teta beta
|
Ameli, Daša bi tudi rada odstopila svojo žepnino ubogi Ajši. A lahko ti (ali pa katera druga) napiše, kako lahko pomagamo? Tery, bravo za Nika ! Mi smo tudi rabili dolgo, da je šlo od ritenskega naprej. Zdaj pa že sama pride za mano iz kuhinje v spalnico, kopalnico itd. 2ursae, ti si na kavi rekla, da imate Anžeta skoz na blazini, sicer pa na parketu kar šiba. Pa ga poskusi imeti na parketu ali pa zakonski postelji. Daša se je največ naučila prav na postelji. Vsak večer pred kopanjem ali umivanjem se samo v bodyju premetava sem in tja po postelji. Tažana, a ponoči je spila 180 ml??!! Mater, jaz se hvalim, ker Daša čez cel dan spije toliko . Očitno to sploh ni tako veliko, kot se mi je zdelo. Pia, jaz tudi mislim, da bi bilo fajn dat Nini še zvečer pred spanjem kako kašico, polento ali kaj takega. Jaz Daši zvečer, med pol sedmo in osmo uro, odvisno, dam večerjo, potem se igramo, umijemo/skopamo, gre v pižamco in potem jo še dojim, dokler ne zaspi. Jaz vse et kašice delam z vodo, bom pa poskusila še z adaptiranim mlekom. 2ursae, tale koruza s kromirjem se sliši slastno, njami. Čeprav sem pa na začetku kar pogledala, ko sem prebrala "svetih zelišč". Sem mislila, da si probrala recepte od kakih južnoameriških staroselcev. Ampak glede piščanca pa ne vem - a ni tako, da mora biti meso na začetku še kuhano? Ali vzameš kar file in ga na tanko tanko prepražiš ali kako? Mmmmm, je pa omamen, tale piščanec z marelicami. Bo mogoče jutri na jedilniku, za naju, moj bo pa spet sanjal o šniclih . Bi se priporočala za recepte. A ti naj pošljem mail al kako? A testenine spasirate ali kako? Ninočka, to s cukrom je res BZ. Naj ti povem, da moja svakinja, ki je pediatrinja, daje svoji hčerki od vsega začeka sladkan čaj, tamala še zdaj pije tudi po flaški, pri enem leu je imela 15 zob, zdaj ima že skor vse in vsi so čudoviti, močni in zdravi. Aha, to me je spomnilo, kaj sem vam že pred časom hoetla povedat. Meni je povedala kolegica, ki študira turizem al hotelski mendžment alineki takega, jim je pa predavala ena živilska tehnologinja pri predmeu kulinarika. Menda naj bi imeli otroci, ki v prvem letu življenja, niso uživali nič sladkorja, veliko (saj mi je povedala procent, ampak sem pozabila, 40 %?) večje možnosti, da kasneje v življenju dobijo sladkorno bolezen. Kaj pravite na to? Meni je dalo malo mislit, razlog je menda v tem, da telo najbrž ne prepozna sladkorja ali kaj takega. kati, verjetno boš ti vedela kaj več povedat o tem? Aja, mi že en teden "uvajamo zobno krtačko". To zgleda tako, da zjutraj in zvečer (no, saj nise najbolj dosledna), dam Daši v roke njeno kratčko in si štoka po ustih, malo pa ji tudi jaz. Zjutraj si ponavadi udi jaz akrat umivam zobe in me gleda in ponavlja. Sicer pa bomo verjeno kmalu dobili zobek. Spdaj že ima odtis. Včeraj sem ji dala jogurt in smo imeli malo burno noč. Zdaj pa ne vem, ali od jogurta ali od zobka ali kar tako . A dajete mlečne izdelke vsak dan? Tto bo vse, grem spat. Nočko!