|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
12.8.2006 12:56:37   
TVN
Joj, mene joj! Nekaj dni me ni na RR, pa taka klobasa za brat! Sploh ne vem, kje naj začnem....

Vidim, da ste bili bolni (Vid, Nik, Beni - vnetje), ampak me veseli, da je že bolje. Pety, za zbijanje temperature pa pomagajo tudi kisovi oz. krompirjevi obkladki. Se opravičujem, če je že katera to napisala, nisem vsega prav podrobno brala.

Teta beta, mi smo že nekajkrat poskusili pečen jajček. Le nekaj grižljajev, ampak ji je bilo ful všeč, tako da bom počasi uvedla celo jajce na jedilnik. Saj se že bližamo 1. svečki.... 

Slikice so res super, prav vse - si moram naredit spisek, katere bi želela, potem pa vam pošljem želje na ZS. Ja, teta beta, Nika med mojimi nogami je hudo simpatična, najbolj štosen pa je moj "flajšter" na nogi. Se povsem uklaplja v črno-belo kompozicijo....user posted image

Tery, mi mažemo oz. jemo s kruhom že skoraj vse - paštete, maslo, marmelado, sirček, razni sirovi namazi, Viki krema. Le majoneze ji še nisem dalauser posted image

Sicer pa tudi sama razmišljam, da bi začela z uvajanjem navadnega mleka namesto adaptiranega. Najbrž bom poskusila s Planiko, ki jo tako priporočate.

Pia, zanimiv se mi je zdel tvoj podatek o uvedbi dodatnega, 6. obroka. Tudi meni se Nika zadnje čase prebuja med 3. - 4. uro zjutraj in spije cca. 200 ml mleka, ki ga je sicer že pila običajno okoli 6h ali 6.30 zjutraj kot prvi mlečni obrok. Očitno je res lačna. Kdaj pa si ti Ninči dala tale dodaten 6. obrok? Mi jemo (po tem jutranjem mleku) zajtrk okoli 9.30 - 10.00, potem okoli 13.30 - 14.00 imamo kosilo, okoli 18.00 - 18.30 je popoldanska malica in zvečer pred spanjem mleko (okoli 21.30). Kam naj vtaknem dodatni obrok?!

Tažana, user posted image  za pitje pravega mleka! Bolj kot ta podatek, pa me je presenetil opis, da je Katarina vzela flaško od Sare in pila. Torej, pila je sama. Držala flaško in pila. Za nas je to znanstvena fantastika. Kako ti je uspelo, da sama pije iz flaške?! Nika flaško prime samo takrat, ko je zaprta, jo nese k ustom in grizlja pokrovček, potem pa z njo maha (mi pravimo, da meša vsebino) in jo veselo meče po tleh. Ko odprem pokrov in ji jo ponudim, je noče nesti k ustom.user posted image

Kinokija & Saba, pozdravljene! Mi se še ne poznamo, ampak upam, da se vidimo na praznovanju 1. rojstnega dne naših sončkov. Saba, tvoja Živa je pa prava velikanka. Pa sem mislila, da je moja Nika s svojimi dobrimi 80 cm velika punca! Smo pa več kot 1 kg težji (10.5 kg).

2ursae, metanje vsega živega po tleh je redna praksa tudi pri nas. Upam, da je to samo ena od faz... Naša Nika je tako ali tako prava "razbijačka" -  z igračami se sploh ne zna lepo igrati, ampak z vsemi tolče po tleh.user posted image

Doroteja23, mi smo (domače vrtne) jagode poskusili že pri 8. mesecu in je šlo bp. Že prej pa je jedla jagode v Hipp kašicah.
Sicer pa smo se nekaj pogovarjali, da bi 1. rojstni dan preznovali skupaj nekje na pol poti, recimo v Celju. Tako bi lahko prišli tudi vidve z Ameli. A slučajno veš, če ima Tuš center v Celju kako primerno igralnico?

2ursae, tudi mene bi zanimali odgovori, priporočila na temo vozička-marele. Se pripravljam, da bi kupili. Pa še nekaj (tiste, ki imate Quinny-ja) - koliko pride dežna prevleka in ali se jo splača vzeti? Jaz sem jo imela pri košari, sedaj pri športnem delu pa je nimamo. Ob tem dežju me je popadlo, da bi dežno prevleko vendarle kupila...

Tažana, kahlice še nimamo, je pa prav tako na spisku stvari, ki jih moramo v bližnji prihodnosti kupiti. No, moramo ni prava beseda, bolje rečeno je, nameravamo.... A imate kakšne posebne kahlice?!

Letim dol, ker se je princeska zbudila in bo treba pripravit papico. Se beremo kasneje!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
12.8.2006 13:21:12   
tažana
še enkrat morm pisatuser posted image user posted image user posted image .

no mi vaj dolgčas ne bo prevečuser posted image .

ursae: moja mati je obsedena s temi kahlami in njeno mnenje je da sem itak že zamudila, ko bi jo morala 1. dat na kahlo. na vsak način mi jo hoče kupit da uboga Katarina ne bo za kaj prikrajšanauser posted image .
torej za kahlice sprašujem zato da dobim potrdilo da ne bom nič zamudila, če jo takoj danes ne kupimuser posted image

nika:
ko že bomo kupovali kahlico, bom kupila čist navadno lepe barve. mi ni do tega da bi jo navajala kakat na račko ali kaj podobnegauser posted image user posted image .
mal heca more bit. bolj so mi všeč čisto običajne.

lepo se imejte

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
12.8.2006 16:31:59   
benika
Jap, sedaj je official; BENI JE SHODILuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Danes je samostojno prehodil pol sobe in se na koncu zadovoljno treščil na rit.
So pa naši moški septembrčki med seboj precej povezani, saj je vročina napadla tudi Benija. Včeraj in ponoči smo imeli pravo norišnico. 40' vročine, svečke, calpol, jok...groza. Pa ta mulc se noče crkljat niti, ko je bolanuser posted image

Tažana, mi kahlice letos sigurno ne bomo še uporabljali. Uvajanje bo na vrsti drugo leto poleti. Na splošno velja, da otrok hitro zasovraži kahlico, če ga preveč in prehitro siliš z njo.

2ursae, mi imamo voziček marelo od BBY. Podobno naši imata tudi Pety in Pia. Res se zloži na minimalno in ne zavzame veliko prostora. Moti pa tudi mene to, da spredaj nima nobenega obroča.

Pa še eno vprašanje? Kako zgledajo izpuščaji pri 6. otroški bolezni? Beniju so se prejle po celem telesu spustile svetlordeče drobcane pikiceuser posted image  

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
12.8.2006 16:51:22   
TVN
user posted image user posted image user posted image user posted image , Beni!! Zdaj pa v dir, mamica pa za tabo!

Hja, pri nas je bilo tako, da je imela Nika tri dni visoko vročino, ki ni odreagirala na nobene svečke, kopeli, obkladke. Je padla za nekaj desetink stopinj, ampak znova zrasla. Potem pa izpuščaji po celem telesu. Težko opišem, sem ti pa na tvoj mail poslala slike, kako je izgledala Nika. Mogoče ti bo v pomoč.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
12.8.2006 21:48:01   
Pia67
Živjo!

Dež in veliko branja. Posledično... danes pa tudi midve nisva bili na sprehodu (morda lahko temu štejem potepanje po trgovskem centru in ostavanju okoli hiše, lovljenju mačka in otresanju mokrih vej. Jutri bomo kljub vsemu šli na potep, magari z dežnikom in ruzakom.

Zdaj pa k odgovorom:
Katja, sem vama mislila že zadnjič čestitat, pa nisem vedela ali je to zate že hoja ali ne. Zame je ZF (že zguljen izraz, priznam, pa vseeno), itak pa sem Benija samo debelo gledala, ko se je dvigoval iz čepečega položaja in se res, ko kak naslednik Cvetka, valil čez ovire. Ja, pred fantom je prihodnost. Super!
Ej, pa HVALA za info glede vpisa porodniške. Si me oborožila za eno informacijo več.

Nika35, dežno prevleko (univerzalno) imajo tudi v Mullerju, stane malo več kot tisočak. Morda pa paše na vajin voziček. glede 6. obroka, ti težko svetujem, saj imata vozni red drugačen kakor midve (vstajanje okol 7. ure (flaška mleka, popije okol 1,5 dcl, včasih še toliko ne, zato tega obroka niti ne štejem, zajtrk ob 8., malica 0b 10. uri, potem spanje do 12. ure, takoj potem kosilo, popoldansko spanje, malica ob 16. uri, večerja ob 18. in flaška mleka-2 dcl ob 19. uri in mrk).

Ninocka, vedno pozabim. Mullerjeve MAXI plus pleničke so le 1 cm širše od MAXI pleničk, no pa malenkost daljše. Če jih potrebuješ, ko se vrneš iz Črne, mi sporoč, da ti pripeljem robo.

Kinokija, omenila sem, da sem bila na zavodu za zaposlovanje, torej s službo še ni nič. Upam, da bo vseeno kaj vremena nad jezerskim in pod S steno Grintovca.

Tažana, kahlice ne bomo imeli lep čas, če pa jo bom kupovala, bo oni pokrov za na moje stranišče. No, bomo videl. vsekakor pa se strinjam s tabo, da ne bo nič okrancana. Npr. poznam primer, da dete kaka samo v svojo račko (in je treba al kahko sabo vlačit, al pa toplt kupovat za kako varstvo itd). Obstaja tudi fajn knjiga o kakanju in navajanju na kahlice. Jaz bom počakala do poletja, ko lahko mal bolj kontroliramo kaj se dogaja tam spodaj. Nina sicer, ko ji omenim, da se je kakala, prdi z usti, samo ne vem kake ima to veze z vonjavami in drgnenjem njene rite. Vsekakor se izločanja še ne zaveda in mi je mim prehitevat vse skupaj, Razumem zakaj so mame včasih otročke dajale zelo zgodaj na kahlo. V teh časih pa... Sem zadnjič opazovala kolegičino punčko (mlajša kakor Nina). Sedela je na kahli in sedela. In končno sta pridelali drekec. Ker je bilo po hranjenju. Madona sem se razpisala o koheziji kakcev.user posted image
Še linka: http://www.supercena.com/I-_Navajanje_na_kahlico
in še malo v poduk, da smo res mal v zamudiuser posted image : http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?p=133864

Teta Beta, 18 let delovne dobe si lahko vtaknem v ... Tako, da ne bom komentirala depresivne situacije, še dobro, da sem šparala in da bom nekako zvozila do trenutka, ko bodo ugotovil, da mi kak socialni fičnik pa le pripada. Včeraj, ko sem se vsedla na kolo in hotela odbrzeti domov, so ob meni parkitrali Romi z novim renojem. In šli na CSD, revčki ubogi.

2ursae, 1. rojstni dan pri nas ne bo ne vem kako praznovanje. Če pa bo vreme, bom vso druščino povabila na kak prijazen kucelj, da pretegnemo krake in kakšno rečemo. Vsi moji kolegi imajo deteta, ki so, kot je rekla Teta Beta že odplesali maturance, nekateri so že dedki. Tako, da je Nininih vrstnikov bolj malo, ki jih poznam. Ko bo v vrtcu, se bo krog že razširil. Ji bom pa definitivno naredila nekaj stvari, ki jih bo čez leta dobila v spomin na 1. rojstni dan. To pa tudi nekaj šteje.user posted image

Vse, ki ste pisale o crkljanju. Jaz bi pa rada, da bi bila Nina manj lepljiva. Si predstavljate, da tolče po vratih WC, če grem lulat. Ko izginem iz njenega zornega kota, je takoj razlog za jok in plezanje po mojih nogah, stiskanje in lubčkanje. Groza, pa ne vem kako je to ratal. Po enih virih je leto dni vrh strahu, da bi otrok ostal sam in ker sva skoz skupaj, se me oklepa ko kaka mala opička. Da ne govorim o jutrih. Saharinsko. Včasih si domišljam, da jo morda pa nimam dovolj rada. In ona to čuti. Vem butasto se bere, ampak 1. trimesečje user posted image sem resno raazmišljala o tem, če bi sploh imela dete, ker sem pričakovala, da se bo vse skupaj tako blesavo obrnilo. Ah, zdaj sem pa že paranoična. Čist fajn mi je, nekaj novega, upam, da bom dobra mama.

Damjana

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
12.8.2006 22:15:45   
teta beta
Tažana, mi še tudi nimamo kahlice, dokler otrok ne shodi je po moje to sploh nesmiselno. Bom pa poskusila mogoče začeti kje v pozni jeseni ali okrog novega leta. Pa saj vas bom obvestila user posted image .

Nika35, moja Daša tudi sama vzame flaško, ono na slamico, in pije iz nje. Včasih ji jo moram prav vzet, ker se naceja z vodo v vozičku.
Glede praznovanja 1. rojstnega dneva septembrčkov pa je meni Katja povedala, kaj ste se pogovarjale pred mojim prihodom, in bom šla jaz v izvidnico. Lahko pa že vnaprej povem to: Planet Tuš ima igralnico, vendar je vstop samo za otroke, tam jih čuvata dve vzgojiteljici. Tudi City Center (Interšpar) ima igralnico džunglo, ampak je tudi samo za otroke. Hipermarket Mercator ima tudi Lumpijev kotiček, tam pa ne vem, kako je in bom šla pogledat. Je pa res, da zna biti med vikendom gužva. Bom pogledala in razmislila še o drugih opcijah. Naj bi bilo pa to en vikend v oktobru, a ne?

Jaz imam dežno prevleko za svoj prejšnji trikolesnik. Kupila sem jo v Toysu, bila pa je cca 11 ali 12 EUR. Je pa menda univerzalna za vse trikolesnike user posted image .

Bravo za Benija user posted image user posted image user posted image ! Je pa res pravi as!!!
Ja, ta obroč spredaj na vozičku je fajn, sploh za kako hranjenje ali kaj takega. Zoprno je le, ker ga moraš vsakič dat dol, ko voziček zložiš.

Hm, drugega pa nimam kaj povedat. Komaj čakam, da greva jutri domov, sva spet pri mojih, ker midva mečeva ven eno steno oz. eno polovico stene in je moj dragi razbijal na vso moč in vse se je prašilo. Bomo imeli pa zdaj malo več prostora user posted image !

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
12.8.2006 22:16:05   
benika
Pia, ma dej no. Krasna mami si svoji lepotički in še boljša mami ji boš, tako kot me vse svojim črmrlom.

Beni je prav tako napsihiran name kot Ninča nate. Niti v WC ne morem brez njega. Res pa je, da ne mara bit v naročju in ne stiska se k meni. In to pogrešam. Priznam. Priznam pa tudi, da mi včasih mali zleze preko glae in si zaželim, da bi se vrnila kako leto, dve nazaj, da bi lahko v miru zaspala in spala, spala, spala.....Ampak ko trenutek nostalgije mine, je spet Beni glavna nit mojega življenja.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
   [Brisano sporočilo]
12.8.2006 22:19:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 2133
12.8.2006 22:28:23   
teta beta
Ah, Pia, daj no, seveda boš dobra mama, kakšne pa imaš! In dejansko JE okrog enega leta obdobje, ko se otrok ful naveže na mamo in je noče spustit izpred oči. Nina je prav srečna, da te ima. Po kakih dveh mesecih vrtca se ti zna še tožiti po tem crkljanju user posted image .

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
13.8.2006 9:03:55   
2ursae
no, pa mi tudi nismo izjema - pridelali smo 38'C vročine. Mali je sicer dokaj normalno živahen, samo ga kakšna stvar, ki ni po njegovem, hitro spravi s tira. Pa apetita nima user posted image  - pa sem ful hotela, da bi jedel sadje zarad vitaminov in pil čaj, pa ni ničesar hotel.

Pia, to, da se Nina obeša po tebi, pa res ni noben znak za to, da si slaba mama, no. Saj so vsi isti. Jaz bi celo rekla, da te ima še zelo rada, saj te objema in lupčka. O, da bi moj to počel user posted image

Nika, o 6. obroku težko svetujem, glede na to, da jih imamo mi ... čaki da preštejem .. 2 ponoči, zjutraj dojenje+zajtrk, malica, kosilo, malica, dojenje ... 7, včasih tud 8 !!! user posted image user posted image

Ja, teta beta, en vikend v oktobru bi imeli žurko.

Zdaj pa šibam pomivat od zajtrka, sem tamalmu servirala ene 5 različnih jedi, sam da bi kaj pojedel ... in seveda količina umazane posode je temu primerna user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2135
13.8.2006 11:54:51   
teta beta
Pa kaj je zdaj to - vsi so bolani?! Septembrčki imajo vročino, ljudje okoli mene pa drisko in bruhanje. In to ful veliko ljudi, očitno gre za nek virus. Hvalabogu sva midve z Dašo zdravi, ati tudi, upam, da tako tudi ostane in da se vsi čimprej pozdravite!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
   [Brisano sporočilo]
13.8.2006 12:15:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 2137
13.8.2006 12:46:15   
tažana
čao.
bom hitra ker grem poj k našim na kosilo. Katarina že dol sanja svoje sanje. tako da mam urico zaseuser posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  BENI!

najleša vam hvala da ste me podprle za kahlico. res pa da nisem nikjer brala da zgodnje navajanje na kahlico povzroča zavračanje le teuser posted image , sem pa vesela da imam pravuser posted image .
zdej mi je vsaj jasno zakaj nečakija tuli ko ji kdo kahlo pokažeuser posted image .

no naj povem da sem danes srečala ravnateljico tržiškega vrtca. me je vprašala, če se kje dobila za delat sem rekla da ne. on mi pa prav prijazno reče naj 23.08 pridem bova do decembra pokodbo spisaleuser posted image user posted image . TRIKRAT HURA ZA MOJO ŠEFICO!user posted image
tako bova sedaj s Katarino v istem vrtcu. si bova mahaleuser posted image user posted image . mi je že povedala s kom bom delala, aja pa mislim da mam tam nekje 4- 5 let stare otrokeuser posted image user posted image . končno enkrat mal večje. do sedaj sem bila vedno v jaslih tam do 3. letauser posted image . očitno sem sedaj že napredovala. je interna šala v vrtcu, da začneš pri dojenčkih kot začetek šele kasneje si "prislužiš" starejšeuser posted image

tako to bo vse
lepo se imejte

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
13.8.2006 14:14:50   
2ursae
tažana user posted image user posted image  za job. A pol je Škofja Loka dokončno odpadla?

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
13.8.2006 22:11:28   
TVN
Samo na kratko se oglasim, ker me čaka še obilo dela. Sva bila z mojim dragim cel dan v savni v Atlantisu in uživala, sedaj me pa čaka kup opravil....user posted image

Bravo, tršica Tažana! Čestitke za zaposlitev! Sedaj držim pesti še za ostale, ki iščejo zaposlitev, predvsem za Pio. Da ne bo imela takih črnih misli.

2ursae, a tudi Anžeta je zvilo?! Pa kaj je sedaj to? Septembrčki padajo kot za stavo... Midve z Niko se še drživa. Upam, da tako ostane.

Pozdravite se vsi skupaj in se beremo znova jutri!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
14.8.2006 8:16:45   
2ursae
helou, mene je pa ena ne-septemberka prosila za geslo za dostop do fotk našega zadnjega srečanja - ji lahko dam? Sej najbrž nimate nič proti, ne user posted image

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 14.8.2006 8:21:40 >

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
14.8.2006 17:37:30   
benika
Haj,

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Tažana za službo.

Mi smo včeraj popoldne na vrat na nos zdrveli v dežurno, saj je bil Beni iz minute v minuto bolj pikast. Pediatrinja je ugotovila samo to, da ni nč nalezljivega, niti ni 5. ali 6. otroška bolezen, ampak je vse skupaj povezano z vročino. Dobili smo Claritin in to je bilo to. Morm pa priznat, da je dons velik boljši, pa tud pikice počasi zginevajo.

Mene vse bolj grabi panika pred odhodom na šiht. Ne vam zakaj, ker si kr želim it spet mal med ljudi, ampak ko pomislim na šiht, se začnem tresti, glava me boli, da ne omenjam želodca...v glavnem ubitačno. Živa razvalina semuser posted image . Po kosilu mi je Beni zaspal v naročju, božala sem ga po glavci, zraven pa user posted image  ko trapasta, saj mi je šlo samo to po glavi, da takega crkljanja ne bo več.
Sej vem, pretiravam.

Jutri bom spoznala še eno RR-jevko Tejo., se dobiva na kavi, da si izmenjava risanke. Zadnjič sem se spravla na mulo in povlekla dol...še pomnite prijatelji...Smrkce, Snorčke, Palčka Smuka, Palčka Davida, He-mana, Jajo in Pajo, Medvedka Uhca. Sem najdla še Sport Billy-a pa je bil user posted image  samo v francoščini. Najdla sem tud uno risanko, no...Maksipes fik. Se  je katera spomni?user posted image

Grem, mi filane paprike kipijo.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
14.8.2006 19:32:53   
2ursae
ja, nič, bom uni revi, ki že ves dan nestrpno čaka na moj odgovor user posted image , kar posredovala geslo.

Katja, te čist zastopim, sam sej to, da greš delat, še zdaleč ne pomeni, da bo konec trenutkov z otročkom user posted image . Rajši pomisli, kolk si lahko zadovoljna, da imaš tak fin delovnik, da boš lahko čim več z Benijem. Ne pa tko kot jaz, ki bom otroka videla po dobri dve uri dnevno user posted image .
Pozdravi Tejo.. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
14.8.2006 20:33:59   
benika
Še eno vprašanje imam. Tiste, ki imate lončke s slamco (Pia, teta beta), kako čistite slamico?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
14.8.2006 21:39:32   
TVN
Katja, povsem te razumem. Jaz sem ravno danes v službo sporočala datume moje vrnitve - v primeru, da mi pritožba na zavrnjeno vlogo za podaljšanje ne uspe, grem delat 18.09., sicer pa šele po novem letu (ker nameravam izkoristiti ves dopust). No, pa me je kar zvilo ob misli, da bom morala nazaj na delo že čez en mesec, če se ne obrne drugače. Zjutraj sem vzela Niko k sebi v posteljo in mi je nazaj zaspala, pa sem jo kar gledala in gledala... prav solze so mi stopile v oči, ko sem pomislila, kako malo bo takega crkljanja potem, ko se začne služba. Zjutraj bom odhajala, ko bo Nikica še spala.... user posted image user posted image user posted image

Mah, dejmo raje kaj bolj optimističnega mislit. Ajd, dobra novica je ta, da sem uspela gor dati slikice. Navali, narode!

Jutri gremo na Muljavo, pa na izvir Krke in na eno fejst kosilo v gostilno "Na pajčni" v Žužemberku. Če bo slabo vreme, pa jo mahnemo v Dolenjske toplice na kopanje.

A je Ninočka kam šla? A mogoče katera druga ve username in password za ogled njenih slikic? Plis, pošljite mi oboje na ZS, da bom lahko pogledala slikice.

Naj bo jutri en lep dan za vse!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
14.8.2006 21:49:09   
Pia67
Se opravičujem za neažurnost javljanja, sem mračna in zelo slabe volje, kdaj pa nisem, grrr user posted image
Najnovejša pogrutavščina vikend-ata je to, da bi na sodišče vložil tožbo proti meni in se potegoval za skrbništvo nad Nino. Tako, da sem ga včeraj po kratkem postopku sterala domov. Ko sem mu omenila, da sem občasno pošteno skurjena in da ne sfolgam vsega, ter da pogrešam nekoga, ki bi mi lahko popazil Nino za kaki 2 uri, nič več in da sem sama za vse (mame po mojem izpitu ne obremenjujem več in sem od srede maja non stop z Nino. Kak skok do CSD-ja, trgovine ali tek si privoščim takrat, ko sta starša v spodnjem stanovanju, ki ga adaptirata). Ko sem šla 2xplezat, se je Nina igrala pod stenco na odeji, zdaj pa tega pač ni več možno počet. In potem mi je začel lapat o organizaciji časa, kako naj delam itd. Rekel je tudi, da preveč kompliciram. In da seveda on nima časa iz LJ prihajat men, ki imam ful časa otroka mirkat. Ko sem mu rekla, da mu ga itak ne zaupam več, ker je Nino pustil samo v avtu(na morju) in ga, ko sem jaz odkrila(urejala sem plačilo takse in bivanja), da sama sedi, še 7 minut ni bilo. Potem je znorel, jaz sem znorela, drla sva se in iz tega je ratala grožnja, da sem nesposobna, brez službe itd. Skratka, ko je odkuril, se mi je odvalil kamen od srca. Žal mi je le Nine, ki je morala poslušat najino vreščanje v sosednji sobi, ker si res nisem bila podobna.user posted image
Tako, razpisala sem se. Ne me tolažit, da tip ni ... prenašam ga v prvi meri zaradi tega, da ima Nina vsaj občasno nekak približek družini in da naredim kako zadevo, ki zahteva preveč telovadbe, iskanja varstva itd.
Tisti občutek, da nisem dovolj dobra mama je bila le overtura, ker včasih res ne vem kaj naj najprej naredim, skuham kosilo, tolažim otroka al obesim perilo. Zmaga srednje, itak pa smo vse v enakem "deliriju" zato je moje "jamranje" neumestno.

Dragi bolnički, Nina je še zdrava, zgleda, pa da ste fasli tisto zadevo, ki jo je doletela konec julija. Driskanje&bruhanje(ne vedno) in vročina. Ob vročini še cele girlande izpuščajčkov, zaradi katerih sem jaz takrat mislila, da gre za bolezen umazanih rok, nog in ne vem še česa (pri tisti bolezni so izpuščaji rumenkasto obrobljeni). Mine pa v slabem tednu dni. Spomnim se, da je pol plezalnega tabora jedlo prepečenec in da je misel na kak pir sprožila dvigovanje želodčka.

katja, upam, da bo v novi službi tako kakor si si želela. In upam, da je Beni bolje. Slamico sem dala nekajkrat v raztopino za dezinfekcijo (tudi v gostinjstvu jo imaš), ali pa namočim v alkohol in potem sperem. Olajševalna okoliščina je, da skozi slamico Nina pije le vodo. Če je obarvana od soka, čaja, jo daj v raztopino citronke. Glede higiene posodja nisem ravno biseruser posted image , ker imam npr. toplo vodo ogrevano s plinom in predno le-ta priteče do pipe, stočim ogromno vode, tako, da včasih poplaknem zadeve kar z mlačno. Pa smo še vedno živi. Maksipeska pa se pomnim, Ajša je bila njegogova mala gospodarica. Hm, na Muli pa nisem bila že celo večnost.

tažana, lepo od ravnateljice, lahko bi ti olajšala čakanje in ti to že zdavnaj sporočila. v šolstvu je kljub kotrolam, še vse tako kavbojsko, da glava peče. Super za službouser posted image Še ena o kahli, jaz sem jo nosila na glavi kot krono in jo imela za prevažanje punčk do skoraj tretjega letauser posted image . Potem se je moj oče ujezil in se nepedagoško pomenil z mano. Se spomnim, ko je z mano romala tudi na otroško igrišče. Toliko o travmah otroštvauser posted image

Upam, da zadnjič nisem pihnila v temo 2ursae, mislila sem, da sprašuješ kao bomo doma praznovali 1. rojstni dan. Zdaj pa vidim, da gre za skupno praznovanje. Bom mal premislila kaj bi se dalo naredit. Kam bi lahko šli? Če se česa uporabnega domislim, napišem.

Zdaj pa se bom zbrcala spat, ker greva jutri zgodaj zjutraj na Menino planino. Upam, da bo vreme in da bova poslali kak sončen pozdrav tudi v dolino. Lepo se imejte.

Damjana

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
15.8.2006 8:57:01   
tažana
živjo. no medve sva za dva dni ostale sameuser posted image . možeka so poslali na "počitnice". v Čatežu mora danes eno skupino prevzet pa jo peljat na izlet v LJ. in Postojno potem pa nazaj v Čatež. jutri zjutraj pa mora v čatežu zopet ene pobrat pa jih na Brnik pelat. pa so v firmi ugotovili da jih ceneje pride če dol prespiuser posted image . tako medve se bova šle pa potepatuser posted image .
pia: sej v bistvu je šefica mene čakala, če bom kje drugje dobila za celo leto. samo jest nisem bila sigurna, če to še velja (to je omenila junija)  dokler mi ni še enkrat rekla. ziher je ziher.

Katja: tudi mene grozno grabi ŽALOST. Katarino kar stiskam k sebi pa jo crkljamuser posted image . še drug teden cel sva doma potem pa greva že na uvajanjev vrtecuser posted image

ursae: očitno nobene ne moti. mene ne!

lep pozdrav greva na sončka

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
15.8.2006 20:19:49   
TVN
Da se na hitro oglasim. Danes smo preživeli krasen dan na dolenjskem koncu in vsakemu, ki še ni bil tam, toplo priporočam naslednje zadeve:

Muljava - ogled Jurčičeve domačije
Krka - izvir reke Krke + ogled jame (človeška ribica, kapniki, mini Postojnska jama), krasen svež zrak, luštkan sprehod
Žužemberk - ogled gradu in sprehodek po mestu
Gostišče "Na pajčni" - kosilo. Super hrana, prelep ambient, prijazni ljudje, pa še previjalnico imajo!user posted image

No, mi smo izlet podaljšali še do Novega mesta in se sprehodili po opustelem glavnem trgu ter spili kavico, ampak NM pač ni nič posebnega (sploh za nas oz. tiste, ki s(m)o večkrat tam).

Rezervna varianta je bila kopanje v Dolenjskih toplicah v primeru slabega vremena, ampak na srečo je prav prijetno sijalo sonce. Res, krasno!

Aja, pa v tej jami imajo vsako leto na Štefanovo (26.12.) žive jaslice ob 15. uri popoldan. Pride tudi 1.000 ljudi in več! Mi smo že rekli, da bomo prišli pogledat, ker je res simpatično.

Pia, ti sigurno poznaš ta konec, mogoče veš povedati še kako podrobnost... Nas je prijazni gospod, ki pobira vstopnino za jamo (samo 300 SIT), lepo podučil o mnogih zanimivostih s tistega konca.

2ursae, opravičujem se ti, ker nisem odgovorila na tvoje vprašanje glede dovoljenja za ogled slik. Ma, ja, seveda nimam nič proti. Itak pa je že "vorbei", kot bi rekli Nemci ali Avstrijci.

Zdaj grem pospravit torbe, ki smo jih imeli s sabo, potem pa se bomo počasi pripravili na nočni počitek.
Sicer pa že odštevamo dneve do dopusta - še en teden. Odhajamo namreč 21.08. in se vračamo 01.09. Potem smo 1 teden doma, nato pa znova teden dni oddiha v Termah Olimia. Jupi!! Potem pa.... ah, sploh ne smem pomisliti!

Pa, pa!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
15.8.2006 23:06:25   
pety78
Pozdravljene!

Naš Vid je sicer zdrav, vendar je že od takrat, ko je zakuhal, kak dan zelo tečen. Recimo danes. Ojej! Včeraj, ko me pa ni bilo doma, je bil pa ko cuker. Mogoče me ma pa že poln kufer. user posted image  

Jutri imamo sistematski pregled, ki sem ga v ponedeljek zamudila. Toliko imam opravkov, da se mi bo zmešalo. V soboto v Celje do nedelje. V ponedeljek v Celje in nazaj, tak sem že utrujena, ko se mi kar naprej nekam mudi. user posted image  Se bo treba malo umirit.

Kahlico imamo, vendar ga še nisem dala gor čičat. Je pa čisto navadna. Menda ni pametno, da ga navajaš na kake račke in avtomobilčke, da se ne bo navadil na te zadeve, tudi če ne bodo kahlice. user posted image

Ajaaaaaaaaaaaaaaaaaa, BENI....ČESTITKE!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

A bo kako srečanje ta teden ali so vsi bolani? Midva imava čas v četrtek in petek (razen, če ne bom zopet v Celju, ker je dedek še vedno v bolnici, babica na invalidskem vozičku pa sama doma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ).

Pia, upam, da boš uredila z Nininim očkom. Sicer nisem spremljala cele zgodbe, tako da točno glih ne vem, kaj se dogaja. Po prebranem pa držim pesti za vaju. user posted image

Pa še nekaj. Pri Vidu smo na vratu otipali povečani bezgavki. Bi bilo pametno, da zaženem paniko?

Kot sem že prej omenila, je včasih res tečen. Prav trmast je postal in če ne dobi to, kar želi, kriči kot zmešan.user posted image Več ne vem, a ga res kaj matra, da je toliko bolj razdražljiv, ali ga je kar naenkrat taka trma popadla. Da ne govorim, da se ponoči zbuja s strašnim jokom in da ga komaj potolaživa. Verjamem, da kaj sanja, vendar vsako noč? user posted image  Saj je prej kdaj tudi jokal v spanju, vendar smo ga hitro potolažili, to sedaj je pa res katastrofa. Meče so vznak, komaj ga držim, kriči, zavrača dudo, nobena igrača ne pomaga in to kar nekaj časa. user posted image user posted image user posted image user posted image

LP, Petra

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
16.8.2006 8:30:02   
Kinokija
Zdravo!

Če pa tlele ne bereš nekaj dni foruma, si čist zadaj ostal. Mi potem nisom šli na morje, ampak smo hodili na enodnevne izlete, sobota Citypark user posted image  zvečer kino za tastare dva, nedelja izlet do Moravskih toplic in kopanje v nafti user posted image  , ponedeljek piknik pri starih starših, torek pa končno malo hribovski, pohod do Korošaških slapov v Kam. Alpah. Cca. eno uro hoje strmo navkreber, prvič sem jo nosila jaz in priznam, težka je kot cent, utripa sem imela 5000, pljuča so mi padla ven že po 5 min, noge so se pa tresle kot na 8000 nm. Ampak sem zdržala iz trme, ker je rekel moj, da se mi on nič ne smili, ko nosi težko princesko, jaz sem pa rekla, kao kaj dej jamraš, kva pa je to kaj težko. user posted image

Malo odgovorov:

Kahlica- halo?? Pri 1 letu? Kahlica se uvaja, ko je otrok zmožen zadržati urin ZAVESTNO, kar pa sedaj tud slučajen ni.

Beni, čestitke za pionirski pohod!

Služba- je seveda navsezadnje nujno, ampak ločit se od malčka, ko si bil z njim/njo celo leto, je kar šokantno tako za mami kot za malega. Jaz si še sedaj nisem navadla, pa sem že 4. teden v službi. Za vikend cele dneve mečkam in stiskam malo.

Crkljanje- kaj bi dala, da bi se Eva tako crkljala in stiskala kot Nina, naša je en barabin, k tebi se stisne sam v primeru, da vidi kako "materialno" korist, recimo, da preračuna, da bo lahko potem z naročja dosegla štekar al pa polico al pa svetilko. Če tega ni, se vržne trmasto vznak in migota, dokler je ne spustiš na tla. Tako, da Pia, se mi zdi, da si zelo dobra mama, normalno te mala obožuje.

Pia. Glede tvojega vikend očka res nisem na mestu, da sodim, ampak vprašaj se, kaj je za malo bolje, da ima živčno, razvrano mami in očka, na katerega se ne bo morala 100% zanašati in ki ji zagotovo ne bo nudil opore, takrat, ko jo bo potrebovala, ampak samo takrat, koa bi preko nje posredno prizadel njeno mami. Včasih je boljše, da nimaš nič, kot da imaš nekaj, pa je tisto slabo. Občutek imam, da te vztrajanje pri njem stane preveč, predvsem pa ti onemogoča spoznati kako drugo, toplo osebo. Upam, da ne zameriš, Pia. user posted image

Vprašanje- Kako imate ponoči odevane tamale? Sedaj je kar mraz, naša ima pižamo z dolgimi, pa začela sem jo tlačiti v vrečo, ker na sebi ne prenese nobene odeje, rjuhe, nič, ker se premetava kot vrtavka, kako vi to rešite?

Bil lahkoo še jaz dobila kak vpogled za slikice? Če boste imele kako srečanje, midve prideva, ampak samo če boste tam še ob 16h user posted image user posted image  Žal.

Drgač pa zvečer nalimam slikice, da naju malo spoznate.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.