|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
29.5.2006 21:39:57   
teta beta
Ja, ful hitro je minilo. Ne vem, kdaj smo se razšle, ker sem jaz šla potem še v muellerja, v avto pa sem prišla ob petih. Dašo sem še malo podojila in je spala celo pot do doma.

En štuk više je otroška igralnica, kjer je bilo super. Malčki so se zabavali, pozirali, Beni in Evan sta hotela kar uiti za šank, Nik je razlil kavo in razbil krožnik, Luka je pa sedel in se pogovarjal. Škoda, da nismo prej vedele za ta plac. Pa tudi mir je bil gor, v bistvu smo bile same, ko smo že šle, sta prišla dva otroka.

Katero številko plenic uporabljate? Mi imamo maxi, danes sem pa po pomoti vzela active fitke maxi plus od 9-20 kg, pa se mi ne zdijo čisto nič večje. No, pa saj smo tudi z maxi začeli, ko je imela dobrih 6 kg pri 3,5 m, naj bi bile pa od 7 kg naprej. Kar trojne plenice sem kupila, da imam malo zaloge. Te, moltexove in še beauty baby. Za te me sploh zanima, kakšne bojo, ker jih ful hvalijo. Komaj čakam, da bo res toplo in da se Daši ritka pozdravi, potem bo pa samo v racmankah okoli skakala.

Katja, prosim, pošlji mi geslo na ZS!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
30.5.2006 9:48:01   
2ursae
sem pogledela slikce, ful ste bili luštni user posted image user posted image  ... moramo se še kdaj zmenit ob slabem vremenu, da še moj Anže okusi radosti teh blazin in družbe vrstnikov user posted image

teta beta, mi imamo moltex maxi, smo super zadovoljni in bomo kar pri njih vztrajali. Baje so neki bio pa to. A ni tako, da če imaš probleme z ritko so racmani najboljši? Zakaj boš z njimi čakala, da se ritka pozdravi?

No, ko smo ravno govorile o govorjenju naših bebik - sem včeraj zvačar brala en super članek v Mami in sicer intervju z lodopedijo. pravi, da na razvoj govora vpliva tudi dojenje (ne dojit več kot eno leto, ker dojenje - sesanje sili otroka, da ima jeziček dol, s tem pa se uveljavi tudi dihanje z usti, ki postane razvada. To vpliva na obrazne mišice, bradica se povesi in jezik spusti. user posted image ), hranjenje po žlički in rokovanje z dojenčkom (prvih 6 mesecev nič pokonci). Vaje za spodbujanje govora:

oponašaš avto: brrrr
oponašaš motor: brrrrr ( jezik zunaj ust)
tleskaš z jezikom
postavljaš jezik na eno in drugo stran ustnic: tu je marmelada, tu Nutella (z jezikom obliznemo notranjo stran ličnic na levi in desni strani)

Otrok mora znati pokazati jezik, česar veliko otrok ne zmore, ampak odprejo usta in potegnejo jeziček nazaj. Morajo se naučiti jezij zavihati in "oblizniti sladoled" (z jezikom obliznemo sladoled od spodaj navzgor)

Pravilno hranjenje: ne sme jesti le pretlačene in tekoče hrane, ampak mora žvečiti jabolko, skorjico kruha, piškot, ki ga odtrga ali odlomi ... med 7. in 9. mesecem je zelo priporočljivo menjavati hrano različnega okusa, trdote in temperature, kajti v tem obdobju je otrok zelo dovzeten za sprejemanje različnih dražljajev.

moram it, mam še eno vprašanje, pa bom pol.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
30.5.2006 10:00:04   
2ursae
no, še moje vprašanje: kako začnem postopno uvajati gluten? Danes sem mu mislila skuhat par testenin, pa pol vedno več ... ali je bolje začet s kakšnim drugim živilom? Kako ste ve delale?
Ovsene kosmiče je parkrat že dobil - če štejemo, da oves vsebuje gluten.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
30.5.2006 10:51:15   
Pia67
Živjo!

Ja včeraj me je minilo, da bi kam šli-lilo kot iz škafa (vsaj pri nas), bi pa morala nujno po personalno mapo v bivšo službo, katere obisk zaradi pretekle situacije kar odlašam. Ravnokar sem prebrala razpise za delovna mesta in je kar nekaj delovnih mest, na katera bi lahko konkurirala.

Škoda zaradi našega shoda, upam, da piknik kmalu sledi. Pite sem odnesla popoldan, ko sva si privoščili "suh" sprehod, v varstveni center Novo mesto. Upam, da jim danes teknejo slaščice. No, pa mal sem žicala za kako službo.user posted image

Odgovori:

-pleničke: maxi, Fixies - Discovery (sta 2 vrsti). Nikoli vneta rita, uporabljali sva že vse žive pleničke in ni razlike. Je pa res, da jo takoj preoblečem, če je malček pokakana. Itak pa se pokaka po dopoldanskem obroku in za kosilo. Potem pa je mir. Po moje je finta samo v občutljivi koži, ker Nini tudi mehčalec ne gre do živega. No, glede kože imava vsaj glede alergij zaenkrat mir.

-gluten: 2ursae, če si mu dala ovsene kosmiče in ni reakcije, po moje ni bojazni. Tako kot si napisala, majhne količine, postopoma. Opazovat drekec, kožo. saj obvladaš. Jaz sem Nini najprej dajala domač kruh:koruzna moka+pšenična moka, da je žvečila skorjo. Bolj ko je številka moke nizka, več glutena je, če se ne motim-bom preverila v zapiskih. Potem pa sem ji nekajkrat dala testenine in ni bilo reakcije.

Sem prebrala članek v Mami, zanimivo, itak pa je enako napisano v knjigi o razvoju otroka izpred dobrih 40 let user posted image , citiram:
"Doroteja McCarty, jedan od najvećih stručnjaka za dječji govor, ističe 5 značajnih promena u ponašanju deteta pre pojave pravog artikulisanog govora:
1. disanje se regulisalo;
2. djete se uspravilo;
3. prestalo je da siše;
4. počelo je da jede čvrstu hranu;
5. pojavili su se prvi zubi. "

Avtor: Fridrih Troj: Psihologija deteta, Beograd
1964.

Ker nisem prevedla, se bolj občutljivim na tem forumu že vnaprej opravičujem, mislim, pa da se boste znašle user posted image Mislim na določene osebice, ki so sicer bralci tega foruma, napišejo pa ničesar. Morda pa bo kak efekt zapisanega.Malček zlobno, se sklicujem na nizek pritisk...

Je pa v Današnjem Dnevniku članek o otroških avtosedežih. Vredno branja.

Aja, preživele sva prvo papanje jagod, ni reakcije, sta pa stolček in slinček lepo rožnato obarvana.

Damjana

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
30.5.2006 11:03:59   
kati*
živjo

slikice so enkratne user posted image , gor je blo res fletno in oba z Luko sva se imela prav fino.Sem gledala na slikah, kako je Luka napadel Dašo - ga bomo morali še mal naučit kako se dela s puncami user posted image . Sva pa naredila en krog z avtom, da je Luka zaspal, pol sva šla pa še v City park in počakala na atija in pišla domov šele ob 18.30.

teta beta mi uporabljamo mercatorjeve maxi plenice; enkrat sem kupila Huggies in je že tretji dan dobil vnetje glivično - smo šli koj nazaj na stare plenice in nikoli večjega vnetja - včasih majčken rdečkasta rita, a pozdravimo takoj z Bepantenom. Glede na to, da je ponoči tud 12 ur v eni plenici, so super.

2ursae škoda, da si prej šla, a bomo že nadoknadili. Sicer pa sem jaz podobno poslušala glede govorjenja od logopedinje; menda veliko otrok ima težave z "j" in "l" ravno zaradi nepravilne uporabe jezika. Torej pačenje in kazanje jezička moramo otroke učit user posted image . Kasneje pa je dobra telovadba lizanje sladoleda.Škrob si pa otk že začela uvajat. Se mi zdi, da so za to fini tud piškoti ali žemlja, ker trenira tudi žvečenje, hranjenje, grizenje, držanje z rokico ipd.

lp, K

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
30.5.2006 12:40:39   
teta beta
2ursae, motex niso ravno bio, so pa eko. Baje naj bi jih celo lahko kompostiral (to sem prebrala tu na forumu), vendar na embalaži piše, da lahko komopstiraš vrečko, za pleničke pa ne. Tudi meni so te super, ampak jih prodaja samo mueller, vedno se mi pa tudi ne da letat v Ljubljano ali Maribor. Sploh sem nazadnje vzela samo en paket, ker je v MB Mueller v centru, jaz pa sem parkirala v Europarku in šla tja z vozičkom.
Z racmanki je pa tako - ker Daša še pretežno sedi, se plazi, se spet usede itd., se mi je že večkrat zdelo, da jo malo žulijo, sploh kadar sem še uporabljala vložek. Brez vložka pa jo lahko previjam kar naprej. Zdajle ima res vneto kožo in imam raje, da je na suhem. Sicer pa je bilo zjutraj že boljše, imam jo tudi dosti kar nago.
Pred uvajanjem tudi mi nismo nikoli imeli problemov z vnetji, niti hladilnega mazila nisem uporabljala, vse plenice so ji odgovarjale. Zdaj pa so težave, moram iti jutri domov, da mi brat napiše recepte za daktarin in hladilno mazilo. Aja, mimogrede, menda ni fajn, da se ob vsakem previjanju uporablja krema za ritko, temveč hladilno mazilo. Kremica pa samo ob vnetjih.

Bom pol naprej, ne vem, kaj ji je danes, ne more in ne more spat, tudi ponoči ne, pa ne v joku, samo naspidirana je u nulo.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
30.5.2006 13:12:14   
kati*
evo par receptov, ki jih ima Luka najraje

sadne jedi:

1.banana z avokadom
Zmešamo ½ banane, ½ avokada, ½ kozarčka navadnega jogurta in 2 žlici mleka. Pretlačimo z žlico.
2.banana z melono
Zmešamo 1 banano, 5 žlic melone ,2 žlici jogurta. Pretlačimo z žlico.
3.jabolko/hruške z banano
Jabolko in ali hruško narežemo na krhlje in damo kuhat v vodo za 5 min. Vode naj bo le toliko, da prekrije sadje. V mikser damo prekuhano sadje skupaj z vodo, v kateri smo kuhali, 1 žlico jogurta, ½ banane. Zmiksamo. Najbolje so jabolka zlati delišes in hruške viljamovke.
4.jabolčna čežana
Jabolko (lahko dodamo tudi malo hruške) narežemo na krhlje in damo kuhat v vodo za 5 min. Vode naj bo le toliko, da prekrije sadje. Jabolko in 1-2 keksa (plasma keks) pretklačimo.
5.jogurt s sadjem
1 navadno jogurt, 1 žlica mehkega sadja (melona, banana, maline, borovnice) in 1 keks skupaj pretlačimo.
6.skuta s sadjem
3 žlice skute, 1 žlička kisle smetane, 2 žlički jogurta, 1 keks in 2 žlici mehkega sadja (melona, banana, maline, borovnice) zmešamo in pretlačimo.

zelenjavne jedi:

1.pire s špinačo
Skuhamo špinačo (4 kocke zamrznjene špinače) v ½ šalčke vode. Ko zavre dodamo 2 žlici alpskega mleka in skuhamo. Po 10 min dodamo 1 žličko kisle smetane.
2 manjša krompirja olupimo in narežemo ter skuhamo v vodi brez soli. Ko je kuhan dodamo ½ žličke masla, 1 žlico mleka in 1 žličko kisle smetane.
2.zelenjavna omaka s krompirjem
Narežemo ¼ male čebule in jo prepražimo na olivnem olju (lahko tudi na maslu). Dodamo 1 šalco zelenjave (korenček, brokoli, cvetača, koleraba, bučke, ...) in jo prepražimo. Nato jo zalijemo z 1 žlico paradižnikovega soka/omake in dodamo še malo vode (da prekrije zelenjavo) in kuhamo 10min. 3 min pred koncem kuhanja lahko dodamo še malo graha in/ali koruze iz konzerve.
1 manjši krompirj skuhamo v vodi brez soli. Ko je kuhan, ga olupimo in pretlačimo. Omaki in krompirju lahko dodamoše malo kisle smetane.
3.rižota
Na maslu prepražimo zelenjavo (korenček, paprika, brokoli, cvetača, koleraba, bučke, grah...), po želji dodamo malo perutnine in ko se vse lepo prepraži, dodamo žlico riža in prepražimo. Zalijemo z vodo in dodamo žlico paradižnikovega soka/omake. Kuhamo na nizkem ognju 20 min.
4.zelenjavna s proseno kašo
Proseno kašo namočimo čez noč in nato fino speremo pod tekočo vodo. ½ šalčke kaše skuhamo v vodi kateri med kuhanjem dodamo malo mleka (naj bo razmerje 1:1). Kuhamo dokler kaša ni mehka.
Zelenjavo lahko pripravimo na podoben način kot zelenjavno omako. Nato pa jo zmešamo skupaj s proseno kašo.
5.zelenjavna juhica
Različno zelenjavo skuhamo v vodi (vode naj bo le toliko, da prekrije zelenjavo) 10 -15 min in kuhano skupaj z vodo ter 1 žlico kisle smetane damo v mešalnik. Dodamo lahko tudi posebej skuhane testenine za juho.

lp, K

Neposredna povezava do sporočila: 1557
30.5.2006 13:16:10   
2ursae
kati, njami user posted image  - a si to sama napisala ali imaš kje na računalniku shranjenih še več receptov? Ker če jih imaš, se toplo priporočam user posted image

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 30.5.2006 13:25:45 >

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
30.5.2006 13:25:39   
kati*
2ursae te recepte imam na računalniku (zaekrat le te), ker jih ima Luka rad in kar ima rad si zapomnim in napišem. Bo pa sigurno še kaj več čez čas. Če ne bo že prej jedel z nami user posted image

lp, K

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
30.5.2006 16:29:36   
teta beta
No, da nadaljujem. 2ursae, moram rečt, da je ta članek že druga stvar v kratkem času, ki mi daje misliti glede dojenja po enem letu. V prejšnji Oni ali pa v predprejšnji je tudi bilo omenjeno, da je dojenje primerno za dojenčka, to je s fizičnega in psihičnega oz. z medicinskega in psihološkega vidika do enega leta starosti. Umetno podaljševanje dojenja pa naj ne bi bilo dobro, ker se mora tudi ustrezno razviti ustna votlina za razvoj govora itd. Prej sem bila stoodsotno prepričana, da bom dojila še dolgo po enem letu, zdaj pa ne vem, najbrž ne bom pretitravala. Si se morda tudi ti zato odločila že za uvajanje glutena? Včeraj si rekla, da boš počakala, da pridete z dopusta. No, jaz bom počakala do 9. meseca, zdaj se bom začela ukvarjat z mlečnimi izdelki.

Opazila sem tudi, da vse že dajete paradižnik oz. paradižnikovo omakco. Kdaj ste začele?

kati, hvala za recepte, naj jaz dodam še to, kar sem naredila danes, je bilo njami: naribano jabolko + 3 narezane suhe slive + malo melone, podušeno in zmiksano. V bistvu kot neka čežana.
Sem pa pozabila oz. preslišala včeraj kaj si rekla, da daješ Luku za večerjo.

katja, ne sekiraj se zaradi Benija. JAz to čist zastopim, saj če bi imel malo daljše lase, bi ga verjetno tudi Daša zlasala user posted image .

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
30.5.2006 17:21:27   
ninocka
Kati, si me prehitela user posted image . Sem lih danes razmisljala, da bi vam predlagala, ce bi vsaka objavla recept za hrano, ki pri njenem / njeni najbolj vzge. Pa ce kaj novga spacamo, pol pa popapajo ful z veseljem. Ker Evan nic noce jest - ceprav me je danes ful presenetil in sva do 4ih imela ze 4 goste obroke in naju tko caka se 5 + mleko (ponavadi imamo s tezavo 4) user posted image .

Super Kati user posted image user posted image , bomo kaj skuhali po receptih.
Jst sem pa Evanu vceraj skuhala piscanca + riz + korencek (malo solila), spasirala in je z veseljem pojedu. Sva bla z mojim kar presenecena).

Nadaljujem pa kasneje, me caka prva kavica danes.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 1561
30.5.2006 18:11:30   
Anonimen
zivjo

ninocka: ja lahko bi bili boli stoli inpostelje se zdaj me vse boli od tistga sedenja. hvala za upozorilo, ga bom upostevala!

jaz na sreco nimam tezav s tem kaj bi moj sinko jedel, ker mi je vse, razen vceraj sem mu prvic dala cokolino pa ga nemara! do zdaj samo cokolino ni hotel jesti, vse ostalo se bo pa toliko casa dru dokler mu ne bom dala vsaj za pokusit!

uzivajte!

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1562
30.5.2006 19:22:35   
ninocka
Da nadaljujem:
danes sva mela ob 8:30 na pediatricni kontrolo zaradi imuglobinov. Evan je (kot zakleto) ful podaljsal spanec in je ob 7:30, ko sem vstala, se sladko panckal. Sej, ce bi bla pa doma, bi pa od 6ih krical in klepetal in razgrajal.
Ko sva prisla tja (pelu naju je moj, ker tam nimas kje za parkirat), ugotovim, da sem pozabila denarnico in Evanovo zdravstveno (sem zjutraj gledala, ce mam zdravstveno v denarnici, da je slucajno ne pozabim!). Je bla sestra tam ful prijazna in so naju vseen vzeli. Pol sva pa pol ure cakala (vmes se je Evan se pokaku in sem ga mogla previt, pa se lacen je ratu in smo se hranli) in ob 9ih sva koncno prisla na vrsto. Not pa ugotovim, da sva bla itak prva narocena. Ne razumem zakaj narocajo tolk zgodi, ce potem kofetkajo in se pripravljajo in ne vem kaj se vse... A zato da jst kot en makaron tam visim in cakam? V glavnem, zdravnica naju je pregledala (srcek, grlo), vse OK, potem smo sli pa se kri dat. Evan seje toooook joku, ko so mu kri jemali, da se mi je kr srce trgalo. Pol sem pa ugotovila, da joka zato, ker mu je sestra drzala rokico, da ga je una lahko picla. Ker ko ga je spustila, je blo tud konc joka.
Rezultati so cez 2 - 3 tedne po posti.

Danes pa dobiva se posto iz vrtca, da sva vabljena na spoznavni dan starsev in vrtca. In kaj je fora, da je bil ta spoznavni dan danes ob 17h, posto sem pa odprla ob 16:58. Mislim... Po vrhu vsega so naju pa dali se v enoto, ki je nisem niti napisala na prijavnico. Ce ne dobim ene izmed unih dveh zeljenih enot, pol ga sploh nimam namena vpisvat v ta vrtec. Pa itak ne vem, ce bo sploh sel (sej vete - prepoved vtrca, raj privat varstvo).

Spal mi je pa v celmu dnevu celih 20 min, tko da zdaj ze ene 15 min pridno drnjoha. Upam, da bo jutri zjutraj tud potegnu spanec (sej vem, moje pobozne zelje...).

Jst sem tud pogledal slikce, kolk so cortki vsi. Bom jst tud objavla, sam da jih dol potegnem s kartice, geslo bo pa isto kot pri Katji (da ne bo prevc komplicirano).

Lihkar sem spekla tud neredilno jogurtovo pecivo (moj si ga je ful zelel) in hvalabogu, da ga nisme pekla za na kavico, ker sploh ni ratal. Svakinja mi je dal namrec rahlo nepopoln recept (sabotazauser posted image user posted image ) in sem ostala skor brez testa za pecivo. No, do piknika ga bom izpopolnila, da bo  PER - FEK - TEN! user posted image
Ko ga je svakinja prnesla v soboto na moj piknik, sem ga jst pojedla 1/2 pladnja, ostalo pa se ostale zenske. Ko sta ostala samo se 2 koscka, smo se skor steple zanjga user posted image user posted image user posted image

PS: a ste slisale, da se je Trobec obesu? Po moje mu je kr en mal pomagal ...

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
31.5.2006 9:38:38   
kati*
joj sem zdaj videla, da je ful "škrat" hodil po mojih receptih user posted image ... zato se v njegovem imenu opravičujem za tipkarske napake. Sicer pa mi je Luka včeraj skor uničil tipkovnico; je ful besno tipkal (sem mu dovolila user posted image ) in pol ko je nehal ugotovim, da ne dela več - je Bojan porabil kar nekaj časa da jo je poštimal. Sva očitno poštimala gumb na spodnji strani tipkovnice. Mi še zdaj ni jasno kako! No, očitno nekatere stvari Luka že bolj "obvlada" kot mami. user posted image

teta beta paradiž. omako sem začela dajati v zelo malih količinah (še zdaj malo dobiva - tolk da mal popesti okus kuhani zelenjavi) po 7,5m. Sicer pa za večerjo dobiva najpogosteje kašice, ki se naredijo z adaptiranim mlekom (gris, rižolino). Včasih pa dobi tudi kaj, kar ostane od kosila user posted image

ninocka "Evan je (kot zakleto) ful podaljsal spanec in je ob 7:30, ko sem vstala, se sladko panckal. Sej, ce bi bla pa doma, bi pa od 6ih krical in klepetal in razgrajal." Pri nas je isto, zato sploh nič ne planiram izletov ipd glede na Lukata, ker si itak pol čist nek drug ritem naredi

lp, K

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
31.5.2006 9:39:51   
kati*
oh - sonček je ... user posted image

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
31.5.2006 10:12:48   
Pia67
Živjo!

Ninocka, tudi Nina je dobila pošto o sprejemu v vrtec, imava mal več časa, uvajanje in sestanek je šele zadnji teden avgusta, do 9.6. moram samo oddat podpisani pogodbi in nato še pildek o dohodkih, da jo kategorizirajo v plačilni razred. To je vse. Mal sem šokirana zaradi enote vrtca, sicer sem em+noto v katero je sprejeta napisala 1., ker je najbolj razkošna(ogromen vrt, sadovnjak in super igrala), pa mi je pri oddaji vloge pedagoginja rekla, da v vrtcu ni tako majhnih kot je Nina. Morda pa se s tem šolskim letom uvedli skupino najmlajših.
Glede ekspeditivnosti zdravstvenega osebja, zgodba zase. še dobro, da nista bila naročena v ponedeljek, bi še dlje čakala, ker je treba vikend čveke premlet. user posted image
Aja, še to. Nina sicer ima apetit vendar bi jedla samo zelenjavno/mesno hrano. Sadje pa le tisto, ki ni sladko. Se spomniš, ko je 2 meseca nazaj želela le sadjeuser posted image ?
Po novem se tudi zbujamo 1x ponoči, ker je lačna! Ob 2. ali pa ob 5. uri zjutraj in potem spanec do 7. ure. Po moje je kriv malokalorični zadnji obrok (240ml mleka ob 19. uri), ob 16.30 pa poje žitno kašo z mlekom (2dcl). Kaj menite ostale?

TetaBeta, paradižnikove omake kot samostojno jed k prilogi še ne dajem. Paradižnik le zdušim z ostalo zelenjavo, ko delam kako polivko zase in seveda hkrati za Nino.

Kati*, hvala za recepte, žal so kaka 2 meseca prepozni, sem pa podobno kuhala user posted image

Ko smo ravno pri prehrani, Nina rada je presne vrtne jagode in maline. Še dobro, da kljub kislemu vremenu zadeve zorijo. No, pa včeraj je za malico z velikim apetitom pojedla palačinko z bezgovim cvetjem, meto in meliso. resnici na ljubo sem jo morala potem popolnoma preoblečt.

Ali vaši malčki tudi stikajo za ostanki hrane v žepku slinčka? Nina je najbolj hecna, ko vse uporabno popapa, potem pa brska po važarju in si tlači drobtine v usta. Včasih imam slabo vest, da ji dam premalo, vendar ko mal "pljune", mi je jasno, da so jo same oči.user posted image

Komaj čakam, da se Niča naspi in greva na sprehoduser posted image

Damjana

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
31.5.2006 12:14:45   
2ursae
ej, jaz se ne grem več user posted image . Sem precej napisala, in preden bi objavila, bi zihr skopirala, ker vem, da sem dolgo pacala, ampak med tem, ko me ni bilo, so se mi misteriozno zaprli vsi programi, ki sem jih imela odprte - Internet Explorer, Outlook, Azureus. Pa ADSL povezava je dol padla. In seveda se je vse izgubilo. Ne morem verjet user posted image . Štala.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
31.5.2006 13:46:17   
2ursae
recepti:
moj mali nima nobene "wow" jedi, ob kateri bi navduđeno odpiral usteca in bi se videlo, da mu je to res dobro. Jemo nekako tole:

KORUZA S KROMPIRJEM

S to preprosto MEĐANICO otrokovim rado­vednim brbončicam predstavimo nove, VZNEMIRLJIVE OKUSE SLADKE KORUZE in sveţih ZELLĐČ.

sestavine:
1 ţlička olivnega olja
˝ sesekljane zelo majhne čebule
1 olupljen in sesekljan majhen korenček
90 ml vode
1 olupljen in drobno narezan majhen krompir
3 ţlice zrn mlade sladke koruze s sveţega ali zamrznjenega storţa
˝ ţličke sesekljanih sveţih zeliđč, na primer bazilike, origana ali timijana

priprava:
V majhni kozici na srednje močni vročini segrejemo olje. Dodamo čebulo in korenček in počasi praţimo pribliţno 5 minut, da se zmehčata. Polovico međanice preloţimo v skledico in odloţimo. V kozico dodamo vodo, krompir in koruzo in zmeđamo. Kozico pokrijemo in vsebino duđimo pribliţno 15 minut. Dodamo zeliđča, nato međanico obdelamo v grob pire ali zmečkamo. Dodamo prihranjeno zelenjavo in po ţelji nekaj vode.

količina: 2 obroka za 7-mesečnega dojenčka; 1 obrok za 10-mesečnega
primerno za: vegetarijance; tiste, ki ne prenađajo glutena, mleka in laktoze
shranjevanje:                24 ur v hladilniku; 4 tedne v zamrzovalniku
čas priprave: 10 minut + 20 minut kuhanja
hranilna vrednost: dober vir           Ť kompleksnih ogljikovih hidratov

tole bomo danes:
ZELENJAVNA ENOLONČNICA S KOKOSOM *(nadev za krompir)

Po tem receptu s kombinacijo KOKOSA, blagih začimb, gomoljne in korenaste ZELENJAVE, fiţola in PARADIŢNIKA naredimo jed, kakrđni v Indiji pravijo korma.
sestavine:
1 ţlička olivnega olja
˝ sesekljane majhne čebule
1 olupljen in na kockice narezan majhen korenček
po 1 đčepec zmletega ingverja, lađkega kumina, koriandra in kurkume
2 ţlički paradiţnikove mezge
1 olupljen in na kockice narezan majhen krompir
1 ţlica zrn kuhanega nesoljenega fiţola maslenca ali bele fiţolice (lahko tudi iz pločevinke)
2 ţlici kokosovih kosmičev
90 ml vode
priprava:
V majhni kozici na srednje močni vročini segrejemo olje. Dodamo čebulo in korenček in počasi praţimo pribliţno 5 minut, da se zmehčata. Dodamo začimbe in paradiţnikovo mezgo in 3 minute segrevamo med nenehnim međanjem. Polovico međanice preloţimo v skledico in odloţimo. V kozico dodamo krompir, fiţol, kokosove kosmiče in vodo. Zavremo, vročino zniţamo, kozico pokrijemo in vsebino kuhljamo pribliţno 15 minut.
Obdelamo v grob pire ali zmečkamo. Primeđamo prihranjeno zelenjavo. Če je zaţelena redkejđa konsistenca, dodamo đe nekaj vode.
primerno za: vegetarijance; tiste, ki ne prenađajo glutena, mleka in laktoze
čas priprave: 10 minut + 25 minut kuhanja
hranilna vrednost: dober vir Ť ţeleza   Ť magnezija

Po tem receptu lahko pripravimo poljubne kombinacije gomoljne in korenaste zelenjave in fiţola. Vsi ti novi okusi bodo za otročka prava pustolovđčina.

zjutraj kađice:

BANANINA KAĐA
sestavine:
˝ ţlice ovsenih kosmičev
150 ml vode
1 zmečkana majhna zrela banana
2lički sultanin

JABOLČNA KAĐA S SUHIMI SLIVAMI
sestavine:
˝ ovsenih kosmičev
150 ml vode
1 olupljeno, razpečkano in drobno narezano majhno jabolko
4 sesekljane suhe slive

MARELIČNA KAĐA
sestavine:
˝ ţlice ovsenih kosmičev
150 ml vode
2 olupljeni in sesekljani sveţi ali 5 sesekljanih suhih marelic
˝ ţlice sultanin

priprava:
Vse sestavine damo v majhno kozico, pokrijemo in zavremo. Vročino zniţamo in vsebino na đibki vročini kuhljamo pribliţno 5 minut. Občasno premeđamo, da se ne prime.
Međanico pretlačimo skozi sito ali v međalniku obdelamo v kađo. Če je, zaţelena redkejđa kađa, dodamo več vode.

količina: 2-3 obroki za 4-mesečnega dojenčka; 1 obrok za 7-mesečnega
primerno za: vegetarijance; tiste, ki ne mleka in laktoze
čas priprave: 10 minut + 6 minut kuhanja
hranilna vrednost: dober vir Ť vitaminov skupine B

bo zaenkrat dovolj, bom đe kaj dodala

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
31.5.2006 13:48:59   
2ursae
ja, kaj pa je s temi črkami user posted image user posted image  .. upam, da se boste znašle. Pa tam, kjer se ne vidi količina, npr: ˝ ţlice ovsenih kosmičev , pomeni 1/2 žlice ovsenih kosmičev.
Svašta

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
31.5.2006 21:00:53   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Svašta

Joj, Ursa, ta tvoj svasta me je zdej ful nasmeju user posted image user posted image user posted image Cist vsakic, ko ga slisim, se spomnem na en vic:
Dve kravi sedita na drevesu in strikata. Pa mimo prileti riba. Ena krava pogleda drugo, zavije z ocmi in rece: SVASTA!

Sej ni ful smesen, ampak men pa je....user posted image user posted image user posted image

Ja, no, mi smo meli danes zobarico in je blo cist BZ. Notr sva bla celih 5 minut. Jst sem se mogla usest z Evanom v narocju na un stol in pol mu je pogledala ustno votlino (glede na to da se nimamo zob). Evan je ful jokal, ona je pa rekla, da je to zato, ker je ne pozna user posted image . A zato, ker mu je eno kovinsko stvar v usta tlacla in usta na silo odpirala, zato pa ne joka??? user posted image user posted image user posted image
Pol je mela kratko predavanje o negi zob: ciscenje z mokro plenicko zjutraj in zvecer, ko so 4 in bolj zunaj pa s krtacko. Paste ne dajamo do 2 leta in jo takrat zacnemo dodajati postopno (pri 3 letih naj dobi za zrno graha paste). Ko zacne jesti sladke stvari, pa je umivanje se po teh stvareh. Vprasala me je kaj pije za zejo in ko sem ji rekla sok z vodo, jo je skor kap. Kot da popije 1 liter ful sladkanega (pa se jst mu zraven extra cuker not usujem) soka. Ne pa za en prst sokca, ostalo pa voda. Pol se kaj pije ponoci, sem rekla, da nic, ker ponoci spi user posted image . In je rekla, da mu moram dajat ponoci, ce se bo zacel zbujat zarad zeje (upam, da ne) samo vodo. Pol pa se standardna vprasanja - kaksen je bil porod, ce je zdrav, kdo je P, kolk casa sej e dojil, a ma dudo, flasko  in a cuza prst. Kontrola cez 6 mesecev. To je blo vse. V glavnem BZ.

Poopldne sem sla pa s sestro v mehisko jest in sem se spomnla na Urso in cili con carne (sem ga vidla na meniju) user posted image .

Pia, jst mislim, da se ti zbuja zarad tega, ker je predolga razlika med zadnjim in prvim obrokom. Evan grte spat ob 7ih, s tem da ob 6ih poje zadnji gosti obrok (puding, skutico, mlecno kaso...), ob 6:30 je kopanje in priprave na spanje,  ob 7ih pa dobi se flasko (cca. 200 ml mleka). Probi ji par dni (sej ves, da se lahko se ene parkart iz navade se zmer zbudi) dodajat se en obrok pa bos vidla.

2ursae: dobri recepti. Si jih moram zacet kopirat in printat (upam, da ne bo kera zamerla in me sla tozit zarad avtorskih pravic? user posted image )

Doroteja, kako je slo z mamino operacijo? Sporoc, jst se zmer fige drzim!

Teta beta, jst mu se ne dajem paradiznikove omake, ker sem enkrat probala in je vse ven spluvu. Zaenkrat je paradiznik na seznamu zivil, ki jih ne mara....user posted image

Nocko, dons so pa forenziki - jeej, nou let, nou let!!! (mislim, da je ze skrajni cas, da si to foro izbijem iz glave user posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
1.6.2006 8:42:41   
kati*
joj sem žalostna in jezna zaradi vremena user posted image . Bi morala jutri na morje z mami za par dni - pa očitno ne bo nič.

ninocka kaj pa zobarco zanima kakšen je bil porod user posted image

Pia67 poskusi ji dajati le ob 5ih - torej, če se zbudi in zahteva hrano ob 2eh, ji ne daj za papat, ampak jo mal potolaži. Poglej si moj odgovor na tem linku. Naj povem, da Luka zdaj zdrži tud 12ur ponoči. http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=886034&mpage=1&key=zbujanje%2Cpono%E8i󘔒

lp, K

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
1.6.2006 16:25:55   
2ursae
moj hecni otrok ima novo foro - ne zaspi več z dudico v ustih, ampak v rokah user posted image . Tolk cajta jo mrcvari, da zaspi. Lahko bi rekli, da jo ima za ninico. meni je to čisto prav, je to zihr manj škodljivo kot pa da jo stalno v ustih valja.

Ninočka, nad temi recepti ima avtorske pravice Lizzie Vann. Pa ja ne misliš, da sem jaz tako super napisala vse podrobnosti user posted image . Imam njeno knjigo, mi je pa Tery oni dan poslala vse recepte po mailu. Če hočeš, ti jo pošljem, samo mail mi javi. Evo še enega:

MARELIČNI RIŽ S PIŠČANCEM

Ta HRANLJIVA MEŠANICA sadja, piščančjega mesa in riža je SLASTNA. V SEVERNI AFRIKI
sem prvič videla, da jo dajejo dojenčkom. Moja različica vsebuje manj ZAČIMB in manj SUHEGA SADJA.

sestavine:
1 žlička olivnega olja
½ sesekljane majhne čebule
1 olupljena drobno narezana majhna sveža ali 2 drobno narezani suhi marelici
1 žlica surovega ali kuhanega mesa piščančjih prsi ali stegna
1 olupljen in drobno narezan jajčast paradižnik, ki smo mu odstranili semena ali 2 žlički
paradižnikove mezge
2 žlički sultanin
½ žličke drobno sesekljanega svežega rožmarina
po 1 ščepec zmletega koriandra in cimeta
½ žličke drobno sesekljanega česna
 90 ml vode
1 žlica riža sorte basmati

priprava:
V majhni kozici na srednje močni vročini segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo pražimo približno 2 minuti, da se zmehča. Primešamo marelice, piščančje meso, paradižnik ali paradižnikovo mezgo in sultanine. Dodamo rožmarin, koriander, cimet, česen in vodo. Zavremo, vročino znižamo, kozico pokrijemo in vsebino dušimo približno 20 minut. Občasno premešamo, da se ne prime.
V drugi kozici skuhamo riž po navodilu na zavitku. Polovico kuhanega riža dodamo v kozico, drugo prihranimo. Mešanico obdelamo v grob pire ali zmečkamo, nato primešamo prihranjen riž in dobro zmešamo. Če otrok ni vajen grudaste hrane, lahko vso jed obdelamo v mešalniku. Če je zaželena redkejša konsistenca, dodamo še nekaj vode.

primerno za: tiste, ki ne prenašajo glutena, mleka in laktoze
čas priprave: 15 minut + 20 minut kuhanja
hranilna vrednost: dober vir        ¨ kalcija

No, kandidatke se mi javite, pa vam pošljem. Je pa tega kar nekaj.

A tko je pri zobarju. Tud to nas še čaka. Me prav zanima, kaj bo naša rekla, ker se ponoči še dojimo user posted image

Pia, mi še nimamo slinčka z žepom, bi pa zihr brskal, če bi ga imel. Brska namreč za vsem, tudi za ostanki hrane na stolčku.
Kar se pa tiče nočne lakoti, ti pa težko svetujem, glede na to da naš tudi ni neka perla na tem področju - je še 2x ponoči.

teta beta, ja, z glutenom smo kar začeli. Sva z mojim v štacuni videla ene luštne testenince in sva rekla, zakaj pa ne. Itak tudi P pravi, da je pri 8ih mesecih gluten že ok. Danes je pa res z veseljem pomlatil bolonjske testenine. Se mi je prvič zgodilo, da sem mu za kosilo pripravila premalo.
Paradajzek dajem že ene 14 dni, samo ful malo in nikoli svežega, vedno skuhanega.
Dojenje ... hmmm, jaz bom po mojem vseeno dojila dalj kot le do enega leta. Men so uni komentarji, da je to nagravžno, ker tako velik visi na maminih prsih, malo mimo ... pa saj ni treba v vsem videti nekih sexualnih pridihov. Kar se pa tiče razvoja govora, pa ne vem - mi je dalo malo misliti, ampak ga ne bom zaradi tega na silo odstavljala. Zaenkrat tako mislim, lahko pa da bom čez par mesecev še kako drugačno vižo pela.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
1.6.2006 16:40:56   
Pia67
Mislim, da je za nočno budnico ob 2. uri kriv banalen razlog. Romantično đkripajoči parket user posted image . Sem premlela nočno dogajanje in ko grem okol 2. ure na WC, poka in đkriplje pod nogami. Mala madam se včasih zbude ali pa ne. Odvisno v kaki fazi spanja so. In ker se spomnijo, da bodo lačni, mečejo dudo skozi ređetke, jamrajo in ne pomaga nobena tolaţba (ne jemljem jo v naročje). Enostavno se iz mraka sliđi ama,ama,am, am. Če se ne zbudi, potem pač jemo ob petih, izdatnejđa večerja pa je posledica prijaznega bujenja ob 6.uri.
Bom pa mal pređtimala to večerno papanje. Popoldanska malica bo kaka skuta ali sadje, okol 18. pa kaj bolj krepčilnega. Upam, da bo potem kljub vsemu popila svoje mleko, ker ga glede na mesece in kilaţo ne spije dovolj. Mislim pa, da ga uspeđno nadomeđčamo s skuto, sirom, ki ga gloda in kako ţličko kisle smetane.

Upam, da nama rata odspat kot v dobrih starih časih... user posted image

Mislim pa, da je đe nekaj. Pogruntala je, da se pri meni imenitno spi. In ko se tega spomni, to vehamento izsiljuje. Nikoli nisva spali skupaj, zdaj pa imam user posted image Je ratala prava lepljivka in gorje komu, da se mi pribliţa. Sem samo njena. Včasih so prav moraste scene. Upam, da kmalu mine ta faza.user posted image

Damjana

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
1.6.2006 16:44:47   
Pia67
Pa kaj je to s tem forumom? Vsi š-ji (upam, da bo prav natipkam-mislim na š kot štorklja user posted image , no, pa ž-ji so tud v k...

Me prav zanima kako piše v HTML-ju user posted image

Za nastale skratke se opravicujem in bom do nadalnjega pisala kot ninocka, brez sumnikov...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
   [Brisano sporočilo]
1.6.2006 18:16:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.