Pia67
|
Živjo! Danes sva z Nino, ko pa je zaspala(in sem jo odpeljala domov, k sreči je moj oče lakiral podn in je popazil nanjo), pa sama letala od CSD-ja, občine, zavoda za zaposlovanje, zavoda za zdravstveno zavarovanje. Vsaka zadeva je na ene koncu NM in sem bila ko kak kurir na biciklu. Hm, morda pa odprem lastno firmo ekspresnega razpošiljanja paketkov Skratka imam probližno polovico rešenih zadev. trenutno sva brez zavarovanja (obe!), ker nisem imela potrdila, da nisem zaposlena, potrdila pa mi niso izdal, ker nisem prinesla (nisem vedela) zadnjih 6 pogodb o delovnem razmerju za določen čas (pogodbe zadnjih 6 let . Zadnjikrat, ko sem bila, o tem ni bilo govora, očitno se je referentka o tem podučila. Na CSD-ju pa mi niso izdali potrdila o zaključku porodniške, ker je gužva in je ena na bolniški, tadruga referentka pa je padla v štalo porodniških zadevščin. Ni kaj, prikupno. Pa to še ni vse. Morala sem oddati vlogo o znižanju plačila vrtca in ker nisem imela pildkov iz zavoda za zaposlovanje, so mi pogledali skozi prste in bom upam, da pildek prinesla v petek, ko je res zadnji dan (zadnji dan vloge je 15 dni pred pričetkom varstva). Uh, sem se razpisala. Tako, da se nisem imela čas smilit sami sebi. Hvala za zapisane besede, saj ne računam, da bi se vikend-očka spremenil, me pa vsak njegov podvig v smeri biti še bolj zajeb... Kinokija, seveda me nisi prizadela, se strinjam z zapisanim, prenašam ga le za to, da bi imeli količkaj odnose in da ne bi bilo butastih prepucavanj, ki sem jih občasno priča pri drugih ljudeh. Sem se pa mal zadaptirala čez praznik , hribi so dobro deli, Menina je polna zelišč, gob in kislega mleka. Nina je sicer kinkala, jaz imam mal telečje noge. Doma imava celo aroma terapijo, ker se šopki zeli sušijo kar v kuhinji. Zunaj je prevlažno. Če bo zneslo, bom drug teden šla v S Triglavsko in zlezla kako bolj pohlevno smerco. Kati* . zanimivo je, da so zboleli le fantiči . Kako to? Kaj so počeli? No, glede na inkubacijsko dobo, še vedno lahko zbolimo. Smrkamo in pokašljujemo že (krivdo valim na hribovsko udejstvovanje), vročino pa valim na izrast zob. Kinokija, Nina je v bodiju in pižami. Ko jo pokrijem, se razbrca, zato ima na nogah termo nogavičke, ko kaka stara teta. Ko jo zebe se itak zbudi in potem se greje pri meni Korošaške slapove dobro poznam. No, večkrat sem bila na sosednjem Kamniškem vrhu, kjer sem nabirala kondicijo. So pa res prijazen, družinski izlet. Katja, fajn, da se dobro počutiš v službi. Delovnik pa je prav sanjski. ja, to je baje tipično. Da plazenja ni, le utrujene nožice se sesedejo in pristanejo na mehki plati. Doroteja, bravo za besedo MAMA Pri nas je nekaj podobnega mamiiiiiii le takrat, ko kričimo za "izginulo" mamo Damjano. Nika35, ok, NM res ni nekaj posebnega(padli ste v mrtvilo praznika), se pa trenutno kar dogaja, razstave zelo dobrih fotk in jazz festival. Slednje si ne morem privoščit, fotke pa sva z Nino pogledali. Kakih napotkov kaj je vrednega za videt po dolini Krke res ne bi dajala. Buklic o tej temi je na tone, internet zaklade hrani, gostiln z jedačo ne poznam, ker nimam navade zahajat na kulinarične eksibicije Škoda, da srednjeveške tržnice ni bilo včeraj (potonila je v sobotnem dežju). Vas Krka pa poznam predvsem po dobrem šnopčku in rentanju kanujev za spust po Krkinih slapovih Muljava pa je vsaj zame nekaj kilometrov stran. 2ursae, morda pa imaš prehlajene sinuse? Nekaj si pisala o bronhitisu, da se ti ni kaj skuhal v obnosnih votlinah. Zoprno je, da ko imaš šanse, da malo počiješ, pa se ti film kar vrti v glavi. Tudi meni se to dogaja. Upam, da ti je kaj bolje. Drugače pa pomaga čaj iz baldrijana, hmeljevih storžkov melise in žlice medu. Za vsako bolezen raste rožca ( ne nisem v klubu Drnija), samo spomnim se Kekca. In katero RR-jevko si uspela potunkat ? Tery, čokolada , spominja me na knjigo Kot voda za čokolado. Škoda, ker je ne maram ravno. Najbrž je zanimiv okus, bom enkrat probala.Hvala. Dobrodošli v svet trme, o tem sem pisala nekaj strani nazaj in vas lahko potolažim, da je postalo znosnejše, le vztrajati morate in ne popuščajte preveč, ker nas znajo malčki lepo oviti okol prsta. Kaj se dogaja z Nino? Vsak dan je bolj spretna, iz peskovnika zleze sama(najbrž sa vaše to ni noben podvig) , se dvigne, prestopi rob in se potem ob balkonski ob ograji sprehodi gor in dol. Lepo se plazi po stopnicah (tako lahko gremo pol ure prej spat, ker je čisto skurjena). Zadnjič je stala(jaz sem jo držala, da ne bo pomote) ob robu trampolina in vreščeč uživala. V posodico z različnimi luknjicami ugotovi najbolj preprosto obliko (zaenkrat krog in kvadrat)in skoznjo vrže predmet. No, pa še nekaj. Če še niste, probajte otrokom dat v roke kako debelo kredo, voščenko. Nina tako lepo čečka. Še malo, pa bom imela dekoracijo v višini enega metra po stanovanju. Aja, Nina ima 8 čekančkov(dvojki zgoraj sta končno pokukali) in divje obdelujemo mamin nahrbtnik (najbrž MayMaya ne sprejema takih reklamacij kot so potrgane obloge zaradi zobk) Se beremo, Damjana
|