TVN
|
No, pa poskusimo. Jeza se je ohladila, Nika (recimo da) spi, mož se tušira, jaz pa ponavljam prosti spis.... Ameli, midve se sicer še ne poznava osebno, pa vendarle odgovarjam na tvoja vprašanja. V službo bom morala 18.09., če ne bom slučajno dobila pozitivnega odgovora na mojo pritožbo (vlogo za podaljšanje sem namreč dobila zavrnjeno ). 21.08. se mi uradno izteče porodniška, potem pa nekaj dopusta in služba 18.09. A upam in upam, da bo mogoče vendarle pritožba uspela.... Nove štručke pri nas še ni v planu. Je s tole mojo malo pošastko (kot ji pravim ljubkovalno) toliko dela, da si sploh ne predstavljam, da bi imela tako hitro še enega otročička. Mogoče pa kdaj kasneje (glede na moja leta prav veliko kasneje tako ali tako ne bo šlo).... Pia, o kakšnem obližu ti govoriš? Kakšna zaščita je to? Prosim, podrobnosti. Pa seveda za plazenje, Nina! Tažana, držim pesti zate jutri na razgovoru. Pa fino, da si uspela pregnati bolezen. Katja, ni problema glede prestavitve. Četrtek nama z Niko prav tako ustreza. Petek bi bil sicer še boljši, ampak za vaju z Benijem vse. Tery, mi je nekaj padlo na misel, ko sem brala tvoje pozive KMA, da se oglasi. Namreč sama sem take sorte, da velikokrat pustim RR aktiven (torej sem tudi vidna kot prijavljena oz. prisotna) in grem dol ("dol" pri nas pomeni ven iz računalniške sobe, ki je "gor" v drugem nadstropju hiše), včasih me tudi cel dan ni blizu računalnika, ta pa ves čas kaže prisotnost. Sem pomislila, da mogoče nisem edina s takimi navadami, ki so seveda hudo zavajajoče. Se že vnaprej opravičujem. Na temo piknika in vprašanj, kaj vse prinesti, pa bi jaz imela pripombo, da mogoče tokrat čim manj sladko-slanih dobrot, ker potem na koncu vse ostane in odnašamo domov. Nekaj smo se pogovarjale, da bi enkrat kar kako pizzo ali kaj podobnega naročile, kaj pravite, a bi tokrat to realizirale? O.k., Pia, tebi dovolim, da prineseš tisto pregrešno pecivo, za ostale pa bi rekla, da naj prinesejo nekaj tolarčkov, svoje sončke, podlage, blazine, igrače in dobro voljo. Za ostalo lahko poskrbijo drugi. Kaj pravite? 2ursae, najprej hvala za poslani sliki na mail. Lepo od tebe, da si se sama spomnila. Sicer pa smo pri nas - glede na vaše odgovore o čiščenju - očitno veliki packi. Sesamo enkrat na teden, včasih tudi celo samo na 14 dni (posebej poleti, ko ne segrevamo radiatorjev in ni takih "mačk"), pometamo vsak dan, pomijemo 2x tedensko oz. po potrebi, 2x na teden pa tudi pobrišemo prah s Pronto krpicami za prah in Pronto čistilcem. Ful dobra stvar. Imamo samo dve preprogi, ostalo pa parket in ploščice, tako da je za nas krasno uporaben tale Pronto. Katja, čestitke za službo. Sicer so občutki najbrž mešani - po eni strani veselje (ker službo je res dobro imeti), po drugi žalost zaradi ločitve od tvojega sončka. Nekako smo vse na istem. Dan D se nezadržno bliža, enim prej, drugim nekoliko kasneje (uf, 2ursae, kok sem ti še vedno "fouš"), ampak dejstvo o koncu enega krasnega obdobja ostaja. Naše štručke so (bodo) zrasle v prave male otročičke in malčke, mi pa se bomo vrnile na svoja delovna mesta. Inovativnosti v kuhinji je pri nas bolj malo. Smo vsi bolj "na hitr" narejeni. Večinoma kuhata tako ali tako babi in dedi (moja starša), občasno tudi jaz, vendar kakšnega posebnega eksperimentiranja ni. Nisem posebno gospodinjski tip, oba z možem jo raje mahneva kar ven na obed. Zdaj, ko tudi Nika je z nami skoraj vse, ni noben problem iti v restavracijo na kosilo. Le uro je treba prilagoditi (Nika ima kosilo okoli 13.30). V plenički smo cel dan, si je ne upam pustit brez, čeprav sem prepričana, da bi ful uživala. Bomo poskusili na morju. Sicer pa kakamo običajno enkrat dopoldan (včasih se tudi proti jutru napenja in pokaka, tako da je pri jutranjem previjanju kakec v plenici) in enkrat popoldan. Včasih pa tudi še tretjič ali pa nobenkrat. Posebnega pravila ni, čeprav določen ritem že ima. Katja, 2ursae, hvala za ideje in recepte. Ste pa res strašne, vse se ful dobro sliši. Bom poskusila kdaj pripravit. Tako, pa sem prišla do konca z odgovori. Sedaj pa spančkat. Nočka!