|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
4.8.2006 22:59:58   
TVN
Evo, je že o.k. Očitno je bil samo preblisk. Zdaj grem lahko mirno spat.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
5.8.2006 9:10:31   
kati*
bom bolj kratka, ker sem mal zaninana user posted image (smo mel včeraj mal feštice s kolegi, a je blo treba vseen zjutraj vstat, ko se Luka zbudi user posted image )

nika kupila sem jih v DM, so pa res mal debele, a sej je tud hladnouser posted image

težana kar napiši katere slikce bi rada

teta beta, ninocka dobrodošla nazaj in bravo za podaljšanje ninocka

lp, K

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
5.8.2006 13:41:34   
Pia67
Dopustnice LP. Se mi kar toži po morju, no, ko sem brala kaj se je dogajalo npr. v Fažani, me je mal minil. najbrž je bilo v Kranjskem taboru podobno in če pomislim, da smo bili v lesenem bungalovu. Brrr...

Ninocka, čestitam za podaljšanje user posted image . Upam,da bo še katera na tem forumu take sreče.
Teta beta, kako se je obneslo kampiranje. meni je bilo boljše v šotoru, kakor v bungalovu, če ne drugega, nina ni imela kam cmoknit na tla. user posted image
Nika35, tudi jaz sem jih zadnjič kupila v H&M, sicer so bili le beli, so pa tanjši kakor so npr.Lumpijevi, DM ali pa od Polzele. Jasno, dobila sem jih v fantovskem delu oblačilc do št. 80. Pri punčkah sem že nekaterim omenila kako je bilo (3 čipkasti volančki na žabah, tam kjer je ritka). A si predstavljaš najini miški, kako se plazita v minicah, pa jim kukajo volančki žabic ven. user posted image
katja, saj bo, ni panike. Mal mi je časovno narobe hodilo, vendar ne bi rada naslednji teden k patologinji(nadomešča posege moje zdravnice) na punkcije hodila, ker ni najbolj nežna. Narava dela pač.user posted image Oprosti še enkrat za jagodno bombo, ki sem jo nastavila Beniju. Nimam izkušenj s plazečimi škodilačkami, se še učim. Ravno danes, si je Nina nalepila vlečeno testo na lase, ker je viselo z mize.user posted image

Pety78, las ne bomo še strigli, ni potrebe. Mamo pa špango za v lase, ker občasno silijo na učke.

Vprašanji:
A vas tudi non-stop oponašajo? Jaz moram prav pazit kaj počnemuser posted image , zadnjič sem si dala nogavice z nog, pa je Nina takoj slekla svoje. Včeraj sem si ogledovala športne majice za očetov RD, pa je Nina nujno morala z vozička brskat med obešalniki. No, pa pri hranjenju sploh. Ko zrcalna slika. No, nekaj je fino. Pred zrcalom si drgneva zobe, pa še kar gre.

Aja, kaj pa trmasti izpadi z jokom? A ni mal prezgodaj user posted image Na srečanjih nisem opazila takšnega joka. Nina teatralno vrže glavo v znak in vključi sireno, ko zasliši besedico NE. Ja, pa gre se igrico pokrivanja ušes, in oči, podobno kakor Evi, Ninocka. Po kom se je vrgla, se spomnim, da je imela popolisestrica tudi take izpade, no, saj je malo večja. Hm, kaki geni user posted image

Lep vikend, pri nas je toplo in sončno (diši po oktobru user posted image )

Damjana

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
5.8.2006 14:11:44   
benika
Ninočka in teta beta WB.

Pia, ti se nič ne sekirej za jagodni tuš, sej imamo doma stroj, pa se vse opereuser posted image . Mene Beni bolj malo oponaša, edino zobe si vneto ščetka kot jaz. Zganjanje trme z jokom je pa pri nas dnevno na sporedu že dober mesec. Besedica NE sproži najprej zametek šobe, potem skrivi ustnice, me pogleda tako, kot bi mu ne vem kaj naredila, na koncu pa kriči in tuli in vrešči, zraven pa tečejo take solze, da bi z njimi lahko paradajz v vrtu zalil.

Zdej ko so naši gospodiči in gospodične malo večji, bi vas nekaj vprašala. Kaj jim ponudite za zajtrk in večerjo? Ali jim daste mlečni obrok, kruh...?

Fajn bi blo, če bi se drug teden še srečale, ker potem....ja no, pa vem no, spet jamram, ampak kr ne morem se navadit, da je brezskrbnih dni konec. Tolaži me samo to, da nisem edina in gre Tažana (vsaj upam no) tud delat. Mam takoj boljši filinguser posted image  

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
   [Brisano sporočilo]
5.8.2006 14:35:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2030
5.8.2006 15:29:51   
2ursae
jaz bi nekaj vprašala glede otroškega dodatka - a ni tko, da so do njega upravičeni le tisti, ki imajo bolj slabe dohodke? Pa glede na to, da nisem edina s faxom in kar dobrim delovnim mestom, pa se mi zdi, da ga prejemate vse, me zanima, kako ste do njega prišle?

Katja, moj se za zajtrk le doji, za večerjo mu pa dam kaj mlečnega, to je največkrta gres s sadjem, lahko pa tudi čokolino.

Pia, moj oponaša kdaj pa kdaj, ne stalno. Če mu kaj pokažem, želi tudi on to početi, da bi pa kar sam od sebe ponavljal za mano, se pa ne zgodi tako velikokat.
Ipike pa, hvala Bogu, zaenkrat še ni. Preveč user posted image

Nika, ABSke iz H&M niso ravno najtanjše, priznam ...

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
5.8.2006 17:20:35   
teta beta
Tako, včeraj sem se prebila skozi vaše dogodivščine in ugotovila, da sva z Dašo zamudili samo eno kavico. Upam, da se naslednji teden dobimo. No, jaz sicer v TOREK začnem s službo, ampak saj sem vam že omenila, da ni panike, imam dobrega delodajalca user posted image .

Zdaj se je pa moja princeska zbudila, se zvečer javim. Lp od mene in   vc n               gznjh hhh         h nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnxxxxxx                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
   [Brisano sporočilo]
5.8.2006 19:06:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 2033
5.8.2006 19:14:15   
2ursae
jupi, slikce sem dala gor user posted image . Ene so prav kjutkane user posted image .

Tery, hvala za izčrpno poročilo o dodatku, zdaj štekam user posted image , Ja, res sem kar predpostavljala, da imava nadpovprečne plače.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2034
5.8.2006 20:59:25   
TVN
Ojla!

No, bila sem v H&M in kupila tisti paketek 3 nogavičk za nekaj tolarčkov manj kot jurja. Rjave, bele in roza. So kar o.k. Pravzaprav so edine, ki so bile sploh na razpolago. V primerjavi s tistimi od DM-a so vsaj znosno debele. Tiste so pa res prav zimske, še pozimi nismo nosili tako debelih nogavic!

Kati, ti omenjaš, da je mrzlo. No, ja, za poletje je že res (čeprav se je danes prav lepo otoplilo in smo bili spet brez štumfkov user posted image ), ampak vseeno sem jaz pristašica zmernih oblačil oz. tega, da ob prvi ohladitvi ne skočiš v zimske cotke. Ste itak lahko opazili, da je bila Nika (poleg Katarine) edina v kratkih rokavčkih v petek v Koloseju.

Pia, mene Nika (glasovno) oponaša samo, kadar gre za kakšno neumnost ali spakovanje (igranje z glasovi). Če pa jo hočem prepričati, da bi za mano ponovila npr. mama, ata, babi, dedi, duda ipd., pa se samo navihano smeji. Figurativno, če se lahko tako izrazim, pa rada ponavlja, ampak spet najraje traparije.
Trmulimo tudi že nekaj časa, podobno kot Nina se naša Nika stegne, dvigne rito in glavo vznak, pa jok. Igranje skrivalnic pa je pri nas na tapeti prav tako že relativno zelo dolgo. Skrivala se je rada že od nekdaj. Sedaj to dela na različne načine. Najbolj ji je všeč varianta, ko je v naročju pri očku in se skrije mamici za vogal. Komaj čaka, da jo začnem iskat in glavica ji kar sili izza vogala, da bi se čimprej pokazala. Druga varianta je, da se sama skrije in sicer glavo zakoplje v primerno podlago (npr. kuža, kavč, voziček) in potem na vprašanje "kje pa je Nika", dvigne glavico in se navihano smeje. Tretja varianta je, da jo pokriješ npr. s pleničko na previjalni, vprašanje je vedno isto (kje pa je Nika?), potem pa se ona sama odkrije. Četrta priljubljena varianta je, da sama dvigne npr. pleničko ali slinček pred sebe in se skrije in po magičnem vprašanju, spusti "zaveso" dol in se pokaže.

Katja, zajtrki in večerje so pravzaprav nespremenjeni. Prvi in zadnji obrok je mleko, jutranja malica sadje, čokolešnik, frutolino ipd, popoldanski obrok polenta, jogurti, mlečni riž, kaka juhica....

2ursae, res škoda, da nisi dala vloge za otroškega. Saj tiste slabe 4 jurje res hitro porabiš, ampak bolje kot nič, a ne?

Tery, kdaj je potrebno dati vlogo, pa ti tako piše v odločbi, ki jo dobiš ob dodelitvi otroškega dodatka. Nam poteče avgusta (čeprav sem rodila 13.09.), zato sem jo tudi že oddala.

Torej, kdaj se vidimo? Četrtek?

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
5.8.2006 21:12:58   
ninocka
Dober vecer.

Moj zdej hrani Evija, ki je cist fertig, ker sta zdaj 1 uro norela s sestricno. Upam, da bo kr dol padu in ne bo tko kot uceraj, ko se je se eno uro na nogice postavljal in se drl kot jesihar.
Sem vam pozabila povedat, da zna Evi ze sam dol s pojstle, kavca splezat. Mi je zadnjic enkrat Tina (od Dodija, ki BTW ze hodi user posted image user posted image user posted image ) rekla, da ga je ona to ucila in sem jst to tud pol Evanu pokazala ene parkrat (obrnila sem ga na trebuscek in mu nogice pocasi povlekla s pojstle dol, da se je na njih ujel) in je kr hitro zakapiral. Na zalost pa poskusa obcasno to prakticirat tud na tleh, ker se kr naenkrat uleze na tla jih mal polize in se proba odrint. Verjetno pol posteka, da ni na nicemer visokem in neha (al ma pa kja druzga v mislih, z mojim sva se ze sprasevala, ce se ni odlocu za kaksno islamsko vero in se klanja ... user posted image user posted image ).

Laski: Mi jih se nismo strigli, pa jih tud nimam namena se nekaj casa. Ceprav trenutno nima nobene frizure, samo veliko dolgih las user posted image
Ponavljanje, jokanje: ja Evi je zacel zdej tud ponavljat (telefoniranje, ki sem ga vceraj omenila), potem hranjenje, no, pa se ne spomnem vec user posted image user posted image , pa lih dons je neki naredu, kar me je ful v smeh spravlo. Glede trme itak nimam komentarja (drama queenuser posted image user posted image user posted image )
Otroski dodatek: men je (oz. bo) potekel v avgustu, pa sem mogla do konca julija oddat, tko da septemberke morte do konca avgusta (sicer sem pa jst na dom dobila posto, sej verjetno jo boste ve tud). Opozarjam za vsak slucaj. 2ursae ti pa kr oddaj, sej zgubit nimas kaj. Midva padeva tud v un tazadnji razred, pa kaj. Za 3.5 paketov plenic v akciji pa je user posted image user posted image user posted image
Zajtrk, vecerja: dons sem mu za spremembo dala kruh namazan z margarino, ker se je ful dru AM AM AM, ko je vidu mojga jest in je kr plezu po stolcku. Pol je pa sedel zraven naju in neki lizu in cuzu tist kruh (pojedel manj kot 1/4), na koncu sem mu dala pa kasico. Vecerja: puding, monte al pa jogurt. Joj, men se Evi ze prav smili, ker se mi zdi, da skoz eneo in isto je (no sej je res), sam karkoli mu druzga ponudim noce. Komi cakam, da bo zacel zvect, da bo kaj bolj konkretnega znal pojest. Aja, pa pri nas so trenutno hit tud rogljicki - zacne kr kricat in skakat od navdusenja, ko ga vidi in mi ga kr iz roke spuli user posted image
Dodatek za nego - mi ga ne dobivamo, niti nisem zaprosila zanjga. Se mi zdi, da ga ne rabimo in naj ga raje dobijo tisti, ki so ga bolj potrebni. Pogovora s soicialno delovko pa nismo meli.

Jst sem pa na morju ugotovila, da mi je potekjla vozniska (10 let) in sem sla uceraj delat novo in mam zdej uno EU (se zmeri roza, dost podobna prejsnji, sam mal spremenjena). Pa mam jo do 80 leta user posted image user posted image user posted image Me lahko celo vozniska prezivi user posted image user posted image user posted image

Evan je pogruntal tud (na zalost) kako se odpre nihajna vrata in si jih zdaj skoz odpira. Problem je v tem, ker so takoj za vrati stenge. Zato sva sla dones v BC kupit ograjco in sem bla totalno razocarana - imel so 3 modele, cena cca. 20 jurjev, tistga za katrega sva se odlocila na koncu (vmes sva jih sla se v ariela gledat, ful mi je bil vsec  lesen, ampak 25 jurjev user posted image user posted image user posted image user posted image ), so meli samo razstavni eksponat. Tistga pa nisva hotla, narocit se jih pa ne da. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi je pol svakinja rekla, da je kolegica (una, ki jo je Tery spoznala) baje v Bauhasu ful dobre kupla, tko da greva tja pogledat, drugac se bom pa nasledjnji teden v Toysa zapeljala (ko grem v Crno).

Tamalmu sem v Kanegri v kampu v trgovini kupila bazencek za 5 kun in enga s strehco - palmami za 20 kun, pa lopatke za 2 kuni in kamioncek z lopatkami za 5 kun. Sploh nisem dojela, da je tolk pocen, sem hotla se nakupit, pa je pol dezeval in nismo vec sli. No, in gledam jst dons una dva bazencka v Arielu - un s strehco 3.400 SIT, un pa 600 SIT (cist ista firma, istiuser posted image user posted image user posted image user posted image ). Mislim, za popi... kaksne marze si nasi nabijejo. Tuki bi dala 4 jurje, tam sem dala pa  800 SIT user posted image

No, dons nas je mal soncek presentuuser posted image , jst sploh ne vem vec, kako naj Evana oblacim. Mi smo spet v dolgih rokavih in hlacah (1 teden nazaj smo bli pa nagciuser posted image user posted image ), ponoci ma spet pizamo s stopalci in je pokrit. Kako mate pa ve vase oblecene?

Uzivite, komi cakam srecanje user posted image user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
5.8.2006 21:14:44   
ninocka
Sem se neki hotla vprasat - a ste ze kaj razmisljale, kako boste praznovale 1. rojstni dan? Sej vem, da mal prehitevam (mate se cel mesec pred sabo), ampak pri nas bo to pa ze cez slabih 14 dni. O groza user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
5.8.2006 22:31:44   
teta beta
'Čer!

Bom najprej na hitro obdelala nekaj tem, kar se spomnim s prejšnjih strani:
- posteljica; Daša jo je pojerbala po svojem atiju in nima nobenih nivojev in mobilnih stranic. Jo je pa ati pred enim letom tako lepo pisano pobarval, da je to najlepši kinderpet na svetu user posted image .
- spanje; enako v najbolj čudnih položajih kot vaši malčki.
- hrana; ne kuham posebej za Dašo, je, kar jemo mi oz. tisto kar sme od tega, kar jemo mi. Ne dodajam v hrano kock, drugače pa normalno začinim. Zadnjič je bila tašča kar malo užaljena, ko je skuhala gov. juho in sem jo vprašala, če je dala not kocko in je rekla ja, pol pa nisem hotela dat Daši juhe. Ma, saj vem, da mogoče pretiravam, ampak mi je ravno takrat tudi nekaj na žulj stopila, pa sem si mislila svoje. Velikkrat pa tudi jemo zunaj in je stran od najine hrane, kar lahko.
- striženje; nismo se še strigli in tudi naša lepotička ima kodrčke user posted image

In še vprašanja od zdaj:
Pia67, kampiranje je bilo super, tako kot že dva tedna prej na morju. Daša je najprej pol noči prespala na povštru na tleh, drugo polovico ko se je zbudila, pa pri nama na blazini. Ali pa sem jo tudi prestavila nazaj, kakor kdaj. Edino kar je, je bilo zelo zgodaj svetlo in se je tudi zato zgodaj zbujala, smo bili malo pokonci in potem spali naprej.
Za sezuvanje nogavic in copatk Daša sicer ne rabi nobene spodbude, ji gre brez tega dovolj dobro, oponaša pa dosti, ampak ne non-stop.
Trmari pa ponavadi pri previjanju, zapoje svoj ne-ne-ne user posted image . Pa tudi v drugih situacijah.

katja, za zajtrk je pri nas ali dojenje ali kruh, sam ali z maslom, margarino, sirnim namazom, marmelado, pašteto (argeta junior), sirom, tudi viki kremo je že dobila (nutella odpade, ker so lešniki), ali jogurt ali topfen oz. skuta s sadjem. Za večerjo je kašica, mlečni gres, jogurt, topfen ali polenta, čeprav te že zelo dolgo nisem kuhala, jo bom spet vključila. Aja, ali pa kruh. Hm, v bistvu enako kot za zajtrk, le da za zajtrk ne je kašic.

Tako, zdaj pa k našemu dopustu:
V Budimpešti smo se dobili z enim fantom, ki sva ga spoznala preko skypa. Že več kot pol leta se pogovarjava z njim in smo se zmenili, da se dobimo. Prišel je s celo svojo družino (3 ure vožnje iz B) in nama razkazal mesto. Spili smo pregrešno drago kavico na ladjici na Donavi, videli znameniti hotel, v katerem je mimogrede nekaj dni prej spal tudi Robbie Williams (oh, Robbie, pa brez mene!!), si ogledali cerkev Sv Štefana in šli tudi na kupolo, videli parlament itd., šli smo v živalski vrt, kjer je bilo super... Tam smo spali v enem hostlu oz. študentskem domu. Potem se nama je na poti iz Budimpešte, ampak še v mestu, pokvaril avto - na cesti so naenkrat odpovedale bremze. K sreči je bil levi pas prazen in sva lahko zavila dol na bencinsko. Potem sva iskala mehanika, ki bi to čimprej popravil in našla enega, ki ni znal nič niti nemško, kaj šele angleeško, avto pa nama je popravil na pločniku, na križišču glavne ceste. Res, če ne doživiš, ne morš verjet. Kot bi npr. nekdo bolj proti koncu Tržaške v Ljubljani na pločniku popravljal avte. Da sploh ne omenjam, v kak "kafič" je moj šel na kavo in kako kavo je tam dobil... V glavnem, avto je bil v kratkem popravljen, za fer ceno, in bila sva ob cca 14 jurjev.

Potem smo nadaljevali pot na Slovaško. Po informacijah z interneta sva si določila ene manjše toplice, kjer imajo tudi kamp in bomo prvič tam. Takole bom rekla - kraj sva našla, ampak toplic pa ne, nihče ni nič vedel o tem, o kakem kampu še pa manj. Na netu je bilo v okolici omenjenih več kopališč in kampov in vozila sva se okrog in spraševala kot bi padla z lune. Dan pa se je počasi že bližal h koncu in je bila že malo panika, če bomo sploh prišli še po svetlem do kampa, da postavimo šotor. No, prišli smo še prav čas do enega jezera in se utaborili. Kamp je bil še kar, wc-ji pa ubitačni. Jezero je imelo okrog 28 stopinj, Daša je ful uživala v vodi in v mivki.

Od tam smo šli proti vzhodu, ogledali smo si podzemno jamo in končno sva prišla do turističnega urada in dobila nekaj informacij. Odločila sva se, da ne bova šla še bolj na vzhod v Košice, ampak sva sekala na sever. Peljali smo se čez narodni park, ki je čudovit in do Liptovskega jezera, nekje med nizkimi in visokimi Tatrami. Kamp je bil nabit do zadnjega, Čehi, Poljaki, Nizozemci, Nemci, prej nisva pa videla niti enega turista. En dan smo se kopali v jezeru, drug dan smo pa šli v bližnji aquapark Tatralandia, ki je nekaj takega kot Aqualand v Italiji. Ima 9 bazenov, 21 toboganov, savne, masaže.. ni da ni. Imajo pa tudi Tarzanio oz. "adrenalinski park" al kaj naj rečem, na vrveh. Plezanje, peljanje po žicih, viseče lestve, liane itd. Pia, nekaj zate! No, jaz sem neslavno odnehala pred koncem. Mi je bilo pa ful fajn.

Sledila je zastrupitev s hrano, ne veva, ali od tam ali od salame za večerjo. Jaz sem bila že ponoči ful boga, Bernard je pa zjutraj še vse spakiral, naložil v avto in - čirule-čarule - akumulator je prazen. In to tako prazen, da se ga ni dalo nafilat na kable, pač pa na 220 V, na koncu pa je vžgal, ko so ga tiščali. Vmes je še mojega zvilo in imela sva pestro pot, vendar nisva prišla do Bratislave, ampak sva se odločila prenočit v Nitri in sva šla v en fensi penzion z zajtrkom. Ah, kako je pasalo. Pa tudi mesto je bilo zelo lepo.

Bratislavo sva si ogledala celo že vmes, ko sva iskala kak penzion, ampak nisva našla nič pametnega in sva potem vseeno šla kampirat (za eno noč). Tam sva spoznala ene ful fajne Nizozemce z res simpatično 11 letno punčko. Ampak kamp je bil pa... wc-ji... res, najslabši od vseh.

V glavnem, dežela je ful ful lepa, ogromne razlike so med jugo-vzhodom in turističnimi mesti in zahodom, videla sva menda vse možne modele škod, odkar so fabriko odprl, od taprve do tazadnje. So pa za nami kar precej let, sploh ni primerjave. Naredili smo cca 2.200 km.

Tako, toliko približno, kaj se nam je dogajalo, mogoče bom na kavici dodala ša kako dogodivščino. Saj res, Ameli, ti si tudi nekaj rekla, da boste mogoče šli na Slovaško. A ste že šli ali ste si premislili? Saj se splača iti, meni sploh ni žal, res je bilo fajn in zanimivo.

Uf, je že pozno, sem se razpisala, grem kar spat. Nočko!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
5.8.2006 23:07:11   
kati*
katja jaz mu dam za zajtrk in večerjo mlečni obrok, saj ima to tudi najraje. Med vikendi, ko pa zajtrkujemo skupaj, pa včasih dobi tisto, kar jeva midva. Eno uro po večerji pa dobi še flašo mleka (dojiva se nič več že skoraj mesec dni - čeprav je Bojana včeraj vgriznil direkt v joško user posted image )

tery ja prav noro, kako hitro napredujejo ti malčki. Še 2 dni nazaj se je komaj vstal bo kavču, zdaj pa to naredi s tako lahkoto in res, danes se je skušal splaziti celo na kavč. Tudi plazenje mu gre vedno bolje - danes je prilezel za mano iz dnevne dobe v kuhinjo user posted image , a se mu ne posveča toliko kot vstajanju.

Pia mene Luka niti ne oponaša - sicer poskuša ponoviti, če mu kaj pokažem, a prav pri vsakdanjih opravilih me pa še ne oponaša.

Nika ABSke iz DM mi niso ravno všeč - ker so tako debele in očitno tud mal prevelike, mu skoz lezejo dol, pa še blazno velik muck puščajo na nogicah. Včeraj je imel temno modre ABSke gor in je imel potlej čist črne nogice od nitk.
Sicer pa jaz nisem pravi regulator za temp. - kot ste že verjetno opazile - je meni hitro vroče in hitro mrzlo user posted image . Tako da Lukata oblačim tako, kot je oblečen Bojan, kar pomeni, da je ponoči precej manj oblečen kot jaz. Sem ga enkrat oblekla tako kot se jaz in je celo noč slabo ninal in hotel skoz pit. In tud Luka je bil v kratkih rokavih Koloseju! No, danes sem ga prvič v tem poletju oblekal v pidžamo z dolgimi rokavi in hlačami - ni pa nič pokrit oz. se itak odkrije.

teta beta uspešen začetek službe! Kje boš pa imela Dašo v varstvu? Sicer pa bom povedala za vaše potovanje vsem, ki so mi tako radi govorili, da z otrokom pa ne moreš nikamor vsaj 7 let user posted image .

lp, K

Neposredna povezava do sporočila: 2039
5.8.2006 23:09:25   
kati*
Midva v četrtek ne moreva, ker gremo za 1 teden na Cres na morje user posted image . Če bi morda bile za sredo ali celo torek? Ni pa potrebe, da bi se zgolj zaradi naju vse prestavljale.

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
   [Brisano sporočilo]
6.8.2006 7:47:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2041
6.8.2006 14:11:45   
Anonimen
nika35 in 2ursae: sem prc za, sam sporocte mi kje in kdaj, pa bom vidla, če bo kaj cajta in ce bom mela frej avto, zakaj pa ne, bo mel moj tim saj kaksne kolegice oz. kolege!user posted image user posted image user posted image !
bolj malo sem na forumu, ker mam ful dela sama sabo ( hodim v solo) sem se odlocila, da moram narest se kaksno solo, da bom mela boljs placo, ker s stotimi jurcki ne prezivis mesca, ce ne sparas!user posted image !
no ja, vceraj sva bla zuser posted image v stari gorici,(mi je umrla teta), pa sva sla na pogreb, bil je lep pogreb, sam nisem mogla sledit, ker sem moralauser posted image lovit! tko,da sva bla ful zmatrana, sva prsla domov ob devetih zvecer, pa sva sla direkt spat!
zdajle mam pa cajt, k mi spi!
l.p
se pisemo!

< Sporočilo je popravil koprivc jana -- 6.8.2006 14:15:19 >

(odgovor članu TVN)
  Neposredna povezava do sporočila: 2042
6.8.2006 18:31:44   
teta beta
Ninočka, jaz imam Dašo oblečeno po občutku, zdaj je imela npe. ponoči gor bodi brez rokavov in tanko pižamico iz celega. Za rojstnii dan bi pa tudi imeli piknik, ampak še ne vem, kje in skrbi me, če bo potem lepo vreme za piknik. Če bo napovedano slabo, bomo pa verjetno šli samo na kosilo.

kati, jaz sem zaposlena doma, v očetovi firmi in ker imamo bolj sezonsko delo, tudi nimam ne vem koliko dela. Trenutno pravzaprav nič. Vsak mesec pač odnesem računovodji papirje in račune, kaj lahko da not za DDV, in ko je potrebno, se menim s kupci iz tujine za posel, ampak to je 2x letno po nekaj mailov in telefonskih klicev. To sem delala že itak še preden sem se tu zaposlila, to sem se pa predvsem zaradi porodniške. Je torej tako, kot da sem še vedno na porodniški. Ima pa to seveda tudi svojo slabo finančno plat. Že prispevki zame so ful visoki in mi je tudi jasno, da ne bom mogla dobivat take plače, kot jo bom imela nominalno. Jeseni ali konec leta bom začela iskati novo službo, zato se grem tudi jutri malo v vrtec pozanimat, kako je z naslednjim vpisom.

A ste (razen katje in ninočke, ki jih ziher že imata) ostale že vse kupile čeveljčke? Jaz grem jutri v nabavo, upam, da bomo dobili številko, ker ima Daša zelo drobčkano nogico. Je pa menda fajn, da kupiš čevlje že kar takoj, ko otrok že stoji user posted image , a ne.

Danes bom porabila zadnji prah adaptiranega mleka, še vedno prva škatla, več pa mislim, da ga ne bom kupovala. Itak ga imam samo za kašice mešat in za mlečni gres. Najprej sem mislila, da bom jemala mleko pri sosedih, ker pa sva z Dašo enkrat tu, drugič tam, je to malo zoprno. Zato ji bom kupovala kar navadnega, od Planike, ki se dobi v šparu (men se zdi, da ga je na prejšnjih straneh omenila tudi 2ursae). A ve še dajete adaptirano mleko (za kuhanje oz. pripravo jedi) ali že navadno?

In še to - katera bo 100 % prišla na kavico oz. piknik? Ne vem namreč, kdaj bova dobila modem s popravila in ne vem, kdaj bom imela net. Tako da bi eni izmed vas poslala telefonsko, da mi pošlje sms ali me pokliče, kdaj se boste fiksno zmenile. Pa če bi lahko to sporočila še danes ali jutri zjutraj, ker grem potem nazaj domov in ne bom mogla prebrat.

lp, Tanja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
6.8.2006 19:27:03   
TVN
Ninočka, tole oblačenje je res prava zmeda. Ponoči naša Nika spi v tankem body-ju s kratkimi rokavi in tanki pižamici prav tako z dolgimi rokavi brez stopalc. Sem ji pa predvčerajšnjim in včeraj ponoči dala gor nogavičke, včeraj sredi noči sem jo celo oblekla v tanko vrečo brez rokavov, ker je bila zelo mrzla! Imamo pa okno na stežaj odprto, tako da je precej hladno. Jaz sem sicer med srednje mrzlimi, tako da sem včeraj ponoči nase zvlekla še deko (poleg rjuhe in pižame z dolgimi rokavi).

Čez dan smo v kratkih rokavih in kratkih hlačah, če pa zahladi, pa vržem čez kako majico z dolgimi in jo preoblečem v dolge, a relativno tanke hlače + nogavičke.

O 1. rojstnem dnevu še nismo nič razmišljali. Tako ali tako bomo takrat v termah Olimia. Praznovanje bo torej potrebno prestaviti. Najbrž ne bo nič posebnega. V krogu ožje družine torta, kosilo, mogoče celo piknik odvisno od vremena.

Teta beta, krasno potovanje. Jaz sicer nisem za take off road variante oz. imam raje lepe hotele in komfort, ampak poti do končnega cilja (ogledov) so pač različne, a ne? Je pa meni Budimpešta krasno mesto, zelo mi je bila všeč tudi Bratislava, predvsem grad in sprehajalne poti.

Kati, oprosti. Sem res spregledala, da je bil tudi tvoj Lukec v kratkih rokavih. Še enkrat, moje opravičilo.user posted image
Da te potolažim, tudi nogavičke iz H&M se precej muckajo z notranje strani. Tudi Nika je imela med prstki cel kup mačkonov....
To, da nikamor ne moreš z otrokom, je izmišljotina tistih, ki vedno in povsod vidijo samo komplikacije. Mi smo šli na potovanje v Provanso, ko je imela Nika še nepolnih 8 mesecev. Prevozili smo več kot 5.000 km v 8 dneh, pa je vse šlo brez vsakršnih problemov.

Mislim, da bi bilo fino, da nas pride čimveč, zato sem jaz za torek. Sreda pri meni ne bo šla, ker imam na skrbi transfer potnikov na Brnik. Kako pa ste s časom ostale?

Teta beta, mi smo prve čeveljce kupili prejšnji teden. Jih pa ima samo za ven. Razmišljam, da bi ji morala počasi kupiti tudi kakšne copatke. Sploh če se bo tako čudno vreme nadaljevalo.... Mi sicer nosimo št. 21, ker ima nogico veliko 12,5 cm!

Za pitje (zjutraj in zvečer) mi še vedno uporabljamo Hipp3, za pripravo obrokov pa uporabljam kar alpsko mleko, tistega, ki ga pijemo mi (od LM, 1,6 s kalcijem). Najbrž ji ga bom tudi kmalu ponudila nekaj za spit....

Uživajte v preostanku vikenda in do vnovičnega branja!

LP, Vanja

*** Imejte se lepo! ***

Neposredna povezava do sporočila: 2044
6.8.2006 19:49:53   
benika
Ravnokar smo se vrnili iz dooooolgega sprehoda po ljubljanskem Tivoliju in po centru LJ. Mater, nisem vedela, da ima Tivoli tolk sprehajalnih poti. Resno me noge bolijo.

Ninočka, Beni ponoči spi v bodiju in v tankem celem pajacu, pokrit s kovtrčkom, pa mu ni nč kej preveč vroče. Mamo itak cel dan odprta okna, tako da imamo ponoči kar hladno v spalnici.

ABS nogavičke smo tudi mi kupili v DM-u. In kaj ugotovim? Vzeli smo nogavičke za 1 leto in so Beniju suvereno skoraj premajhneuser posted image  Jao jao, kam raste tale naš škampek?

O praznovanju RD še nismo razmišljali, bomo ga pa združili z user posted image  Rd in tako ubili dve muhi na en mah. Če bo lepo vreme bo piknik, drugače pa družinsko druženje v naši kuhinji. Kakorkoli, jaz bom itak spet 1000% zaposlena in od žurke bom imela bore malouser posted image

Teta beta, mi imamo čeveljčke že nekaj časa, gor pa jih ima samo v primeru, če gremo kam ven (izven območja naše hiše in sorodnikov). Na splošno pediatri priporočajo, da naj malčki ne bi nosili čeveljčkov dokler ne shodijo. Tudi Beni je večinoma bos ali pa v enih zgonjenih štumfkih.

Adaptiranega mleka že kar nekaj časa ne uporabljamo več, ampak imamo navadno alpsko mleko. Z njim mešam kašice, pa tudi pred spanjem dobi kakav.

100% prideva midva na kavico, tako da te lahko obvestim, če želiš, ni panike.

Jana, fino bi bilo, če bi vama s Timom uspelo enkrat prit na naše srečanje, da se spoznamouser posted image . Pa moje sožalje za tvojo tetouser posted image user posted image .

lp

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
   [Brisano sporočilo]
6.8.2006 19:59:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu TVN)
  Neposredna povezava do sporočila: 2046
6.8.2006 21:45:53   
teta beta
Tery, hvala, sem že obvestila katjo. Mi je pa načeloma vseeno, kdaj bo kavica.

Glede čeveljčkov se jaz v bistvu strinjam z vami in tudi sama sem imela iste informacije. Ravno včeraj pa sem se glede tega pogovarjala s svakinjo (saj veste, pediatrinja) in ko je videla, kako že Daša stoji, je rekla, naj ji kar kupim čevlje. Ona jih je svoji namreč prepozno in je potem nečakinja ful uvijala nogice, jaz se spomnim tega, ko sploh ni mogla trdno stat. Tako da jih bom šla kupit, doma bo bosa, za ven jih bo pa imela.

Še vedno nismo dobili onega šraufa za Tomyja. Pred 14 dnevi mi je uvoznica rekla, da so ga komaj našli in mi ga bodo poslali naslednji dan in še nič ni. Ji bom zdajle mail napisala, če se ni na pošti izgubil. Zdajle bi nam ful prav prišel, mi je pa tudi neumno, da smo dali 12 jurjev za njega in ga ne moremo uporabljat. Upam, da bo kmalu.

Lepo se imejte, najbrž se ne bom več javila, tako da se vidimo na pikniku/kavici!

Neposredna povezava do sporočila: 2047
   [Brisano sporočilo]
6.8.2006 22:04:08   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2048
6.8.2006 22:19:35   
benika
Ne tery, nismo s srečali, škoda nouser posted image

Evo, še moje slikice so v albumu in si jih lahko pogledate.

Zdej pa res letim, me tako glava boli, da mi jo bo razneslo.

papa

Neposredna povezava do sporočila: 2049
6.8.2006 22:45:08   
teta beta
tery, saj ne rečem, da je to strokovno mnenje, ampak samo praktična izkušnja. saj je, kot rečeno, tudi sama "naredila napako", po njenih lastnih besedah. Midve z Dašo sva veliko zunaj in jo vedno dam iz vozička, če se kje ustaviva, ker se sicer pritožuje. Umazane hlače na riti me ne motijo, se mi zdi pa prav, da bi bila obuta. Zoknčki pa itak vedno dol zlezejo, če ne, jim pa Daša pomaga.
Je pa nečakinja uvijala noge, ker ni bila navajena čevljev. Saj mogoče večina otrok nima problemov s tem, ampak ona je meni to pač svetovala in bom res šla v nabavo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj nisi narisal mame?
Otroška logika - psihologija!
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.