*hana* -> RE: JANUAR - naš mesec! (2.1.2006 7:07:44)
|
Pozdravljene januarke! No, jaz že imam zakladek po imenu Hana. Rodila sem 30.12.2005, (PDP 27.01.06). Jah, naši punčki se je zelo mudilo, zdaj pa jo na žalost še nimam doma, je v Ljubljani (rodila sem v Kranju), ker so njena pljučka še premalo razvita, da bi lahko sama delovala, vendar gre vsak dan na bolje, tako da je iz 90% pomoči kisika, prišla na 21%-res prava borka, drugače po merah pa je čisto dovolj velika punčka-49 cm, 2800 g. Punce, to je res nekaj.......ni za opisat, ko ti ga/jo položijo na trebušček. Drugače pa nič se bat, vsaj jaz imam za samo tako ekspresen porod, da sem si lahko samo želela-v porodni sem bila v dobre pol urce vsega rešena, sem pa res v sobi čakala na popadke na 2 min, prej nisem hotela iti. Te popadki pa so se začeli ob 18h (RES prvi, da sem lahko rekla, da je to to), najprej eno urco na 5 min, potem pa urco na 2 min, potem v porodno nekaj bolj močnih popadkov (ampak za preživet), trije potiski in punčka je bila pri meni. Aja, začelo pa se je...ja 29.12. zvečer mi je doma odtekla voda in sva šla, potem pa do 30.12. do 18h ni bilo nič popadkov, tako da so rekli da moram samo čakati, ampak domov ne bom šla več. Na CTG pa ne dajte dost, jaz sem bila od 17h-18h na CTG, pa so rekli, da se popolnoma nič ne dogaja, ob 20.31. pa sem rodila. Še kaj napišem, zdaj bova počasi šla proti Ljubljani k najini Hani. Še to, jaz sem popolnoma OK, nič šivana, nikoli mazala presredka...... Čau Želim pa vsem tak porod in seveda ZDRAVE otročke, pa naj se jim nič ne mudi, vsak dan v vašem trebuščku je za njegovo/njeno zdravje pravo bogastvo. LP
|
|
|
|