Pia67
|
Živjo! Evi, z zamudo, ampak od srca, vse naj, naj... Pa tebi Nina prav tako. Zdaj pa se bom kar lotila odgovorov in komentarjev: Kinokija: če si le v evidenci(ker me še vedno niso pisno obvestil in nimam tega pildka s strani NM CSD, da je moje porodniške z včerajšnjim dnem konec) in še nimaš popolne vloge na zavodu, potem ne moreš bit zavarvan. Zato sem danes bila v Domžalah, da sem dvignila pogodbe za 6 let nazaj (jasno, ne hranim vseh) in popis plačk od aprila do septembra 2005. Najbrž pa to nobeno ne zanima. Hvala bogu, papirologije je toliko, da glava peče. Kar se tiče Menine planine, Marijinega praznika tam ni bilo čutiti, je pa veter nosil musko z Velke planine(tam je cerkev Marije Snežne). Malin je bolj malo, več je bilo robid. Kar se tiče dolge vožnje pa to, do Kamniške Bistrice imam uro in deset minut vožnje, denar, ki ga imam, kljub situaciji, z veseljem odrinem za vožnjo, saj je to edino veselje, ki si ga privoščim. Če primerjam, imam do Mirne gore uro in pol, edini kucelj v okolici NM pa je Trška gora in Trdinov vrh. O tem kaj se splača in kaj ne, je po moje popolnoma brezpredmetno. 2ursae: JAZ ŠE VEDNO PEŠTAM (zame je pretlačenje hrane in in 1 miks na kratko enainisto) NEKATERO HRANO. Javno priznam in jo mislim kljub bližajočemu vrtcu še vedno miksati. Razlog? Vaš otrok ne prežveči večjih kosov in se le ti slabo prebavijo. Da to ni iz trte zvito, si oglejte kak dreki svojega srčka in odkrili boste, da se dotična stvar, ki je prišla z vaše žličke, vilčke, ni kaj dosti spremenila (pri nas je zmagovalec stročji fižol in zrnje ). Nina sicer npr. meso dobi v pramenih in ga odgrizne, prežveči kljub zobkom, pa dokaj malo. Speštam ji npr. obaro, govejo juho z rezanci, nasesekljam kak narastek, če riž ni ravno razkuhan, ga moram tudi mal "zmatrat" z vilicami. Saj je sama z rokami, zadnje čase tudi namaka žličko in si jo nosi v usta, ampak za nekatere stvari je pač potreben poseg. Zelo je odvisno od tega kaj v bistvu dajete otroku, mehkejše zadeve ali skuhate sebi in hkrati še njemu. Tako, kakor jsi ti komentirala, Urša. Zato si ne ženi k srcu, vsi bodo enkrat jedli po odraslo, eni prej, drugi kasneje. Če pa je v tem kazalec naprednega otročička, lahko napišem, da sva z Nino oduzad. Pa sem spet mal sarkastična. Ne me SP ob enem letu: jaz se moram naročit, ker je Ninin pediater na dopustu. Predvidoma bo zadnji teden v avgustu. O blatu ne duha ne sluha. Bom morala poklicat, hvala za opozorilo, Tažana. Uvajanje v vrtec: pri nas se začne s 1. 9. in nič prej. Zaželjeno je, da mam ni poleg, otroka pripelješ in ga pustiš. Okoli 28.8. pa imamo sestanek. Lahko pa Nino pripeljem do ograje, da kukava skozi in da se navadi novega okolja. Tako piše v navodilih. Simpatično. Me prav zanima kako bo šlo. Janja: Pampersk ne uporabljam (oz. uporabljala sem jih nekoč davno , ko se porabila nek podarjeni paketek). Kupujem plenice v akcijijah, nobena dosedaj še ni počila(ker nobena ne vsebuje granul dehidrirane .... raje ne napišem česa), trenutno imam Mulerrjeve in so čist fajn (previjam 6-7x dnevno). Itak pa je o plenicah napisanega preveč na RR-ju, najbrž si imela smolo in dobila mal hecno serijo. Mejte se, Damjana
|