Dolina
|
Ojla, punce hvala za tolažbo. sm uspela govorit z eno od vzgojiteljic v enem izmed vrtcev in je rekla, da naj kar napiševa, da jo nimava kam dat, kar je tud res, ker moja draga tašča je malce utrujena, čeprav noče priznat. Tko, da jo moramo rešit teh dveh naših frajlic. rekla je, da imajo vedno mal rezerve in da včasih še kdo odpove. Tko da upanje ostaja. jupi.... Nile, upam, da uživate. Vreme imate sigurno krasno. Skaana, po moje ne more bit nič hudga, če te sm in tja Atena mal po trebuščku. Vsaj tko sm slišala od drugih mamic z večimi mladički. Pa moja svakinja je Aljo nosila in dvigovala in ne vem kaj vse sta še delali (mene je bilo strah, ko sem ju gledala ), pa je bila na koncu 7 al 10 dni čez rok. Tko, da mali je na varnem. Hvala za nasvet glede , če se odločiva za pasji hotel, se javim, za naslov. Kr enim tam je ne bi pustila. No, pri nas se je včeraj majavi zobek kar sam izpulil. Zgleda, da sem ga mal z brisačo "zapela" čist nenamensko, ker sama ji že ne bi šla pulit zob, me je preveč strah takih zadev, in sam slišim, kako nekaj po ploščicah "skaklja" in pogledam Zojo , ki ni čist nič čutla, pa vidim, da ji mal kri teče in da je samo še luknja. No, ful lepo je sprejela, da je izgubila zobek, še miški sva ga nastavli, da ji je prinesla cekinčka.... (in prvo zjutraj je rekla, kaj je miška prinesla... ) Me pa mal skrbi, ker na eni strani zobka ni videt korenine, kot da bi bil zlomljen, tko zgleda. Upam, da ni korenina not ostala, sicer pravijo, da ti mlečni zobki itak nimajo globoke korenine. V glavnem v ponedeljek pokličem zobarja, da pove, če se je treba kaj pokazat. Včeraj je imel moj piknik je praznoval z enim prijateljem skupaj svojih 40 let, velika družba, velik otrok, Alja in Zoja pa se nista kaj preveč vključile v igre ostalih. No, saj večina je bila starejših. Vmes enkrat sta se odločile, da gresta kar sami na obisk k enim sosedom na koncu ulice (čeprav ti sosedi so bili pri nas na pikniku ). Na srečo sem ju zagledala, kako maširata sami nekam in sem šla pol z njima na obisk. Skaana, prav neverjeti so otroci, kaj vse pogruntajo. Jaz si sploh ne predstavljam več življenja brez njih in brez njihovih "idej". Men je Zoja včeraj pri zajtrku dala en sirček (zdenka) nazaj, ker ga ona ni hotla do konca pojest, in reče mami lahko poješ, to se namaže na kruh, veš. In kaj mi je še zanimivo, da tako hitro osvojijo tolk besed in zanjo delat cele stavke. Da si zapomnijo stvari, ki so se zgodile tri, štiri mesece nazaj in privlečejo na dan v čist drugih trenutkih, na drug način. Jaz sem že pozabila na kakšno stvar, in pol razmišljam, kje je to Zoja slišala, vidla, ...no in se mi le posveti, da smo bili mi takrat skupaj. Lepo nedeljo, kolkr je še ostalo od nje. Uživajte...
|