|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
19.8.2006 17:15:55   
TVN
Sem izkoristila trenutek, ko sem morala v zgornji štuk po kovček, pa torbe in ostalo kramo za pakiranje, pa sem spotoma še na RR pokukala. Vidim, da se nič posebnega ne dogaja na septembrskem forumu. Ja, saj ponavadi deluje "mrfi" - ko sem bolj ali manj prisotna, ni posebnih novic, ko pa zginem za dan ali dva, pa cela klobasa. Me že kar zvija, kakšno bo stanje, ko se 31. avgusta vrnemo domov. Upam, da ne boste prebile magične meje 100-ih strani!

Mi smo danes jedli eno bolj klasično varianto - goveja juha z rezanci (njami!), tenstan krompir (oz. lepo po slovensko pražen kromir), polpeti in Nika je imela še ekstra dodatek v obliki NJAMI špinače. Mi pa zeljnato solato (zame njami).

Za popoldansko malico ji bom pripravila jabolka z rozinami - bom preverila, če je bolj očitova punčka ali moja (jaz rozin ne morem videti).

Ja, nič, moram vzet tele kufre in hajdi pakiranje. Mi nič ne diši.... (kot je najbrž očitno iz mojega posta).

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
   [Brisano sporočilo]
19.8.2006 17:30:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 2202
20.8.2006 14:19:11   
pety78
Pozdravljene!

2ursae, poročila se nisem jaz, temveč moja sestrična. Evo, naj povem, da je bilo SUPEEEER! user posted image  Sicer sem vozila ob pol šestih domov še celo debelo uro, ampak moj ni bil sposoben. Pubeci so vsake toliko časa skupinsko tekali na "WC", da se jim je rahlo poznalo. user posted image user posted image user posted image  
Naj povem, da imava s sestro ponavadi v cerkvi izbruhe smeha. In res si ne moreva pomagati, zato raje ne sediva skupaj. Pa je med nama sedel njen fant, da ne bi bilo kakih izbruhov. OK.user posted image  Za nami en že rahlo nasekan, ki je malo prevečkrat rekel AMEN, pred nami se je pa že čist na začetku eden zmotil in vstal, ko smo vsi sedeli. Pa ful začudeno pogleda in se hitro vsede nazaj. Smešno za poscat. In sestrin tip v smeh.... user posted image user posted image user posted image  Tolk smo se smejali, vendar nam je ratalo, da smo bili še dokaj diskretni. Potem pa še moj....Mislim, šla sem iz dežja pod kap. Bolje bi bilo, da bi kar s sestro sedela.
Ampak bilo je super plesali, peli, jedli, pili, ....Sedaj pa sem zopet doma, za mašino in se bašem s piškotki.

Posvetovalnico bi pa mi morali imeti nekje pri 9. mesecu, ampak se je zaradi dopustov zavleklo na 10. mesec. Pri enem letu pa imamo še cepljenje.

Ja, pa hrano še vedno miksam. user posted image  Ali pa samo pretlačim. Večjih kosev še ne prebavlja, lump! user posted image  No, piščančka res na fino zrežem, saj fajn kuhan res hitro rapade.

Tery, mi hodimo v Šentvid. O natančnosti bi se pa dalo razglabljat, ja.  Tako hitro, kot ga je zmerla sem prepričana, da bi bilo v drugo drugače, pa v tretje tudi, ....

EVAN IN AMELI, VSE NAJ, NAJ, NAJ, ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lep pozdravček!
Petra

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
20.8.2006 20:44:51   
Pia67
Živjo!

No, prav fajn. Ni veliko novega za prebrat in to pomeni, da ste se veselo potepale naokoli. ne vem kako vreme je bilo severno od NM, jaz sem zaradi napovedi popoldanskih neviht že dopoldan pobegnila v hrib z Nino. Našli sva 2 jurčka, ki sem ju potem podarila nekemu paru s prazno košaro, povedala sem jim pa tudi za marelo, ki je nisem hotela utrgat, ker pohanih zadevščin jaz ne maram. Nina pa itak gob še nekaj časa ne bo jedla.

Danes sem ji spekla postrv (po pravici povedano, jedla jo je že 2x). Vzela sem file in je kar zmazala 1/3 po koščkih, zraven se je pridno nalivala z vodo, ker je zadeva mal žagovinasta. Ostalo pa sem spravila v promet s pire krompirjem in blitvo, ki je bila zmiksana (tudi sama jem le zmiksanouser posted image , listi se mi zdijo tako neprivlačni in me spominjajo na kano-vonj). Kosti je bilo le za vzorec. Toliko, za idejo o kaki novi hrani. Ne vem, najbrž pa ste že probale.

Drugače nič novega, le, da Nina veliko "govori". Ta teden je odkrila besedo DEJ, babico kliče BABO, ko maha papa, pa včasih celo komentira s PA-PA, ampak zelo redko. No, pa jaz sem ugotovila, da nisem mama ampak TI. Z mamo sva bili v petek v H&M, ker je nečaku kupila nekaj kosov oblačilc (imajo že kaz konkretno zimsko robo). Jaz nisem hotela ničesar, ker bom videla kako je z mojimi financami v bodoče, zaenkrat res ne rabiva ničesar. Mama ni imela problema ugotovit kje sva, ker je bilo slišat Nino: TI DEJ! DEJ, DEJ. In je vlekla obešena oblačilca iz vozička user posted image Po kom se je vrgel ta otrok?user posted image Aja, pa ko greva na sprehod, si obvezno špango rine na glavo in potem preverjava v ogledalu, če je res pripeta. Ta že ne bo hribovka. Hvala bogu.user posted image

To zgoraj nisem napisala kot postavljanje, zdi se mi, da tako hitro vse gre,pred tednom dni je bila čisto drugačna. Čas res leti. In kmalu bo 1. rojstni dan.

Kaj mislite podarit otroku? Ninocka je ze napisala, najbrž je še katera, pa sem površno prebrala.

Se beremo,

Damjana

P.S. Bom probala nekaj glede gif-ov, če dela user posted image

[sm=http://mehanske-uganke.com/images/smiles/birthday.gif]

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
20.8.2006 22:08:49   
TVN
Punce, jaz se oglašam samo zato, da vas prav lepo pozdravim in pomaham do 31.08. Jutri zjutraj gremo na dopust za 10 dni! Jupi!!! Ma, saj vem, da vreme ne obetajo prav lepo, ampak saj imamo tudi notranje in zunanje bazene v hotelih, pa bo. Imamo pa zato obilo dobre volje s sabo. In celo goro kovčkov, torb, vrečk... Imamo karavana, pa 410 litrski strešni kovček, pa bo skoraj premalo prostora za vso kramo. Si sploh ne predstavljam, kako bo to izgledalo, ko bomo spet enkrat prešaltali nazaj na letalski prevoz.

Pety, superca, da ste se imeli fino na poroki. Ja, to so prav luštne zadeve, če je le "štimunga" ta prava.

Pia, naša Nika se zelo podobno oglaša kot tvoja Nina. Babi je BABA, dedi je DADA, oči je ATA, TATA, ko pomaha, zraven izdavi še PA-PA, govori tudi DEJ, DEJ, DEJ, ampak ne vedno v kontekstu dogajanja, zelo pogosto pa reče BA. Kot sem že omenila, moževa nečakinja je tako klicala sebe, ko je bila majhna, mogoče ima to v genih in je tudi ona ba. Lahko pa da sem to tudi jaz?!user posted image  Čeprav včasih, ko je sila, pokliče MAMA. Zelo rada se gleda v ogledalu in silno ji je všeč, ko ji rečeš, da je lepa, lepo oblečena, da ima špangico, še posebej pa se nasmeje, ko zažvižgam, da poudarim, kako je šik. Vsaj nekaj punčkastega, kajti sicer je pravi ratrak. Tolče vse okoli sebe, o kakšni milini in nežnosti ni govora.

Pojma nimam, kaj ji bomo kupili za 1. rojstni dan. Torto vsekakor, najbrž v obliki sončka z napisom Nika, ti si naš sonček. Sončka ima tudi sicer zelo rada, tistega pojočega. Tudi kakšna cunjica pade, o čem drugem pa še nisem razmišljala. Pravzaprav bi rada kupila nekaj trajnega, kar jo bo spominjalo na prvi rojstni dan. Prvi je pa le prvi, a ne?! Če ima kdo kakšno idejo, kar na plan z njo.
Sicer - kar sem prav tako že omenila - bomo v času njenega rojstnega dne v Termah Olimia in za 13. planiramo skupno kosilo, povabili bomo tudi mamo in ata ter babico in dedka (torej oba starša, moje in moževe). Bo treba še resno razmisliti o logistiki.

Zdaj pa spat, jutri pa slanim dogodivščinam naproti. Bodite pridne!

Vanja & Nika

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
20.8.2006 22:14:44   
Pia67
http://www.yatoula.com/gif/fete/fete_118.gif

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
20.8.2006 22:25:52   
Pia67
Ono zgoraj sem sprobala, preko povezave ne gre, ker je program za forum spisan v java skriptu...
Evo, po eni uri brskanja sem sicer našla nekaj strani, pa le pri tej se da direkt lepit: ctrl+c in ctrl+v. Sem kar mal zaskrbljena nad svojim ničnim znanjem brskljanja po spletu.

Okleščen link, je v francoščini, rojstni dnevi so pod "fete": http://www.yatoula.com

Zeh, nočka...

Vanja, uživajte, si mi kar lušte naredila.

Damjana

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
21.8.2006 9:52:25   
2ursae
o, Pia, hvala za link user posted image . Tole je pa pol Nika:

user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
21.8.2006 11:47:30   
tažana
čao.

končno sem prišla malo pokukat. pa enkrat za spremembo nimam tako velikoooo za prebratuser posted image .

sva bili danes s Katarino v vrtcu pa nisva ravnateljice dobile. tako da sva šli mal vzgojiteljice pozdravt. Katarino sem na tla dala pa je tko hitro zašibala med otroke. sva lahko potem z mojo bivšo sodelavko klepetali brez problema.user posted image  očitno res ne bova imeli večjih težav pri uvajanju. bomo videliuser posted image .
drugače pa se naju očitno prijemlje en prehladuser posted image . zjutraj sva se obe smrkavi zbudiliuser posted image . evo še preden bom šla delat bom že na bolniški, če ne zaradi mene pa zaradi Katarineuser posted image user posted image .

pia: katarina je že jedla postrv ampak ji ni preveč všečuser posted image . preveč je suha.

Katarina mene še vedno ne kliče ne mama ne nič drugega. njen besedni zaklad je trenutno takle:
TO, TO= kaže kaj vse ona bi imela (to je praktično vse)
ŠE, šE= pove če bi še jedlauser posted image  (to je zanjo zelo pomembno)
BUC= velja za trk 2 glav  vendar ga uporablja kadar koli se spomni na to besedo.
MA-MA oziroma AM-AM =še vedno nisem ugotovila s katerim zlogom začne (to vzamem po potrebi tist kar rabimuser posted image ) drugače pa dretje in kričanje s skoraj vsemi črkami naše prelepe abecedeuser posted image user posted image .

počasi se začenja vzdigovat v posteljici mapak za začetek poizkuša na kolena. na nogah še vedno ne stoji razen če jo mal "naštimaš" se obdrži nekaj sekunduser posted image .
tako na kratko mal opišem naše napredke oziroma nenapredke- odvisno s katere strani gledaš. bo pač še nekaj časa v vrtcu tla poliralauser posted image user posted image .
tako lepo se imejte čao, čao

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
   [Brisano sporočilo]
21.8.2006 12:51:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2210
21.8.2006 13:35:08   
pety78
Tery, tudi naš se je že nekajkrat spustil. Glih včeraj v stajici, pa je moj ful začudeno pogledal. user posted image  Sem pojasnila, da se tudi to že dogaja. user posted image

VPRAŠANJE: Kako je s čiščenjem zobkov pri vaših malčkih? Kolikokrat na dan, s kakšnimi ščetkami, že uporabljate zobno pasto in kdaj ste/boste prvič peljale otročka k zobozdravniku?

Pozdravček!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
21.8.2006 16:16:30   
ameli
Drage moje, jaz čez 14 dni štartan v službo user posted image user posted image  in me ponoči že tlači morauser posted image user posted image . Sicer imam še prvi teden v septembru dopust, ampak bom za par ur hodla delat (da se malo privadimuser posted image ).
Z Markom pa hodiva že cel avgust po 2-3× na teden v vrtec (tak za nekaj minut, da se privadi obrazov in okolja) . Potem pa v septembru štartamo s 3-tedenskim uvajanjem.

Pety mi zobe čistimo od prvega dne, ko je prvi pokukal na plano. Jaz mu jih vsak večer obrišem z gazo. Mark si jih pa sam umiva z Nukovo gumi zobno ščetko (vedno ko ga previjam, mu jo dam, da je vsaj malo primiru). K kobarju pa ga bom mogoče peljala ta denen, če seveda ni na dopustu.
Aja, Pety, zakaj tisto začudenje zraven velikosti tvojega Vida? Men se zdi, da je čist zadosti velik. Mi še vedno nosimo nekatera oblačilca št. 68!?
Tery se še ne spušča, ampak se me drži kot klop. Če ga držim samo za eno roko, ne naredi niti stopinjice.
Pia jaz se tudi ubadam z darilom user posted image . Mali ima polno vsega, razmišljam o kaki didaktični igrači. Najbolj bi ga razveselila s psom. Je čisto paf, ko zagleda kakega pesa. Sva že razmišljala o tem, ampak sem že itak preveč okupirana z delom, če bi imeli pa še psa,.....
2ursae jaz tudi še vedno miksam nekatero hrano, ker jo tudi sama jem takšno: blitva, špinača, krompir,.... Brokoli, cvetačo in take zadeve pa potrgam na male cvetke. Mark je najbolj srečen, ko si lahko te cvetke z roko nosi v usta.

DaŠe moji njami recepti:
Grahova omaka + ajdovi žganci
- na žlički olivnega olja prepražiš žličko moke
- zaliješ z vodo in dodaš sveži grah
- dodaš polovičko svežega paradižnika
- nekaj časa kuhaš in cca 1/4 graheca pretlačiš, da zgostiš omako
- zraven postrežeš ajdove žgance oblite s kislo smetano

Prežganka z zdrobom
- na žlički olja prepražiš žličko moke
- zaliješ z vodo
- naribaš 2 korenčka
- ododaš cel rumenjak
- ko je korenček kuhan, zgostiš juho z zdrobom
- na koncu juho potreseš s svežim peteršiljem

Aja, še to. Moram priznati, da sem se v petek po 3-h letih napilauser posted image ! Spila sem 2 črni pivi in sem bila pijana kot marela! Drugo jutro sem komaj vstala, glava pa me je bolela, kot user posted image . Kje so tisti časi, ko sem ga lahko celo noč žingala?!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
21.8.2006 18:53:19   
ninocka
Dober veeeceeeer!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kaj ste se razpisale, bom mela velik ctiva za prestudirat user posted image

Mi smo doma, prisli vceraj, sam nisem mela nic casa  na RR pogledat. Evan se dons k zmesan po men obesa (se vid da je bil zdej 10 dni v druzbi vecih ljudi), da se na WC nimam casa.

Zdej grem pa brat, pol pa porocam, kako smo se meli in kako smo praznovali. user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
21.8.2006 19:50:25   
ninocka
No, sem se prebila cez vse popisane strani user posted image

Kar mi je se ostalo v spominu, bom komentirala, za izpuscene stvari se opravicujem.

Najprej pa kako smo se meli:
blo je kr fajn (dokler in potem, ko je bil moj z mano), ko sem bla pa samo z mojima, sem pa popizdevala. V Crni je bil turisticni teden, pa nisem tud en vecer sla ven, ker nisem hotla Evija pustit mojim za cuvat. Zakaj? Zato, ker mi potem to takoj naprej meceta. 15.8. je bil celodnevni kramarski sejem (stanti) in sem sla dopoldne s tamalim in s sestro in sem fasala ****is. Bla je taka guzva, ljudi za 10 Crn, pa avtomobili in pol jst rinem un vozicekuser posted image . In sem popoldne (proti veceru) prosila mojadva, ce mi lahko tamalga pazta, da si grem se enkrat stante pogledat in Eviju kaj kupit, pa na eno kavo da skocim (ne vem, ce sem v 4 dneh spila 1 kavo user posted image user posted image ) in sta rekla OK, naslednji dan sta mi pa ze tezila, kako morta tamalga cuvat, pa da se jst ne morem okrog potepat...

No, zdej moram pa it, ker me moj dol podi, ker ma igrceuser posted image user posted image
Bom pol nadaljevala.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
21.8.2006 21:07:59   
2ursae
Ninočka, wb. lepo, da ste že nazaj, tle smo Evija že kar pogrešal user posted image .

No, mi smo bili v nedeljo v Predjami na viteškem turnirju in moram rečt, da je bilo prav kul. Ajd, malemu je seveda dol viselo za program, tko da kumi čakam čez kakšni 2 leti, ko mu bo to zanimivo in bomo lahko skupaj gledali dvoboje, pa na otroških delavnicah bo lahko sodeloval itd user posted image user posted image . Zdaj je pa za samo v gužvi bit in se mal po štantih razgledovat pa kakšno kavico za srknit, če si tolk srečen, da dobiš plac, 2 jurja vstopnine na osebo odločno preveč. je bilo pa res na nivoju, super kostumi. Gostovali so tuji klubi, kjer se prav zbirajo ljubitelji midevial scene in imajo meče, sekire, ščite ... res super. če bi bil v slo takšen klub, bi bila mi2 z mojim zihr člana user posted image .

Kaj še ... aha, moj mali zna plezat po štengah, kr ene 5 jih prepleza, pol si pa ne upa več. Ne vem, če je to ok, ampak jaz mu kar pustim, da pili to spretnost, seveda sem zraven.
Razume že res več in več, sem prav ponosna, da zastopi razliko med "žabon", "žaba" in "žabica". Imam namreč 3 žabe različnih velkosti in se mi zdi kar kunštno, da ve, katera je katera. Ma, saj zdaj, ko to pišem, se mi niti ne zdi to nekaj hudo kunštnega, ampak v praksi je pa kar.

Danes smo kupili marelo v Rutarju. Taka ful lepo solidna za dobrih 20 jurjev user posted image . Preden gremo pa spet na morje, moram pa kupit še čeveljce, ker se to dete stalno dviguje v luft, pa tud že par korakov naredi ob opori user posted image  ... on a good day user posted image ... Sem slišala hvalnice za čeveljčke Naturino, sam jih je pri nas menda težko dobit. Ta teden gremo na lov. Ktere šuhe majo pa vaši?

Tery, moj se je do sedaj mogoče 3x spustil za sekundo ali dve, tko da nič ne morem rečt, da to prakticira. Se mi pa zdi, da s tem stanjem ful hitro napreduje, tko da ni dvakrat za rečt, pa bo tudi naš tako počel.

Pety, ščetkamo se zvečer, v glavnem se kar on sam. Kolk je spucanga bi se dal debatirat, sam on uživa. Spodnje zobeke še dovoli,da mu poščetkam, zgornje pa skriva kot kača noge. Ima ščetkico od Nuka, za 12+ mesecev. Paste še lep čas ne bo na sporedu, je fajn, če jo zna izpljunit. K zobarju smo naročeni šele januarja, kljub temu, da sem telefonirala že julija user posted image user posted image

Opažam, da naše babe (Nika, Nina, Katarina) že kar konkretne besede čvekajo user posted image user posted image user posted image . Naš ni skomponiral še nič, celo lahko rečem, da je zadnje dni nekam redkobeseden, mogoče ima res posla z drugimi stvarmi.

Tažana, ti si pa zadnji prispevek tko super napisala, da sem se prav nasmejala user posted image .

Nočko, moj dragi sameva, ga grem odrešit user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
22.8.2006 0:20:25   
ninocka
Evo, da nadaljujem, zdej, ko je moj odspilal

Kje sem ze bla? Aja, sem se prtozevala cez moje in njihovo cuvanje Evija. Da ne govorim, kako so mi skoz glede hrane tezili in glede tega kako je (smo pac mali packi, pa kaj?). Najbolj butasto prijavo mi je pa sestra spustila na Evijev RD. Z mojim sva sla po futr za piknik in po torto in jo vprasam, ce gre z nami in rece, da ne. Pol jo pa vprasam, ce ma lahko ona Evija, da ga ne vlacva s sabo. In mi rece - jst bi bla rada tud en dan frej, da lahko delam kar hocem user posted image user posted image S tem, da ni tamalga cuvala niti 5 minut, pa itak je nisem cist nic vidla - dopoldne je nohte delala in na kavicah visela, zvecer je sla pa spet ven.

RD: meli smo piknik (moji, mi 3, kolegica s tamalima in moja oma). Najprej smo mal spekli na zaru, pojedli, potem pa tortica. Eviju je v drugo ratal svecko upihnt (v prvo je ugasnila sama od sebe), v tretjem poskusu smo jo pa mi trije skupaj. Dobil je en kup daril (moji: ful stvari za oblect, knjigica, volan, od sestre je dobil komplet za hranjenje - vilcke, zlicka, kroznicek, kozarcki, posodice (vse medvedek Pu) in tistega sivga medvedka stekleno snezno kuglo, na kateri pise Special little boy, od naju poganjalcka, trikolesnik, zogo, pa za oblect..., od ome pa enga medvedka in cokolado (jo bom jst unicla user posted image )). Torta je bla v obliki vlakca in je bla ogromna. Lokomotiva in kolesa so bili cokoladni, vagoncka pa sadna. Fenomenalno dobra, smo misnli, da je ne bomo mogli pojest (mislim, da je blo ene 25 kosov), ampak uceri zjutraj sadne ze ni blo vec. Tamal se je pol igral z darili, najbolj zanimiv je bil un poganjalcek herbi (http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2341&e=detail&pid=33043&pcat=bulnl), ker poje in govori, ceprav dons pa ze ni bil vec aktualen. V bistvu nic posebnega, nic pompoznega.... Itak bomo meli se enkrat tuki v LJ za kolege (pa se moj bo praznoval svoj RD, ker ga ma en dan pred Evijem), pa bo takrat mal vec zura. Ce bi vedla, da bi ga moji pazli, bi si pa za 1. rojstni dan mal prvoscla in bi sina tud zapila. Mi v enmu letu se to ni ratal. A ve ste zapile otroka? AL pa vasi user posted image ?

En dan smo skocili cez mejo in smo sli tud v Toysa. Sem kupila ograjco in je ze namontirana. Eviju sem skor kupila elektricen avto - jeepa - za RD, pa je bla prevelika skatla in ni sla v avto. Hvalabogu, ker bi rabli prikolco se to za dam prpelat. Sem pa kupila dezno prevleko za vozicek (ne vem kera je sprasevala), bla je 13 EUR, je pa od Bruina (ferma od Toysa). In seb Nivein nahrbtnik - majo nov model, ful je lep, pa ful je bil pocen (20 EUR). Sem pol v Mercatorju gledala tastarga pa je bil 8600!!!!

Moj najljubsi enoletnik user posted image se je naucil par novih stvari:
- ce ga vprasas, kako dela kuza, rece Vau Vau (tud ko vidi kuzata, pokaze nanjga in rece Vau vau. Fora pa je, da so tud nasi macki zdej vau vau user posted image - to pa se ne loci).
-
ce ga vprasas, kako dela avto nardi BRRRR
- ce hoce vetrnico zacne pihat
- ce se mu da, dvigne roke in pokaze kolk je velik
- ko vozi poganjalcka zraven dela BRRRR, enako nardi, ce vidi avto
- ve, da AM AM pomeni hranjenje (zadnjic je celo prisel iz dnevne, ko sem se mu iz kuhne zadrla, da greva AM AM)
- danes se je spustil in stal ene 20 sekund, predno je dojel, da v rokah drzi kocke, jst pa teh kock ne drzim
- zacel je ponavljat glasove (ce jst nardim MMMM, pol on tud)
- z rokico se nekak tolco po ustih, da ustvarja indijansko "vriskanje"
Kaj govori: TO (in kaze na stvar), MAMA, ATA, AM AM, VAU VAU, BAUBAU

Se mi zdi, da se je v enmu tednu ful naucu. Zdej bo verjetno slo s svetlobno hitrostjo naprej. Pol bo pa ze maturiral user posted image

OK, sem sla vmes gledat dokumentarc od LOST (k je bil cist BZ in je trajal 15 min), pol sem gledal pa se LAW&ORDER in sem hotla it ze spat, ko sem se spomnla, da moram se to do konca stipkat.

Sam se to, ostalo pa jutri:

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image BENI za prve in vse naslednje korake! (Upam, da ti bo Evi kmal sledil) Katja, zdej pa najboljs, da si flexi za otroke kupis, da ti kam ne odluta user posted image

Nocko

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
22.8.2006 9:47:03   
2ursae
jutro,

sam zanima me, če bi se ta teden kaj dobile ... je nekako skori zadnja šansa user posted image . Pa če lahko ne-v-petek, ker mi2 ne moreva, greva na žur.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
   [Brisano sporočilo]
22.8.2006 12:25:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 2218
22.8.2006 19:11:15   
Anonimen
zivjo bejbe!

zdaj se pa se jaz mal, po dolgem casu oglasam na RR!
kako ste?
sm si mogla kr cas uzet, da sem preletela vse kar ste pisale!
moj user posted image se ze kaksne 14dni spusca in prijemle, ni se siguren vase da bi hodu, upam da bo kmal shodu, ker mamo zdaj same buskeuser posted image !
jz bi mogla it delat danes, pa mam hvala bogu se dopust za ponucat tko da grm delat 19 septembra.hvala bogu, ker k sem se vceraj spomnila da ma zadnji dan porodniske, se mi je kr orenk cmok naredu v grlu, tako da se zdaj malo pripravljam, psihicno, da bom sla delat!user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2219
22.8.2006 22:12:18   
benika
Joooooooooooo

Ta zgublena duša se vrača na prvi peronuser posted image . Jaz delam 100/h, vstajam zjutri ob 4huser posted image , domov se vračam ob enih, in končno me je Beni vesel, ko pridem domov. Mi tistih 8 ur kar paše, da se mal spočijem od otroškega cviljenja in obešanja po meni.

Kaj je še novega? Jah, v bistvu nič posebnega. V hoji je vsak dan bolj stabilen in sedaj se že suvereno sprehodi okol bajte. Zunaj najprej napikira na sosedove češplje, ki ležijo po tleh in jih lepo pobere in zmeče v kanglico. Ga je ata nauču, da mora bit dvorišče lepo in čisto. Vsak dan obvezno pokasira novo buško.

V govoru smo čisto obstali. Odkar hodi in motovili naokol, ne govori več. Občasno nekej gruli in se krega, ampak kej konkretnega ni na vidiku. Da bi pa oponašal psa, mačka, raco...ZF.

Tery, pa nič se ne sekiraj če je Nik padel iz postelje. Verjemi, definitivno ni bilo zadnjič. Pri nas iz postelje čmokne vsaj 1x na teden.

Vse tiste, ki pravite, da se mali spuščajo; pri nas se je tako začelo in čez slab mesec je shodil. Tako da bodite kr pozorne na prve male poizkuse racanja. Verjemite mi, srce se vam bo stajalo, ko bo škrat naredil prvi korakecuser posted image .

Pety, mi zobike ščetkamo od 7 meseca dalja z otroško zobno ščetko in vodo.

Kar se tiče srečanja, midva prideva komot kadarkoli, ampak šele po 14. uri.

Zaenkrat vas zapuščam, grem v mižule, ker ura je tako hitro 4.user posted image

lp in lupčka in en veliiiiiiik user posted image  vsem tamalim od

naju  

< Sporočilo je popravil katja -- 22.8.2006 22:15:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
23.8.2006 10:03:25   
kati*
no - mi smo spet priklopili računalnik. So nam belili, da bo zdaj Luka lahko pacal na sveže prepleskanih stenah user posted image .

ninocka mi je kar hudo in sploh ne morem razumet tvojih staršev in sestre po mojem se sploh ne zavedajo kaj zamujajo user posted image . Očitno ima Luka res zlate stare starše, saj komaj čakajo da ga imajo v varstvu in so pol ful ponosni.

2ursae naš je tud pogruntal stopnice oz. stopnico; zaenkrat pleza le po eni, ker mu na stopnišče ne dovolim. Zanima pa me, kako pa gre pol dol? Luka bi šel kar direkt naprej na glavo. Sem pa jaz kupila dva para čeveljčkov Naturino (cca 2500 kom) in so res super. Kupila sem ene sandalčke in ene čeveljce na vezalke bolj za jesen. Trgovina je v Spar-Vič in imajo kar nekaj izbire. Sicer pa Luka kar fino hodi ob opori; tako hitro napreduje user posted image in kupili smo mu dva zaboja za igrače na koleščkih in se lepo drži za zaboj in ga vozi pred sabo on pa hodi. Se mi zdi to enkratni trening za hojo. Sicer pa tud Luka nič še ne pove, pa tud glede razumevanja je bolj švoh: "pa-pa", "Ne" in "spusti" bolj ali manj razume

Pety mi ščetkamo tako, da mu dam v roke zobno ščetko brez paste le malo jo zmočim po kopanju - kot igrača,a kar lepo podrgne po zobkih user posted image . Bom dala slikico v album. Sicer pa menim, da je najbolje za zobe, ko grize kakšno jabolko ipd.

tery joj mene je tega tud skoz strah - samo da je vse v redu!!! Povej do kam mu je segla ograja posteljice. Jaz nižje posteljice sploh ne morem dat, pa mu še zdaj seže ograja do prsi in če pomislim, da bo še zrasel user posted image

glede srečanja - nama je vseeno kdaj in kje in rade volje prideva Sam še ta in naslednji teden imava čas, pol pa začne mamika delat.

< Sporočilo je popravil kati* -- 23.8.2006 10:07:39 >

lp, K

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
23.8.2006 11:47:51   
Pia67
Živjo!

Midve se pridno potepava po Sloveniji (in zapravljava zadnjo porodniško plačouser posted image . No, ni panike, upam, da dobiva kaj podpore, če ne pa bomo načeli prišparane denarce. Ko včasih vidim kake revčke, si mislim, da se samo preseravam.

Darilo za RD: jaz sem predlagala mojemu sorodstvu, da zberemo denar za Hamax-ov sedež za na kolo. Slepy varjanto, ker se nagne, da otroku ne binglja glava, če zadrema. Priznam, da je to bolj voda na moj mlin, je pa res, da se Nina zelo rada nosi v nahrbtniku, pa potem malo postanka, da si kaj zanimivega pogleda itd. No, mal imam slabe vesti, ker to ni ravno darilo le za otroka. Ampak, če tako pogledam, ima igračk res dovolj, oblačil tudi (mimogrede, sešila sem 3 nove trenirke za vrtecuser posted image

Pety, kolikor vem se pasta za zobe uporablja, ko jo zna otrok izpljunit. Če bom izvedela kaj novega, sporočim. V četrtek ima Nina zobozdravnika. Dobili sva vabilo. Zobozdravnik pa je imel še mene kot pacientkouser posted image Že takrat je zgledal kot ostareli Beny Hill , pa smešen tudi. Ravno pravi za otroke. Čistimo pa zobe tako, da ji dam glodat jabolko pred kopanjem. Potem pa mal podrgne z gumijasto ščetko po kopanju. in to je vse. Bomo morale mal bolj resno začet. Tako kakor npr. Beni.

Spuščanje: Nina je ziherašica in je treba imet vsaj 3 oporne točke. Se pa zelo hitro premika ob opori in je zadnjič sama pretapkala ob ograji otroškega igrišča, balkon pa je itak že osvojena trdnjava.
Pobiranje predmetov in počepovanje: če se nečesa drži počepne in stvar pobere. Ali pa se skloni naprej.

Stopnice: o stopnicah sem prebrala v knjigi Igre z dojenčkom in sem bila prav vesela, ker se Nina rada plazi gor. Navzdol je itak nisem niti usmerjala, ker nima nobenega občutka in bi kar ... Fajn je tudi knjiga Hop, skok in poskok. nekaj razburljivih mahinacij sva že dali skozi.

Kati*, hvala za info o čeveljčkih Naturino, nisem vedela kje jih lahko kupim.
user posted image

Tery, oblogo sem Nini že nekaj časa nazaj odstranila, ker se je skoz vlačila po njej in je v nekaj knjigah pisalo, da ni varno za one, ki se že postavljajo na nožice. Da ne bom preveč pametnauser posted image . Človek je kar šokiran, kam se spravijo malčki, Nina pleza po hladilniku (uporablja strance, izraz iz plezalnega žargona) in ji tako rata odpreti hladilnik. In potem cop na tla. In okoli vrat v hladilnik.

Za vse tiste, ki imate občasno težave z motivacijo pri hranjenju: jaz sem na pultek posadila Ninino leseno lutko in zdaj jo pita. In posledično odpira usta, ker včasih ji ni ravno do kake jedače. Včeraj je bila lepo okrašena tudi z olupki breskve (meso Nina poje, olupek pusti), ker ima po Ninino premalo las. Lutka se da lepo očistiti do naslednje "maske".

Začopatila naju je ena frizerka in je rekla, da moram Nino NUJNO POSTRIČ, ker ima stare lase (po domače povedano, hotela ji je poglihat lase, ker so različne dolžine). Rekla sem ji, da dokler je ne bodo motile, bo striženje počakalo in da njenih kravželjnov ne dam.

Ta teden imam kar gužvo, zobozdravnik in razgovor za neki job(ne računajte name), predlagam pa, da če bi se kdaj zmenile tudi popoldan, da lahko pride tudi Katja, Kinokija pa je tudi omenila, da bi ji pasal popoldanski čas. Kaj menite o tem?

Damjana

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
23.8.2006 12:11:43   
kati*
ZAKAJ MI NE POKAŽE AVATARJA - slika je velika 13,2 kb, je JPEG in tud pove, da je datoteka uspešno naložena, a slikice ni gor user posted image

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
23.8.2006 12:23:07   
2ursae
kati, pri "moj profil" moraš po tem, ko si naložila avatar, kliknit še "sprejmi" al "v redu" al kaj že imajo tam spodaj. Mene je to tud prvič zaj... user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
23.8.2006 12:30:34   
2ursae
anyway, no, mi gremo dons mal pogledat čeveljce in sicer gremo pogledat v Chiccota pol pa še v City park v Galo, kjer imajo Naturino, pa baje je neki popust user posted image . In jaz za dons že vse splaniram, kako bo šlo, da bo tamali lahko nemoteno spal, a glej ga user posted image , mi cel dopoldne ni hotu spat - ponavadi gre spat med 9 in 10 - in je mrknil šele ob pol 12h user posted image , tko da so moji briljantni načrti splaval po vodi. Pa še nikol se mi ni zgodilo, da bi tolk dolgo zdržal dopoldne. Prav nagaja ta mala živalca, ker ve, da je mami vse lepo splanirala user posted image .

Skrataka, zgleda, da se ta teden ne bomo videle, upam, da naslednji, čeprav sva mi2 mal nesigurna, ker upam, da jeo bomo v četretk že mahnili na lepše, v sredo mamo pa terapijo.
Načeloma pa nama odgovarja tudi popoldne, zakaj pa ne user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.