Pia67
|
Živjo! Dež in veliko branja. Posledično... danes pa tudi midve nisva bili na sprehodu (morda lahko temu štejem potepanje po trgovskem centru in ostavanju okoli hiše, lovljenju mačka in otresanju mokrih vej. Jutri bomo kljub vsemu šli na potep, magari z dežnikom in ruzakom. Zdaj pa k odgovorom: Katja, sem vama mislila že zadnjič čestitat, pa nisem vedela ali je to zate že hoja ali ne. Zame je ZF (že zguljen izraz, priznam, pa vseeno), itak pa sem Benija samo debelo gledala, ko se je dvigoval iz čepečega položaja in se res, ko kak naslednik Cvetka, valil čez ovire. Ja, pred fantom je prihodnost. Super! Ej, pa HVALA za info glede vpisa porodniške. Si me oborožila za eno informacijo več. Nika35, dežno prevleko (univerzalno) imajo tudi v Mullerju, stane malo več kot tisočak. Morda pa paše na vajin voziček. glede 6. obroka, ti težko svetujem, saj imata vozni red drugačen kakor midve (vstajanje okol 7. ure (flaška mleka, popije okol 1,5 dcl, včasih še toliko ne, zato tega obroka niti ne štejem, zajtrk ob 8., malica 0b 10. uri, potem spanje do 12. ure, takoj potem kosilo, popoldansko spanje, malica ob 16. uri, večerja ob 18. in flaška mleka-2 dcl ob 19. uri in mrk). Ninocka, vedno pozabim. Mullerjeve MAXI plus pleničke so le 1 cm širše od MAXI pleničk, no pa malenkost daljše. Če jih potrebuješ, ko se vrneš iz Črne, mi sporoč, da ti pripeljem robo. Kinokija, omenila sem, da sem bila na zavodu za zaposlovanje, torej s službo še ni nič. Upam, da bo vseeno kaj vremena nad jezerskim in pod S steno Grintovca. Tažana, kahlice ne bomo imeli lep čas, če pa jo bom kupovala, bo oni pokrov za na moje stranišče. No, bomo videl. vsekakor pa se strinjam s tabo, da ne bo nič okrancana. Npr. poznam primer, da dete kaka samo v svojo račko (in je treba al kahko sabo vlačit, al pa toplt kupovat za kako varstvo itd). Obstaja tudi fajn knjiga o kakanju in navajanju na kahlice. Jaz bom počakala do poletja, ko lahko mal bolj kontroliramo kaj se dogaja tam spodaj. Nina sicer, ko ji omenim, da se je kakala, prdi z usti, samo ne vem kake ima to veze z vonjavami in drgnenjem njene rite. Vsekakor se izločanja še ne zaveda in mi je mim prehitevat vse skupaj, Razumem zakaj so mame včasih otročke dajale zelo zgodaj na kahlo. V teh časih pa... Sem zadnjič opazovala kolegičino punčko (mlajša kakor Nina). Sedela je na kahli in sedela. In končno sta pridelali drekec. Ker je bilo po hranjenju. Madona sem se razpisala o koheziji kakcev. Še linka: http://www.supercena.com/I-_Navajanje_na_kahlico in še malo v poduk, da smo res mal v zamudi : http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?p=133864 Teta Beta, 18 let delovne dobe si lahko vtaknem v ... Tako, da ne bom komentirala depresivne situacije, še dobro, da sem šparala in da bom nekako zvozila do trenutka, ko bodo ugotovil, da mi kak socialni fičnik pa le pripada. Včeraj, ko sem se vsedla na kolo in hotela odbrzeti domov, so ob meni parkitrali Romi z novim renojem. In šli na CSD, revčki ubogi. 2ursae, 1. rojstni dan pri nas ne bo ne vem kako praznovanje. Če pa bo vreme, bom vso druščino povabila na kak prijazen kucelj, da pretegnemo krake in kakšno rečemo. Vsi moji kolegi imajo deteta, ki so, kot je rekla Teta Beta že odplesali maturance, nekateri so že dedki. Tako, da je Nininih vrstnikov bolj malo, ki jih poznam. Ko bo v vrtcu, se bo krog že razširil. Ji bom pa definitivno naredila nekaj stvari, ki jih bo čez leta dobila v spomin na 1. rojstni dan. To pa tudi nekaj šteje. Vse, ki ste pisale o crkljanju. Jaz bi pa rada, da bi bila Nina manj lepljiva. Si predstavljate, da tolče po vratih WC, če grem lulat. Ko izginem iz njenega zornega kota, je takoj razlog za jok in plezanje po mojih nogah, stiskanje in lubčkanje. Groza, pa ne vem kako je to ratal. Po enih virih je leto dni vrh strahu, da bi otrok ostal sam in ker sva skoz skupaj, se me oklepa ko kaka mala opička. Da ne govorim o jutrih. Saharinsko. Včasih si domišljam, da jo morda pa nimam dovolj rada. In ona to čuti. Vem butasto se bere, ampak 1. trimesečje sem resno raazmišljala o tem, če bi sploh imela dete, ker sem pričakovala, da se bo vse skupaj tako blesavo obrnilo. Ah, zdaj sem pa že paranoična. Čist fajn mi je, nekaj novega, upam, da bom dobra mama. Damjana
|