleti. pa to vse skupaj ravno ko tako fajn zaspi. pa ga ti krči spet zbudijo. ni še star 3 tedne pa ga že mazra. mislite da je to mogoče?
mu dajem hipov čaj, ki ga je priporočila patronažna. danes zjutraj ga je spil kat 1 dl. a mu lahko pustim da toliko čajčka spije?
drugače spimo še kar v redu, sicer nek ritem še lovimo ampak mislim da počasi bo. saj on bi spal, pa ga začnejo krči matrat al pa se mu mleko dvigne in bruha pa se zbudi.
imamo probleme tudi z bruhanjem, kar se mu dosti dogaja. čeprav skoraj vedno podreva kupček, pozneje ko ga položim v posteljico bruha. sem že dvignila ležišče pa mislim da ne pomaga kaj preveč.nasvet!!!
drugače je pa zelo priden dečko. joka malo, pa če ga pustiš v posteljici in noče zaspati, se po minuti joka umiri in zaspi. pa tudi ko ga krči dajejo ne joka, takrat samo zelo na glas godrnja.
mi smo se kopali že takoj 5 dan ko smo bili doma. mu je popek že v bolnišnici odpadel, pa kilo so bile tudi ta prave. sva že prava mojstra v kopanju, čeprav ni rad nagec. v vodi uživa ko pa ga dvignem iz nje pa začne mahat pa krilit pa jokat da jen hudič, tako da ga komaj umirim. upam da se navadi, ker mam namen iti po 4 mesecu z njim plavat.
včeraj smo šli prvič malo daljšo turo ven. prvič z vozičkom.je prav pasalo. njemu in meni. sem sedaj komaj videla kako mi manjka civilizacija pa družba pa ...... komaj čakam pomladi!!!
z dojenjem zaenkrat še nimava problemov. čeprav se mi zadnje dni zdi da mleko usiha. me joške ne bolijo več, pa tudi velike niso več tako kot pej. ko pa probam iztisniti mleko, pa kar prišprica iz joške. no bomo videli!

uf sem se razpisala. upam da se vam bo dalo brati pa svetovati. vprašanje gdaj se vam spet oglasim. fino čvekajte še naprej ker ste polne super nasvetov. grem dat valčija v postlo ker mi je zaspal na rokah. bomo vidli če mi uspe.

lp
Meta

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 181
6.2.2006 9:35:27   
*hana*
Ojla,

tudi za nami je prav lušten vikend.
V petek smo imeli prvo posvetovalnico in vse je OK, Hana se je od odpustne teže zredila za 1 kg-pravi mali bajsek. Zdravnica je rekla, da ima edino malce manj močne rokice, ampak da je to normalno za prezgodaj rojene in imava kontrolo čez en mesec (ko bo glede na PDP dejansko stara 1 mesec), drugače pa bova obiskale razvojno ambulanto. Popoldne pa jo je sestra od mojega user posted image  peljala na sonček in potem še malo popazila, tako da sem pospravila celo stanovanjeuser posted image user posted image , no saj tudi drugače čist uspevam sproti poštimat.
V soboto pa smo šli na male počitnice k mojim do nedelje. Mami si je v soboto privoščila frizerja in obisk parih trgovinic po Domžalah. Uh res paše!!!
Hana je bila pridna, malo se ji je sicer podrl ritem hranjenja in spanja (vsak malo popestva, pa smo tam), malo pa jo tudi moti še vedno zamašen nosek, tako da težje diha in se od tega zbudi. Je pa sedaj zbujanje na 3 ure podaljšala na 4.
Danes pa je sicer že sonček, samo mraz kot user posted image  in bova raje še malo počakale na toplem, da se težave z noskom uredijo (če bo katera imela te težave, najboljša je tista fiziološka raztopina v kapsulah od Niveje in lepo stisneš par kapljic v vsako nosnico, da se ščisti in poskusit nahecat, da user posted image čimvečkrat kihne, da smrklček pride bližje in z baby palčko narahlo počistiš ven). Je pa pediatrinja rekla, da če je nosek zamašen in malo gnojne učke še ni panike, da pokazatelj za večji prehlad ali karkoli hujšega (beri za obisk zdravnika) je kašelj otročka. Toliko za info, da če cca 5x na dan šlišite, da vaš user posted image  zakašlja gas do zdravnika.

Glede časa za pogovor in nežnosti z user posted image  - mislim, da kar gre in se ni prav bistveno spremenilo no bi morala še njega vprašatuser posted image , vedno se najde minutka, da ga mal stisneš in mu poveš, .......saj veste kaj radi slišijo.....saj bo boste videle!!)

No fajn se imejte, grem mal likat, dokler je še vse mirno.

Uniq čestitke za fantička!!!!!!

Čau

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 182
6.2.2006 10:19:40   
Kami
Čao punce!
Mi smo pa danes krasno spali. Od polnoči do 4h, pa potem do pol osmih. Nočnih krčev razen tam nekje med 22 in 24h ni več!!! No, vsaj dans jih ni bilo! user posted image  Pa tudi včeraj ga je čez dan manj zvijalo in zdele nič ne jamra (ponavadi je prestokal cele dopoldneve). Očitno moja dieta začenja delovat (po šestih dneh- očitno se je telo moralo še očistit!!!). Sama bom sicer znorela od te hrane, ampak važnejši mi je "spanc kot žganc" al kako že pravijo! Sem seveda tudi totalno zaprta. Ali slučajno katera ve, kaj lahko vzamem proti zaprtju, ne da bi vplivalo na moje mleko? Zdaj bom še cca 1 teden vztrajala na tej hrani (samo krompir, polenta, kruh, meso in ribe!!!) in če bom videla, da mu je res bolje, si bom vsake 2 dni dodala kaj novega v hrano. Ne vem, punce, probajte, če ste res pripravljene zdržat. Men je sicer res tole odurno, ker nisem ne vem kakšna mesojedka, ampak res potrebujem spanec.
Danes imam za piko na i še izpit! Držte pesti!
In fajn se rihtajte!

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 183
6.2.2006 12:18:03   
AlenkaIST
Kje pa ste danes vse? A se po sončku sprehajate?

Jaz sem že vse možne teme prebrala tle gor. Majbolj me je zanimalo kdaj so se punce odločile za prvi sex po porodu. Povprečje je 4 do 6 tednov. Veliko pa jih opisuje občutek, da je bilo kot prvič. Torej januarke, kdaj greste v akcijo?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 184
6.2.2006 12:40:50   
puri
Jaz sem pa ravno iz sprehoda. Danes je prav lep sonček zunaj, čeprav mraz je pa še vedno.

Uniq ČESTITKE za malega Janauser posted image user posted image user posted image user posted image Končno si ga dočakalauser posted image

Alenka, jaz bom počakala kar 6 tednov, ker baje se šele takrat maternični vrat čisto zapre. Je pa že kar težko čakat, ane,...............mojuser posted image je že prav nestrpenuser posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 185
6.2.2006 13:20:01   
Lumpi
Uniq .............. ČESTITKE user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz bom počakala (verjetno) 6 tednov, mogoče kakšen danj manj.

Pri nas sije sonček, mraz pa kot user posted image user posted image .

Ko bi le bilo čimprej 10 stopinj, da bova lahko šla ven.

Sem naja pa dones naročila v posvetovalnico. Imel jo bo točno takrat, ko bo star 6 tednov.

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 186
6.2.2006 13:31:23   
lumpy
Ojla mamice user posted image ,
mi nismo nič na sončku, ker je v naših krajih še krepko pod minus, pa patronažna sestra še ni dala " žegna ", ker se še nismo kopali - pa kmalu bo, upam vsaj, namreč kopanje je na vrsti jutri.

Sex ?!? Meni se že kar lušta, da o mojem user posted image  ne govorim, no saj je  še kar potrpežljiv za moškega moram priznat. Ampak tudi jaz oziroma midva bova počakala do prvega pregleda po porodu, potem pa veselo ...user posted image
Kaj pa zaščita punce ? Ste kaj razmišljale?
Saj nam ne ostane kaj drugega kot kondomi, a ne ? Fuj, imam odpor do njih, pa če zlo pogosto uporabljava to stvar odreagiram kot bi bila alergična - me začne skelet v nožnici, pa tak zopern občutek dobim, potem ko pa nekaj časa ne je pa vredu, potem pa spet.... user posted image

Kami, držim pesti user posted image , pa oglasi se kaj kako ti je šlo.

Meta 22, če kar naprej bruhata, poskusi med obroki večkrat podreti kupčka, nama je to pomagalo, sva tudi bruhala, potem pa sva od  patronažne dobila nasvet da naj tudi vmes med obroki podirava kupčka in deluje. user posted image

Nyah, dajva vztrajat še naprej, lažje nama je ker sva dve, pa še sigurno bi se katera našla. Mogoče pa se zgodi kakšen čudež ?!? user posted image  Vseeno bolje nekaj materinega mleka kot nič. Že to sva za pohvalit, ker vztrajava in se ne predava kar tako ter poskušava na vse različne načine - veš koliko je takšnih, ki vržejo takoj puško v koruzo.

Se pravi bomo začele s posvetovalnicami? Kako fajn. Midva jo imava v četrtek. Kaj vse pa  naredijo ? A zelo dolgo traja ? Gre hitro ?

Neposredna povezava do sporočila: 187
6.2.2006 14:19:02   
lumpy
A veste kaj me še zanima.  user posted image

Koliko morajo naši malčki pojesti pri enem obroku v ml? Je to odvisno od starosti otroka, teže otroka? Obstaja mogoče kakšna tabela?  user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 188
6.2.2006 16:05:10   
pikica*
Ojla!

Mi smo bili pa danes prvič na sprehodu. Sicer samo za 15 minut, ampak je pasalo. Je patronažna rekla, da gremo komot ven, ker je bilo okrog nule in ni pihalo. Kopali se še nismo. Naj bi se danes, ampak smo prestavili na jutri, ko bomo našo gospodično še stehtali (me prav zanima koliko se je tale požerušček že zrediluser posted image ).

Seks? Uf, bomo še  malo počakali. Še dobro, da pred porodom ni bilo abstinenceuser posted image .  Sva pa tudi midva že debatirala o zaščiti. Nimam pojma kaj bova izbrala.

Dojenje tudi nam ne gre najbolje od rok. Ampak se s tem niti ne obremenjujem. Trudila se bom še kakšen teden ali dva, potem pa menda otrok že dobi vso zaščito, ki jo potrebuje. Škoda živcev.

Mi imamo posvetovalnico čez dobra dva tedna. Smo se kar namučili z iskanjem pediatra, ampak nam je uspelouser posted image .

Zdaj pa šibam, Zoja se je ravnokar zbudilaSeveda lačnauser posted image .

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 189
6.2.2006 16:05:31   
Anonimen
Ojlala!

Na kratko. Naša Klara je pridna. Krčev nima (trkam na les). Ponoči se zbuja na 3-4 ure (spet trkam). Hodiva vsak dan na enourne sprehode. . In ima polno mozoljev po obrazu. Baje je to normalno ...

Lumpy in Nyah, kr vztrajajta!
  Jz sem, in se je izboljšalo do te mere, da adaptirano mleko dodam le še pred spanjem, pa še to ne vsak dan! user posted image Čimveč pristavljat, magari na vsako uro. Če pa malčki dalj spijo, potem pa vsako uro pumpat, pa tut nič zato, če nič ne spumpata, važn da pumpata!(naša pumpa tolk pumpa, da nobena pumpa tolk ne pumpa, kot naša pumpa pumpa user posted image user posted image user posted image - zdej pa že afne guncam...) Pa res se ne preveč živcirat okoli tega (stres pa to...)

Lumpy, moja je stara točno en mesec. Mojega mleka popije od 80-125 ml/na obrok in zadostuje za 3-4 ure user posted image . Prilagojenega pa 110 ml (toliko piše na škatli), ampak se zeloo matrava. Traja celo uro da  spije vsega.

Aja!...UNIQ! ISKRENE ČESTITKE IN VELIKO VESELJA OB BRISANJU KAKANE RITKE user posted image
Zdej bomo pa lahko kmalu šle okoli jezera ane? Midve z user posted image sva dons šli malo ob jezeru in na kavico v Prešerna, je na terasi tko fino sonček sijal....joj kolk je blo super! Jezero je že zamrznjeno in najbolj korajžne mamice se celo z vozički sprehajajo po ledu...user posted image

SEX?! Kaj pa je to???!!!user posted image user posted image Zame je bil od 5.meseca naprej PREPOVEDAN!user posted image Pol pa zračunajte...Jz bom ponovno izgubila nedolžnost!!! user posted image user posted image
Zaščita ja....midva bova kar kondome prakticirala, alpa bova spet "pazila" in pridelala še kakega user posted image ...Nekatere se odločajo za Mireno, ampak kaj vem...baje malo boli nekaj časa..pa še draga je (okoli 30.000)

Kami, več variant proti zaprtju:
-vsaj 1x na dan obrok z žitaricami (surovimi!) Npr. Jogurt ali mleko z ovsenimi kosmiči, ali z žličko lanenega semena. (ampak če si na dieti potem verjetno ne smeš mleka user posted image ) Mogoče bi lahko med "dietno" hrano primešala kosmiče ali laneno seme (je brez okusa)...
- suhe slive namočene čez noč v vodi, zjutraj pa spiješ to vodo
- donat brez mehurčkov ogret na sobno temperaturo zjutraj na tešče in zvečer pred obrokom vsaj 2dl
- najhitrejša in najučinkovitejša varianta pa je ta, da v lekarni vprašaš za kako ustrezno zdravilo user posted image
Srečno! Pa na izpitu tudi!user posted image

A boste kej hodile z user posted image na plavanje? A boste same kej hodile v fitnes/aerobiko? (jz mam 10 kil viška, pa bi se rada mal znebila).....

Joj...kolk sem jz zgovorna ane..?user posted image

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 190
6.2.2006 16:41:19   
Nyah*
Hojla, ujela minutko casa, huh, moj je sel k mehaniku, sva prvi malo dlje same doma, pa me je kr panika zagrabla, ko je odhajal. Poj se ja pa itak Naja koj zacela user posted image , sem jo mal umirila, upam, da bo zdaj spala vsaj kako urico, ze cel dan jo ruka in vstaja na pol ure, je na dve uri... huuh. Drug teden pa ima moj srcek ze sluzbo, konec ocetovskega dopusta, ne vem, kako bom samauser posted image .

Lumpy, tezo svojega user posted image  pomnozis z 1,5, dobis minimum, ki ga mora pojesti. Ce pomnozis z 2 pa dobis maksimum, to nama je danes babica povedala. Drugace imas napisano tudi na sklatlah od Aptamila, od 2 tednov naprej lahko v 5ih do 6ih obrokih pojedo do 130 ml, ampak kateri user posted image  pa je le tolikokrat?? Mi drobimo obroke, naenkrat poje 70 ml in se malo podojiva, pa je fajn napredovala, 400 g v 4ih dnehuser posted image user posted image user posted image , sva ble ful pohvaljene danes od babice, kriza je mimo!!

Alenka, kar se user posted image user posted image user posted image tice, midva se crkljava drugace, je pa kr mal ze kriza, ker nekaj casa se pred porodom nisva in je ...user posted image hudo, za oba, zanj je se huje po mojem. Bom pa pocakala najbrz do pregleda, za vsak slucaj, da ne zafrknem cesa, ker imam tudi dva notranja siva.

Midva sva nekako ujela ritem in si vzameva popoldan ali dopodan, ko je pac cas, malo casa zase. Pa se zvecer se malo stisneva, dve minuti, preden jaz zaspimuser posted image user posted image .

Kako pa kaj sivi? Ze vse normalno sedite?

Lep dan, se pisemo, papa.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 191
6.2.2006 16:48:28   
Lumpi
Joj, jaz imam tudi "problem" z melokm. Ni in ni ga. Ne pomaga nič, niti pristavljanje na 1 uro.

Do sedaj sem mu dodajala comformille, od jutri dalje pa bo dobival aptamil.
Po comformilu je imel drisko. Upam, da bo sedaj boljše.

Šivi ne bolijo nič več cca. 1 teden oz. so me boleli 10 dni. Četrti dan je bilo za popi...!

Kar se pa kg tiče, pa pojma nimam, koliko jih je šlo dol. Se bom vagala šele pri G, da bom primerjala kg po prvem in po drugem porodu.

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 192
6.2.2006 17:00:26   
nejca1
Caffee, prosim povej, kakšno tehnico imaš. Tudi jaz ne vem, če mali dovolj poje. Danes mi je patronažna odnesla tehnico in vedela sem, da poje včasih 70, 80 pa tudi 110. Zdaj pa bi ga rada še vedno tehtala. Ona ta prava tehnica za dojenčke stane 40.000, kar resnično preveč.

Na koliko časa ve dojite oziroma jim dajete mleko? Jaz ga na tri ure. Preden ga podojim, ga previjem , da se prebudi. Kako pa ve prakticirate?

Zdaj mi je spet začel malo bruhat, čeprav kupčka lepo podreva.
Aja, ko mu včasih dam flaško , pa tako golta, da komaj požira. Kao pa vaši pijejo?

Komaj čakam posvetovalnico, da vidim, če je z njim vse ok.

Zdaj pa grem malo počivat, preden bo ura za previjanje in papico.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 193
6.2.2006 17:54:12   
pikica*
Za tehtnico sem ravno danes videla v katalogu od Leclerca, da jo prodajajo....mislim, da stane 14.ooo sit.

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 194
6.2.2006 18:48:56   
Anonimen
nejca,  jz mam čist navadno osebno digitalno tehtnico. Ni tako natančna, da bi lahko za vsak obrok stehtal, ampak jz mojo Klaro tehtam 1x na teden vsak teden in tako okvirno vidim, ali napredujeva ali ne.

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 195
6.2.2006 19:14:27   
AlenkaIST
Meni mleko po flaši dobesedno golta. Tako, da jo nekajkrat ustavim, mal počakam, kupčka podre, pol pa naprej.

Glede kil sem pa jaz prav zadovoljna. So že vse šle. Danes zjutraj mi je celo že eno v minus kazalo user posted image

Šivi so tudi mene boleli cca 10 dni. Zdaj imam občutek le da mi eden nekaj nagaja. Zateguje al pa kaj jaz vem kaj. Vsake toliko časa ga mal čutim user posted image

Sara se zbudi kar na tri ure (včasih tud prej) in se takrat dojimo. Jo ne zbujam več. Imam občutek, da bi bila rada podnevi kar pokonci sam pol je pa ves čas lačna. Pojma nimam kako bi jo zamotila. Ali pa je to normalno?

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 196
6.2.2006 23:14:21   
Nannn
Hojla pupe,

Ja za nami je en lep vikend in nasa Ela je sla prvic ven user posted image user posted image  bil je res lep soncek in smo sli kar dalec na sprehod in seveda do moje mame na kosilo user posted image  potem pa sva si z mojim vzela par minut cas in sla na sprehod...kako noro pase da se malo odklopiva user posted image  bova to akr pogosto prakticirala ker se mi zdi da ko smo bili ta mesec skoz doma sva si bolj malo vzela casa samo za naju...glede sexa pa midva se ne bova ker me je kar malo strah user posted image  sva se dogovorila da po mojem prvem pregledu ki pa bo sele 1.3. user posted image  sva pa sexala skoraj cisto do konca tako da se ni taka kriza user posted image  vceraj sva Elo kopala in je tamala fuuul uzivala v vodi...mi pa neki ni jasno...zanima me kako namilite glavico vasim user posted image  in ce milo potem sperete v vodi ali se vzunaj se preden date vase v vodo....malo sem pozabila user posted image  in se nekaj...a kopate vsak dan?Danes pa sva sel z tamalo ze zjutraj z avtom k moji mami in tam uzivali cel dan...naju je pedenala od nog do glave in vam povem da je prav pasalo user posted image  ne vem pa kaj naj naredim da bom sla z mojim za malo dlje ven cca tri ali stiri ure a si naj spumpam mleko?

Nasa pupa je od kar jo kopava zvecer zacela malo vec spati user posted image  spi od 22 do 3 in potem do 6 30 ko jo user posted image  previje jaz pa jo podojim in spiva do 9 potem pa jo spet podojim in spiva do 10 30 in prav noro pase user posted image

Ljubljancanke in seveda ostale...danes sem razmisljala da bom mogla iti v Muellerja v BTC in me zanima kako naj to sprovedem....a naj grem z vozicko not in ali imajo za spodnje nadstropje dvigalo?Ker se sama ne vem kako...

Uniq cestitam za user posted image  in le pridruzi se nam v tem forumu in uzivaj z svojim user posted image

Nic sibam jest spat...

Mirno nocko vsem...

Nannn

Neposredna povezava do sporočila: 197
6.2.2006 23:18:38   
Anonimen

Lumpy, tezo svojega user posted image  pomnozis z 1,5, dobis minimum, ki ga mora pojesti. Ce pomnozis z 2 pa dobis maksimum, to nama je danes babica povedala.

V kakšnih merskih enotah pa?
Teža v kg ali dkg al g x 1,5= **** ml?!

Ne vem. Jz ne znam prav zračunat user posted image

4500g x 1,5= 6750 česa? user posted image user posted image

(odgovor članu Nyah*)
  Neposredna povezava do sporočila: 198
6.2.2006 23:19:48   
Anonimen
AlenkaIST, naša  tut popoldne štrajka s spanjem, oz. vmes včasih za par minutk zatisne očke. To je normalno - zmeraj več bodo naši user posted image pokonci. Upam, da čez dan!

Mene šivi ne bolijo več ampak imam druge težave...malo imam ohlapne mišice tam spodaj in moram pazit, da redno hodim na WC..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 199
7.2.2006 8:14:29   
Nyah*
Jutro!!

HUh, od 4ih do sedaj je bla pokonci vsakih pol ure se je jkala pa zvirala pa crkljala pa dojila, sedaj sem dala flasko, pojedla je 100 ml in sedaj spi, koncnouser posted image . Jaz se na hitro javim, poj pa tut jest mal spat, se k mojemu user posted image  stisnit.

Caffee, saj prav racunas, ti povem nas primer:

3710 je Naja tezka, torej lahko poje na dan najvec 3710 x 2 = 7420, to se pravi priblizno 740 ml, najmanj pa 3710 x 1,5 = 5550, to je najmanj 555 ml. Upam, da sedaj zastopis.
Kako pa ti tehtas na osebni dogitalni tehtnici? To imam tudi jaz, pa ne vem, kako bi jo gor dalauser posted image .

Alenka, a ti tudi po flaski dodajas? Nasa tudi ful golta in cmoka zraven, so nam rekli, naj probamo drug cucelj, daljsega, da bo lazje vlekla, in ne bo tako hlastala in zraka zraven goltala. baje je dober en Chiccotov, pa ne vem, kakos e mu rece, a kera ve??

Nannn, meni je rekla, da lahko kopamo vsak dan, a da naj glavo peremo vsak drugi dan, dokler je se takole hladno. Glavo nasamponiras, potem pa z mokro krpico splaknes, dete je celo v vodi tacas, tako smo mi delali z babico in sedaj tudi sami. Tako se radi kopamo, jo je prav uzitek gledati, zabico malouser posted image user posted image .

Tudi nasa Naja popoldne spi manj, se zbuja na pol ure, ampak na to se bo treba navadit, se strinjam, zmeraj vec bodo pokonci, spali bodo pa v vozickih na sprehodih, to pa ziher. Ponoci naj spijo, to je pomembno ane!!

Nejca, user posted image  lahko kadarkoli neses v dispanzer stehtat, tako so meni rekli in ce me bo kaj skrbelo, bom to tudi storila.

No grem spat, vas preverim se kasneje!

Papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?