Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 17:32:15
|
|
|
|
Nyah*
|
Punce, a ni amnio ko ti pregledajo vodo, ce je ze zrela, motna al karkoli ze? Po mojem je to to, delajo pa, ce imas ze rok ali ce slutijo na skorajsnji porod. Nas-a se komaj kaj premika, sem prav pozorna, ce bom nastela 10 gibov, ponavadi se razzivi zvecer, upam, da se bo danes tudi. Drugace sem ok, nimam takih znakov kot ve, tako da...bom zgleda ostala sama tukaj. Tiste, ki se boste danes morebiti odpravile v bolnico: VSO SRECO IN LAHEK POROD.
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 17:36:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Meta22, meni je danes G rekla, da je lahko čep krvav ali pa tudi rjav oz. je lahko sluz krvavkasta ali rjavkasta. Sem jo vprašala, ker se je meni v torek dvakrat v dnevu izločila taka lepa, nič obarvana sluz.
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 17:42:48
|
|
|
|
Lumpi
|
Amnioskupija (amnio) je pregled, kjer pogledajo, kakšne barve je plodovnica. Pregled poteka tako kot navadni pregled pri G, na koncu edino še pogledajo vodo. Ni nič boleče. Če je voda zelena, te pošljejo roditi. Porod morajo sprožiti, ker se sam ni. Če je voda mlečna, je še vse prezgodaj, če pa je motan, te pa ali zadržijo ali pa pošljejo domov - odvisno, na koga naletiš. Delajo jo običajno na rok ali kakšen dan prej. Meni so jo delali prej, ker sem v prvo imela že zelo zeleno, pa se je G bala, da bi se to ponovilo. Amnio pa baje pospeši porod.
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 18:40:35
|
|
|
|
lumpy
|
Nejca 1, verjetno si od ginekologa dobila napotnico za ctg v bolnici SG. Če sem te prav razumela, moraš s to napotnico najprej na oddelek ( III. nadstropje desno), tam ti bo sestra izmerila pritisk, vodo boš dala, nato pa te bo poslala v IV. nadstropje levo ( pred porodno sobo), kjer ti bodo naredili ctg, potem pa greš s tem izvidom nazaj na oddelek, kjer te pregleda še zdravnik, ki je tisti dan dežuren. Fajn je da greš zjutraj čimprej, ker se še kar vleče prej da si gotova - jaz grem ponavadi tako da sem okrog 07:40 že na oddelku, potem sem pa tam ob 10 ali 11 gotova, odvisno kako dolgo čakaš na zdravnika in kakšno gužvo imajo v porodni sobi. Jaz grem jutri spet, pa upam da me končno obdržijo in mi sprožijo porod, ker me to čakanje že nervira ( zatekam še vedno in mislim da tudi voda še vedno ne bo vredu). Mazi, tudi meni se je verjetno včeraj odluščil čep, nekaj rjave sluzi je bilo še danes zjutraj - toda ostalih znakov ni nič NIČ! Le - ta, a bova taj ostale notri ali ne ? Jaz bi kar, samo ne na kakšnem opazovanju ne, tako da bi mi sprožili porod, če luna ne bo kaj naredila danes ponoči. Ostalo nas je pa res malo, a ne? Včasih smo bile najštevilnejše. Sedaj pa jih je nekaj že rodilo in so na ostalih forumih, nekaj se jih ne javi... Še dobro da imamo mi ena in drugo, da nam je lažje. Držite se in izkoristite polno luno - tiste ki želite seveda.
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 18:51:42
|
|
|
|
LE&TA
|
Pr meni še nič, sem zdej mal sesala, zdej bo pa moj naprej. Tko da če jutri kje ostanem, smo doma spucali!! Zdej res že 2 dni nič ne dogaja, jutri grem v porodnišnico na CTG, spet me bo strah ko . Po eni strani komej čakam da gre vse mimo in da pridem z domov, po drugi se pa tresem ko šiba na vodi!! Sicer me je Nannn potolažla, ker je vzela EA in je rekla da so strokovnjaki in da gre takoj še enkrat!! Bomo vidli!
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 18:54:33
|
|
|
|
KMALU
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen nisem januarka, a imam vseeno eno vprasanje za vas.. Kako prezivljate zadnji mesec? Ste enako aktivne? Hodite po trgovinah, na kave, po mestu? Greste tudi an kaksno prireditev? Vecinoma lezite doma in cakate na porod? Vozite avto? Hvala za odgovore... JA, to tudi mene zanima. Povejte nam januarke kako se bomo pocutile zadnji mesec?
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 19:11:22
|
|
|
|
alenkica
|
Tuki pa sestra od Alenkice. Je imela danes zjutraj ctg, pa je kar v bolnici ostala, ker je odprta 2 prsta in ima krče v maternici. Popadkov pa baje da nima,vsaj ne takih, da bi jih čutila. Verjetno ji bodo dali kar umetne. Verjetno bom kmalu teta! Juppiii!!! Tista, pa ki je omenila, da je Alenkica čez rok in da bo fantek, ima prav, saj so na zadnjem UZ videli, da bo fantek!! L.P. Pa upam, da bomo jutri že kaj več caratali!!
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 19:18:13
|
|
|
|
Lumpi
|
Jaz se počutim obupno. Ne morem pospravljat, zatekam, vsega imam vrh glave. Avta ne vozim več, razen, če ni nujno. Hodim 1-1,5 ure dnevno. V trgovino hodim po špecerijo, zadnjič sem hodila po razprodajah in sanjala, kaj bi si vse kupila. Drugače delam vse, samo ne tako intenzivno. Sesam 1-2x tedensko, prej vsak dan. Mene matra pospravljanje. Najraje sem zunaj - da imam kakšen opravek, pa sem srečna. Sama pa na sprehode nikoli ne hodim. Me je kar strah, če me kaj zgrabi, čeprav bi me lahko tudi takrat, ko sem v trgovini ali na kakšnem opravku. Ne morem si zavezati čevljev, komaj jih obujem. Zadihana sem že, ko obešam cunje. No, uglavnem sem naveličana vsega in vsak dan posebej upam, da odhajam, pa ga do danes še nisem dočakala. Upam, da se ima katera kaj boljše.
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 19:40:44
|
|
|
|
LE&TA
|
Sestra od alenkice, ti nam kr poročaj kako se bo dan končal, upam da boš res hmal teta, kdaj boš pa sama mamica!? Jst grem zdej mal na sperhod, ampak sam po ulici gor in dol, moj je tud šel sam predeleč zame! SE oglasim jutri in poročam kaj sem odpravla na CTGju!!
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 19:42:45
|
|
|
|
LE&TA
|
Hubabuba, a ne bi ti raj pustila sesalec, pa mal počivala, če zatekaš, pa noge u luft držala! Sej bi te še k meni povabla k tko rada pospravljaš!! Kdaj maš pa sploh rok?
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 20:03:13
|
|
|
|
Lumpi
|
Jaz mam rok 19/01, pa je G rekla, da morem biti aktivna - upamo na naravni porod. Pravi, da vse to pomaga. Kar se pa zatekanja tiče, pravi G, da moremo veliko hoditi.
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 20:04:05
|
|
|
|
shooo
|
pozdravljene januarke! vidim, nas je vse manj v enem kosu. jaz sem danes imela pregled,mv skrajsan,omahcan nic odprt.bubi je v nizkem startu in se zmiraj full zivahna (divja bi rekla).nic ctg-a!!kontrola cez en teden.jaz pa ze komaj hodim..pa nisem neko jamravo stvorenje ma danes sem se iz trgovine komaj domov privlekla z temi malimi racjimi koraki..pa se vsak ki ga srecas na cesti "joj kaj se nisi rodila??!!!!" pa imam se 2 tedna do roka!!!! lulam vskih pol ure in to taksne minimalne kolicine da sem prav jezna. meni je v bistvu pocasi tega dovolj!!! hocem svoje dete!!! a zadnji teden pred rokom je potrebno vsak dan hoditi na preglede? mislim meni to vaginalno storanje ze preseda ! lp
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 21:13:59
|
|
|
|
Nyah*
|
Huh, kolk smo boge, vse mamo ze dosti, pa kar nocejo ven. le kako bi jih clovek preprical, da se nam pridruzijo . Mene kar nekajs toka pa spika, na WC-ju sem stalno, pa ne hodim le na vodo, noge me bolijo, pa se pokajo zraven (strije ), pa tut jest sm vedno bolj utrujena in sita vsega, res imam ze dovolj. Pa se mi zdi, da se pri vas vsaj kaj res dogaja, jaz imam pa pregled spet sele v torek in prvi CTG, ceprav je moj prvi uradni rok 16.1.(!!!!) beja zgleda, da se nasemu se nic ven ne mudi. Tudi jaz se trudim cimvec gibat, a kaj ko sem ko stara mama pa se tako hitro utrudim. Res, pobrisem kopalnico, pa kar dol padem od utrujenosti, mislim, to je pa res too much!! V glavbem, mirno nocko, cimmanj bolecin pa cimprej po svoje ! Alenkica, drzi se!! Mislimo nate! Kmalu in anonimna, sedaj vidita, kako nam je,... HOCEM PO SVOJO STRUCKO!!!!!
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 21:17:34
|
|
|
|
KMALU
|
haha, komaj cakam zadnji mesec...
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 21:18:57
|
|
|
|
lumpy
|
Sestra od Alenkice, prosim poročaj kako bo šlo naprej. Jaz tudi odhajam jutri na kontrolo, Le - ta fajn opravi, tako kot si želiš, pa le javi potem prosim kako je šlo. Z ostalimi se pa tusi slišimo jutri, upam da bo danes kaj boljša noč z več spanja kot včeraj. Čao, čao
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 21:21:30
|
|
|
|
AlenkaIST
|
Jaz bi rekla vsem, ki sprašujejo kako je zadnji mesec, da je čisto odvisno od do . Jaz sem še po roku tolk fit kot prej. res, da me spodaj mal boli, ampak bi lahko avto vozila brez problemov, hodim ko da ni nič, skratka lahko rečem brez problema. So pa tudi take, ke že dva meseca prej jamrajo, da ne zdržijo več! POČAKAJTE PA BOSTE SAME VIDELE KOLIKO LAHKO ZMORETE. Vsaka pa naj bo toliko pametna, da ne bo pretiravala in kakšno delo prepustila tudi drugim. Drugače pa nič novega. Čakamo! Pikica, te kaj matra? Bomo videli kaj prinese ta noč. Je moja mami danes govorila z babco (tista, ki še dela in je bila tudi pri meni zraven) da naj se nič ne sekiram in obremenjujem. Ko bo bo! Bolj ko se obremenjuješ z vsem bolj se mišice zategujejo, to pa ni fajn. Torej, DON'T WORRY BE HAPPY ! Pa mirno noč!
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 21:25:37
|
|
|
|
AlenkaIST
|
Pikica, ti pošljem sms, če grem.....
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 21:30:24
|
|
|
|
mazi
|
Živjo, Hubabuba - sem te videla potem v porodnišnici ko si odhajala. Ali imaš ti tudi doma že enega razgrajačka. Mi namreč pričakujemo drugega - pa je tale finale sedaj povsem nekaj drugega. Prvi je pohitel za celih 14 dni - joj kolk je bilo to fino - brez predhodnih znakov mi je odtekla voda in smo šli. Sedaj pa že dvakrat amnio, pa matra me tolk po trebuhu da je joj. Mirno noč vam želim
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 21:34:47
|
|
|
|
pikica*
|
AlenkaIST, evo mene, še vedno tukaj. Sem ravno prišla domov. Najprej sem si privoščila pijačo s kolegico, potem sva šla pa z še na večerjo z enimi prijatelji (v Kitajsko na račko). Vmes me je parkrat kar pošteno zašpikalo, kaj več pa ni bilo. Bomo videli kaj prinese noč .
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 22:48:30
|
|
|
|
Nannn
|
Vecer In ze sem spet tukaj pri vas Domov sem prisla vceraj in se z Elo pridno dojiva in cartava ocka pa nama pomaga in tudi uziva z nama doma...sploh ne vem kako naj vam opisem celo zgodbo ampak vam povem da je to res nekaj najlepsega kar se vam lahko v zivljenju zgodi...se sedaj sem cisto po vtisi...bom si en dan vzela cas in napisala celo porodno zgodbo in kako je vse skupaj bilo...je pa res da me je celo noc dajalo in zvijalo skoraj da nisem dobila klistirja ker sem se ze sama kar dosti ponoci scistila...sem imela pa umetne popadke in rojevala od 9 zjutraj pa do 17 ko sem zagledala mojo najlepso princesko Eleonoro-Elo...bilo je kar hudo in komaj cakala EA in ze kar prosila za njo...sedaj pa grem ker me klice da jo nahranim in se previjem potem pa spanje sem pa kar utrujena po prvi neprespani noci... Cestitke PURI in CAFFE za vajine zakladke ostalim puncam pa srecno in cim lazje porode... Nannn
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 23:12:11
|
|
|
|
Nyah*
|
Ojla Nannn Se enkrat cestitke za princesko Elo ! Lepo je brat o taki izkusnji, upam, da se boste vedno imeli tako fajn in tako radi! ! Poljubcka na licka male Ele , ti pa le se sodeluj z nami, sedaj si se bolj izkusena kot me . Nocko vsem!
< Sporočilo je popravil Nyah -- 13.1.2006 23:13:55 >
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 14.1.2006 8:05:18
|
|
|
|
AlenkaIST
|
Dobrodošla doma Nannn!!! Jaz sem pa tudi še vedno prisotna v enem kosu . Tudi luna očitno ne pomaga
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 14.1.2006 8:17:55
|
|
|
|
nejca1
|
Dobro jutro! Kot da bi poslušala staro gramofonsko ploščo - nič novega, še vedno v enem kosu. POnoči me je nekaj bolelo pa zvijalo, pa zdajle zjutraj malo, ampak to je tudi vse ... MOgoče pa luna naredi svoje danes, bomo videle. Pa ostale, kako ste???
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 14.1.2006 8:27:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutro Tudi mi smo še v enem kosu. Spali smo dobro, celo predobro. Samo nekajkrat v nosečnosti sem tako dobro spala. Zvija me še čisto nič. No, le na levi me nekaj boli. Verjetno kakšna vez od preobračanja v postelji. Bomo videli kaj bo prinesel dan. se beremo
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 14.1.2006 9:26:05
|
|
|
|
pikica*
|
Dobro jutro! Tudi jaz še vedno v enem kosu. Zvečer me je zopet bolelo v križu in ščipalo v trebuhu, ampak na koncu ni bilo nič. Upam, da me ne zagrabi danes, ker naju ne bo v LJ. Zdaj pa šibam pojest zajtrk, ker se morava počasi spokat. Do jutri popoldne oz. proti večeru se najbrž ne bom nič oglasila - da ne bo katera mislila, da sem že v porodnišnici . Uživajte v vikendu....pa ne mi čisto vse pobegnit rodit (no, kakšna že lahko ). AlenkaIST, sem čakala tvoj sms pa očitno ni bilo nič . Nannn, uživaj s svojo malo Elo in drži pesti za nas ostale. Čau!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.