2ursae
|
moj hecni otrok ima novo foro - ne zaspi več z dudico v ustih, ampak v rokah . Tolk cajta jo mrcvari, da zaspi. Lahko bi rekli, da jo ima za ninico. meni je to čisto prav, je to zihr manj škodljivo kot pa da jo stalno v ustih valja. Ninočka, nad temi recepti ima avtorske pravice Lizzie Vann. Pa ja ne misliš, da sem jaz tako super napisala vse podrobnosti . Imam njeno knjigo, mi je pa Tery oni dan poslala vse recepte po mailu. Če hočeš, ti jo pošljem, samo mail mi javi. Evo še enega: MARELIČNI RIŽ S PIŠČANCEM Ta HRANLJIVA MEŠANICA sadja, piščančjega mesa in riža je SLASTNA. V SEVERNI AFRIKI sem prvič videla, da jo dajejo dojenčkom. Moja različica vsebuje manj ZAČIMB in manj SUHEGA SADJA. sestavine: 1 žlička olivnega olja ½ sesekljane majhne čebule 1 olupljena drobno narezana majhna sveža ali 2 drobno narezani suhi marelici 1 žlica surovega ali kuhanega mesa piščančjih prsi ali stegna 1 olupljen in drobno narezan jajčast paradižnik, ki smo mu odstranili semena ali 2 žlički paradižnikove mezge 2 žlički sultanin ½ žličke drobno sesekljanega svežega rožmarina po 1 ščepec zmletega koriandra in cimeta ½ žličke drobno sesekljanega česna 90 ml vode 1 žlica riža sorte basmati priprava: V majhni kozici na srednje močni vročini segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo pražimo približno 2 minuti, da se zmehča. Primešamo marelice, piščančje meso, paradižnik ali paradižnikovo mezgo in sultanine. Dodamo rožmarin, koriander, cimet, česen in vodo. Zavremo, vročino znižamo, kozico pokrijemo in vsebino dušimo približno 20 minut. Občasno premešamo, da se ne prime. V drugi kozici skuhamo riž po navodilu na zavitku. Polovico kuhanega riža dodamo v kozico, drugo prihranimo. Mešanico obdelamo v grob pire ali zmečkamo, nato primešamo prihranjen riž in dobro zmešamo. Če otrok ni vajen grudaste hrane, lahko vso jed obdelamo v mešalniku. Če je zaželena redkejša konsistenca, dodamo še nekaj vode. količina: 2 obroka za 7-mesečnega dojenčka; 1 obrok za 10-mesečnega primerno za: tiste, ki ne prenašajo glutena, mleka in laktoze shranjevanje: 24 ur v hladilniku; 4 tedne v zamrzovalniku čas priprave: 15 minut + 20 minut kuhanja hranilna vrednost: dober vir ¨ kalcija No, kandidatke se mi javite, pa vam pošljem. Je pa tega kar nekaj. A tko je pri zobarju. Tud to nas še čaka. Me prav zanima, kaj bo naša rekla, ker se ponoči še dojimo Pia, mi še nimamo slinčka z žepom, bi pa zihr brskal, če bi ga imel. Brska namreč za vsem, tudi za ostanki hrane na stolčku. Kar se pa tiče nočne lakoti, ti pa težko svetujem, glede na to da naš tudi ni neka perla na tem področju - je še 2x ponoči. teta beta, ja, z glutenom smo kar začeli. Sva z mojim v štacuni videla ene luštne testenince in sva rekla, zakaj pa ne. Itak tudi P pravi, da je pri 8ih mesecih gluten že ok. Danes je pa res z veseljem pomlatil bolonjske testenine. Se mi je prvič zgodilo, da sem mu za kosilo pripravila premalo. Paradajzek dajem že ene 14 dni, samo ful malo in nikoli svežega, vedno skuhanega. Dojenje ... hmmm, jaz bom po mojem vseeno dojila dalj kot le do enega leta. Men so uni komentarji, da je to nagravžno, ker tako velik visi na maminih prsih, malo mimo ... pa saj ni treba v vsem videti nekih sexualnih pridihov. Kar se pa tiče razvoja govora, pa ne vem - mi je dalo malo misliti, ampak ga ne bom zaradi tega na silo odstavljala. Zaenkrat tako mislim, lahko pa da bom čez par mesecev še kako drugačno vižo pela.
_____________________________
moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"
|