|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
27.5.2006 23:04:32   
BlankaT
Z Majo sva bili v četrtek v posvetovalnici, kjer je dobila še 3. pikico. Tehta 8450g v dolžino pa meri 67 cm. Naslednjo posvetovalnico imava sedaj septembra. Še vedno se samo dojiva, razen občasno kakšen poskus sadja in sadnih sokov. Morem vam povedati, da je naša user posted image  zelo izbirčna kar se tiče hrane. Jé samo banano, včasih še kakšno jaboko, hruško, vendar vsako posebej. V kolikor ji naredim mešano kašico jo trese user posted image user posted image user posted image . Kruh pa jé tak, tak. No to bi bilo vse. Noči še vedno ne prespimo, vsaj 1x na noč se dojiva user posted image . Zjutraj pa je tudi dokaj hitra, tam okoli 7h. To bi bilo nekako vse.

Kar pa se podobnosti tiče, pa ne morem nič reči,ker vsak ko jo vidi, vidi nekoga drugega v njej, tako, da lahko rečem, da je vsem podobna user posted image user posted image user posted image user posted image . Kaj pa barva oči, a že imajo stalno? Maji se še vedno spreminja glede na to kaj ima oblečeno oz. razpoloženja.

AC user posted image kako sta lahko veseli, da sta bili sprejeti v vrtec. Meni pa je rekla, da bom dobila sedaj definitivno zavrnjeno, ker sedaj sprejemajo samo prijave za september in da naj ponovno pridem decembra oz. januarja. Jaz bi jo dala februarja oz. marca.

No kar pa se srečanja tiče, pa sva midve tudi za Ljubljano, še bolj pa bi nama pasalo Celje, vendar se bova podredili večini, kar pa se datuma tiče, pa bi nama pasalo po 12.6. malo bolj kot pa od 5.-9.6.. Skratka javite svoje predloge in se bomo zmenile user posted image user posted image user posted image user posted image .

Sedaj pa grem svojim pomagati user posted image .

< Sporočilo je popravil BlankaT -- 27.5.2006 23:12:31 >

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 951
29.5.2006 13:48:42   
NRMM
Daaaaaaan prelep user posted image !

Pa je najina 3 posvetovalnica naokoli in tudi drugo cepljenje. Velika je 68cm in težka 8400g, tako, da zdaj mi znano od kod me boli hrbtenica. Sestra je rekla, da se prehitro redi, pediater je bil pa zelo zadovoljen, vse je ok, rekel nama je, da lahko začneva jest vse, razen beljaka, tudi meso,pa rumenjak, pa kruh itd itd.Ker se mi je zdelo tole čudno sem ga še 1x vprašal, če resno misli in je rekel seveda, sej je dovolj stara in da ni problema, kar pa se alergij tiče, pa so odvisne predvsem od tega, če je to že v familiji. E pa da vidimo kaj bo, drugače se mu slabo piše user posted image .
Telečja juhica kuhana, čaka da se Maruša zbudi potem pa da vidimo, kolko rada bo jedla tudi takšne stvari.
Sprobali sva že veliko in zaenkrat res nobenih alergij (že trkam po lesu)popapca pa vse kar ji dam. Počasi bova na samo dveh obrokih mlekeca (zjutraj in zvečer)ostalo pa gosti obroki na žličko.

Kar pa se cepljenja tiče,pa presenetljivo. Že ko sva čakali na pediatra po tehtanju je prišla sestra do nje in ji razlagala, kako so že trije dojenčki pred njo jokcali, ko so bili cepljeni in da je danes taki dan, da je Marusa najbrž četrta z jokom user posted image  in da one dobro vedo kdaj vsi otroci jočejo, ko jih cepijo. Pa sva midve pokazali tej medicinski sestri user posted image user posted image , Maruša niti pisnila ni, na koncu se ji je še nasmejala user posted image user posted image user posted image , jaz pa zrastla ziher za pol metrauser posted image  od ponosa user posted image user posted image .

Končno sva dobile domov tudi atija, po 8 dneh user posted image , Maruša se ga je spet tako zelo razveselila, kot se nobenega ne. Je možno to, da ga spozna, pa čeprav se vidita samo med vikendi?

Kar pa se okic tiče ima pa čisto atijeve-modre in se ji ne spreminjajo več, očitno bodo ostale takšne.

To bo zaenkrat vse, morem it user posted image  namazat, ga je včeraj na obali v Monacu fajn sonce vžgalo (no sej prav, kaj pa uživa brez naju user posted image ).

Lepo bodite!

l.p.
Irena&Maruša

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 952
30.5.2006 9:13:29   
Pajaca
HOJLA!!

Evo Pajacki smo bili na dopustu, bilo je super, smo se kopali v Žusterni, se sprehajali po Piranu in Portorožu, uživali 100 na uro. Jedli same dobrote, mnjami mnjami.... tko da noro. Pajacek plava ko zmešan, tunka glavo v vodo in se pol smeje ko zmešan, čofora in šprica vse okoli, pol se pa utrujeno ko frajer zlekne v šlavf in opazuje punce okoli sebe!!!

Drgač pa smo imeli prejšni teden končno 2 ceplenje. NR tudi naš ni nič jokal, sam grdo je pogledal kaj mu dela. Pri 5.5mesecih tako tehta 8650 in ima 69cm..... grozno ni kaj. Mene že vse boli.

Jana, mml... spet dež, tako da naju spet ne bo na sprehod... škoda, upam da prideva drug teden.

No fino se imejte!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 953
30.5.2006 10:54:22   
mml
Živjo,

mi2 sva ravno iz posvetovalnice. Sem morala user posted image  malo pred 9. zbudit, da sva do 9.30 prišli v posvetovalnico. Več ali manj je vse OK, razen to kar sem vedela, da bo "problem", ker Manca nima časa jesti in se je seveda poznalo tudi na tehtnici...ki je pokazala 6770 g, dolga je 65.5 cm, obseg glavice je pa 43 cm. Sicer je pediatrinja povsem zadovoljna, če gleda razvoj v celoti, malo manj pa za zadnji mesec. Je pa komentirala, da ni pričakovati, da bi Manca kaj hudo pridobila na teži v naseldnjih mesecih, ker je totalni živec in ni sekunde pri miru, tako da sproti pokuri, kar poje. Skratka sklep dneva je...da je počasi čas tudi za kaj bolj gostega kot je moje mleko user posted image , tako da sledijo danes za večerjo riževi kosmiči, popoldan pa malo banane...upam, da ne bo zaradi tega kakšnih večjih problemov s prebavo (ker kaka na 4 do 5 dni user posted image ).

Vreme je za obupat in namesto sprehodov in sončenja (mame) se bo spet treba potikat po BTC, ker bo sicer Manca neznosno tečna. Pa saj imam izgovor, da greva tja, ker je treba kupit hrano user posted image .

Imejte se skrajno lepo

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 954
30.5.2006 13:29:54   
Kofi
Mml skuhaj mali kompotek iz npr. hrušk ali jabolke, pa dodaj notri ene par suhih sliv...se tako zmehčajo. Eno potem olupiš in dodaš banani...fajn zmiksaj vse skupaj, da ob skor tekoče...res je grde barve, samo bo pa prebava zato manj trpela, saj banane zapirajo...slive pa...user posted image

Mi jemo vedno okoli 11,12.ure. Mala zmaže skor celo malo banano, al pa pol jabolke in podobno. Včeraj sem ji skuhala rižeka (brez soliuser posted image ) pa sem dodala mal ementalca...je blo preveč pacasto in ni mogla jest...čeprav sem pol vode dolila...moram še kaj pogruntat. No, danes pa je pojedla en Fruhcvergi. Njami skutica...bomo vidli če bo kaka reakcija. Za 1. maj tega ni hotla jest, danes pa hopsa user posted image

Uf...zdej se je sirena vklopila...grem pa pridem spet...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 955
31.5.2006 13:59:46   
kofetek2010
daaaaaaaaan!

lep sončen dan, za spremembo user posted image

mi2 sva iz posvetovalnice, starost 1 teden manj kot 1/2 leta:
obseg glave: 43 cm
prsnega koša: 43 cm
teža: okroglih 7000 g
dolžina: okroglih 70 cm
Ela je bila še tretjič cepljena in moram jo pohvalit, da ni niti pisnila, niti trznila user posted image  upam, da bo prenesla brez reakcijeuser posted image  no, za vsak slučaj bo pred nočnim spanjem dobila 1/2 svečke Paracetamola user posted image

in kaj tamala vse počne?
- še vedno se v trenutku obrne na trebušček in z veseljem pase krave,
- tudi iz trebuščka na hrbet obvlada, vendar ima oboje levi zasuk, tako, da se nikamor ne odkotali user posted image  se pa vrti kot propeler in če ima obute nogavičke z bremzicami ji uspe pripuzat kam dlje,
- pri sedenju je že začela uporabljat rokice, tako, da se zadrži, ko jo začne zanašat,
- ta teden sva začeli z vadbo dviganja trupa iz ležečega v sedeči položaj,
- zelo rada vriska in čeblja v elščini user posted image  še posebej je vesela, ko sreča Manco, saj začne tako vriskat, da se boga revica prestraši in začne jokat user posted image  le kaj ji takšnega pove? user posted image  bo treba Manco vprašat...user posted image
- uživa v kopanju v fliperju, še posebej je vesela, če se je usmilim in ji natočim vodo v kad, ter dovolim, da se z bratom skupaj kopata user posted image  hujša animacija kot v cirkusu user posted image
- je še vedno hrano, ki je primerna za 4.mesece, tako, da bo sedaj počasi dobila tud vse ostalo user posted image
- poskusila je sicer že navadni jogurt, baby piškote in žemljico, a ni bilo ne protestiranja, ne nekega pretiranega navdušenja user posted image

hja, to bi bilo to user posted image

grem kosilo skuhat, je user posted image  po dolgem času doma in se spodobi, da naredim nekaj domačega za jest, ker ju3 itak spet gre user posted image user posted image user posted image

uživajte in lp od
v.d. samohranilke Jane73 user posted image

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 956
1.6.2006 0:44:57   
Pajaca
Jana si tako lepo napisala kaj vse Ela zna, pa poglejmo kaj zna Pajacek:

- prekopicne se na trebuh pa na hrbet in to v obe smeri, tko da ga najdeš povsod.
- puza naprej in nazaj, sicer še mal ampak pride kam, pa to brez bremzic, karkol pač ma
- vrti so okol osi če leži na trebuhu
- ODPRETI ZNA PREDAL!!!!
- sedi in se na roke naslanja, ampak čez par min se prekucne, mormo to še vadit
- v naročju skače ko zmešan
- dudo zna dat sam v usta in pa drži flaško
- če mu rečeš kje je oči se obrne k njemu in če ga ne gleda ga "pokliče"

Kar se hrane tiče je počasi začel malo več jesti in tako popapa celo banano, pa zadnič je jedel bučke in pire krompir, pa svinjski mesek (pol je pa ful prdel). Sladoled je že jedel (mu ga je Pajacka v usta zbasala), pa kruh je dobil zadnjič na morju ker se je tako kregal ker smo jedli in mu nič nismo dali. Danes sem mu mogla dat rogliček za polizat....

Ja ja Pajacek ponavlja vse in ratuje pravi fant kot se spodobi. Tako da bomo kmalu pihnili pol sveče na poltorte in bo prav fino.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 957
1.6.2006 11:08:10   
cuma
Pozdravček še od Eme, ki ima danes user posted image POL LETA user posted image  !!!

Ne morem verjet, da je že pol leta mimo, od kar sem jo prvič stisnila k sebi. Se mi zdi, kot da je minilo veliko več časa, a hkrati kot da je bilo še včeraj.

Ko jo gledam, ko spi in se zavem, da je to res moj otročiček, ki sem ga nosila v trebuhu in si ga vsak dan malo drugače predstavljala...nikoli, res, nikoli si ne bi mogla zamisliti svoje Eme, tako prisrčne, zlate, lepe kot je v resnici. Ponosna sem, da sem lahko njena mama.
user posted image  raznežena Cuma 

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 958
2.6.2006 10:09:16   
Kofi
Joj, Cuma, kak si to lepo napisala...da mi je kr toplo pri srčku postalo.
Res so pravi cukrčki ti naši decembrčki, kaj?
Naša je včeraj zaspala skor takoj ko sem jo v postlco položla in si je enga levčka s katerim spi k sebi stisnila. Tko je bla lepa, da sva jo mogla prav poslikat.

Kar se tiče pa naših aktivnosti :
- nikamor se ji ne mudi user posted image
- se je že obračala iz trebuha na hrbet (pred kakimi 3 tedni) zdaj pa spet nič. Če jo položim na trebuh, se uleže na rokico in jo začne cuzat user posted image
- vrti se okoli svoje osi
- začela je gristi plastične nogice od stojala kjer ji visijo igračke user posted image
- pred 2 dnevoma je začela govoriti Nje Nje Nje...po mojem ker ji jaz tolko krat rečem NE, ko si prst v usta vtakneuser posted image
- Ful je pridna...nič skor ne joka, razen ko postane zaspana
- Včeraj je imela napad lakote...ko je izpraznila obe moji zizi, je pojedla še mal hruške, pa 2 Fruhcvergija
- mislim, da spet hujša, ker je spet ni nič nikjer za prijet. Pa sva jo včeraj stehtala in je imela 6000 g. In to pri 5m in 7dni. user posted image  Se tudi vam zdi to premalo?
- bodije ima že številko 80/86 ker je ful dolga, vse ostalo (ker je tk drobna) pa 62/68!!!! user posted image
- mislim, da prihaja na svet 1. zobek spredaj (zadaj spodaj na obeh straneh že kr nekaj časa žagata dva zobka...meni ni nič jasno!) vidim in čutim eno mičkeno belo pikico

Uf sem se razpisala.

No, naslednji teden pa imamo krst. MAlo bom oblekla v bel bodi, zeleno kiklco z naramnicami in roza robom, bele žabice in roza čeveljčke. Ful je cartika. user posted image  Nisva hotela kupovati tistih belih oblekic, k ne vem kaj bi z njo pol počela. Nekaj belega mora imet gor oblečeno, to bo pa body. Upam da bo vreme lepo, ker bomo pol imeli piknik!!!

Pridni bodite decembrčki in mamice !!!
Pa vse naj naj vsem, ki so dopolnili pol leta!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 959
2.6.2006 13:46:20   
mml
Živjo,

spet je neko bedno vreme, tako da se mi ne da ven, pa še obisk sva imeli in zdaj je Manca omagala in pridno spančka user posted image . Danes je uspela lepo zaspat na postelji (ponavadi spi dopoldansko spanje v vozičku na sprehodu ali pa na kakšni vožnji v avtu), no malo je pojokcala...ampak po 5 minutah je lepo zaspančkala in sem se lahko odtihotapila iz postelje. Čez dan namreč spi v najini postelji, ponoči pa striktno v svoji posteljici.
Sicer se pa trudiva s hrano, ampak brez posebnega uspeha...dopoldan nama uspe pojesti četrt ta malega Hipp kozarčka jabolka user posted image , včeraj popoldan je jasno pokazala, da ji moje kuhanje ni všeč user posted image ...prejšni daj je namreč lepo jedla Hippov korenček, pri mojem se je pa pačila in pljuvala, da je bilo groza user posted image . Sicer so me tolažili, da je uvidevna in skrbi, da mi ni treba kuhati, ampak vseeno...Skratka dojenje je še vedno zakon. Je pa seveda po "vsej tej hrani user posted image " pričela bolj kakat in sedaj kaka vsak drugi dan...vsaj nekaj pozitivnega user posted image .

In kaj počne:
user posted image  obrčanje s trebuha na hrbet obvlada že od 2.5. meseca, s hrbta na trebuh od 4. meseca,
user posted image  se kotali  na vse strani in se obrača naokoli v željeno smer, na ta način se premakne za kakšne 3 metre, uspe se tudi potegnit z rokami naprej, če se ima za kaj prijet (noga pri mizi jezelo primerna), uspe se splazit naprej za kakšnih 10 cm, večinoma ne more biti sekunde pri miru user posted image  in ni preveč rada v naročju, zato tudi na obiske nosimo sabo deko in kup igrač, da je lahko na tleh in se kotali
user posted image  ob opori lepo sedi, samostojno sedi nekaj sekund, potem pa jo začne kaj zanimat in izgubi ravnotežje
user posted image   in hrana: kot sme že napisala...dojenje je še vedno zakon...mamina kuhinja ji zaenkrat ni všeč user posted image
user posted image  vedno več žgoli in čeblja, predvsem zjutraj, ko se zbodi, mene to še najbolj spominja na oglašanje kitov...tako da pravim, da kliče kite user posted image
user posted image  zvečer zaspi brez komenitranja in nerganja in spi nekje do 6. in potem po srkanju še eno rundo do 9.
user posted image  nerga predvsem, ko je zaspana ali pokakana, v jok jo spravi Ela, ki ji z navdušenjem in na ves glas nekaj pripoveduje user posted image  (sicer pa Manca pravi, da že prav pogreša Elouser posted image , da jo malo poboža in zgrabi za klobučekuser posted image )
user posted image  je še vedno brez zob in ni večjih kakzalcev, da bi bilo kaj na vidiku
user posted image  in voda = zakon...uživa na vse pretega, tudi če ji teče voda po obrzu in v oči, je to ne moti, na tečaju se tudi za trenutek ali dva potopi pod vodo user posted image  in ni nobene panike

No to je približno to. Sedaj bo pa že počasi čas, ko pride domov user posted image  in se bomo odpravili po nakupih in kaj pojest. Jutri gremo pa na žur...bratranec praznuje rojstni dan in bo imel mega pikinik, upam, da ne bo preveč mraz...

Imejte se lepo

M in Muser posted image  (ki spančka)

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 960
3.6.2006 16:57:38   
cuma
Na drugo stran pa ne gremo....user posted image  , to se pa res ne bi spodobilo!

Danes sem šla kupit Emi Romerjauser posted image in sta bila samo še dva user posted image !
A vi ste še v lupinicah?

Lp vsem!
cuma

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 961
4.6.2006 21:22:14   
šnucika
evo mene po doooolgih treh tednih....user posted image

na hitro pozdravim...jutri pa napišem kaj več......!

na kratko - smo zdravi,veseli in debeli.....user posted image

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 962
5.6.2006 13:49:54   
šnucika
Pa še enkrat lep pozdravček!
Vidim,da smo decembrke kar malo lene postale tu gor.

No,naša Živa je končno dala čez tudi drugo cepljenje,ker sva bili toliko časa virozni.Sedaj ima 66 cm in 7100 gr.user posted image
Zobki še ne kukajo na plano,se pa zelo rada masira po dlesnih in še vedno zelo slini.
Prejšnji teden sve bili tudi v alergološki ambulanti in so jo testirali na devet alergenov,za prvič.Na srečo ni pokazalo reakcije,razen na histamin in malo na jajca in sojo - zanemarljivo.Ob naslednjem poslabšanju na koži pa bomo testirali dalje.Testiranje samo ni nič hudega,Živika se je prav zabavala zraven!user posted image
Sedaj jemo že veliko stvari - obožuje pire krompir in bučke...skregana pa je z brokolijem...drugače pa papamo še kolerabo,korenje,riž,in vse sadne frutke.Tudi proseno kašo kar rada poje in se oblizuje,ko dobi bebi riževo kašico s slivami.Začeli bova tudi z mesom,alergologinja je predlagala za začetek purana in poskusili bova navaden jogurt.Z glutenom morava čakati do osmega meseca!Tako,da nič piškotkov zaenkratuser posted image .
Glede telesnih akrobacij obvlada kotaljenje v obe smeri,pa sedi tudi že,ko se ji da.Zadnje čase pa tudi rada poskakuje v naročju,kot nora se odriva z nogicami!
Nočno spanje zelo niha...od celih prespanih noči,do zbujanja na dve uri ali celo na eno uro.Se pa redkokdaj doji ponoči.Tako,da dojenje počasi ukinjava,razen še zjutraj in popoldan.
Posledica manj dojenja je zoprna stara povratnica - teta s Krvavca,ki je po enem mesecu napovedovanja obiska s krči prišla včerajuser posted image !Sploh je nisem pogrešala..grrrrrrrruser posted image user posted image .

Tako,toliko za te tri tedne,ko se nisem nič javila.....
sedaj pa preostane samo še upanje in čakanje na poletje - kaj je že to??user posted image user posted image

Lep dan

šnucika in Živika

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 963
6.6.2006 9:27:47   
NRMM
Daaaaaaaaan!

Spet je prelepo vreme, mislim, da bomo letos res šli smučat namesto na morje user posted image . SKoraj vse zimske cote smo privlekli iz lagerja, poletne bomo pa uporabili.......pojma nimam kdaj.

Kako je pri nas:

- smeji se nonstop, joka že skoraj ne poznamo, no razen, če je potrebno počakat par minutk, da se sadje ukaša

- čeblja zadnja 2 dni zopet zeelo, prav zanimiva je

- jemo vse in zaenkrat vse dobro prenaša in popapca. Špinača in pire krompir sta zakon, domači puding tudi-banana, keksi tudi, v glavnem ni zbirčna user posted image user posted image . Piščanček in teletina sta tudi zakon, očitno je pri hrani čisto po mami user posted image .

- z nogicami se upira v tla, dviguje ritko in se obrača naokoli pod igralnico

- obrne se iz hrbta na trebušček, obratno nas nekoliko jezi včasih.

- če je na trebuščku tudi puza, če vidi, kaj kar bi rada imela

- hranimo jo v stolčku in ga obožuje, zelo rada sedi v njem

- flaško si drži kdaj ji je, z dudo je enako, si jo da v usta, ko ji je

- v vozičku je končno začela razgrajat user posted image , nogice na prečki, igračke v usta

- pri kopanju imamo vsak dan poplave, začela je z rokicami čofat (moje učne minute vsak dan user posted image ), kopanje obožuje.

- po novem hodimo eno uro prej spat, torej ob 20.00 in spi do 6.30. Ker smo na 3 obrokih z žličko je zadnjega komaj dočakala do pol 9 in je bil stok in jok, tako, da smo vse premaknili za eno uro prej in sedaj je ok user posted image .

- zaspi sama brez problema, vedno po 5 minutah, ko jo položim v postlco

- začela sem jo dajat v vrečo, ker tako veselo kdaj pa kdaj ponoči binca, da si je odejo vedno spravila iz sebe in potem se zbudila,ker jo je zeblo. Zjutraj pa komaj čaka, da vrečo odprem, da se lahko razbinca.

- kakamo 3x dnevno user posted image user posted image , kar še nismo nikoli, očitno je uvajanje goste hrane prav fino za našo prebavo user posted image user posted image . Smo pa zaenkrat menjali pleničke in sicer racmanke imamo samo še ponoči in ob popoldanskem spanju, drugače pa mylove iz Hoferja s katerimi sem zaenkrat zadovoljna, nekje je bilo potrebno začet. Vzrok za menjavo je bil predvsem zato, ker se mi je zdela dokaj okorna v racmankah, ker so kar velike za take male ritike. Od kar imamo te druge plenice je čisto drugače, noge so povsod, no Maruša pa tudi user posted image user posted image user posted image . Bomo vidli kako bo.

No to je to iz naše hiše. Lupinico smo že oddali naprej, tako, da smo sedaj v avtosedežu in je dosti boljše kot je bilo. Maruša je zadovoljna zeelo, lepše tudi sedi, sicer imamo sedež od 0+ do 18kg, tako, da ni nekih problemov za njen hrbet. Zenkrat je še spredaj zraven mene, ko doseže 8 kg gre nazaj, kako bo prenašala to, pa bomo vidli.

ŠTAJERKEEEEEEEE (dobrodošle tudi druge seveda),čas bi že bil, da gremo na kakšen kofe,a ne? BlankaT (včeraj sem se pogovarjala s Tadejo-mislim, da ji je tako ime, in pravi, da ji boš ti javila, ko se vidimo), Šnucika, Čebelica77, Pegica1 (nisi resna user posted image  ), kdaj se dobimo? Lokacija je kar znana, ura in dan pa (mogoče 15.6. ob 11.00)??? Se prilagodim večini.

Grem vreme rihtat user posted image ,dokler mala spi!

Uživajte maximalno!

Teta Jana, ti pa ne hodi sedaj, kot pav po Lj user posted image user posted image !

L.p.

Irena&Maruša

Vse naj naj tudi sem polletnikom user posted image user posted image , Maruša jim pošilja vsem en veeliki cmook.

< Sporočilo je popravil NR -- 6.6.2006 9:34:20 >

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 964
6.6.2006 13:57:42   
Kofi
ŠTAJERKEEEEEEEE (dobrodošle tudi druge seveda),čas bi že bil, da gremo na kakšen kofe,a ne? BlankaT (včeraj sem se pogovarjala s Tadejo-mislim, da ji je tako ime, in pravi, da ji boš ti javila, ko se vidimo), Šnucika, Čebelica77, Pegica1 (nisi resna ), kdaj se dobimo? Lokacija je kar znana, ura in dan pa (mogoče 15.6. ob 11.00)??? Se prilagodim večini.

Jaz sem za! user posted image  Pa fejst resna tokrat user posted image  15.6. ob 11:00 v EP!
Si dam v opomnik.
Lp, Pegica

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 965
6.6.2006 14:04:54   
Kofi
Aja...še to.

Našo Neli navajam na popoldansko spanje brez zize user posted image  Si morte mislit kaki protesti!!! No, danes zjutraj je prvo rundo jokala 9 min, zdej pa je jokala samo še 3 minutke - napredujemo!!!user posted image user posted image

Kar se tiče hrane...jaz ne razumem kak lahko zdravniki enim rečejo da lahko jedo že vse od a do ž, drugim pa da ne smejo nič do 6. meseca?!user posted image  
Ah, kdo bi jih jemal resno.

Kaj vi solite to hrano al še vedno ločujete za vaše male srčke? Pr meni je bla ravno danes patronažna in je rekla, da naj kr ločim, ko bom začela kuhat ostalo hrano. Sicer pa je rekla, naj z mesom kar počakam še kak mesec al pa 2. Uf...no, sej Neli itak še ne požira take hrane. Še vedno se pritožuje, če ji premalo spasiram hruško al pa jabolčka. Ona je princeska in mora imeti spasirano v nulo, da lahko dol z žličke posrka user posted image

Pa s tem vremenom pa res nimamo sreče. Pa kaj si ja nor. Sej bomo hmali konc poletja pa ga še vidli nismo user posted image  Dejte kako zmolit no! Vsaj v soboto ko mamo mi piknik bi lahko blo lepo vreme.

AAAAA...zdej sem se spomnila, kaj je novega pri nas...Neli je rekla prve besede. In to so: MAMA! Meni nič tebi nič...nikoli prej nobenega Gaga al pa bebe...ona kr v polno MAMA! user posted image user posted image user posted image  Kaj to pomeni da bo drugi otrok tudi pupika? user posted image  Vsaj tako pravijo stare mame ... samo če bi njih poslušali vedno...user posted image

No...grem z veseljem nekaj postorit po stanovanju, ker zdej po novem hodim kot pav, ker me nekdo pokliče mama.

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 966
6.6.2006 19:18:09   
Valeri
Dan!

Na hitro poročam kaj dogaja pri nas, mi miškolin pomaga tipkat. user posted image
Podatki iz zadnje posvetovalnice:
7540 g in 72 cm
Imeli smo tudi 2 cepljenje, ki je minilo brez joka in kakršnekoli reakcije kasneje user posted image

Tole pa so naše aktivnosti:

- obračanje nam gre tako, tako, z veseljem pa pase kravce, čeprav je pri tem pasenju zelo neaktiven; se  
  samo nasloni na rokce in gleda naokrog user posted image   ,
- v postelci sem ga našla že v vseh možnih smereh; zasuka se 123, najraje počes, noge vrže na stranico in 
  z roko buta po zvezdici, ki je pripeta na drugo stranico user posted image  , pri tem seveda spušča nemogoče glasove,
- sedi še ne čisto, ne zdrži dolgo, ga kmalu zapiga v eno ali drugo stran, se pa nagne malce naprej in
  nasloni na rokce, 
- vriska tako glasno, da če smo v kopalnici na previjalni, ga slišijo spodnji sosedje user posted image  in potem njihov 3 letnik
  kriči nazaj,   
- večinoma je pravi dobrovoljček, zajokca samo takrat, ko mamico spomni, da bi šel malo spančkat,
- skoz nadvse resno spremlja, kaj se dogaja okrog njega,
- ko kam gremo, že sedaj s sabo vlačimo kup igrač, saj najbolj uživa ležečki, ali pa v lupinci; ne mara bit dolgo v naročju user posted image  
- je nadvse potrpežljivo, pridno bitjece in z mamico veselo pohajkuje po nakupih, kofetkih,... user posted image
- zadnje dni obožuje svoje nogice, katere veselo sili v usta,
- v igralnici, tista dva loka, kjer so privezane igrače z nogicama podre in potem z eno nogo drži, z drugo pa 
udarja, tako, da vse skupaj noro ropota, cvili, piska,.... z njim vred user posted image
- oblada dudo; iz in v usta user posted image
- flaške ne mara, magični lonček 3+ pa mu je zakon,
- nismo še pri tazaresnem uvajanju goste hrane; probali smo samo malo babane in je bla njami
zadnje dni pa mu pred zadnjim dojenjem dam mlečno riževo kašico, katero zmaže 123, 
- banca za kopanje nam je že premajhna,
- spat hodimo ob pol osmi, osmih in je prava tečka, če kaže, da "zamujamo"
- spanje skozi celo noč nam je za sedaj uspelo 1x, drugače pa se prvič zbudi okrog enih, drugič nekje med peto in šesto
 in če je razpoložen potegne tja do pol osmih, osmih

* V vrtec smo se že vpisali, v juniju naj bi dobili vse dokumente in napotke za naprej. Sicer pa bo najverjetneje prve tri, štiri mesece (čez zimo) pri babici, potem
  pa v vrtec.
* Mamica trenutno na veliko študira in prebira "literaturo" na temo uvajanja goste hrane in zaenkrat lahko rečem le to: dojenje je zakon.
* Razmišljamo, kam jo bomo mahnili na morje; najverjetneje kamp Ježevac - Krk ali pa v Červar.
* Drugače pa veselo capljamo za vami in še malo, pa bomo tudi mi dopolnili pol leta. Vau, kako čas leti.

Trenutno smo v pričakovanju lepega vremena, saj uživava v sončku, sprehodih,.... kot vse decembrke in user posted image .

Zdaj pa moram končat, oči in user posted image  se že rihtata v pidžamo, mami pa šiba pripravit riževo kašico.

Lepe pozdravčke vsem skupaj,
Valeri & Maj

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 967
6.6.2006 20:11:54   
kofetek2010
Čeeer!

včeraj smo dobili malo štručko Lano user posted image  aja, pa ne mi user posted image  
moja sestra je rodila user posted image  http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=947887 
smo bili že vsi neučakani, saj je imela PDP 30.05. user posted image  
tamala je kopija svojega bratca, ko je bil novorojenček, le da ima tamala1-2 cm dolge temne laske user posted image  komaj se je rodila pa že ima več las kot naša, ki bo jutri stara pol leta user posted image user posted image user posted image

jutri jo gremo pocartkat in polubčkat user posted image user posted image user posted image  

naša Ela kaže atiju pa-pa user posted image  zgleda, da misli, da bo spet kam šel user posted image

drugače pa nič novega, razen slabega vremena user posted image  no, saj to tud ni nič novega user posted image

uživajte!

(odgovor članu Valeri)
Neposredna povezava do sporočila: 968
7.6.2006 8:44:37   
cuma
Vse najboljše ELA user posted image  !

user posted image  Ema

Neposredna povezava do sporočila: 969
7.6.2006 9:05:54   
kofetek2010
Najlepša hvala Cuma user posted image  

čestitke tudi tvoji Emi za 6 mesecev + 1 teden user posted image  

in vsem decembrčicam in decembrčkom za 1/2 leta user posted image user posted image user posted image  

pol svečke na pol torte user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 970
7.6.2006 20:43:48   
mml
Živjo,

kako ste?

Sta samo dve možnosti:
user posted image  tako dobro, da nimate o ničemer pisati...
user posted image  tako slabo, da nimate časa o ničemer pisati...

...srčno upam, da je prva varianta.

Pri nas vse po starem, rezen da je začela user posted image  kakat vsak dan ali celo 2x/dan (fuj, fuj fuj, kako smrdi...user posted image ) od kar se gremo uvajanje goste hrane. Zaenkrat še kar pridno odpira usta, če je zraven v hrani banana, sicer se pa kremži in spakuje, da je joj. Sva pa zanekrat stestirali jabolka, banano, korenje, cvetačo, mango in breskve...jutri sledijo pa marelice ali pa češnje...se še nisem odločila (odvisno, če se mi bo dalo bezat ven koščice iz češenj user posted image ).

No imejte se lepo in upam, da niste zmrznile v tem čudnem poletju

Neposredna povezava do sporočila: 971
7.6.2006 22:12:05   
šnucika
Čer!user posted image

Ko vas takole berem,kako lepo kakate.....user posted image ...pri nas je pa obratno,ko je bila Živika samo dojena,je bila vsaka plenica polna,zdaj pa kakšen dan tudi nič!user posted image
sploh pa po korenčku se mora ful napenjat,zdaj smo začele jabolčni sokec pit,pa malo pomaga....če ne ,pa bom začela slive kuhat,baje,da je to super...

Na kakšnih pleničkah ste...še vedno 3 ali že 4 (pamperske)user posted image
Mi smo še vedno na 3,pa razmišljam,da bo treba kmalu večje.

Tudi mi2 pošiljava user posted image user posted image user posted image  za vse polletnike in se jim čez tri dni pridružimo!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 972
8.6.2006 0:03:24   
kofetek2010
čeeeeer!

šnucika - našo ful požene Hipp sliva (sok ali kašica), zato ji dajem izmenično korenček in slive user posted image  

pleničke ima še vedno 3, ker ima samo 7 kg user posted image  

sem pa danes cartkala 2 dni staro pupo, mojo malo nečakinjo user posted image  kolk je mičkena, naša je pravi velikan proti njej user posted image  je pa bila Ela ful vesela, da je spoznala sestrično, je vriskala in cvilila user posted image  tamala pa nič in je sladko spala dalje user posted image  

še vedno se vozimo v lupinici in se še nekaj časa bomo, ker so avtosedeži od 9kg naprej in tudi kar se varnosti tiče se mi zdi, da je bolje, če je kontra obrnjena, zaradi nihanja glavice ob morebitnem zaviranju user posted image  

sem zadnjič mal prečekirala in primerjala moja dva otroka user posted image  imamo enega težko kategornika in eno iz peresno lahke kategorije user posted image  evo podatke:

rojstvo:
user posted image  3.510 / 50
user posted image  3.970 / 51
odpustna:
user posted image  3.360 / 50
user posted image  3.890 / 51
1. mesec:
user posted image  4.460 / 54
user posted image  5.430 / 56
2. mesec:
user posted image  5.510 / 58
user posted image  6.950 / 61
3. mesec:
user posted image  6.030 / 63
user posted image  7.700 / 62
4+1/2 meseca:
user posted image  6.640 / 68
user posted image  8.320 / 65
6. mesec: 
user posted image  7.000 / 70
user posted image  9.520 / 69

7 kil je imel user posted image  pri 2 mesecih user posted image  pri 5,5 mesecih je romal iz lupinice v avtosedež, ker je bila samo do 9 kil user posted image  in pri 1 letu je imel 12,7 kg - me prav zanima kolk bo imela tamala pri enem letu user posted image

mml - kar navadi se na smrad user posted image

NR - ta tvoj predlog za decembrsko srečanje v LJ je ta teden? user posted image

cuma - kje kopate user posted image  ? ste nabavili večjo banjico?

pegica1 - user posted image  za prve besede

arielca - vse pripravljeno za poroko? user posted image

že tri jutra sem deležna Elinega božanja po obrazu in če po 3 božanjih ne odprem oči dobim batine user posted image  danes me je pokraspala pod očesom user posted image  

pred nekaj dnevi je imela nočno veselico in bila pokonci 2 uri user posted image  sem jo fliknila na sredino postelje in zraven dremuckala, tamala pa si je pela, se preobračala in igrala z dudo, pa s telefonom sem jo posnela kako tepe svojega brata, ki je spal v spalnici (ati je bil službeno odsoten) user posted image  

in ugotovila je, da je bolj uspešna v plazenju po postelji saj se potegne za rjuho in se prestavi višje user posted image  prav hecna je, ko se zavleče v kot kinderbeta in spi zvita kot kak ježek user posted image  mislim, da bo počasi potrebno posteljo spustit nižje user posted image
in po tleh je postala prav nevarna, mimogrede je pri stolih in jih začne premikat user posted image  zadnjič se je imela za Tomaža Humarja in je hotela splazit v lupinico user posted image  

spat še vedno hodi med 19 in 19:30 in že nakaj časa se ponoči zbuja točno ob 1h, včasih je dovolj, če jo pustim na miru, drugič ji moram dudo dat, kdaj pa kdaj pa se hoče dojit - naslednja budnica je obvezno dojenje ob 3h/4h in nato ob 6h/7h, ob 9h/10h pa dobi flašo mlečnega riža ali grisa, ki je spije med 150 in 180 ml, čez dan ima en sadni ali zelenjavni obrok, ostalo je dojenje, ter pred spanjem spet flaša v isti količini kot jutranja user posted image  bova pa sedaj uvedli 1 sadni in 1 zelenjavni obrok, pa tud nočno dojenje bi rada ukinila, ker bi se že rada malo naspala user posted image  samo ne vem še kako se tega lotit user posted image  sem mislila, da če bo dobila zvečer flašo, da bo bolj dolgo spala, pa ni nič od tega user posted image  bo treba ob čaj uvest in vztrajat brez dojenja ob 3h/4h, mogoče bo uspelo user posted image  

ja, tako je to pri nas, zdaj pa grem spat user posted image

nočka!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 973
8.6.2006 4:11:41   
anajmad
No,da še jst pristavim naš piskrček ob tej čudni uriuser posted image .
Naša Ula ima že 4800,dolga je 60 cm in OG ima 38,5 cm. Za njeno koeririgirano starost- 2 meseca je idealno.Včeraj smo imeli pregled pri okulistu v LJ.Naj bi bilo vse v redu,razen rahel +,kar je značilno za vse nedonošenčke. Potem smo še imeli pregled pri Dr. Cerarjevi v ambulanti za nedonošenčke,ki je ugotovila,da ima povišan tonus gornjih mišic. To itak izvajamo vaje,da popravimo in hodimo na fizioterapijo vsak teden.
Drugače pa naša Uli že kar veliko čveka,sledi z očmi predmetom,ki so nad njo. Najraje je na terapevtski blazini in pod igralnim lokom,zraven pa ful komentira. Ker je v bistvu stara komaj dva meseca,smo še zmeraj samo na mlekcu (ne na mamiminem),ker se je molžna kariera mame končala,pred enim mesecem.
Veselo hodimo na sprehode 2x na dan. Mati bo kmalu pregorelauser posted image ,ko tolko nabija km ob obali.Zelo rada spi v vozičku in v posteljici. Ponoči se zbudi enkrat,to je približno ob 3h in poje po steklenički 100 ml.Vstane pa vsak dan okrog 7h in veselo gruli tam do 8.30,ko ima spet malo spanca. Potem dopoldne poje svoj obrok in ponavadi greva ven. Po dvanajsti uri prideva domov,ko pride še ata in se z njim crklja,dokler ne gre spet v službo.
Midve še narediva popoldanski giro ob obali do 19h,ko prideva domov in se greva kopat. Zelo rada čofota po banji,v čebričku pa ni preveč rada. Poje svoj obrok,to je približno 140 ml in najkasneje gre spat ob 20h. Okrog polnoči še hoče popit malo mlekca,toda zadnje noči kar prespi.Smo pa vsi veseli,da naša punči napreduje in dnevi kar bežijo.
Lepo se imejteuser posted image
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

Neposredna povezava do sporočila: 974
8.6.2006 9:17:51   
Pajaca
Hojla!!!

Evo ta teden smo doživeli prvi prepir malih Pajackov. Šlo ze je za traktor in ok tokrat je zmagala Pajacka, a se je Pajacek močno boril in vlekel traktor nazaj.... ha ha. Je blo pa lepo gledat njun prvi prepir.

V lupinci ni več, je kar premajhna..... tako da smo v torek namontirali maxi cosi 9-18kg in mu je všeč. Lupinca bo pa za kakšen mesec za v moj avto.... pol pa se začne popolna okupacija očkovega avtomobila.... ha ha ha.

Drgač smo pa bolj malo doma, probamo izkoristit vsako minutko sončka in nič ne visimi tule.

Pa ja 6 mesecov imamo danes!!! user posted image  Pajacek!!!

Zdej pa šibava na sprehod!!!

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Kako otroka motivirati za domača opravila ...
Se sprašujete, kako bi kar najbolje spodbudili otroka k opravljanju svojih dolžnosti. Da vam ne bi bilo potrebno vsako s...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......