|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 13:55:11   
pikica*
Očitno smo vse nekam lene danesuser posted image . Ali pa so punce pobegnile v porodnišnico. Lumpy, držim pesti, da je to to in da boš kmalu sporočila veselo novico. Jaz se pa bojim, da bom kar sama ostala na naši januarski temi, ker vse tako pospešujeteuser posted image . Ampak privoščim vsaki posebej, da čim prej k sebi stisne svojo user posted image .

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 14:14:22   
Anonimen
Lumpy, mogoče je pa res čep. Meni se je v torek dvakrat pojavila sluz, samo ni bila ne rjavkasta in ne krvava. Ampak lepo čista. Pojavila pa se mi je popoldne in zvečer. Moram jutri G vprašat, če je bil to res čep.

Pikica*ne boj se. Jaz sem še vedno tu. Čakam na ta prave znake. Ker tistega bolečega križa sem se že navadila. Bomo videli kaj bo jutri pokazalo na CTG.

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 14:19:48   
Nyah*
Lumpy user posted image user posted image , drzi se, upamo, da kmalu sporocis veselo novicouser posted image ! Verjetno se je res zacelo!

Nemsis, imam obcutek, da bos ti naslednja uslauser posted image user posted image . Sporoci takoj, ko bo kaj novega!

Pikica, nejca, ter ostale, jaz tudi se vztrajam, kriz me sicer boli, pa user posted image  tako mocno pritiska na mehur ali kam, da komaj hodim, komaj sem se s sprehoda vrnilauser posted image . Ampak mislim, da se ne bomo nikamor sli, ce pa, pa tudi prav.

lep dan vsem, lumpy vso sreco in lahek porod, ostale pa, dajmo, dajmo, bolj redno porocanje prosimuser posted image !


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 14:21:30   
nejca1
Lumpy, jaz pa sem mislila, da bova skupaj v porodnišnici. A vseeno držim pesti, da je to to!!

Pikica, ti pa ne skrbi, jaz sem še vedno tu, in kot kaže, bom še nekaj časa.

Kje so pa ostale? Sonček jih je zvabil na sprehode, a ne.
Kar uživajte!!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 15:07:09   
puri
pozdravljene januarčiceuser posted image

Jaz sem včeraj prišla domov, ampak sem šele sedaj našla malo časa, da se vam oglasim.

Ja, tudi pri meni se je en dan prej pojavila ta prozorno bela sluz, ki jo je bilo zelo malo, otrdevanje trebuha me je pa itak matralo že 14 dni prej.
No, v soboto sem s tem otrdevanje zvečer tudi zaspala in se nisem več obremenjevala s tem, ker potem nikoli ni bilo nič iz tega. Ampak okrog dveh ponoči me je pa zbudila bolečina, za katero sem tudi najprej mislila, da to ni nič in sem zaspala nazaj. Čez 10 minut pa spet in potem sem se čisto zbrihtala in čakala na naslednji popadek. Spet je bil na 10 minut in zraven me je tudi bolelo. Pomislila sem, da tokrat pa morda bo, ker je to čisto druga bolečina, kot ponavadi in si sledi na 10 minut. Čakala sem še eno uro in bilo je vedno bolj boleče,....moj me je že zelo priganjal, naj greva, ker je bilo potem že kar na 5 minut, jaz sem pa še kar malo zavlačevala. Ampak potem se je pa začelo že res kar močno in bilo je zelo pogosto, tako da se niti stuširat nisem več upala in sem se samo na hitro umila in spakirala stvari. Na koncu sem res že prav pohitela. Potem me je že kar skrbelo, da ne bom rodila že doma. V porodnišnico sva prišla okrog 4-ih in ko so me pregledali so ugotovili, da sem že 7 cm odprta in da ni več časa za britje in klistir in sem šla kar direkt v porodno. Tam popadki sploh niso bili tako hudi in bili so zelo poredko, tako da so mi že mislili dati umetne, ampak potem se je pa malo bolj začelo. Problem je bila edino glavica, ki se kar ni hotela spustit nižje, jaz sem bila pa že čisto odprta. Zato so mi ob vsakem popadku premikali oz potiskali še glavco navzdol in to mi je bilo še najhuje, ampak je tudi to minilo in končno je prišel čas, ko sem lahko pritisnila in mali Maj je bil kmalu zunaj! Rodila sem 4 minutke čez 6 zjutraj.
Bila sem presrečna,...ta porod mi je bil najbolj čustven in najbolj mi je ostal v spominu.
Maj je pa tudi nekaj posebnega, ker je drugačen od prejšnjih dveh, je namreč temen in ima kar veliko las, prejšnjedva jih namreč skoraj nista imela.

So pa potem kasneje rekli, da je kar malo prelahek, za to starost in da se mu je verjetno na koncu že zelo slabo godilo in da še dobro, da se je porod začel, ker bi bilo lahko kaj narobeuser posted image To je pa to, ko nimaš nobenih pregledovuser posted image ,....ne vode, ne krvi, koliko sem odprta, zakaj otrdevanje non-stop,........Sem kar jezna na G,...še dobro, da se je tako končalo. Bogi revček, je verjetno zadje dni oz. tedne stradal notri. Ker zadnji UZ okrog 30-ega tedna je pokazal kar težkega otročka, potem je šlo pa verejtno samo še na slabše. Rekli so, da je bilo morda premalo plodovnice, ali pa da je bil kaj preveč stisnjen, da ni dobival dovolj hrane, ali pa da je bilo na kaj s posteljico,...

Vglavnem važno, da se je lepo končalo, težo bo pa že še nadoknadil. Ima pa zamenjeno noč in dan in sem čisto izmučena, ker ponoči se bi crkljal in se stiskal, podnevi, pa komaj da odpre očiuser posted image ,.....saj bouser posted image

Vsem januarčicam, ki ste že rodile ČESTITAM, ostalim pa želim čim lažji in čim hitrejši porod.

Slikce bom dala pa tudi kmalu gor.

Alenka,.....tebi sem pa jaz poslala SMS že kmalu po tem, ko sem rodila, ampak očitno ga nisi dobila,....

lp

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 15:09:09   
pikica*
ojla punce. Sem šla na en sprehod do trgovine, ker je zunaj tako lep sonček pa sem po pol ure čisto povožena. Ne vem kaj mi je danes. Očitno me spet malo pritisk daje. Glava me že cel dan boli, zunaj sem se pa tako čudno počutila, da sem raje zavila kar domov. Da o križu in ostalih bolečinah sploh ne govorim. Joj, samo jokanje in stokanjeuser posted image . Grem se malo odpočit na kavč (hm...se mi zdi, da počnem samo še touser posted image ), potem pa kuhat kosilo.

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 15:20:34   
lumpy
Sedaj ste bile pa pridne - kar vse po vrsti ste se javile.

Sem še tu, saj razen verjetnega čepa še ni drugih znakov in bo verjetno še trajalo kakšen dan ali dva da bomo šli v Rim. Tako da Nejca še vedno lahko greva skupaj.

Pikica brez skrbi saj ne boš ostala sama, še kar nekaj jih ima rok za tabo, sicer smo pa mi tudi potem hitro doma ( upam vsaj) in ti bomo zopet delale družbo.

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 15:54:42   
Anonimen
nisem januarka, a imam vseeno eno vprasanje za vas..

Kako prezivljate zadnji mesec?
Ste enako aktivne? Hodite po trgovinah, na kave, po mestu?
Greste tudi an kaksno prireditev?
Vecinoma lezite doma in cakate na porod?
Vozite avto?

Hvala za odgovore...

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 15:59:55   
Anonimen
Nyah - mogoče res ali pa tudi ne. Edino če me prej potegnejo v bolnico zaradi pritiska. Ali pa če bi se zdravniki odločili, da mi prej sprožijo porod zaradi srčka naše user posted image  (ima rahko povišano frekvenco). Samo je Pušenjak rekel, da to ne vem kak bav bav. Samo kontrolirati me morajo. Bomo videli kaj bo jutri.

(odgovor članu Nyah*)
  Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 16:02:47   
mazi




Ojla,

se še jaz javim. Lumpy meni se je tudi danes odluščil čep - bilo je zares veliko sluzi - prozorne in  en del malenkost prepreden s krvavimi žilicami. Sedaj me je pa tudi že začelo malo matrati po trebuhu in v križu. Mislim da bom tudi jaz počasi na vrsti. PDP imam pa tako ali tako jutri.

Se slišimo.

LP,

Mazi



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 16:07:03   
Anonimen
Sicer se pa je že naša princeska pomaknila malce bolj proti jugu oz. se mi je trebušček že malce spustil in mi ne pritiska več na želodec. Hvala bogu za to, ker je bila zgaga res huda in ne vem kako dolgo bi še zdržala s tem. Nazadnje sem pila samo še Donat in mleko. No, mleko pijem še sedaj. Mi full paše. Tako, da gre tudi do 2 litra mleka na dan. user posted image

A mogoče še katero boli okrog popka, če se dotika?
 
Mene kar močno boli na dotik. No, bo že. Je pa danes ta naša user posted image  bolj mirna. Jo bo treba še malce zbuditi.

No, se beremo še zvečer.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 16:14:26   
Nyah*
Mazi, ce se odpravis, VSO SRECO IN LAHEK POROD!

Puri welcome backuser posted image user posted image , lepo, da je s tabo in malim majem vse ok, lepo se cartajte se naprej pa cimprej mu povej, da spimo ponociuser posted image . Za kile pa ne skrbi, hitro bo nadoknadil, bos videla. kako pa kaj ostala fanticka sprejemata bratca?

Nemsis, ne skrbi zaradi srcka tvoje user posted image , ce bi bilo res ful nevarno, bi te ze obdrzali po moje!

Jutri pa pride domov tudi Nannn ane? jah, zdaj bomo pa ze druge morale pocasi oditi, da bodo ta vrnjene lahko cvekale in mislile na nasuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 16:15:13   
meta22
Živjo čvekice!

Veste kaj, sploh ne vem če vas še naj berem! vsaki se že nekaj dogaja, pri nas pa niti pike sledu o kakšnem porodu.user posted image user posted image user posted image user posted image  edino kar je mi naš user posted image user posted image  tako dol tišči, da komaj hodim. mednožje bo mi narazen porinilo!!! komaj čakan na ctg jutri, da vidim pri čem sem.

tiste, ki ste v štartni poziciji, vso srečo in čimlažji porod!

Meta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 16:30:22   
alenkica
Tudi jaz še ne crkljam najinega user posted image ! Se mu čisto nič ne mudi.

Drugače pa se počutim čisto v redu. Spala sem kot ubita in mi je že vseeno kdaj se bo  user posted image  rodil. Sem postala čisto ravnodušna user posted image ! Ne, se hecam, komaj čakam,da bo vsega konec.

Mi pa je rekla nona od user posted image , da se ti pred porodom spusti trebuh bolj dol? A se je vam že kaj spustil, pa tiste, ki že cartate - se je res spustil pred porodom?

lepo se imejte!

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 17:01:54   
puri
Nyah, ostala dva fantička sta bratca zelo dobro sprejela,....sem kar presenečena. Sploh starejši je ves navdušen. Skos govori o njem, mu nosi igračke in ga boža. Sem prav vesela.



Lepe zadnje dni nosečnosti želim vsem, ki še čakate!

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 18:17:18   
Anonimen
Alenkica, tudi meni so rekli, da se pred porodom trebušček spusti. No, jaz ti lahko povem, da se je pri meni že malce spustil. In verjetno je res, kar pravijo starejši. Tako, da sedaj čakamo in čakamo in čakamo... ker imamo še kar nekaj časa do roka. Vendar se zna narediti, da bo kaj prej.

Puri, dobrodošla nazaj. Res je lepo prebrati, da je s tabo in z malim Majem vse v redu. Boš videla tudi na teži bo hitro pridobil in tudi ritem se mu bo uredil. Lepo je prebrati tudi to, da sta ga bratca lepo sprejela. Vsem skupaj želim obliko lepih trenutkov in cartanja.

(odgovor članu alenkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 19:32:36   
pinka1
Hej!

Jaz sem tudi danes s CTG-ja in je vse OK! Naslednjega imam zdaj na PDP - 18.1.

Zadnje tri dni imam skoz bolečine podobne menstrualnim krčem - blagim in ne vem a so to lažni popadki al kaj. Sem danes povedala G, pa me je opozorila če mi kaj trebuh otrdeva, pa sploh ne vem al mi al ne.

Meni bi se kr fajn zdelo, če bi malo prehitevala, ker zdaj pa že res tečno postaja - se na momente počutim kot slon. na koncu bomo pa šli čez rok.

Čestitke vsem mamicam in lepo cartajte svoje malčke in malčice! Upam, da vam kmalu sledimo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 19:39:10   
lumpy
Mazi,
me veseli da si z mano. Sama drugih hujših težav oziroma znakov nimam - le malo tu in tam špikne v spodnjem delu trebuha in križa, pravih bolečin pa ni. Drugače sem pa taka cota, totalno brez energije.

Nemsis,
tudi mene boli okoli popka, če se dotaknem. O tem smo ravno zadnjič debatirale, verjetno je to zaradi raztegnjene kože, ki je postala čisto tanka in zato bolj občutljiva.

Alenkica,
ti si tudi že čez rok? Sedaj bomo pa videle če drži da če je čez rok je fantek.

Punce ,
jaz imam trebuh spuščen že cel teden - pa se ni še nič zgodilo. Tako da mi že drugi rečejo kje imam trebuh čisto pri tleh.

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu mazi)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 19:42:31   
lumpy
Pinka 1,
a ti zdaj vmes sploh ne greš več na pregled do 18?

Aja lolika sem, 18 je pa ja že naslednji teden. Kako beži čas?

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 19:59:36   
AlenkaIST
Dober večer. Sem še zmeraj v enem kosu.
Zabeležen je bil 1 popadek, user posted image  se je dobro odzval kar pomeni, da se mu lepo godi. Fino. Saj komu se pa mudi na ta mraz user posted image .
Križ me rahko boli, mogoče mal dol na kosti pritiska, to je pa tudi vse. Mislim, da se zjutraj sigurno slišimo. Bom morala očitno še kar malo počakat user posted image  

user posted image  Alenka

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: JANUAR - naš mesec!
12.1.2006 20:36:34   
LE&TA
Alenka, tvoj user posted image  se pa ne da!!

SEj mamo vse enake znake, boleč trebuh spodaj in otrdevanje, CTG pa nič ne pokaže, morda pa čakamo luno!?? Jst grem v soboto zjutrej spet na CTG - moj PDP je ta dan.
Dans mi pa trebuh sam otrdeva, boli me ne nič, ne še, bomo vidli kaj prinese noč!! user posted image  je še vedno ful aktiven, sicer bol dopoldne , pa zvečer. Kaj se mora kej umirit pred porodom? Jst nč več ne vem!!

No, mirno noč, pa se beremo jutri!

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: JANUAR - naš mesec!
13.1.2006 4:30:46   
lumpy
Vidim , da vse lepo spite user posted image . Blagor vam.

Jaz ne morem spati od treh zjutraj sem pokonci, pa sem se nekaj silila da bi nazaj zaspala, pa moram kar na wc, potem sem bila lačna, pa sem šla spit kozarec soka, pa spet ni bilo kaj s spanjem , mi je postalo slabo - sem rekla imam dosti bom kar vstala. Sem si mislila da je sigurno katera tule gor - pa sem se zmotila.

A je ta nespečnost posledica petek 13, polne lune ali bo kaj ?
 
No lepo spančkajte naprej - še za mene, pa se zjutraj kaj slišimo, ko boste vstale - upam da boste še z mano, da niste ponoči vse kam odpeketale.

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: JANUAR - naš mesec!
13.1.2006 8:07:25   
AlenkaIST
JUTRO

Jaz še vstrajam! Danes ne grem. No, lahko zvečer pa da rodim šele 14.1. Upam, da jutri ne bo prevelika gužva, če bomo vse tam user posted image

Zvečer me je spet nekaj zagrablo pa spustilo. Sem pa celo noč spala na zelo kratke obroke in imam občutek, ko da sploh spala nisem. Šele proti jutru je bilo mal več spanca. Čudno.

Pa hitro vstanite, da še katero pametno ugotovimo predno gremo user posted image

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: JANUAR - naš mesec!
13.1.2006 8:42:53   
pikica*
Dobro jutro!

Še vedno v enem kosu. Spala kot ubita, še kolki me danes niso boleli in se celo noč nisem rabila obrnit Luksuzuser posted image . Sem ravno danes zjutraj rekla, da si je naše dete očitno premislilo in bo še par mesecev ostalo notri, ker se je fizično stanje začelo izboljševat. No, za danes mi kar paše, da še malo počaka, ker je šel user posted image  smučat in ga celo dopoldne ne bo, potem bo moral pa v službi ostat toliko dlje. To pomeni, da ga praktično do večera ne bo.  Sama pa tudi ne bi po porodnišnici letalauser posted image . Po svoje pa bi bilo lepo danes rodit, ker bi potem naša princeska praznovala na isti dan kot njen stric. Bi se mu po moje prav fino zdelo, da bi dobil takšno rojstnodnevno darilo. Ampak očitno iz tega ne bo nič.

Grem zdaj malo poležavat (ko že tako dolgo nisemuser posted image ).

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: JANUAR - naš mesec!
13.1.2006 8:49:46   
Nyah*
Evo tudi meneuser posted image .

Zacuda sem tudi jaz spala kar ok, glede na razmere, le ob treh sem sla na WC, pa se mal pomatrala, pa nazaj zaspala, malo s presledki do sedajuser posted image . Nabiram moci, ni kaj, jih bom rabla ko user posted image  pride.

Pikica, saj ves kaj pravijo, na na koncu se stanje izboljsauser posted image , ne resno, ni receno, da se mormo matrat preden gremo rodit.

Tale luna bo zagotovo vplivala, jaz ponavadi ne spim, bomo videli, kaj bo danes zvecer, me pa takoooo dol tisci v mehur, da sem vceraj zvecer komaj okoli hodila, user posted image , danes je malo bolej, kaj pa vem.... Imam pa trebuh se vedno pod nosomuser posted image , ne vem, kdaj se misli kaj spustituser posted image .

Katera se vztraja z nami?

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?