|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 05
22.5.2007 21:17:57   
rainbow
Čer!!

Kako ste kaj??

Modrooka, sem ti mislila že večkrat rečt, kak je Ana na tej slikci, ki jo imaš, luštnauser posted image , tudi jaz vam želim uspešno selitevuser posted image

NiLe, svašta ha, to z zobozdravnikom. Samo kaj češ, na silo g tudi ne moreš privezat tam al kaj. 
krasno, da ste uživali na kratkem oddihuuser posted image ; mi smo že letos tudi dvakrat bili, kar paše.

Mi smo danes uživali v poletnem vremenu, do nevihte, ki je k sreči prišla komaj nekaj pred sedmo zvečer; bili smo pri mojih, ker moj oče začne jutri s sezono v Poreču in ga nič kaj ne bo do septembrauser posted image  Lia je bila nekaj sitna, nonstop se nekaj pačilauser posted image ; Enja pa je bila krasno razpoložena, bosa tekala po travi, in pol kr na dežju stala, vsa navdušenauser posted image ; prava facauser posted image

kak fajn, nič ne rabim delat za službo danes. Zato pa jutri delam dva kšihta.

nič, lepo se mejte, lepo ajajteuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
   RE: Marcˇevke 05
23.5.2007 10:23:36   
ugi
Pozdravljene!

Nekaj casa ze spremljam vase klepete, pa sem rekla, da je ze cas da tudi jaz kaj napisem.
Sem 33-letna mama malemu Luku, ki naju z atijem Iztokom razveseljuje od 30. marca 05.
Pred dobrim letom in pol smo se preselili iz LJ v malo hisko na Zaplani nad Vrhniko.
Zdej se pa dnevno vozimo v LJ, ker imava oba sluzbe tu, mali je pa v varstvu pri starsih.
En dan pri enih drugi dan pri drugih - da se ne navelica, hehe - predvsem pa, da se starsi
mal vmes odpocijejo. Septembra gre pa v vrtec, ce ga bodo vzeli - upam.

Tudi Luka se razvija in pridno raste. Rad sestavlja lego kocke, rise, gleda knjigice ...
prejsnjo soboto smo sli prvic z vlakom (LJ-Radovljica) in je bil cist navdusen.
Zdej vsakmu razlaga, da je sel z vlakom v Radovljico obiskat Staneta. user posted image
Stane je bratranec od mojega dragega. Zdej samo se vlake in avtobuse gleda ... doma ima enega avtobuska, ki ga siba po hisi gor in dol. Pol pa pride vsake tolk do mene in pravi 'a bo mami zalaufala avtobus'

user posted image

Ful je lustn in vsak dan pogrunta kaj novega.

Lep pozdrav
Mateja

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
23.5.2007 11:02:08   
modrooka
Pozdravljena ugi! Dobrodošla med nami! user posted image

Lep dan!

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
23.5.2007 13:44:42   
Dolina
Ojla,

modrooka, čim lažjo selitev vam želim, da bo Ana uživala v svoji novi sobici in kraljevala na veliki posteljici. user posted image

Ugi, willkommen bei uns! user posted image user posted image  V kateri vrtec pa boš dala Lukca?

NiLe, to z zobarjem je pa res zoprno. Jaz nimam kaj pametnih predlogov. Mogoče bi mu "vzela, prepovedala" njegovo najljubšo stvar, dokler ne opravi pregleda in popravkov zobk. Pa tudi če to pomeni, da cel mesec ne more gledat televizije (kot primer). Ma res ne vem. Pa zakaj ga je tako strah? Je že bil kdaj, in je imel neprijetno izkušnjo al kaj? Jaz upam, da se stvar sama od sebe reši. user posted image

No, jaz danes peljem zojo k zobarju, ker je rekel, da morava vseeno prit pokazat zdej, ko je brez enke. Upam, da ne bo težav.
Mi pa imamo nočne, spet. Zgleda, da je Zojo strah, vsega mogočega (volka, teme, grmenja, samote....) tko, da danes je moj spal pri njej, ker je imela celo rajanje od pol dveh naprej. Že dober teden se nama zbuja tud po 3x-4x na noč. Se mi zdi, kot bi šli nazaj, ko je bla stara pol leta. Ista štorija. Skratka, sem bolj zaspana zadnje čase. user posted image

Tak, zdej izkoristim luknjo in grem študirat, vsaj opodan spi 2-3 ure.

Lepo se imejte, user posted image

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
23.5.2007 14:31:40   
rainbow
O!

Ugi, pozdravljena in dobrodošlauser posted image

Dolina, to pa je res bad, da se Zoja zbuja ponočiuser posted image ; pa nič ne deluje, kako nočno lučko al kaj sta ji naštimala? Si pa pridna, da vsak prost trenutek študirašuser posted image user posted image ; jaz si zdaj tega ne bi več znala predstavljat, poleg vsega drugega sem že v letihuser posted image

ok, zdaj pa je že čas, da neha lituser posted image , ker moram v vrtec po babi. te nevihte mi niso povšeči, blek. Nič, voziček, marelo, vetrovko, sveža frizura bo user posted image user posted image  pa kaj čem.

lep dan vsemuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
23.5.2007 21:25:21   
Dolina
Čer,

mi smo bili kar uspešni pri zobarju, je sicer moral snet tista "očala" in tud ogledalce je moral dat iz rok in je odprla usta. Na hitro je preveril, kakšno je stanje. vse je ok. Ponovni pregled čez tri mesece. Rekel je, da je fino, da prideva vsake tri mesece, da se navadi na preglede, da vidi, da ni nič hudega, naj se pride igrat v čakalnico (imajo super: namizni nogomet, biljard, pa kup drugih igrač).
NiLe, kakšno čakalnico ima pa vaš zobar? Če imajo kakšne igrače, pa se pejte tja ene parkrat za par minut mal igrat (saj to bi zobarca razumela...). Kaj pa kakšna spodbuda s strani njegovih prijateljev? Sigurno se najde kakšen, ki se ne boji zobarja, pa bi ga lahko mal potolažil. Jaz upam, da boste našli eno rešitev za vajinega Nika. user posted image user posted image
Jaz sem se Zojo prej zmenila, da si lahko v trgovini kaj izbere. Saj ko sem ji to rekla v ordinaciji ni nič pomagal, je bolj zobar spretno krmaril, da jo je pripravil, da odpre usta. Sem jo pa ful pohvalila, ko je odprla usta. Ampak ko sva stopili ven iz ordinacije je bila že trgovina v igri. user posted image  Na srečo (in moje veliko presenečenje) si je izbrala žemljico. user posted image user posted image

Ah, rainbow, sej tolk grozno v letih pa res nisi. user posted image  hvala za spodbude pri študiju. Prav paše. user posted image user posted image Saj za dve urci na dan se spravim študirat, problem je, ker je vsega toliko, da pozabim, kar sem predelala pred 14 dnevi. To mi včasih vzame motivacijo. Ena kolegica mi je rekla, da je šla ona na srečo, polovico snovi se je naučila, prvič padla, drugič dobila boljše slike in naredila. Jaz pa ne morem na izpit, če nisem sigurna v svoje znanje.
OOoooo nova frizura? user posted image user posted image  mene bo pa mami pobarvala ta teden, frizer bo pa še mal počakal.

Midve z Zojo sva šli pa v največjem nalivu z avtom v lokalni cafe na sok, gledat kako dežuje, imajo mal večjo streho in pod njo klopce. Prav fino je blo.

Kar se tiče spanja, sva ji prižgala lučko na hodniku, zvečer sicer pomaga, ponoči pa ne. Pa še midva ne moreva spat ob tej svetlobi. user posted image  Tolaživa jo z vsem mogočim, pa da nas bo Alti branla pred volkom, da če bi prišel, bi takoj lajala in ker ne laja, ga torej ni,... Skratka, nimam pojma več, kaj lahko še narediva. Spala zglega za enkrat še ne bova.

Tko, glede na to, da ponoči slabo spimo, se za danes poslavljam, ker grem spat. Pa ne se smejat uri.... user posted image  

Nočko.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
24.5.2007 9:02:41   
NiLe
Daaan user posted image

joj, Dolina, res si prijazna, ko mi poskušaš pomagati, ampak našega Nika ne premakneš niti za cm user posted image
Preden gre do zobarja vse obljubi, tudi mi2 mu obljubiva nagrado, če bo sodeloval. Vnaprej mu poveva, kaj bo vse zapravail, če ne bo nič ... nič ne pomaga. Po zadnjem neuspešnem pregledu sva mu vzela njegove najljubše igrače - NINJE in njihove DVD-je ... a misliš, da se kaj sekira??? Neeeee user posted image . Tudi sladkarij ne dobiva že več kot 14 dni, pa ga prav nič ne prizadane. V glavnem, ne vem več, kaj bi. Aja, čakalnica v našem ZD je pa obupna, sploh ni čakalnica, ampak bolj hodnik user posted image
No, da je stvar še bolj zanimiva, pa imamo tudi mi zadnje čase prave borbe z nočnim spanjem ... in to ne z Leo, ampak spet z NIkom. Ful ga je strah, preden zaspi ima tisoč vprašanj in si zmišljuje oz. išče pozornost, ponoči pa želi k nama. Ampak jaz ne želim, da to rata razvada, zato je veliko slabe volje in posledično tudi slabše spimo zadnje čase ... ah, bomo že .... ne bom več jamrala user posted image user posted image user posted image

Se moram pohvalit, da sem tudi jaz včeraj obiskala frizerja in imam čisto "new look" , spremenila sem se v temnolasko in zaenkrat padajo same pohvale user posted image  Drugače se pa pospešeno pripravljam na dekliščino in poroko moje mlajše sestrice in komaj čakam jutrišnji dan, ko ji bomo punce res zagodle. Naslednjo sobota pa poroka - jaz ji bom priča, oblekla sem se že, sedaj moram iti samo še v shoping za čevlje in pa za moja škratka kakšno lepo cotko kupit.

Ugi - dobrodošla med nami in napiši še kaj o svojem sončku user posted image

Rainbow - kaj ti govoriš o letih? Misllim, da sem tu med marčevkami jaz najstarejša user posted image

Uf, sem se razpisala ... grem malo delat, da me šef ne bo čudno gledal.

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
24.5.2007 10:40:30   
ugi
Hoj

Dolina: Luka smo vpisali v Najdihojco (LJ-SISKA). Ker je to najblizji vrtec najinih starsev.
Midva, ga bova tezko prisla iskat pred peto popoldanuser posted image .
Tako, da ga bo eden od dedkov in babic prisel vsak dan iskat v vrtec.

Danes sem si od sodelavke sposodila otroski sedezek za na kolo in zdej ze komaj cakamo, da bo vikend, da jo kam mahnemo.
Spet bo nekaj, kar bo Luka pocel prvic. To bo norouser posted image .
Upam, samo da bo lepo vreme.

Pa-pa

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
24.5.2007 13:20:21   
Špacka

Ojla!

Evo mene user posted image , sem že pred nekaj dnevi pisala, pisala....v službi, potem me je pa ven vrglouser posted image user posted image user posted image user posted image  imamo verjetno tako narejeno , je bil komentar enega mojega sodelavca, da ubijejo voljo do neta.user posted image user posted image user posted image
Sicer pa, če preživim ta teden, se še kaj oglasim, sem ugotovila, da to ni več zame, verjetno EMŠA kriva user posted image

Sem bila tko vesela, da ste imela lepo vreme na srečanju, zdaj čakam album. Ste ga že naredile ? Lahko, da sem kaj spregledala.user posted image

Moja mala je vsak dan večja navihanka.user posted image  Zadnjič sta moja starša rekla, ko je bila pri njiju v varstvu, da je kot živo srebro, da jo komaj dohajata. Ampak ta otrok se res nič ne ustavi, ko je zunaj samo leta sem in tja....v soboto je dobila prvega klopa. Kar se pa tega tiče, sem pa kar panična, če bi bila sama doma, bi jo odpeljala kar na urgenco, tko je pa Špac zadevo vzel v svoje roke. user posted image

Še vedno je zelo navezana name, če me objame, že kriči, Lina tud............., moja mami, moja mami........
Trenutno je v fazi, ko je vse njeno njeno, od ostalih je pa vse skupno.user posted image
Odpre vhodna vrata in se dere čez hodnik " Bin pit ( Brin prit), kliče sosedovega fantka, da se pride k njej igrat, potem pa pride, pa mu ne pusti nobene igračeuser posted image user posted image user posted image  imamo kar veliko prepričevanja.
Upam , da bo minilo.

Ta teden je v vrtcu osvojila svojo prvo bralno značko user posted image  morali smo prebrati dve knjigici, nekaj narisat, napisat, knjigici prinest v vrtec in ju predstavit. Tko prikupno mi je, je pa za nekatere otroke kar težko, ko morajo kaj povedat pred ostalimi, Lina zaenkrat nima teh težav user posted image
So pa v vrtcu tako prikupna skupina in mi je že zdaj žal, ker po vsej verjetnosti, Lina odpade iz te skupine, ker so vsi leto dni starejši, gredo ven iz jasli, Lina pa tudi ne bo ostala pri tej vzgojiteljici, ker bo cela skupina nova in bodo vsi mlajši, tako da tudi ne paše k njim. Upam , da ne bo kakega user posted image user posted image user posted image user posted image

Ugi dobrodošla user posted image user posted image

Nile tole z zobozdravnikom je pa user posted image user posted image user posted image  Nimam nasveta, upam da čim prej rešite situacijo, predvsem v Nikovo zadovoljstvo. Se mi zdi kar pomembno, da otroka ne prestrašiš pred zobozdravnikom, ker če se spomnem sebe kakšne travme sem prestajala in še vedno se jih nisem znebila, čeprav imamo super zobozdravnika. Hodimo kar k otroškemu, ima v popoldanskem času privat in je super. Zadnjič smo se srečali, pa je vprašal, če pride Lini kar domov zobe pregledat user posted image

Dolina si se naspala? Držim pesti, da tudi za vrtec nekaj rešite v vašo dobro. Je pa res kriza s tem.

MODROOKA ti si pa zadnjič tako lepo napisala o Ani. user posted image user posted image

Za ostale trenutno nimam časa, se še oglasim, čim prej.........

Lp

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
24.5.2007 20:52:30   
rainbow
Čer!

O, kak ste lepo napisaleuser posted image user posted image

Dolina, valjda da sem v letih, letos bodo oziroma že tečejo kristusovauser posted image user posted image
NiLe, a si ti starejša??? Dvomim.
No, sicer se niti pod razno ne počutim toliko stara; odštudirala pa sem tudi že vse, kar sem nameravala. Zdaj pa drugim težim, kak se morajo učituser posted image user posted image user posted image

NiLe, pa pri vas je nekaj sumljivegauser posted image , Nikec Nikec, nagajivecuser posted image ; saj bogve, kaj bo še z našimiuser posted image ; user posted image user posted image  za novo frizuro; sprememba vedno pašeuser posted image

Z Lio sva bili tudi danes pri frizerju; se zmeniva vse, za uspešen obisk obljubim sladoled, sem mislila, da ne bo težav. Hahahahaah, prideva tja in noče sodelovat, kot praviš ti, Nile; greva proti domu, sem hotela bit tiho, pa sem morala bleknit, saj mi je zdaj po eni strani žal, da ne bo sladoleda, pa da sem jezna, ker se je tako obnašala, ona pa v jok, pol pa se obrne (se očitno počutila krivo) in češ, da greva nazaj. In pol je šlo skoz, pa sta ful fajn frizerki, sta jo bolj zamotili, kot jaz. Sem očitno bila prepričana, da ne bo izpadov.
Eh, včasih res ne vem, kako reagirat.

Ugi, fino, da ste tudi tako mobilni. Mi smo se lani tudi nekajkrat tega lotili in tudi letos smo parkrat hoteli it, pa nam je vreme zagodlo; poleg tega se Enja prvič sploh ni hotela na sedež vsest; ona bi kar na oni veliki sedežuser posted image

končam kasneje

lp, rainbow

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
24.5.2007 21:08:06   
rainbow
že nazaj

nekam pozno hodimo spat zadnje čase. tako dolgo je svetlo in pol ju spravim okoli pol devetih končno spat, ko se začne mračit.

Špacka, super, da je Lina tako pogumnauser posted image ;škoda, ker se bo morala ločit od skupine. To tudi Enjo čaka, čeprav ne vem, kako bo.

Saj to menda za vse marčevce velja; na polovici "šolskega leta" bodo stari 3; zdaj pa, ali bodo vse leto v jaslih? Mislim, v isti skupini že, kaj pa finančnouser posted image  kako imate to porihtano v vših vrtcih?? Jaz moram it enkrat zdaj vprašat. Ampak sumim, da bo kar tako veljalo. Čeprav recimo Lia je bila avgusta stara 3 in je šla v vrtec. Kaj pa naši ta mali? Finančno skrbi predvsem moža, ke ron plačuje vrtec; in jasli so kar precejšen zalogaj.

ok, že spet klepetam, moram it še en test sestavit

lahko noč, in uspešno spanjeuser posted image

lp, rainbow

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
24.5.2007 22:21:20   
Katrin
Čer,

vidim, da me nobena ne pogreša user posted image  - tud prav user posted image

Saj ne, da vas ne berem vsak dan, le pisati nimam časa. No, včeraj sem šla tudi jaz na en izpit, enega imam še konec junija in potem mi še eden ostane za septembra, pa sem spravla to English pod streho user posted image

Prejšnji vikend smo pridno belili našo hiško in pobelili kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo - če bomo belili še naprej s tako hitrostjo, bomo ravno enkrat do avgusta končali user posted image

Ta vikend smo spet leteči (planinci, pa rojstni dnevi, in podobno)...

O Kaji bi lahko napisala marsikaj, pa se mi zdi, da itak že vse veste. Vedno nasmejan sonček, mala raziskovalka in najina srčica user posted image  Itak user posted image

Kar se pa spanja tiče (trkam na les): sedaj bo že kar mesec dni, odkar Kaja prespi celo noč user posted image

Ugi: user posted image

NiLe: majhni otroci-majhni problemi, veliki otroci-veliki problemi... Upam, da se Nik umiri in znebi strahu. Čestitke za new look!

Modrooka: ko sem brala tvoj opis Ane, mi je bilo kot bi brala Kajin dnevnik user posted image  Zelo lepo si napisala!

Dolina: bravo za študij! Ste že kaj uredili za vrtec?

Rainbow: si pa res že stara user posted image  Ah, bejži no....

Imejte se in lep vikend user posted image

user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
25.5.2007 9:16:29   
NiLe
Heeej,

ej, Katrin, veš da te POGREŠAMO ... sem te hotela v včerajšnjem postu pobarati, pa mi je šlo iz glave user posted image  
Aja, hvala za fotko. Ja, bolj težko bom naredila album, ker imam samo ene par svojih fotk in tvojo, škoda ker jih nismo skupaj slikali ... pa drugič. Bom pa album vsekakor naredila, da bo saj nekaj. Prav?
user posted image user posted image  za opravljen izpit. Jaz sem pa enega izpustila, ker imam v teh 14 dneh pravo norišnico, skoz nekaj dogaja in bom vse skupaj prestavila na jesen.
Pa kako ste pridni glede hiške  user posted image  naj vam gre vse po planih še naprej user posted image

Aja: kaj pa pomenijo tiste sličice pod pozdravom? Samo firbec me matra user posted image user posted image user posted image

Špacka: tvoja Lina je pa res prava navihanka. Pri vas v vrtcu so pa napredni. Pri nas je še bolj zgodaj za kakšno bralno značko, saj so stari od 1 do 2 let. Bravo za pogumuser posted image

Rainbow: pri nas v vrtcu sta dve skupini, ki spadata pod jasli, tako da smo "obsojeni" plačevati višjo ceno še eno leto user posted image

Lepo se imejte user posted image

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
25.5.2007 11:01:21   
Špacka

KATRIN user posted image user posted image user posted image  se pa isto sprašijem kot Nile, kaj pomenijo tiste slikce na koncu? user posted image
Ampak s to hiško pa vi res drvite, kar ne morem verjet.user posted image

RAINBOW pri nas med letom ne spreminjajo skupin. Lahko se zgodi, da kdo zamenja vrtec, seveda se potem tisto mesto takoj zapolni....Lina je zdaj v taki situaciji, da se lahko zgodi dvoje:
1. gre skupaj naprej s celo skupino, potem je taka skupina kombinirana in je cena malo nižja
2. prestavili jo bodo v drugo jaslično skupino, v bistvu med letnike 2005, in bomo še eno leto plačevali to ceno

NILE se pozna, če je otrok v skupini s starejšimi, pač delajo po programu za 3-letnike. Sta pa vzgojiteljici res superuser posted image user posted image user posted image

Še nekaj glede vrtca. A hodite na koncu leta na končne izlete, imate piknike...? Rabim kakšno idejo.user posted image

Lep vikend

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
25.5.2007 11:23:22   
NiLe
Špacka: pri nas v vrtcu so, kar se tiče izletov, pikniko bolj tako - tako. Tudi za razna letovanja, zimovanja, obiski na kmetijiah se spravijo šele pri 5 letih, medtem ko poznam vrtce, kjer hodijo otroci z vrtcem že pri 3 letih.
Mislim, da je celo neko obvestilo ali okrožnica, da se pikniki ali izleti organizirajo čisto po dogovoru med starši in vzgojiteljicami, saj bi v primeru, da se zgodi kakšna nesreča, naj ne bi bil odgovoren vrtec in se tako pač zavarujejo.

Mi imamo ravno danes zaključni piknik s starejšim sinom, ki se poslavlja od vrtca in vzgojiteljic in smo se starši skupaj zorganizirali in se gremo zabavat. Prav tako smo kupili vzgojiteljicam darilo za zahvalo, da so naše 6-letnike uspešno pripeljale do šole user posted image  

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
25.5.2007 11:49:12   
modrooka
Punce,

jaz bi pa potrebovala vaše mnenje. Ne vem namreč, kaj naj naredim glede Aninega varstva.

Sedaj, ko se selimo, bo Ana najprej 2 meseca v varstvu pri svojem očku user posted image user posted image . Ima namreč poletne počitnice. Za septembra sem se zmenila za varstvo pri gospe (okrog 50 let), ki varuje vsega skupaj 5 otrok. To je tako velika skupina, kot je Anina sedanja. Za to varstvo sva se odločila, ker je do 3 leta starosti ful drago v vrtecu in naju bo ta varianta prišla ceneje.
Sedaj sem pa pred dilemo. A bo prepozno, če Ano potem šele naslednji september vpiševa v vrtec? Takrat bo stara 3 leta in pol. Bi bilo bolje jo vpisat med letom, ko dopolni 3 leta (če bodo imeli prosto)? Moj mož pozna prednosti vrtca, ker dela v šolstvu, in se po eni strani bojim, da bo v varstvo za kaj prikrajšana.
Res ne vem več, kaj je prav in kaj ne... user posted image
Kaj bi ve naredile na mojem mestu?
Berem, da imate v glavnem otroke po vrtcih...

Pomoč rabim!

Drugače pa vas moram pohvalit, da ste ful pridne s pisanjem zadnje dni!!! user posted image user posted image  Vse preberem, ko bo čas, bom pa še malo pokomentirala!

Lep dan!

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
25.5.2007 13:02:25   
ugi
Hoj

Hvala vsem za tako prijazno dobrodoslico. user posted image user posted image user posted image

Modrooka: Jaz bi na tvojem mestu dala Ano sredi leta v vrtec, ko bo stara 3 leta. Ce vam bo zneslo.
Ker se ze zdaj tako hitro razvija in napreduje. Tudi jaz sem imela podobno vprasanje pred casom, ali dati Luka v vrtec z 2,5 leti ali 3,5.
So rekli najini starsi, da ga lahko merkajo se eno leto. Pa sem se odlocila, da ga damo v vrtec letos.
Tudi Luka je zelo napreden, vse ze pove in razume, rad ima otroke in mu ni noben problem se vklucit v igro, ko pridemo na kaksno igrisce. Tudi ce nobenega ne pozna.
Vem, da bo letos vec za placat, kot naslednje leto, ampak bomo ze. Bo pa kar sok, ker zdej ne placujemo nic ...
Drzim pesti, da dobite mesto v vrtcu sredi leta.

Rainbow: Joj, sploh nisem pomislila, da mogoce ne bo hotel sedeti v sedezku. Upam, da ne bo tako kot Enja - hotel biti na tavelikem sedezu.
Bom porocala v pon.user posted image

Pozdrav!

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
25.5.2007 13:04:41   
Špacka

Upam, da ti bom v pomoč..............user posted image

Sicer sem zagovornica vrtca, ampak v vašem primeru, bi Ano vpisala v vrtec na začetku leta. Itak je rojena marca, v vrtec bi šla verjetno s 1. aprilom, večino koledarskega leta bo zamudila, v vrtcu bi bila 2-3 mesece, potem so spet počitnice, če ti mož dela v šolstvu, bo verjetno spet doma...............Tisti meseci gor ali pa dol, vpisala bi jo pri 3,5 letih, saj bo hitro noter dobila.user posted image
Sicer pa, če jih je v privat varstvu 5, potem verjetno tudi nekaj delajo, se učijo eden od drugega...

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
   RE: Marčevke 05
25.5.2007 15:51:34   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: NiLe
Aja: kaj pa pomenijo tiste sličice pod pozdravom? Samo firbec me matra user posted image user posted image user posted image

NiLe in Špacka: ah ne user posted image  (al pa tud user posted image ) - ne vem user posted image  Mi sploh ni potegnilo, na kaj ciljata user posted image  Mah ne, mislim, da ne....

Modrooka: mislim, da Ana ne bo prav nič izgubila, če bo v privat varstvu, razen morda socializacija in obnašanje v večji slupini, za kar imaš pa še vedno čas drugo leto.

Vsem želim lep vikend, cartajte se in polupčkajte!

user posted image user posted image  user posted image

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
25.5.2007 16:03:08   
Dolina
Dan,

sem imela kar dela, da sem vas prebrala. user posted image user posted image

NiLe, user posted image  za frizuro,  user posted image . za Nika mi je pa hudo, da imate take težave. In še s spanjem. user posted image  Se mi zdi, da je najtežje, če je otroka nečesa strah ali če kaj sanja - tako je zdej tud pri Zoji in moram rečt, da sva oba z možem že mal na koncu. Ko jo je strah, se je ne da z nobenimi besedami prepričat, da ni tako hudo, da je vse v redu. Tko, da zdej sploh ne zaspi pred pol deseto zvečer. user posted image  Hvala bogu, da se najdejo kakšni dnevi, da prespi celo noč, če ne bi bila pa res kriza.
Tko, da kar se spanja tiče, te popolnoma razumem, pomagat pa ne znam, ker tud pri Zoji nisva preveč uspešna. user posted image

Ugi, res je nemogoč ta delavnik. Jaz bi tuds ob taki uri domov hodila, če bi bila še v ta stari službi. Zdej sem na srečo za 4 ure zaposlena.

Rainbow, user posted image user posted image  za friziranje Enje. Saj si jo dobro pripravila, da se je pustila stričt.user posted image
Zoja in Alja pa radi gresta k frizerju, še sploh, ker ponavadi na koncu dobita liziko. Tud uživata na tistem stolčku in data kar mir. user posted image

Glede vrtca, modrooka, jaz bi jo pa dala pri 2,5 letih v vrtec. Se mi zdi, da so kasneje že mal "prestari". Vsaj pri Zoji vidim, da rabi veliko aktivnosti, da rabi družbo in če ne dobimo vrtca bo kar kriza. 
Saj vem, da zdej boš mal zmedena. Ampak a veš kaj, ti najbolj poznaš Ano in je najbolje, da pretehtaš, kaj ji paše. Ker pišeš, da je komunikativna in če se lepo vključi v igro z ostalimi otroci, po moje ni panike, da jo daš kasneje. Pa še pet otrok je v varstvu tako, da bo imela družbo. Se pa strinjam s Špacko, sredi leta je ne bi dajala v vrtec.

No, kar se tiče vrtca, še vedno čakam na odgovor iz Lj, na tisti sklep sva se pa pritožila. Letos so zavrnili 60 otrok!!! user posted image user posted image  Sredi junija imajo še eno zasedanje, če bodo odprli še dva oddelka (mislim, za vse itak ne bo prostora user posted image ), je rekla, da ne more pa za zadj prav nič obljubit. Upam na najboljše, čeprav vem, da vrtec ogromno stane in ker bova tud midva vzela en kredit za hišo (mož bo delno izplačal svojega brata, da bo ta lahko gradil in se enkrat tudi preselil, midva pa bi ostala tukaj), bova na tesnem s cekini, ampak Zoja je "preživahna" za taščo, samevala bi ... Skrakta, ko pomislim na vrtec mi gre kar na jok, ker je taka situacija.

Špacka, čestitke za bralno značko. Kok se ima fino v vrtcu user posted image user posted image  ja, škoda, da se bo ločila od skupine. sigurno se bo navadila tud na novo. Bo pa šefica med malčki palčki. user posted image

Drugače pa, a še katero boli glava danes? user posted image  Men je bilo dopoldan kot bi imela mačka (sam ne vem od česa user posted image user posted image ), pa slabo mi je bilo (pa nisem noseča! user posted image ). Mah sem že ginekologinji pojamrala, pa je rekla da je to zaradi hormonskih sprememb ob ciklusu in mi nima kaj pomagat.

Katrin, vi ste pa pridni s hiško. Le tako naprej. user posted image user posted image  Saj res, kje si se skrivala ves čas? user posted image user posted image user posted image user posted image

Skaana, kako gre pa vam? A ploščice si izbrala?

Upam, da ne bo dež, da se bosta mojadva imela kam dat in bom imela čas študirat. Zvečer ob pol desetih se mi res ne da. lumpa sem. user posted image  
Katrin, čestita za izpit. user posted image user posted image

Šibam, uživajte čez vikend.

user posted image user posted image

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
25.5.2007 16:03:20   
Dolina
Dan,

sem imela kar dela, da sem vas prebrala. user posted image user posted image

NiLe, user posted image  za frizuro,  user posted image . za Nika mi je pa hudo, da imate take težave. In še s spanjem. user posted image  Se mi zdi, da je najtežje, če je otroka nečesa strah ali če kaj sanja - tako je zdej tud pri Zoji in moram rečt, da sva oba z možem že mal na koncu. Ko jo je strah, se je ne da z nobenimi besedami prepričat, da ni tako hudo, da je vse v redu. Tko, da zdej sploh ne zaspi pred pol deseto zvečer. user posted image  Hvala bogu, da se najdejo kakšni dnevi, da prespi celo noč, če ne bi bila pa res kriza.
Tko, da kar se spanja tiče, te popolnoma razumem, pomagat pa ne znam, ker tud pri Zoji nisva preveč uspešna. user posted image

Ugi, res je nemogoč ta delavnik. Jaz bi tuds ob taki uri domov hodila, če bi bila še v ta stari službi. Zdej sem na srečo za 4 ure zaposlena.

Rainbow, user posted image user posted image  za friziranje Enje. Saj si jo dobro pripravila, da se je pustila stričt.user posted image
Zoja in Alja pa radi gresta k frizerju, še sploh, ker ponavadi na koncu dobita liziko. Tud uživata na tistem stolčku in data kar mir. user posted image

Glede vrtca, modrooka, jaz bi jo pa dala pri 2,5 letih v vrtec. Se mi zdi, da so kasneje že mal "prestari". Vsaj pri Zoji vidim, da rabi veliko aktivnosti, da rabi družbo in če ne dobimo vrtca bo kar kriza. 
Saj vem, da zdej boš mal zmedena. Ampak a veš kaj, ti najbolj poznaš Ano in je najbolje, da pretehtaš, kaj ji paše. Ker pišeš, da je komunikativna in če se lepo vključi v igro z ostalimi otroci, po moje ni panike, da jo daš kasneje. Pa še pet otrok je v varstvu tako, da bo imela družbo. Se pa strinjam s Špacko, sredi leta je ne bi dajala v vrtec.

No, kar se tiče vrtca, še vedno čakam na odgovor iz Lj, na tisti sklep sva se pa pritožila. Letos so zavrnili 60 otrok!!! user posted image user posted image  Sredi junija imajo še eno zasedanje, če bodo odprli še dva oddelka (mislim, za vse itak ne bo prostora user posted image ), je rekla, da ne more pa za zadj prav nič obljubit. Upam na najboljše, čeprav vem, da vrtec ogromno stane in ker bova tud midva vzela en kredit za hišo (mož bo delno izplačal svojega brata, da bo ta lahko gradil in se enkrat tudi preselil, midva pa bi ostala tukaj), bova na tesnem s cekini, ampak Zoja je "preživahna" za taščo, samevala bi ... Skrakta, ko pomislim na vrtec mi gre kar na jok, ker je taka situacija.

Špacka, čestitke za bralno značko. Kok se ima fino v vrtcu user posted image user posted image  ja, škoda, da se bo ločila od skupine. sigurno se bo navadila tud na novo. Bo pa šefica med malčki palčki. user posted image

Drugače pa, a še katero boli glava danes? user posted image  Men je bilo dopoldan kot bi imela mačka (sam ne vem od česa user posted image user posted image ), pa slabo mi je bilo (pa nisem noseča! user posted image ). Mah sem že ginekologinji pojamrala, pa je rekla da je to zaradi hormonskih sprememb ob ciklusu in mi nima kaj pomagat.

Katrin, vi ste pa pridni s hiško. Le tako naprej. user posted image user posted image  Saj res, kje si se skrivala ves čas? user posted image user posted image user posted image user posted image

Skaana, kako gre pa vam? A ploščice si izbrala?

Upam, da ne bo dež, da se bosta mojadva imela kam dat in bom imela čas študirat. Zvečer ob pol desetih se mi res ne da. lumpa sem. user posted image  
Katrin, čestita za izpit. user posted image user posted image

Šibam, uživajte čez vikend.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
25.5.2007 16:05:35   
Dolina
SORIIIII.....

Sem za vsak slučaj skopirala svoj roman in ker je tolk časa mlel, sem vse skupaj prekinila. Evo, zdej je pa davkrat prilepil sporočilce.user posted image  Nikoli ni prav. user posted image user posted image

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
25.5.2007 21:40:42   
rainbow
Čer!

končno sem vas vse prebralauser posted image

kje začeti, to je zdaj vprašanjeuser posted image

pri Katrin, čestitke za izpituser posted image user posted image ; kaj pa to ploh ti delaš?? nič nisi omenila, al sem pa jaz kaj prešpricala (pod vplivom mojih dijakov, očitno)
in Katrin, hitro zdaj po test, da vidimo, kakšna je situacjauser posted image , malo za hec, ne zamerit. Zdaj bi že bilo fajn biti v drugo noseča, bi bila ravno fajn razlika.

Dolina, pri frizerju sem bila s ta veliko, Enja itak še nima pogojev za friziranjeuser posted image user posted image user posted image ;
Joj, resnično upam, da vam to z vrtcem uspe. In s spanjem tudi.user posted image

Modrooka, po rahlem razmislekuuser posted image  se glede vpisa v vrtec strinjam s Špacko. Posebej, če bo poleti doma, se mi zdi res bolje, da gre v vrtec jeseni. Pa tudi, če vaju varstvo pride dosti manj, finančno. ker če bi jo vpisala v vrtec spomladi, jo je nespametno (pri nas niti ni možno), poleti izpisovat, ampak, če je v vrtcu ni julija in avgusta, se plača samo 15% cene, torej da se drži mesto al kaj. 

Glede druženja, pri nas je kar nekaj tega, vendar se letos žal nekaterih zadev nismo mogli udeležit, ker so ravno ob takih dnevih bili, ko se jaz delala. Ali pa so naredili nek dan za babice in dedke in to dopoldan. haloooooooooooo, niso vsi v penzijiuser posted image
ampak se trudijo, ni kaj.

joj, jutri bo spet tak vroče, saj ne vem, al  naj bom vesela ali user posted image ; to vreme več ne dohajam, saj je komaj majuser posted image

ajd, uživajteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

lp, rainbow

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
25.5.2007 23:36:11   
Katrin
Čer,

hvala, hvala user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: rainbow
Katrin, čestitke za izpituser posted image user posted image ; kaj pa to ploh ti delaš?? nič nisi omenila, al sem pa jaz kaj prešpricala (pod vplivom mojih dijakov, očitno)
in Katrin, hitro zdaj po test, da vidimo, kakšna je situacjauser posted image , malo za hec, ne zamerit. Zdaj bi že bilo fajn biti v drugo noseča, bi bila ravno fajn razlika.

Samo odgovorim, potem pa ajat user posted image :
1. dve leti študija ob delu angleščine za 2.triado (kot, da nimam drugega dela user posted image ; sedaj se nam pa odpira še podiplomski študij, s tem, da se mi bo ta program in izpiti priznali, tako, da ne vem še... morda pa user posted image
2. ne me hecat, ker res ne vem user posted image  (ste me čist skurile user posted image  zaradi ene slikice, ki sem jo izbrala na blef) user posted image  počakam do ponedeljka...

Lep vikend in nočka user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
27.5.2007 21:48:39   
NiLe
Čer,

sem se le spravila skupaj in naredila obljubljeno user posted image . Na ZS-ju imate geslo od albuma fotk našega srečanja v ZOO.
Uživajte user posted image Če sem katero spregledala, naj mi piše user posted image

Jst sem čist "adijo", saj sem že dva dni brez glasu in če ne drugega, imata saj škratka mir pred mano, da jima
ne težim user posted image Ne vem, ali je razlog dekliščina ali pa kakšna viroza, saj se počutim čist brez veze. Ah, bo že.

Lep začetek tedna vam želim user posted image

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......