Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 8:58:00
|
|
|
|
lumpy
|
Kako fajn občutek, da vidim da ste še z mano, pa da nisem edina ki je slabo spala. Tiste , ki greste na kontrolo opravite dobro. Hubabuba, Alenka Ist... pa seveda javite kako in kaj. Lep dan
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 9:07:27
|
|
|
|
lumpy
|
Tako smo zatopljene v naše občutke in težavice ter ostala dogajanja, da temu anonimnežu sploh nismo odgvorile. nisem januarka, a imam vseeno eno vprasanje za vas.. Kako prezivljate zadnji mesec? Ste enako aktivne? Hodite po trgovinah, na kave, po mestu? Greste tudi an kaksno prireditev? Vecinoma lezite doma in cakate na porod? Vozite avto? Kot je verjetno že iz našega pisanja razvidno je zadnji mesec kar naporen, seveda ni za vse isto, vsaka ga doživlja po svoje. Saj ne da bi drugače bilo polno nekih težav ali karkoli ( to sprejmeš zraven, če ni prehudo) samo ta neučakanost je moreča, pa ne veš kdaj bo, pa malo te že skrbi kako bo šlo, pa rad bi stisnil svojega k sebi, da o partnerjih ne govorim, ker se mi zdi da so še bolj neučakani kot mi. Aktivnost ? Enako aktiven ravno nisi. Greš pa ravno tako v trgovino, na sprehod, na obisk , po mestu...pač koliko zmoreš in kako se počutiš, saj ni vsak dan isto. Se pa utrudiš hitreje in včasih si brez volje. Avto? Jaz ga že nekaj časa ne vozim, ker mi ni treba, če bi bila sila bi pa že peljala ampak samo kakšne kratke razdalje ne dolge poti. Jaz sem ti malo opisala z mojega vidika, ostale pa ti bodo verjetno povedale kako one doživljajo zadnji mesec.
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 9:19:36
|
|
|
|
pikica*
|
Joj, saj res...Anonimni (čeprav ne vem, zakaj bi se bilo potrebno skrivati ). Pa še moj odgovor.... Aktivnost....no, čisto enako ni, ker ti fizično stanje tega ne dopušča. Kot je že lumpy napisala, se hitreje utrudiš, mene npr. začne zelo bolet križ, vse ti pritiska navzdol, po parih urah se (no, vsaj pri meni je tako) počutiš čisto "zmahano". Je pa res, da si zato mogoče privoščiš kakšno pijačko več, da malo posediš . Prireditev...zakaj pa ne. Odvisno od prireditve. Sama sem bila v zadnjem mesecu na službeni novoletni zabavi (ampak sem bolj statirala) in na koncertu orkestra. Je pa res, da je bilo po določenem času malce težje sedet. Kar se ležanja tiče. Absolutno NE. Nisem tak tip človeka, da bi ležala in čakala na porod . Vsak dan moram it malo ven, drugače pa pišem magistrsko in cele dneve nekaj brkljam po stanovanju. Uležem se samo takrat, ko res ne gre več. Avto.... Vozim. Sicer ne na neke dolge razdalje, ampak bolj lokalno. Pa tudi na kakšno daljšo razdaljo bi peljala, vendar ne sama, ker nikoli ne veš kdaj me lahko zagrabi. Ne predstavljam si, da bi za vsako malenkost prosila, da me pelje (npr. na kontrole ipd.) Upam, da bo tale odgovor zadoščal .
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 9:44:46
|
|
|
|
LE&TA
|
Tud jst še vztrajam z vami. Včerej zvečer mi je sam otrdeval trebuh, nič bolel, me je pa enkrat ponoči začelo bolet spodaj pod popkom, sam sem kr zaspala nazaj in ne vem kdaj je minilo. Spanje je pa obračanje z levega na desni bok celo noč. Danes bom mal kopalnico umila, bo posesal in pomil po tleh, tko da bova mal aktivna notri, jutri pa morda ostanem v bolnici, mam CTG, če ta luna res kej prime! Drugače je pa ful živahen, trebuh pa se mi ni nič spustu. Sej ne vem če se vsaki, moji mami se ni!
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 9:57:45
|
|
|
|
AlenkaIST
|
Meni se je trebuh spustil. Mogoče sama čutim le po tem, da me ne žoka več tolk v rebra. Pa G je tudi otipala to spustitev. Ampak je bila 1 ali 2 tedna nazaj le za prst. Meni je naročil, da moram danes strogo počivat . To pa zato, da ne bomo na petek 13. rodili. Zvečer okoli 10h pa lahko začnem s treningom
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 10:00:33
|
|
|
|
LE&TA
|
Ja dans lih ni en lep dan, sicer ne dam dosti na te vraže!! Alenka, a tvoj še fajn miga notri?
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 10:03:20
|
|
|
|
AlenkaIST
|
Ne, imam občutek da je ful mir. Včeraj je bilo nekaj zjutraj pa zvečer. Danes zjutraj ravno toliko, da sem se spomnila, da še imam nekaj notri. A se samo meni zdi, da nas je nekam malo aktivnih ostalo???
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 10:12:51
|
|
|
|
nejca1
|
Dobro jutro! Še sem tu, med vami, ki tako nestrpno vse čakamo naš dan D. Naš mali je bil včeraj res zelo aktiven, danes ponoči sem bila celo trikrat na WC, a sem hitro nazaj zaspala, drugače pa nič novega. Sva z možekom včeraj bila pri prijateljici na obisku in mu je njena mama iz kave videla številko 3 polega mene. In tako smo nekako rekli, da bo mali v roku trh dni tu, tri tedni že ne morejo biti, a ne. Tako ga čakamo jutri oziroma v nedeljo, PDP imam sicer šele 18. Bomo videli, kako bo. Danes imam ogromno dela - moram zlektorirati 20 strani, pospravit stanovanje, še enkrat preverit, ali imam vse za malega, mogoče iti v trgovino in narediti kakšno zalogo, ker vem, da bo potem možek nekaj časa nabavljal stvari,pa včasih kupi oziroma ne kupi tistega, kar bi jaz želela ... Skratka, če bo naše res kmalu tu, moram kar zavihati rokave. Pa ve, vse po starem??? Kje pa so ostale - Simonas, nje že dolgo ni bilo? IN druge? Zdaj se je pokazal sonček, spet bo lep, mrzel zimski dan.
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 10:48:28
|
|
|
|
Lumpi
|
DAN!!! Ne morem verjet - nočejo me. Pravijo, da je voda mlečna, odprta še skoz 1 prst. Naredili so mi CTG - mali je sam spal, komi smo ga zbudili. Naslednjič pridem v sredo. So se ponoči rodili dvojčki, pa še ena je rodila glih takrat, ko sem bila na CTG. Je bila odprta 8 cm, vendar je otrok imel ovito popkovino, tko da so morali narediti carski rez. Se mi je kar zasmilila, pa tako se je matrala, pol pa nič. No, jaz upam, da še danes grem nazaj, saj naj bi amnio pospešila vse skupaj. LP
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 11:03:39
|
|
|
|
pikica*
|
Joj, punce, upam, da ste kje, kjer je lep sonček. Me je prej klical s Krvavca in je rekel, da tako lep sonček sije, tukaj v Ljubljani je pa taka nagravžna megla. Mu prav zavidam. Tudi jaz bi nataknila smučke in si privoščila eno smuko. Res se bo treba čim prej odselit s te naše prestolnice, ker so zime tukaj prav moreče. Naša pupika sploh ne bo vedela kako izgleda, če te zbudi zimski sonček. Hubabuba, ti se samo ne sekiraj. Ko bo čas, bo mali že prišel ven. Sem šla ravno danes preverit kakšne datume porodov nam je pred časom "napovedala" Kerensa in sem videla, da je tebi, Tašonki in meni prerokovala 20.1. . Pa moj že itak ves čas govori, da bom rodila 20., tako da nekaj bo že na tem. Res pa je, da se Tašonka že nekaj časa ni oglasila. Mogoče pa srečka že stiska k sebi svojo bebiko?
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 11:51:25
|
|
|
|
pinka1
|
Ja lumpy, čas res beži in 18.1. je že v sredo. Meni se zdi, da se je malček zadnje dni zelo umiril - če primerjam od prej, ko je brcal praktično nonstop. Zdaj pa samo kakšen počasen gib, pol pa spet nič. Saj pišejo, da se na koncu umiri, ampak me vseeno malo skrbi. Sem povedala G, da se je umiril, pa je rekla, da 10x na dan mora brcnit, če ne se naj pridem za vsak slučaj pokazat. Jaz te gibe štejem vsakega - torej ko ga enkrat brcne ali se pretegne je to že en gib. Tak so nam v materinski in tudi moja G razložila. Kako jih pa ostale štejete? Ker nekatere vem, da štejejo sklope. Tašonka mislim, da še ni rodila, ampak bolj na drugem forumu sodeluje. Glede odgovora anonimnemu - jaz poskušam biti aktivna do konca, kolikor se le da. Tak da sama hodim po špecerijo, pa vozim se tudi sama (razen včeraj me je gradi peljal na pregled, ker sva potem še šla okoli in sva se kar veliko prevozila). Zadnje čase se res malo manj sprehajam - mraz - me zebe, poskušam pa 3 x na teden še po cd-ju od Vzajemne pomigat. Pa tudi pravijo, da je fajn, da si do konca aktiven, ker meni se lahko kr zmeša, da bi ležala in čakala kdaj me bo prijelo.
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 12:06:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Dan Jaz sem pa doma. Sem danes imela pregled pri G in CTG. Pri G nismo nič kaj novega izvedeli. Le to, da tista sluz ni nobena panika, dokler ni rjavkasta ali pa celo krvava. Zopet smo se zredili in glede na zadnje mere UZ je G rekla, da bo to kar ornk punca. Me je že kar malo prestrašila. Drugače pa imam naslednji pregled čez en teden, če seveda luna ne bo kaj prinesla. Tako je rekla sama G. Potem smo šli še na CTG. Je bila punca kar pridna, tako da do naslednjega pregleda pri G nimam nobenega CTG. Edino, če bi bilo kaj narobe. Sem pa opazila, da se je tudi naša punca umirila. Saj še brca in se preteguje, samo zdi se mi da pol manj in bolj nežno. No, se še beremo
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 12:19:48
|
|
|
|
LE&TA
|
Tud jst štejem vsak gib, sej zdej ni več ful gibov naenkrat, ampak ma pauze vmes, je pa ful živahen zvečer po 21h! Včasih me prou uščipne! Katera ma še jutri PDP, tko k jst, vem da ena ma, sam sem pozabla?! Ni nujno da bo luna res tko vplivala!
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 12:25:12
|
|
|
|
Lumpi
|
So dones ponoči imeli v Kranjski por. pravo norijo. Pa pričakujejo jih še tud veliko. Pa pravi babca, da ni zmerej tako, ko je polna luna. Zgleda, da skoraj vse upamo na vpliv lune.
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 12:33:55
|
|
|
|
AlenkaIST
|
Le&Ta, Rija je bila tista, ki je imela 14.1. rok, ampak je že 4.1. rodila. Mogoče se ti pridruži katera druga Zdaj imam kar nek občutek, da bom do ponedeljka tudi jaz spoznala naš zakladek. Sem že dva dni živčna pa nemirna. Pa ne da hočem bit, ampak tako, podzavestno. Saj veste, ženski čut Sam sem tud mislila, da bom že 10.1. not. No ja, mogoče je bila tisto le želja, zdaj pa mi nek notranji glasek pravi drugače. Pikica, samo še ti si mi ostala. Kdaj se dobiva v porodnišnici?
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 13:34:43
|
|
|
|
pikica*
|
AlenkaIST, a drugih kandidatk za LJ porodnišnico ni več? Jaz bi z veseljem zavila tja že ta vikend.....samo ne jutri ponoči, ker greva z na obisk k našim in bi to pomenilo, da bi šla rodit v NM. Lahko pa danes ponoči ali pa potem iz nedelje na ponedeljek . Me pa danes spet precej špika. Mogoče zato, ker že cel dan nekaj skačem okrog (zdaj sem ravno vrgla v pečico skutino torto za mojega brata). Moram it malo počivat, ker bo popoldne še precej skakanja okrog. A ima še katera probleme, da vsi nekaj kličejo in pošiljajo sms-e z vprašanji, če je že kaj? Meni se sploh več ne da dvigovat telefona.
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 13:49:16
|
|
|
|
mazi
|
Živjo, sem mislila da se bo kaj bolj konkretnega pri meni dogajalo - ko se mi je včeraj čep odluščil, pa tudi ščipalo je že kar dobro. No pa se je popoldne vse umirilo. HUBABUBA - a si imela ti tudi danes pregled v Kranju? - mene tudi danes niso hoteli obdržat v porodnišnici - sem imela amnioskopijo - je rekel da se nekaj že dogaja in da voda motni - ampak da to še ni to. Mene edino sramne kosti tako bolijo da se komaj pokonci postavim - saj potem še kar gre. Se slišimo, LP, Mazi
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 13:52:06
|
|
|
|
Nyah*
|
Pikica, , mene vstavljajo po cvesti in sporasujejo, celo taki, ki me komaj poznajo . Spreasujejo, A SE NISI RODILA, pa ze mislim, da zgledam, ko da bom vsak trenutek pocila, moram ze tko zgledat, ce me vsi sprasujejo isto . Drugace, ze kaj luna vpliva? Jaz sem nekej zoprna, vse me moti, sama sebi se smilim,..., hmm, cas je za prihod , ni kaj. Drugace mam prvi rok, glede na UZ ze 16.1., tako da, hm, bliza se bliza,... Kje pa so se ostale punce? Se mi zdi, da nas je bolj malo januark ane?
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 14:03:32
|
|
|
|
nejca1
|
Jaz sem bila kar pridna do zdaj, rada bi čim več naredila, če se res čez vikend obeta prihod našega . Malo še moram pospravit, pa kosilo skuhat, pa bo. POpoldne pa na en sprehod in še poležavanje. Mali se ja kar umiril, je bil včeraj bolj živahen. Lumpy, jaz moram v sredo v porodnišnico, to je na dan PDP, na CTg pa tako. A je vseeno kdaj prideš, da ne bi preveč čakala, ker moj popoldne dela, tako da časa ni preveč ... Kam pa sploh moram it? A to tam v pritličju?
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 14:28:07
|
|
|
|
AlenkaIST
|
Pikica, ni problema, kar danes ponoči. Samo glej da prosiš za B2 oddelek. Jaz sem cela čudna. Ne vem ali se pripravlja ali se dogaja. Mi je dopoldne mal trebuh ordeval, pa mal me je špikalo. Aja pa križ. Zdaj je spet v redu. Zvečer bom pa sigurno novo pošiljko dobila . Ima še katera občutek, da ima pod trebuhom vse razboljeno??
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 14:52:31
|
|
|
|
Lumpi
|
MAZI.................ja, imela sem amnio, sam sem prehitro prišla, tko da so me prej vzeli, pa še CTG sem imela. Sem bila vsega fertik okoli 08:40, kmo se je ostalim amnio šele začela. Zdaj imam amnio šele v sredo, pa ti???
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 14:53:17
|
|
|
|
pikica*
|
AlenkaIST, si bom zapomnila..... B2 . Mene tudi danes špika in zvija (kot blagi menstrualni krči), ampak se bojim, da ne bo nič. Naša je bila sicer danes bolj mirna, ampak se je zdaj spet razživela. Mah, bo že....vse ob svojem času.
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 16:49:45
|
|
|
|
LE&TA
|
Kaj je to amnio.......? Pr meni nič novega, poležavam pred TV. Pr nas vsi čakajo in so nestrpni, ker bo to prvi vnuk/inja po obeh straneh, kličejo in..... Zato upam da ne bom preveč čez rok!
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 17:08:49
|
|
|
|
meta22
|
Hojla čvekice! nočem delati panike, vendar me vseeno skrbi. v čem je problem: danes je moj PDP pa sem imela ctg in pregled v porodnišnici. vse je ok in pripravljeno za porod. če ne bo prej moram v ponedeljek spet na pregled. sem pa, ko sem prišla domov na stranišču na vložku opazila rjavkast izcedek. ne vem če je to od pregleda, kar dvomim ker pregled ni bil boleč al pa se mi je odluščil čep. vem da smo že toliko predebatirale o tem čepu ampak vseeno: je čep lahko rjavkast al je ta rjava barva lahko tudi znak za kaj drugega. naš se še vedno redno giblje, tako da sem malo pomirjena. izcedka sedaj več ni , pa bolečin tudi še nimam-no razen špikanja ki pa je prisotni že nekaj dni. HELP! Meta
|
|
|
|
RE: JANUAR - naš mesec! 13.1.2006 17:11:20
|
|
|
|
meta22
|
Aja, tudi mene zanima kaj je to amnio!!! pa tudi jaz že celi dan dvigujem telefon, ker vsi že mislijo da cartamo. razmišljam da bi ga kar izklopila, pa vem da bi se moji mami zmešalo če me nebi dobila na telefon!!! Meta
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?