|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.2.2006 17:23:46   
lumpy
Alenkica,
tvoj Jure je verjetno eden tistih otrok ki ni rad nagec in se bolje počuti, če je oblečen. Zato mislim, da bo pri kopanju  tudi jokal - sva se namreč ravno o tem včeraj s patronažno pogovarjali, ko je prvič kopala našega malčka. Ali pa tudi ne pusti se presenetiti. Pa le sporoči kako bo šlo.

Jaz našega  user posted image  za v hiši vedno oblečem da ima zgoraj dve majčki,dvojne dolge rokave  se pravi body na dolge rokave, čez pa še majčko na dolge rokave. Potem pa čez pajaca brez rokavov, zvečer ko greva spat in imava zgoraj pajaca z dolgimi rokavi pa mu dam spodaj samo body z dolgimi rokavi. Skratka vedno gledam da ima dvojne dolge rokave. Ma sem zabluzla.

Caffee,
ni kaj, če ne rabiš. Mi pa prosim ti povej kje se dobijo tele magnetne, ker tudi moj je alergičen na nalepke na avtomobilu, tako da imava še slo nalepko magnetno. Sva razmišljala že o tej otroški, pa nisva izvedela da bi se kje dobila.

Jaz sem tudi pristaš tega da otrok ni preveč po rokah, jaz ko ga zjutraj uredim in nahranim in ostane še buden, ga dam potem v stolček - ležalnik in se tako pogovarjam z jnim da ni po rokah, potem pa ga pustim pa kaj naredim vmes, ko mu postane dolgčas pa spet grem se malo pogovarjat z njim, ko pa zaspi ga dam v zibko.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 226
8.2.2006 20:24:56   
Anonimen
Lumpy, iskanje magnetne nalepke sem kar mojemu dragemu prepustila. Ko jo bo našel, ti bom sporočila kje.

Aja, pozabila sem odgovort na vprašanje Nyah kako tehtam na osebni (digitalni) tehtnici. Najprej stehtam banjico+odejico, nato v banjico dam Klaro in stehtam ter nato težo banjice+odejice odštejem. Klaro tehtam kar oblečeno (da ni preveč jokanja), vendar pazim, da je vsako tehtanje enako oblečena. Kot sem že rekla, ni natančno, vendar vsaj okvirno vidim koliko tedensko napredujeva.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 227
8.2.2006 20:38:07   
ajdaN
Evo še mene. Naš mali je pa danes star 1 mesec user posted image user posted image user posted image  

Mali je z očijem na obisku v spodnjem štuku, dokler ne bo sirene. To lahko traja 5 minutk al pa 45 - kakor se dete odloči. Jst pa hitr za računalnik

Alenka jst ga napravm v bodi, čez ima majčko, čez to pa še hlačke na naramnice, pa na nogice še volnene copatke. Po mojem ga ne more zebst. Men je patronažna rekla 2 dolge rokava + hlače. Včasih je pa v bodiju, pa čez dobi plišastega pajacka.

Caffee mi posvetovalnice še nismo imeli - jo imamo točno čez en teden. Pri nas naročajo nekje pri 6 tednih. Tako da samo približno vem koliko vaga. Pa po cunjah vidim, da je že kar precej zrasel- še kakšen teden pa bo precej ta malih cunjic za v škatlo.

Drugače pa Caffee pri nas ne pomaga nič!!! Samo roke. In gledam da ga nikoli takoj ne dvignem. Ampak če je pa 15 minut sirena, pa tud ne vem več kaj narest. Tudi če je v ležalniku pa se zgovarjam z njim ne pomaga - dete se naveliča in tuliuser posted image ! Ampak se tolažim da baje nisem edina. jst samo upam ,da ga bo minilo. Dans popoldne je celo 1h odspal v košari. Sicer sm ga kar 3x probala odložit, ampak je šlo. Po eni uri pa jooooook,sm ga vzela v naročje in je še 1h odspal. Ne vem kaj bomo naredl. Zadnjič sva ga zvečer pustila jokat, pa je rajš vpil do naslednje runde hranjenja, kot da bi zaspaluser posted image

Drugače smo bli pa dons na sončku in je blo prov luštno. Več kot 1h smo se šetali naokrog. Je že mene mal zebl. Ko pa vzameš user posted image iz košare je pa tko topel, da bi seše sama pogrela na njemuuser posted image

zdej se bomo pa počas zrihtal za spat, pa zravn upal, da odspi vsaj ene 3 urce, predn bo na vrsti hranjenje do jutra. Ponoč se mi ne da it flaše narest, ampak ga samo prklopm, pa en cajt je, pa zaspi - če mam srečo tud za 2 urce. Pol pa spet od začetka in tko do jutra.

Se tolažm da bo boljš, pa da se mi bo še tožil po tehle časih. No lep večer vsem skupej, jst bom izkoristila še zadnje minutke brez malija.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 228
9.2.2006 8:52:02   
meta22
živjo čvekice!

že spet bom prva!
danes smo spali kar v redu. se je zbudu ob dveh pa ob petih, pa je kar hitro nazaj zaspal. zdaj spi v ležalniku. sem upoštevala vaše nasvete da naj ga ne nosim po rokah pa je malo brečal v ležalniku, zdaj pa spi. upam da se ne prebudi. včasih ga tako strese med spanjem da se kar zbudi. kot da bi imel nočne more. pol pa zaspati ne more nazaj.
danes dobnim tiste kapljice s tržiča. kako jih dozirate in kako mu jih naj dam če samo pije moje mleko. na flašo v čajček al kako?
kako veš če je user posted image  prehlajen. naš ma mal zamašen nosek pa včasih tudi kašlja. pa mislim da kašlja bol takrat ko se mu mleko dvigne pa ga požira ne pa zato da bi bil prehlajen. če pa slučajno je, al moram takoj k zdravniku z njim al lahko doma zdravimo? 
jaz našemu oblečem bodi, gor pa še majčko spodajpa štrample pa zoknčke. za ven pa na vse to oblečem še plišast pajacek pa še ene zokne pa kapice seveda.

za te magnetne nalepke pa bi tudi jaz rada vedela kje se dobijo. je naš tudi haklik glede tega.

Alenkica, naš user posted image  tudi ni rad nagec. je tudi na začetku tulil ko sem ga previjala pred dojenjem pa mi je patronažna svetovala da ga naj najprej malo podojim pa ga potem previjem in nato dokonca podojim. je kar vžgalo. joka v bani sicer ne, začne pa tulit ko ga vzamem ven in ga položim na brisačo. sem probala takop, da ko ga vzamem ven ga čim bol k sebi stisnem, tako da nima občutka da je gol. pa je malo tiho pa spet začne tulit. upam da ga bom nekako navadila na nageca. sem brala včeraj o masaži dojenčkov. danes začneva, upam da bo to kaj pomagalo. baje pomaga tudi proti krčem!!!

lumpy veš tisto spanje od 22-ih pa do petih se je zgodilo samo enkrat do sedaj. bi blo fajn da bi blo vedno tako, pa se je izkazalo da je imel muho enonočnico. še sama ne vem kaj sem delala da je tako spal. sem prav razmišljala kaj bi lahko bil vzrok, pa sem delala vse enako kot prejšnje dni.

no, še vedno spi v ležalniku. mu prav paše zgleda. ne vem, če ga naj pustim v ležalniku spati al ga naj dam v postlo? bom ga tokrat pustila v postli  da vidimo kakšna bo reakcija.

popoldne pa na sonček, ne! danes bo baje pri nas 6 stopinj. bomo podirali rekord in probali zdržati zunaj več kot 15 minut.

LP
Meta

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 229
9.2.2006 10:22:23   
XXYY
Dobro jutro Januarke!

Kje pa ste? A še vse spite?

Mi smo vredu. Tudi noč je bila vredu, kot vsak dan. Naša mala zaspi okrog 9 zvečer in spi do približno 5 ali 6, včasih potegne do 7 -7.30. Tako, da se vedno ponoči naspimo. Zvečer okrog 9 jo tudi nazadnje previjem in potem, ko se zbudi (ali je to ob 5 ali 6 ali pa tudi že prej se je zbudila) jo vedno previjem. In potem se podojive, pa spi dalje. Ni še nikoli naredila tako, da če jo previjem in potem da nebi več zaspala nazaj. To sploh nikoli ne. Je kar zaspanček. Hvala bogu, da mi ponoči spi tako dolgo. Popoldne pa nikakor ne more spati. Mogoče če spi v celem popoldnevu kakšno 1 uro skupaj. To pa je tudi vse. Zvečer pa spančka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Samo imave pa zdaj en problemček. Zdaj sve se ponovno priklopile na prsa (ker mi prej sploh ni hotela piti iz njih, ker so bile bradavice slabe, zdaj pa so vredu) in ko se naje, mi potem ko hočeve podreti kupčka, mi full spluva mleko ven, da sem vsa mokra. Le redko kdaj da naredi kupček. Pa sem probala, da jo dojim samo 5 minut in potem da naredi kupčka, pa vseeno spet vse zbruhne ven. Tako, da sploh ne vem več kaj naj naredim. Po flaški mi pa sedaj sploh noče več vlečt, ker premalo teče ven. A ima katera kakšen predlog, kaj naj naredim? Lepo prosim za pomoč.

Nč, lepo se imejte in bodite v user posted image , vaše user posted image pa naj veliko uživajo, dokler še lahko. Zdaj jim je prav luštno.

Lara vsem "januarjem" pošilja miljon poljubčkov. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 230
9.2.2006 13:25:01   
puri
Ojla!

Naš je imel tudi včeraj že 1 mesecuser posted image , sploh ne morem verjeti, kako hitro je minilo.

Zvečer zaspi okrog 8-ih, vstane pa okrog 7-ih zjutraj, vmes se pa 2x podoji.
Čez dan pa spi ponavadi 2x po približno 3 ure.

Drugače pa še vedno zelo bruhauser posted image . V torek zvečer naju je zelo prestrašil. Sedela sva v dnevni, ko je kar naenkrat začel jamrat v spalnici, nato pa je zelo močno zacvilil, tako da sva takoj vedela, da je nekaj narobe in sva kar skočila s kavča in šibala v sobo. Ko sem ga dvignila, se je kar davil, videla sem, da ne more priti do zraka, bil je pobruhan in še celo čez nos mu je šlo ven. Nagnila sem ga vsa panična na glavo in ga masirala in tolkla po hrbtu (saj nisem vedela, kaj naj naredim), .>..........no, potem pa je k sreči zadihal normalno, jaz pa sem se karuser posted image od strahu.
Upam, da se to ne bo več ponovilo. Še dobro, da sem ga slišala,....raje ne pomislim, kaj bi bilo, če ga ne bi slišala.

Danes sva bila pa tudi že na sprehodu in je res zelo lepo zunaj, zelo toplo glede na prejšnje dni.

lp

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 231
9.2.2006 14:22:45   
nejca1
Ojla!

Tudi mi smo prišli s prehoda, da je Jan malo dobil svežega zraka in ujel nekaj sončnih žarkov user posted image . Drugače pa vam kar zavidam glede spanja ponoči. Naš gre spat  v posteljico okoli desetih, včasih malo prej ali kasneje, pol pa se zbudimo ob 2. uri, pa okoli četrte in okoli šeste in sedme. Ko se zbudi, popije malo mleka in zaspi kar hitro nazaj. A bi ga morala dat prej spat? Kako pa je potem z dojenjem, mislim, da od 8. ali 9. ure pa do zjutraj, če bi seveda spal, ne bi zdržal user posted image .

Ovčka, glede podiranja kupčkov - znanka nama je povedala, kako ona to počne, ker sva midva imela iste težave. Zdaj ga dvignem in prislonim k prsim, da ima popolnoma ravno hrbtenico in ga nežno  z roko trepljaš po ritki, nam skoraj vedno zdaj uspe. No, včasih tudi malo bruhne.

Zdi se mi, da se mu je malo vnela ritka, ima čisto malo rdečo na enem mestu in take pikice. Zdaj ga mažem z bepathenom in ga imam čim dlje odviteega, preden ga spet previjem.

Še nekaj me zanima - kako je z doziranjem teh kapljic proti napenjanju oziroma krčem? Jaz mu jih dam, takrat ko se začne kremžiti in ga zvija - a bi mu morala dati več hkrati, jih je mogoče dati kdaj preveč, in malemu to škodi ?????????

NIč, zdaj pa hitro skuhat kosilo, pol pa imamo na sporedu drugo kopanje - mi ga kopamo samo z olivnim oljem.

Lep pozdravček 

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 232
9.2.2006 18:39:01   
AlenkaIST
Zdravo
Mi smo pa imeli danes prvi izlet v Ljubljano k babici in dedku, pa jutri gremo spet. Je prav pasalo mal zamenjat okolje in it ven iz teh 4 sten. Pa še balkon je super zadeva, ker je mala lahko končno mal zraka sprobala pa še na sončku je bila.

Več mi pa ne uspe napisat ker me kliče...........

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 233
9.2.2006 18:57:40   
ajdaN
No evo še naju da se mal oglasiva. Noč je bla še kar mirna. Če pozabmo na to, da sm ga ob pol enajstih dala spat - prej podojila + flašo dodatka in se je mulc čez dobre pol ure drl kar se je mogu - lačn! In spil še pol flaše, pol pa zaspal za cele 4 urce.

Ne morm vrjet, ampak mali že 20 minutk čuka v ležalniku in posluša eno muziko na svoji igrači user posted image . Mogoče se pa le bo počas kej zamotil.

Drugače sva se pa dans spet mal potepala - najprej sva šla ze dobre pol urce na sončka, pol pa še za dobro urco k babic in dediju. Pol je pa mami mal vzela svojo kužo in jo pelala ven, babi je pa merkala Lovra. Pa sva se imela oba fajn!

Zvečer naju pa čaka še kopanje pa spaaaaat. No zdej pa že ornk nerga iz ležalnika in ga grem mal zabavat, predn bo sirena.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 234
9.2.2006 21:19:35   
lumpy
Danes nas je pa bolj malo tule gor. Se vsi samo potepate , ko se je začelo malo lepše vreme, kaj še le bo ko pride prava pomlad - sploh nobene ne bo več tu gor. user posted image  Saj fajn, že komaj čakam pravega sončka, pa teloh, zvončki, ptički...

Mi smo bili danes prvič v posvetovalnici.
user posted image od 51,5 cm smo zrastli na 56 cm in
user posted image iz 3420g teže iz bolnišnice sva napredovala na 4280g
user posted image drugače je pa tudi vse ok ( sluh, vid, kolki...)
Smo full veseli da je vse ok.
Se nam je pa zgodila ena hecna nezgoda, ko je našega user posted image  sestra pregledovala in mu delala teste, ga je dala na trebušček, seveda je bil nagec imel je samo body gor , ker ni hotel kar takoj dvigniti glavice, ga je nekaj časa pustila v takem položaju in kar naenkrat se napne , pritisne in se močno pokaka. Je bila taka sila da je šlo po preiskovalni mizi pa še po tleh. Vredu krst za prvi obisk posvetovalnice.

Želim vam mirno noč, pa se slišimo jutri.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 235
10.2.2006 7:25:55   
Nyah*
Jutro!!

Evo, pa sem spet jest ta prva za spremembo.

Noc kar ok, spali od pol enih do štirih, pa poj do šestih, se previli, jedli, zdaj spet spi, jupiiiiiiii. No, saj jest bom sla tut zraven koj zdaj.

Vceraj sem se odlocila, da spet poskusim spodbuditi dojenje, zadnje dno jemo namrec samo o flaski, ker moja pikica doji pri meni 1 uro, potem pa cez se 100 ml Aptamila poje. Pa so mi v bolnici posodili pravo crpalko, kao stari model, ma se mi zdi fajn. pa bom kar zdejle poskusila, potm moram pa crpat vsake tri ure tocno, da spodbudim nastanek mleka. V glavnem, se to probam, ce ne pa nic. Ne bom se vec sekirala, res ne.

Mi se kopamo vsak 2 dan, takoooo uziva, jo je kar milo gledat, delfinko malouser posted image . Se je tudi ze fajn zredila nazaj, ma tako lepa okrogla lickauser posted image  in zalit mali trebuscek.

A ve ze ven hodite?? Joj, mi s ene upamo, do posvetovalnice nic, poj bomo pa vidli, ce bo kaj topleje. Sva sla pa midva z dragim vceraj v soping, je bila pikica prvic v varstvu, oziroma je moja mami pazila nanjo pri nas. Je blo mal cudno, sem jo ful pogresala tisto urico.

Caffee in ostale, fajne napise BABY ON BOARD na primer imajo v Baby centru, take ki se z vakumom pritrdijo na sipo in z lahkoto dol vzamejo. Mi jo imamo, komaj cakam, da jo bomo gor dali in sli frajarit user posted image user posted image user posted image .

No ja, lep dan, probam se kaj pridet sem gor!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 236
10.2.2006 10:18:00   
lumpy
Mi smo tudi že pokonci. Noč je tudi pri nas bila kar ok, smo šli spat ob desetih potem pa smo jedli ob enih in ob pol petih. Ne vem pa kaj je sedaj zjutraj našemu user posted image  kar jedel bi, sva jedla ob pol petih pa je hotel spet ob pol sedmih pa ob pol devetih - se pravi na dve uri ( drugače imava ritem na tri ure).

Nyah, a ti še tudi kar vztrajaš? Jaz tudi, meni je tudi patronažna sestra prinesla tisto "staro" pumpo in mi je zakon, čisto druga stvar kot Aventova  črpalka.

A mi lahko pomagate z nasvetom?
Kot sem že zgoraj omenila jeva na tri ure, sedaj sva se pa z patronažno pogovarjali in mi je predlagala da bi poskusila samo z dojenjem nič več z dodajanjem Aptamila. Bi ga podojila, potem pa kakor dolgo zdrži zdrži in potem bi mu spet ponudila samo svojo dojko. To mi je še zadnja šansa da se mleko vrne. Vendar tu imam pomisleke, sedaj imava lepo ustvarjen ritem ( razen danes tistih muh zjutraj, ko je hotel jesti na dve uri), če pa grem v ta poizkus bom s tem vse podrla, ta mali bo verjetno hotel biti skozi na dojki saj nimam zadosti mleka, na obrok okrog 50 ml. Potem mu bo pa verjetno prešlo že v navado in bo vsake pol ure na dojko priklopljen . Pa ponoči?
Kaj mi predlagate? Se je vredno potruditi še s tem in uničiti ritem? Ali ne ? Sem že čisto zmedena in ne vem kaj naj naredim.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 237
10.2.2006 10:46:57   
alenkica
Lumpy, jaz ti svetujem, da poskusiš, saj je materino mleko za otroka najboljše zdravilo. Tudi če boš kakšno noč slabše spala, ne bo hudega.

V glavnem, v čet. je prišla patronažna, ga je najprej stehtala in je od 4300, pred tremi tedni prišel na 4900 g. Je pravi korenjak, ampak je rekla, da je normalno, ker ga samo dojim. Pije, pa ko zmešan, kot dane bo nikoli več pil, je pa kmalu zadovoljen, mu podrem kupčka in ponavadi zaspi. Včasih pa je lumpek in ko ga dam v košarico po dojenju se zbudi in spet rata lačen, ga spet podojim, in mi nato zaspi v naročju.

Potem ga je slekla in seveda grozen jok, ga je namilila in ko ga je dala v vodo, je utihnil, samo široko odprte oči je imel in užival. Ko pa ga je dala ven, na brisačo je spet bil grozen jok, ampak samo do planičke, potem se počuti v redu in je tiho.
Potem pa je spal kot ubit 4 ure, ga je prav zmatralo.

Mu je pa zelo  všeč pasit kravce in že dviga glavco. Je pa zelo močen, se zelo odriva z nogicami, pa tudi glavco večkrat dvigne.

V glavnem, je pravi angelček (trkaaammm!!!)

L.P.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 238
10.2.2006 10:48:53   
ajdaN
Hojla!

Mi imamo tudi krasno noč za sabo. Lovro je zaspal že ob pol desetih in spal do treh, pa potem spet do pol sedmih, pa do devetih! In to celo v zibki ne pri nama! Sm se prov zavestno trudila da nism zaspala ob dojenju, ampak sm ga potem prestavila v zibko. In je šlo! Sm se celo mal spočila za spremembo.

Pri nas pa je sonček, ampak precej mrzlo. Pa še včerej je nekej kihal in težko dihal, tako da bova dons vrjetno kr lepo notr.

Zdele mi pa spiiiiii!! In to celo ne na rokah, ampak v košari! Sploh ne morm vrjet.

Nyah kdaj pa imata posvetovalnico? Če je nimata prav kmalu bi ti jst rekla, da kr šibejta ven. Pri nas smo šli ko je bil ravn toliko star kot je zdaj Naja. Pa bi šli lahko že en teden prej, ampak nism vedela če lahko. Pa še čez dan ni več tistega ostrega mraza, tko da vidve kr šibejta, predn se ti zmeša me 4 stenamiuser posted image

Lumpy ti kar probej, pa ga ene 2, 3 dni skoz pristavljej. Pa ne se bat, da se bo zato navadil pa hotel skoz gor viset. Jst sm tud probala, pa se ni. Če hočeš res polno dojit pač probej pol boš pa videla kako bo. Mogoče ti pa uspe. Meni žal ni.

No tako, jst grem uživat dokler naš mulc še spiuser posted image  Lep pozdravček vsem skupej!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 239
10.2.2006 11:59:36   
Anonimen
Ojla punce

Po dolgem času se spet malo oglašam.

Ugotavljam, da sploh nimam časa za računalnik ali kaj drugega. Naša mala princeska me zahteva večino dneva. Redke so urice, ko si lahko vzamem čas zase. No, eden tistih trenutkov je sedajle ko spančka. Jo je patronažna zjutraj kopala, nato sva se podojili, sedaj pa spi. Upam, da bo tja do ene dveh mir.

Drugače pa tudi mi doma uživamo z njo. Včasih je kar budna med dvema obrokoma. In noče nikakor zaspati.

Včeraj smo imele kontrolo v LJ in upamo, da bodo izvidi v redu.

Sedaj pa letim, da se še mami naje in nabere moči za dan.

se beremo

(odgovor članu ajdaN)
  Neposredna povezava do sporočila: 240
10.2.2006 12:25:09   
Kami
Čao mamice in dojenčki!
Se nekaj dni nisem javljala, ker sva bila z Evanom v bolnici. Je bil v torek operiran zaradi kile, ki se mu je kar naenkrat pojavila.  Ful ga je bolelo, res je bil revček. Vse skupaj je bilo hudo in še vedno ga vse boli, da o krčih ne govorim, ker ga tako grozno zvija, da ga potem rana od operacije še bolj boli. Prej je spal cele dneve, zdaj ga imam ves čas na rokah. Bomo že.

Evan je v skoraj enem mesecu pridobil na teži 420 g od porodne teže, ki je bila 2880g in to je bojda ful slabo. Nimam občutka, da je lačen, ker do operacije je le redko jokal in tudi mleka se mi zdi, da imam dovolj. Edino res se mi zdi zelo vodeno, če si ga stisnem. Koliko so pridobili vaši v enem mesecu? Zdaj imava čez 10 dni ponovno tehtanje, da je pritisk name ja še večji. Naj se grejo solit, po pravici povedano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 241
10.2.2006 12:54:16   
Nyah*
Kami, meni je babica rekla, da mora user posted image  do posvetovalnice pridobiti vsaj 700 g, ce ne ni vredu.
Pocajtajte se cimprej pa lupcka posiljam malemu bolniku. Saj boste tudi to kmalu skozi dali, pa bo bolje. Mislim na vas.user posted image user posted image

Ajda, bomo sli po moje ven, mas prav, se mi bo se zmesalo, ce greva sama mi pa ni tko fajn, bi sli radi vsi trije!

Lumpy, midve bova zmagale bos vidla! Ampak jaz sem sele danes zacela s to pumpo, pa sem imela prvo crpanje 30 ml mleka, bi pa rada pocakala s polnim dojenjem dokler ne nacrpam vsakic za poln obrok, ce mi rata seveda, ali vsaj vsaki drugi obrok samo moje mleko. Potem bom zacela pristavljat kar Najo k dojki. Prej ne upam, ker se tudi jaz bojim ritem pokvarituser posted image .Mi je sestra rekla v bolnici, da lahko traja nekaj dni, da se mleko obnovi in nabere, ce en, pa pac ne bo slo, naj zato ne mislim, da se slaba mamica. Ce probam pac vse kar se da, se nimam kej sekirat, ce mleka ne bo. Sigurno pa ne bova ne ti ne jaz tako na komot kot sva s flasko, ko tocno ves, koliko je user posted image pojedel in je na tri ure. Pri nas, ce je vmes budna, tudi na 2 ue vcasih je. Nic hudega.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 242
10.2.2006 13:26:49   
lonja
Hojla dekletca,

Lumpy, verjetno imaš vseh nasvetov iz 100 strani dovolj, ampak naj bo še z moje strani eden, probaj ga pristavljati res bolj pogosto. Jaz Ajdo polno dojim prav tako na tri ure, ugotavljam pa, da so dnevi oz.bolj pogosto večeri, ko zahteva svojo porcijo tudi na dve uri. In ji seveda ugodim. Na pustim pa je, da bi na dojki visela več kot 12 minut (ponavadi gledam na uro, da vidim približno, koliko časa traja podoj), pa saj itak čutiš, kdaj ti vleče in kdaj samo cuclja bradavico.

Tudi Nyah želim vse dobro, da vztrajaš naprej pri dojenju, boš videla da bo. Veliko veliko pij in predno greš dojit bodi spočita (kolikor smo v teh dneh sploh lahko), ker utrujena mamica proizvaja tudi manj mleka. Mi je zadnjič pediater od Ajde naredil full pridigo, da je v tem času, ko dojimo čisto vseeno, če kje kaj leži po stanovanju in če ni vse počiščeno, da smo zdej me in naši otročički pomembni.

Sicer pa dnevi letijo, ne morem verjeti, da sta že dva meseca porodniške za nami, joj kako hitro bo tu poletje, pa jesen... ne, naprej pa ne bom razmišljala...

Lepo se imejte, lupčka vsem vašim sončkom, Kami tvojemu malemu Evanu pa še dodaten poljubček na njegov trebušček.

lonja user posted image in ajda user posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 243
10.2.2006 13:27:44   
*hana*
Dan,
te dni smo se pa bolj slabo javljale....no, pri nas smo se ubadali z zamašenim noskom, gnojnim učkom in zdaj zadnje tri dni še kašlja. Samo imam občutek, da gre na bolje, vsaj učke in nosek, vročine tudi nima, tako da bova kmalu OK. Je pa že prav dolgčas, ker zaradi tega cel teden nisva bili nič zunaj, očka pa je delal cele dneve. Uh, končno je vikend, en dan imamo napovedano celo goro obiskov, en dan pa imamo namen na izlet v Kranjsko Goro, kjer so prijatelji na počitnicah.
Sem pa že potem videla, da ni čisto zdrava, ker samo spi in spi tudi čez dan po 4-5 ur skupaj, poje in spet spi, trenutno spi od 9.30 zjutraj in to kot top, sem jo že nekajkrat šla malo božat, pa nič. Ponoči pa stalen ritem, zadnje hranjenje pred mojim spanjem ob 23h, prvi alarm ob 2h, drugi ob 6h in tretji ob 9h. Bi jo lahko imeli namesto ureuser posted image user posted image . Poje pa tudi vedno 90ml, včasih (redko) me preseneti in še odpira ustka, ko je konec in naštimam še 30 ml in še to poje.
Bo pa čez 3 dni stara 1,5 meseca on se je od porodne teže zredila za skoraj 1 kg (od 2800 na 3700).
Meni je pediatrinja rekla, da je OK, če se otroček zredi od 100-115 g na teden, to sem tudi nekje brala, tako da Kami, po teh podatkih teža tvojega Evana ni tako kritičnauser posted image , ne vem no?
Joj, se mi kar smiliš, a tako na hitro se pojavi ta kila, pa kar takoj operacijauser posted image , božček. Kako pa izpiti, a je šlo?
Alenkica pri nas je enao, slačenje, miljenje in oblačenje.......groza -user posted image jok (sem mislila, da zaradi lakote, pa je vedno jok), samo v vodi je tiho, pa še to samo če jo držim za trebušček-da gleda dol), tako da pri nas žal kopanje ni prav vesel "obred" user posted image , tudi nimam občutka, da bi potem kaj dalj spala.
Nyah, tudi po mojem greš lahko že prej ven. Moramo čim manj komplicirat, meni je celo zdravnica rekla zdaj ko sem jo zaradi prehlada peljala pogledat, da malo greva vseeno lahko venuser posted image , no pa bom vseeno do jutri počakala. Ta vikend bo lepo vreme in kar toplo, tako da user posted image  v vozke in gas. Aja, še rekla je, da je velikokrat nosek zamašen prav zaradi suhega zraka notri, zato ven.
Lumpy, potem ste pa imeli pestro, meni pa se je na prvi posvetovalnici v cca 15 min 4x polulala, vsako svežo pleničko, ki so jo dali je "krstila"user posted image , drugače pa tudi doma pri previjanju obvezno kaka ali lula, ko je nagec, tako da ali gre po podlogi ali pa v čisto svežo pleničko....že zdaj je po meni, ne zna šparatuser posted image user posted image .
uh, spet čvekam na dolgo in široko.....................evo je že polne 4 ure, ko Hana spi.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 244
10.2.2006 13:49:20   
Anonimen
Evo mene nazaj.

Naša Klavdija še vedno spi, tako da sem si lahko utrgala še par minutk za vas. Sicer pa se bo verjetno vsak hip zbudila. Ponavadi se ob dveh hranimo in rito previjamo.

Je pa naša pupa v dobrem tednu pridelala 140 gramov in včeraj je zdravnica v LJ rekla, da je to čisto dobro. Tako, da Kami po moje tudi ni treba da se sekiraš.

Drugače pa pri nas kopanje na Klavdijo kar dobro vpliva. Po kopanju se še nahraniva, potem pa je koma. Spi. Tako, da bomo potem, ko ne bo več patronažna hodila, našo pupo kopali zvečer.

Je pa tudi naša takšna, da se najraje polula in pokaka takrat, ko ji umakneš plenico. Tako, da ko jo previjam vedno z enim očesom gledam tja med noge. Da še pravi čas podstavim kakšno plenico.

Drugače pa tudi jaz upam, da bo ta vikend res lepo toplo vreme, da bomo tudi mi lahko šli malo na zrak. Tudi mi smo že naveličani tega posedanja doma.

Lp

(odgovor članu *hana*)
  Neposredna povezava do sporočila: 245
10.2.2006 13:51:54   
lonja
Hoj še enkrat,

a ste tiste, ki ste že imele posvetovalnico začele dajat sončkom kapljice AD3? midve sva jih dobile pred 14 dnevi, pa sem brala, da jih dajejo krči po njih in kar ne upam začeti. Pa itak v navodilih piše, da se jih začne dajati pri 7 tednu. To pa bo itak šele drug teden. Kake imate kaj ve izkušnje?

lp

lonja user posted image  in ajda user posted image

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 246
10.2.2006 14:18:53   
nejca1
user posted image user posted image user posted image user posted image Ojla!
En pozdravček še od naju z Janom. Našega revčka pa muči nosek, težko diha in smrka - tako da imamo na sporedu fiziološko raztopino, pumpico za nosek pa zelo vlažen zrak - revček se mi tako smili. Hana, kako pa si ti še resevala te probleme?

Punce, a ve vaše namilite, ko jih kopate? Mi ga po mnogih nasvetih kopamo z olivnim oljem in ima tako lepo nežno kožo, zato jaz ne bom uporabljala mila.

Danes smo tako slabo spali zaradi Janovega noska, da smo kot zombiji. Upam, da bo kmalu bolje.

Glede mleka - jaz pa ga ima toliko, da imam druge probleme. Dojke so trde in rdeče, tako da jih moram ful masirati in si še črpati, ker mali ne spije vsega. Zdi se mi, da se imela zamešene kanale in to tako boli ...user posted image .

Namesto tiste AD 3 kapljic pa imajo v Avstriji kapljice Oleovit, ki preverjeno!!!! pri kolegicah ne povzročajo krčev.

Posvetovalnico imamo naslednjo sredo, zredili pa smo na 4160 g z začetnih 3580 g.  Mislim, da je to kar ok.

Oh, zdaj pa hitro nekaj skuhat, potem bo pa mali spet na vrsti.

Uživajte na sončku z vašimi sončki

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 247
10.2.2006 14:22:00   
uniq
Dan bejbike,
tko na hitro se javim..da ne bo katera mislila da me ne bo večuser posted image . Miško je priden spi po tri urce se podojiva in zaspi nazaj. Danes smo se prvič kopali in mali je užival niti pisnil ni...je pa požeruhec. Sestrica navdušena ga rada pocrklja...ati tudi....tko da smo vsi veseli in zadovoljni.
Komaj čakam da gremo lahko na zrak k sem že sita teh 4 sten.
V ponedeljek pa imamo se slikanje kolkov tako da gremo mali med ljudi pa čeprav samo v bolnico...kok sem kruta kaj???
No ja hitim nazaj k mišku.....da nav panike ga sestrca vahta....
Lepo se rihtejte....

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 248
10.2.2006 14:36:45   
lumpy
O, zdaj ste pa bile pridne, sem rabila kar nekaj časa da sem vse prebrala.
Najlepša hvala vam za pomoč, vsak nasvet je dobrodošel. Hvala. user posted image

Lonja,
jaz sem včeraj dobila recept za AD3 kapljice , ampak jih še nisem šla iskat. Bom šla jutri in jih bom začela kar dajati. Sem se pogovarjala včeraj v posvetovalnici z mamicami, ki imajo večje korenjake in so rekle da v začetku res zvija, ampak se menda potem kar hitro ( nekaj dni) navadijo in ni več problemov. user posted image

Kami,
meni je zdravnica zadnjič rekla, da se premalo rediva , ker sva se redila samo 20g na dan, mogla bi se pa od25 - 30g na dan. Ampak po moje  je to odvisno tudi od posameznega zdravnika in pa porodne teže otroka. Poskusi se čeim manj obremenjvati s tem, da ne boš izgubila mleka, saj te bodo spremljali ves čas in bo vse ok.

Nyah,
in kako se ti zdi ta pumpa v primerjavi z Aventovo? Je razlika ? Naj se tvoje besede pozlatijo in naj se nama poplača ves trud.

A pravite da bo lep vikend? Komaj čakam mi bomo tudi šli ven.  

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 249
10.2.2006 14:40:37   
lumpy
Nejca,
ti si pa čisto kontra od naju z Nyah. Boga si !!
Kako si pa ugotovila da imaš kanale zadelane? Po tej rdečini in bolečinah ali si opažala tudi da mleko manj teče ven? Ti gre nabolje samo z masažo ? Si izprazniš dojke kar ti mali ne popije?

Sem te pa zasula z vprašanji. sam sem full radovedna veš user posted image

< Sporočilo je popravil lumpy -- 10.2.2006 14:41:28 >

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

najlepše od teh imen je?
Lupinca

Patricija (12%)

Laura (22%)

Emanuela (8%)

Petja (12%)

Eva (45%)

Število vseh glasov: 364

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!