NRMM
|
Bolj kot berem te vaše poste, bolj se mi zdi, da me bodo dotolkli, ah sej ne se ne pustim, se v porodnišnici pediatrinji (je rekla, da nič dodatkov ampak samo dojenje, moja pikica pa bila lačna in jokala , tako da so mi sestre na črno nosile dodatke, da sem jo nahranila) nisem, ne da bi se še nekaterim pri tej temi. Moja pikica je stara 18 dni in so se težave pri dojenju pojavile že prvi dan. Ker je bila aspirirana in dihala bolj slabo je bila 24 ur na intenzivni , tako da jo nisem mogla pristaviti pol ure po porodu. Ko je prišla k meni, je bila še sita od vseh glukoz, dodatkov ipd iz intenzivne, tako da je 24 ur ajala, pri meni sploh ni hotela potegniti. No in potem 3 dan se je začelo, jaz pa brez vsega, tako se nama je podaljšalo tudi bivanje v porod.ker je zgubljala na teži. Ko se je po 5 dneh končno pojavilo mleko, ni steklo iz dojke, ampak sem dobila vročino, tako, da so mi pomagali z razpršilom, da se je končno vlilo iz njih. Po eni noči dojenja sva pridobili 50g in tako lahko šli domov. In tako je bilo do pred 3 dni nazaj. Jaz sem polno dojila, Maruša pridno ajala in bila zadovoljna. Sedaj pa se pojavil problem, ko meni mleka primanjkuje, ampak se zaradi tega nimam namena obremenjevat, da sem slaba mami ipd. Sama sem bila dojena samo slab mesec, potem je mami zmanjkalo mleka in bila sem na dodatkih, pa sem ravnotako zrastla, cartali smo se v enaki meri, kot matere, ki dojijo svoje otroke, nič mi ne manjka, le to da imam preveč kg . Glavno je sit in zadovoljen otrok, pa z mojim mlekom ali z dodatki, to pri meni šteje, pa naj reče katera karkoli hoče. Proti naravi ne moreš nič. Ene so podvržene temu, da imajo mleka v izobilju, ene pač nimamo, pa bodo naši otroci ravnotako zrastli. Tiste, ki nimate dovolj mleka, ne obremenjujte se s tem, ker je lahko še slabše. Tako nam je dano in nič ne moremo, pa četudi upoštevamo vse, kar nam pravijo (veliko tekočine, sezamov čaj, čaji za dojenje, pivo, žganci, dovolj hrane), če ne gre ne gre, z glavo skozi zid ni pametno it. Ah dovolj bo, mi je zaradi nekaterih postov začelo kr mleko tečt (mal heca, da ne bo tako hudo resna ta tema). Uživajte življenje maximalno. L.p. Irena