TVN
|
Midve prideva jutri kot običajno z zamudo (okoli 10.30 - 11.00 verjetno). Tale 10. ura je za naju absolutno divja, ker komaj okoli 9. ure dvigneva riti. Če je vse normalno, se zbudi okoli 8. ure in potem se še vsaj pol urice igra v posteljici ali pa jo vzamem k sebi, da se malo pocrkljava na veliki postelji. Potem pa umivanje, preoblačenje, pospravljanje postelje, priprava zajtrka, pakiranje.... Oh, toliko drobnih opravkov. Še dobro, da imava od doma do Koloseja le nekaj minutk. Da se še malce navežem na tisto mojo izjavo glede potovanj z avtom. Ja, 2ursae, seveda sem izpustila pomemben podatek - potovanje je mala malica za tiste otročke, ki se radi vozijo. Ne vem, zakaj, se mi je zdelo logično, da praktično vsi dojenčki uživajo v vožnji. Je že res, da je takih veliko, ampak seveda so tudi taki, ki v tem bolj ali manj trpijo. Očitno med slednje spada tvoj Anže. Oprosti za nerodno formulirano izjavo. Tery, če smem vprašat, zakaj pa vi prvih 5 mesecev niste nikamor šli z Nikom? V čem pa je bil problem? Jaz sicer ne spadam (vsaj trudim se) med tiste, ki sodijo druge otroke po svojih, ker se zavedam, da je vsak otroček svet zase in se zelo strinjam s tabo, da vsaka mama (pa čeprav je to njeno prvo dete) najbolje ve, kaj je dobro za njenega otroka. Še vedno pa sem mnenja, da si včasih postavljamo ovire tam, kjer jih ni ali pa vsaj niso tako hude, da jih ne bi mogli premagati. Ninočka, mi z omarami in predali (še) nimamo težav. Predali so - tako kot pri Katji - veliki in težki, da jih moram še sama z obema rokama odpreti, tako da Nika po njih zaenkrat ne posega. No, steguje se že do ročajev, vendar ne more odpreti, malo se huduje, potem pa najde primernejšo igračo. Je pa seveda huda težava ena velika lončnica (ne vem, očitno jo bo treba umakniti ali pa nekako zaščititi lonec) in klubska mizica, ki je steklena. Oboje je predmet Nikinega plena, po mizici tolče z vsem mogočim in se bojim, da jo razbije in se poreže, lončnica pa ima seveda lonec in zemljo. A veste, kaj vse se da naredit iz pesti zemlje? Ne? Vam lahko Nika podrobno razloži. Hvala, ker si me spomnila, kako je ime tisti ljubki deklici (Ela, torej - bom morala popravit napise pod slikcami). Mamica pa znova noseča! Čestitke. A kaj veš, a je bilo planirano ali se je uštela? Vem, da še doji, tako da bi bila lahko slednja možnost tudi v igri, sploh če še ni M.... 2ursae, jaz kuham polento na mešanici (aplskega) mleka in vode (pol - pol), dodam malce masla, malce soli in sladkorja. Polento obožuje in to tako, natur, brez kakih vmešanih zadev. Tery, kaj pa vem, nisem opazila, da bi imela Nika kakšne hujše težave po čokolinu oz. čokolešniku (jemo oboje, ampak ima skoraj raje čokolešnik). Sicer pa se čokolada pojavlja pri nas tudi v drugih stvareh - recimo Lumpi mlečni riž oz. zdrob s čokolado, Obstgarten skutice tudi vsebujejo koščke čokolade, enako Topfen Danone, pa muesliji, ipd. Tažana, škoda, ker vaju s Katarino ne bo. Vam pa želim en lep družinski dan. Uživajte! Če pa vas zamika, pa pridite na kavico..... Še za Pety, če je slučajno spregledala Katijin debeli tisk. Jutri, torek, 08.08.2006 ob 10. uri, Kolosej, igralnica.