TVN
|
En velik BRAVO za Katarino - za 5. zobek in usedanje. Si kar predstavljam, kako vneto trenira. Tudi naša Nika se je potem ves čas usedala, enkrat z leve, enkrat z desne. Takrat je praktično nehala s pasenjem kravic. Takoj, ko se je obrnila na trebuh, se je tudi usedla in potem ves čas rito premikala po blazini. Sedaj bo kmalu na vrsti plazenje. Mi smo se prvič usedli pri 9. mesecih, dobrih 14 dni kasneje pa se je začela plaziti. Sedaj se nekaj trudi z dvigovanjem na nogice, ampak ji še ne uspeva najbolje. Tažana, kako pa se Katarina usede - se pobere z boka ali gre na vse štiri in potem iz tega položaja v sedeči? Pia, mi smo v fazi pridobivanja 1. zobka, tako da ti kaj več na temo zobkov in oblik ne vem povedati. Meni izgleda luštkan, taka mala žagica. Je pa spodnja enka, levo (gledano z Nikine strani). Glede povezave plazenja in delanja štale v posteljici pa bo očitno nekaj na tem. Pri nas je postalo prav divje. Že tako ima spančke po očku (nemiren spanec, sanje), sedaj pa je začela nenormalno skakati po postelji. Vzglavnik sem ji kar odstranila, ker tako ali tako spi po celi postelji, trenutno je njena priljubljena poza nekaj nemogočega: leži na trebuščku, roke naprej ali celo nazaj ob telesu, glavo na eno stran, nogice pa pokrčene, tako da ima rito v zraku (nekako napol kleči). Sicer pa je zelo običajna tudi poza, da spi počez z nogicami med letvicami ograjice. Tudi jaz jo moram večkrat na noč popravljati, ker se v spanju očitno ne zna ali se ji ne da, potem pa stoka in se pritožuje. Višek norosti pa je, kot se mi v spanju usede in začne meti učke ter stokati. Oči ima zaprte in očitno vse dela napol v snu. Potem jo položim nazaj, malo se pritoži, a spi naprej. Posteljico imamo še vedno naravnano na najvišjo stopnjo, vendar je stranica obvezno dvignjena. Tudi sama razmišljam, da bi dno spustila na srednjo višino. Nika se zaenkrat še ne dvigne na nogice, se pa postavi na kolenčka, toda stranica je še vedno dovolj visoko, da ni nevarnosti. Kati, tudi jaz bi imela kako zaščito na tej strani, kjer je mobilna stranica, ampak ne vem, kako jo bom potem lahko spuščala in dvigala. Že sedaj, ko imam bolj za silo položeno eno peno, se mi vedno premakne, ko stranico spustim ali dvignem. Ostale tri stranice so obložene z oblogo od Odeje Škofja Loka, mogoče tam vprašaš, če imajo kaj za okoli cele posteljice. Ali pa si sama zašiješ oz. daš komu naredit (če si bolj take sorte, kot jaz, ko ne znam prav nič zašiti). O hojici sem tudi sama razmišljala, vendar sem mnenja, da je za našo prezgodaj, ker še nima prave opore na nogicah. Ko bo malce bolj stala sama, bom najbrž tudi jaz pošteno razmislila o tem pripomočku. Katja, lepo da si ponovno na vezi. Možeka pa lahko pripelješ tudi prihodnji teden, nimamo nič proti, a ne, punce? Grem pripravit kosilo za Niko. Dedi in babi sta skuhala božansko zelenjavno juho, kar ima Nika zelo zelo rada. Potem grem pa na kavo s sodelavcem. Jutri celodnevna savna v Atlantisu (Nika bo pri babici in dedku), v nedeljo pa piknik pri moževih starših. Vikend bo torej pester. Uživajte tudi vi!