|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
19.3.2006 19:54:38   
teta beta
Ja res je bil krasen dan danes, midve sva bili ful veliko zunaj, pa ati nama je avto opral user posted image . In baje, da prihajajo topli dnevi, upam, da bomo res lahko dokončno pospravili bunde.

Ninočka, saj boste kmalu spet padli v svoj ritem, boš videla. Držim pesti, da se čimprej pozdraviš, vsekakor pa do srede user posted image .

Katja, tu pa tam še ima nekaj temenc, zelo malo, danes sem se jih spet lotila, bom jutri videla, če je šlo vse dol. Najbolj so šle dol, ko sem jo kako uro-dve pred kopanjem po laseh oz. glavi namazala z oljem in jo potem skopala. Mnogo več kot z glavnikom in krtačo. Zdaj ima res le še tu in tam kake pikice. Včasih kako kar spraskam dol.

Zdi se mi, da je Daša zadnje dva-tri dni postala precej jokava, kar prej ni bila. Kar tako brezveze. In kake solze! Ne vem, a je to tako obdobje, ali so mogoče zobki, ali pa se ji pozna, ker mnogo manj spi čez dan. A so tudi vaši otročki postali bolj jokavi, kot so bili?

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
19.3.2006 20:14:53   
Pia67
Živjo!

Ja, še vedno med živimi. Nisem sicer preživela Planice, ker me tam ne spravite več (ja, teta beta, lansko leto sem pa res bila tam, noseča (v Tamar sicer nisem šla, pa mi je žal) in sem morala pijane mavre domov peljat user posted image . Tokrat sem se izognila jutanji gužvi in bila ob 7. zjutraj pod Storžičem kjer smo imeli tečaj alpinistične zimske tehnike. Fajn je bilo, pasalo mi je mal odklopa.
Nino sem danes veselo sprehajala(ugotovila sem, da so pometli pločnike in sem se šla rolat ob vozičku) user posted image ,.
ninocka, hvala za opozorilo, sem opazovala jamico nad prsnico kako se giblje. Nini se še vedno sceja sluz iz sinusov in nima ne vem kakega apetita. Včeraj se je vikend ata nekaj matral, poklical je mojo mati, da nahrani malčico. Ko sem ob petih prišla sem ji nekaj zatlačila v kljunček po zaslugi neskončnega spakovanja, oponašanju rakete in letala, na koncu sva šli gledat risanke (ja vem, TV ni priporočljiv, ampak v sili hudič muhe žre), da je pogoltnila onih bornih 90 ml mleka. Bo že, zalog je še nekaj na ritki. No, pa po novem prav ljubko smrči user posted image

Na kavo ne pridem, ker Nina še vedno ni čisto zdrava in je ne bi vlačila v LJ. Morda pridem sama, ampak, bom po vsej verjetnosti varuško-mami raje ponucala kak drug dan.Nočem ji preveč težit. Ponavadi mi popazi na teden kake tri urce, ko grem tečt in to je, razen mojih hribovskih izživljanj, vse kar si privoščim...

Zanima pa me koliko časa npr. na teden vam starši ali pa kdo drug (v tem primeru ne mislim na vaše moške) popazijo na vaše malčke?

Damjana

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
19.3.2006 20:39:10   
tažana
dober večer.

no mi smo se danes kar cel dan potepali. dopolne smo šli k tašči na kosilo, poj sva medve za dve ure ušle na sončka, poj pa še na kratek obisk k kolegom. tako da smo domov prišli ravno da sva se skopali pojedli pol pa spat!user posted image
je bilo danes tako lepo, da sem ji z vozička vzela tisti košek in je bila brez vreče in samo z dekco pokrita- pa je bilo čist dost!
sem jih že slišala od tašče da je premal da jo bo zeblo ampak itak jest več vemuser posted image user posted image user posted image .
prav smilila se mi je že ker se v vozičku zaradi vseh teh cunj in koška sploh ni mogla premikat, danes pa je celo roke lahko v zrak dalauser posted image .

katja:
lahko bi se kdaj dobile ampak mal kasnej. sem trenutno brez avta, sestrica še kakšen mesec dela poj ga bom pa jest tut kdaj mela. pa še možek je trenutno doma pa se potem tako zapostavljenega počuti, če sami pohajkujeva po lepi slovenijiuser posted image .

temenc ima čisto malo še- temu ne posvečam veliko pozornosti.

danes ko sva bile zunaj sem Katarini dvignila naslonjalo tako, da je sedela. pa je celih 15minut kar je bila dvignjena pela pa cvilila pa se smejala, mimoidoči so ji pa skor v voziček popadal tako so bili očaraniuser posted image user posted image .

no lepo se mejte

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
19.3.2006 21:31:21   
ninocka
Jst sem ze mal boljse volje, sploh po zaslugi ful lepega dneva, ki smo ga preziveli zunaj (Tivoli, LJ), privoscla sem si celo sladoled v colnarni. Mali je vse prespal, ko smo prisli domov, pa je pojedel kosilo (za kosilo ga ni hotu, ker je bilo premal spasiran???user posted image ) in potem smo sli se za kaksno urco na balkon na soncek.
Potem sva pa z mojim celo dnevno pospravla in popucala, si skuhala vecerjo, nahranla, skopala Evana, zdej pa vam se to napisem, pol se grem pa pred TV zvalit.

Jutri grem pa na morje s tasco in tastom, ne vem  pa se za kolk casa - eden ali dva dni. Se ze prav veselim, ker bo toplo in bova z Evanom lahko cel dan zunaj.

Upam, da bo danasnja noc kaj boljsa (vsaj ventolina nimamo vec in se mi ne bo treba zarad tega zbujat), ker drugac bom jst jutr na soncu zaspala...user posted image

Sem pa razmisljala - ce bi bil v sredo tud tolk lep dan, kot je bil danes, kaj pa ce bi se raj dobile v Colnarni?
SIcer pa men je prav kakorkoli ze in se ze ful veselim.
Kere pa vse pridete?

Katja, mi mamo se zmeri ful temenc, mu jih kar z glavnickom dol "cesem" al pa narahlo spraskam. Ze ful casa mu tud nisem glave umila, ker je bil skoz bolan in si nisem upala. Se kopat sem ga komi zdej zacela spet, pa se to na racun tega, ker so ga v bolnici tud.
Sam da se se mal pocajta, pol se pa lotim teh puser posted image temenc...mi grejo tko na zivce user posted image user posted image

Teta beta, ja Evan je tud mal bolj jokav, sploh ce mu kaj ne pase se zacne ful jokat in toct krokodilje solze. Pa skoz me isce, ce sva sama, sploh ne sme vidt da kam grem in da sem ga pustila, ker takoj zacne pojokavat. Verjetno je taka faza?

Pia, jst Evana peljem k mojim cuvat, ce greva z user posted image v trgovino, pa da ga ne vlacva s sabo. V povprecju je to 1x na teden za kaksne 3 urce (gremo se na kavico...). Mojadva sta itak cist blazena, da ga lahko mata in ga "maltretirata" user posted image . Kaksen teden se zgodi, da ga pocuvata tud veckrat, drugic pa da ne rabva varstva tud po 2-3 tedne. Obcasno ga pazi se moja sestra, ce prespi pri nama (zdej, ko smo meli dva RD, al pa ce greva v stacuno).
K njegovim ga bolj redko peljeva cuvat, ampak na racun tega, ker popoldne ze pazita 2letno necakinjo in se mi zdi prevec jima se Evana uturit, po drugi strani pa na unmu koncu tud ni nobenih trgovin, v katere bi zahajala.

Zdej se grem pa pred TV izlezavat...

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
20.3.2006 8:22:03   
KiSsMyAsS

HoooooooooooooooooOOOOOOOOooooooooojlaaaaaaaaaaa!

Vceraj je bil prekrasen dan, da me je kar zamikalo iti v park na gungalnice, samo je se full blatno, upam da se bo kmalu posusilouser posted image . In tako kot je rekla teta beta, bomo lahko pospravili te zimske medvedje bunde.

ninocka cestitke za 7 mesecevuser posted image user posted image res gre use tako hitro, le prvi mesec-dva se vlece bolj pocasiuser posted image .

doroteja23 mi zdej pijemo HIPP 2 - nadaljevalno mleko 2-3x na dan po 180ml, vmes pa jemo enkrat sadno kasico ali pa mlecno s sadjem, enkrat pa kosilce. Ampak smo dozdej poskusili samo krompircek korencek in spinacko. Ostalo nas se cakauser posted image .

katja mi mamo vcasih cist mal temenc. Preden ga skopam, mu na glavo dam mal oljcka, pol razcesem z glavnickom in to je touser posted image . Drugac pa ma ze kr dost laskov, tu pa tam kaksno temence, ampak ni prehudo.

teta beta nas tamali je res vcasih mal bolj tecn, ampak mozno da je to zaradi zobkov, ki se niso pokukali vnuser posted image . Drugace pa je res angelcek in pa prava klepetuljauser posted image .

Jutri praznujeta Katarina in Benjamin - vse naj naj najuser posted image user posted image user posted image , pa da bosta se veliko nagajala mamicamuser posted image user posted image .

Se vprasanja:
Imajo vasi malcki ze osebni dokument? Potni list? Osebno?
Do kdaj je treba oddat vlogo za vrtec, ce ktera ve?
A je bols ce majo tamali kopalke gor al tiste plenicke, ki so za v vodo?

Zdej pa pocas sibam pospravt, da nebom spet kriva da nc ne delam celo dopoldne in samo sedim na riti.user posted image

Papa punceuser posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
20.3.2006 10:09:54   
2ursae
spet en lep dan user posted image . Mi2 sva bila včeraj že zunaj v športnem delu vozička - košara mu je že premala - in pa le v jaknici. Ja, tistega medveda smo z veseljem dali stran in mu je zdaj dosti bolj všeč, ker je bolj gibljiv user posted image . Pa še tako lepo sinje modro jaknico ima, da sam v voziček gledam, kolk je lep in nič na cesto user posted image .

Rekli smo "mama" user posted image user posted image . Sicer ne ponavljamo tega v neskončnost, ampak se pa zgodi 1x-2x dnevno.

KMA, jaz bom dala Anžetu najbrž delat le osebno, ker bomo šli na HR, pa morda tudi v A, kam dlje pa ne. Po mojem je osebna ceneje, pa saj veš, kolk hitro se naša deteca spreminjajo in je najbrž zato treba pogosteje slike na dokumentu oz. kar cel dokument menjat.

Ninočka, kot sem brala, je to, da te mali ne spusti več izpred oči zelo doooooolga faza user posted image . Tako bo kar še nekaj časa, v bistvu je to novo razvojno obdobje, ko se dojenček "zaljubi" v mamico. Jaz že komaj čakam, ker mene moj ne šmirgla prav dosti user posted image

Pia, pri nas malega kdaj pa kdaj pustiva pri njegovih starših, ki živijo blizu City Parka. Jaz ga kar nerada, ne da jima ne zaupam, samo imam raje, da je mali z menoj.

Teta beta, moj je te dni malo bolj tečkan, pa ne vem zakaj. V bistvu bi lahko rekla, da je bilo zadnjih 14 dni čutiti ful izboljšanje v njegovemu karakterju, zdaj smo pa spet na starih tirnicah user posted image . Pa kar precej spi čez dan (2x po 1 uro + v vozičku do 2 uri)

Katja, nekaj temenc imamo (površina cca 4 cm2), pa jih namažem z oljem in potem med kopanjem zdrgnem dol s pleničko in šampončkom, pa se pol spet pojavijo in postopek ponovimo. Se pa ne sekiram pretirano zaradi njih.

Tery, mi smo tud zdaj na bučkah. Kaj si pa naredila, da jih je z veseljem zmazal. A jih zamešaš z vodo al z adapt. mlekom? 

mejte se lepo

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
   [Brisano sporočilo]
20.3.2006 10:14:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1082
   [Brisano sporočilo]
20.3.2006 10:18:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1083
20.3.2006 11:45:14   
KiSsMyAsS

Evo me nazaj z nakupovuser posted image , tamali mi je ves cas sitnaril ko je videl malo vrecko od zelenjave, tako da je nazadnje pristala pri njem v vozicku in je pridno sumel z njo. Pravi pomocnik ni kaj. Sm komi privlekla domou kar sem nakupilauser posted image .

2ursae wiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image , rekli ste mama - ocitno ste v nasprotju z nami, ko cele dneve poslusamo Ata tata atauser posted image . Tamali ni kaj prevec navdusen nad mano (kot prve mesece, ko je celo ati bil malo ljubosumen) in se je cisto obesil na atija, moski ocitno drzijo skupajuser posted image .

tery upam, da se hitro pozdravis, ker takega lepega soncka se ne splaca zamujatuser posted image . Ce ga pa gledas skoz okno pa je itak isto kot da bi lizal sladoled skozi sipouser posted image .

Ajde punce

Neposredna povezava do sporočila: 1084
20.3.2006 12:53:48   
teta beta
Pia67, nihče in nič. Po rokah jo že nosijo, ampak sem jaz vedno zraven ali pa skočim tačas na wc ali kaj takega. Sicer pa ne. Enkrat je naneslo, da sem nujno morala v Celje za eno urco in takrat je polovico tega časa prespala, potem pa jo je pazil moj brat. Tašča mi kar naprej govori, naj jo pustim pri njej, ko grem v trgovino user posted image . Seveda. Nikoli ne vem, kako dolgo bom hodila (ker se moram odpeljat z avtom v mesto), povrh vsega pa Daša ful joka pri njej. Je bilo že bolje, včeraj pa spet. Jaz sem ostala spodaj, ker sem imela delo, moj pa jo je nesel gor na obisk. Ni trajal dolgo, jaz sem se pa komaj zadrževala, da nisem šla gor. Tak jok, da je bilo kar hudo!

Ninočka, meni je vseeno, ampak kot je rekla tery, problem je zaradi parkiranja. Jaz bi v tem primeru parkirala v rožni, da se malo spomnim na študentske čase user posted image .
In isto je pri nas. Nič več ne morem naredit, cote mi bojo verjetno splesenele v košu za perilo (za RR pa je cajt user posted image ), mislila sem, da bom spekla torto za 6. mesecev, ampak ne vem, če bo ratalo.

KMA, naša ima osebno. Razmišljala sem tudi o potenm listu, pa so mi na ue rekli, da se ne splača, stane 7 urjev in velja tri leta, osebna pa 3,5 jurje in velja pet let.
Mi smo v vodi imeli neoprenske hlačke(te so super, ampak ful drage) in pa pleničke. Kopalk še ne.

2ursae, mi smo tudi že bili v jaknici, pa pol spet v bundici, pa spet v jaknici, ampak je bilo spet treba bundo privleč ven, zdaj smo spet samo v jaknici in upam, da lahko dokončno operem bundo in jo pospravim.

Tak, opravila sem svojo RR dolžnost, zdaj grem pa delat. Aja, tiste, ki ste dolgo dojile, a ste čaj dale malčkom v lončku ali v flaški? Jaz bom kar poskusila z lončkom, itak verjetno ne bi znala vlečt po flaški.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
20.3.2006 15:38:39   
zalolina
Pozdrav

Si moram kar čas vzeti, da malo preberem in kaj napišem. Končno smo dočakali-vsaj upam-pomlad in sonček.
Kot sem videla vse uporabljate kapljice AD3, nam pa je pediater že pri prvi deklici svetoval Oleovit, ki se sicer dobijo v Avstriji in jih menda otorci bolje prenašajo- do 1 leta se jemljeta samo dve kapljici na dan, tako da smo mi kar na teh kapljicah.
Pri nas je situacija taka, da z možem še vedno živimo z mojimi starši (delava hišo), tako da glede varstva ni problem, čeprav grem najraje sama kam takrat, ko je mož doma, da je on pri puncah.
Vem ,da je priporočljivo dajati prilagojeno mleko do enega leta, ampak nekatere prijateljice so mi dejale, da začnejo otorkom dajati kravjega že kar pri 7 oz.8 mesecih. Kaj menite o tem. Meni se zdi to prezgodaj.
Kar se tiče RR, ko bom v službi, mislim da bom imela več časa, da bom bolj pogosto spremljala, forum, oz. si ga bom pač vzela ( lažje si ga vzamem v službi kot doma)

Sončen pozdrav

Alenka

Neposredna povezava do sporočila: 1086
   [Brisano sporočilo]
20.3.2006 19:18:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zalolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1087
20.3.2006 21:03:35   
ameli
Dober večer,
za nami je čudovit dan user posted image  in pester vikend. Mark je  "spregovoril". Ne morem vrjet, kako je napredoval v dveh dneh. Začel je kot strela iz jasnega čebljati, najbolj priljubljena beseda mu je ata-ded. Druga stvar pa je, da se je začel kotaliti. Prevali se 2-3× zaporedoma in tako ga več ne morem puščati na puzlih, ker pride do konca. Čist sem prevzeta od tega mojega fantalina.

Teta beta Mark je bil prej kar jokav, sedaj pa se je situacija kar popravila. Grem pa ga v petek pokazat v službo in takrat bom najbolj vidla na čem smo.
Pia Marka pazim sama. Le 1× do sedaj sem ga pustila pri moji sestri, ko sva si privoščila sauno. Mami in tašči ga še zaenkrat ne zaupam (predvsem zaradi njunih idej o prehranjevanju in posedanju)
KMA Mark ima osebno od 1. meseca dalje. Z osebno lahko potuje skoraj po EU in tudi Skandinaviji. Stane veliko manj kot potni list. Vlogo za vrtec je potrebno pri nas oddati do konca aprila. Mislim pa, da je to odvisno od posamezne občine. Kaj se kopalk tiče (mi smo jih kupili user posted image  v sparu): v bazenu mora imeti bleničke ali neoprenske hlačke (zaradi kakecov), za mojre pa bodo kopalke dobre. Sem pa sprobala Katjino idejo in smo se danes kopali v veliki bani s kopalkami user posted image .
Zalolina jaz bom počakala z kravjim mlekom, če bo se le dalo do 1. leta. Ampak, kot je že rekla Tery bo šel mali pri 11-ih mesecih v vrtec in tam mu bodo verjetno dajali kar navadno mleko.
2ursae bravo za tvojo malo čvekico.

Sem že hotela parkrat napisat, pa vedno pozabim. V knjigici Igranje z dojenčkom je dobra ideja (če je še niste prebrale): obrisanje dojenčka. Se mji zdi dobra ideja za spomin na 1/2 user posted image  leta. Jaz sem si že nabavila kolažuser posted image user posted image .

Nočko

Neposredna povezava do sporočila: 1088
20.3.2006 21:34:55   
teta beta
Zalolina, jaz bom tudi počakala s kravjim mlekom čimdlje, verjetno do 1. leta, tudi z mlečnimi izdelki ne nameravam začeti pred 9. ali 10. mesecem (no, zdaj se še pametna, pol bomo pa vdeli.)

Ameli, ideja za očrtanje je res dobra, ampak bogdaj da ti rata. Nam vem, da ne bi, še rokice nam ni uspelo odtisnit. Mogoče bomo pa s tem spet probali.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
21.3.2006 8:03:11   
KiSsMyAsS
zivjo zivjo!

ameli user posted image  za prvo cebljanje, ki je cist tko kot da bi mojga tamalga poslusu, skos ata dede, ocitno ima moske raje kot zenske user posted image  Zaenkrat se tu ne vidim problema user posted image

teta beta bos ju3 kaj po Celju pohajkovala? Luka ima namrec zdravnika v Ce in bom mal okrog sla, ce bo lepo vreme.

Ostale pa - hitro se pozdravite, tery velik cajckaaaaaaaaaa user posted image

Papa

Neposredna povezava do sporočila: 1090
21.3.2006 10:48:25   
maya_slo1
Katja, mi smo se znebili temenc, je pa res da jih nikoli nismo imeli veliko. Znebili smo se jih z vsakodnevnim umivanjem glave s šamponom. Smo res imeli srečo s temi temenci.

Teta beta, jaz ne opažam, da bi Kris kaj bolj jokav ratal. Morda ta faza še pride.

Pia67, meni še noben ni popazil otročka. Tašča in moji starši so predaleč, da bi mi ga hodili pazit (bi prišli, če bi to nujno potrebovala) jaz pa tako in tako nimam avta dopoldan da bi se lahko kam odšla in odpeljala otročka v varstvo.
Pia67 ti, ki si bolj hribovka ali pa katera druga, ki se kaj na to spozna in zanima…kje se da kupiti kakšen fejst fajn in hrbtu ter ramam prijazen nahrbtnik v katerem se da otročka nosit po hribih? Z dragim sva sicer nekoč videla v Elanovi trgovini v BTC-ju ene take hude nahrbtnike, upava da jih še imajo bi pa rada še kakšno informacijo glede tega da ne bomo po celi LJ okrog za tem nahrbtnikom za brezveze noreli.

KMA, Kris še nima osebnega dokumenta…verjetno bomo dali osebno delati naslednje leto.

Zalolina, meni se tudi zdi dajati kravje mleko pri 7. oz. 8. mesecih prekmalu. Jaz bom dajala adaptirano mleko do enega leta...bom videla kako bo…morda mu bom kaj prej začela dajati riževo mleko samo je pa drag kot hudič.

Punce, kje se pa da kupit te neoprenske hlače za tamalčke?
Jaz bi rada odtisnila Krisovo nogico in rokico na papir s prstno barvo. Sem že gledala za te prstne barve pa sem do sedaj našla le take velike pakete teh barv in jih ne potrebujem toliko. Ali morda katera ve kje bi se dalo kupiti le en lonček take barve?

Danes me je pa eno samo kupovanje! user posted image

Sledenje evro bankovcem
http://www.eurobilltracker.eu/?referer=98711

Neposredna povezava do sporočila: 1091
21.3.2006 11:25:57   
Pia67

IZVIRNO SPOROČILO: maya_slo1

Katja, mi smo se znebili temenc, je pa res da jih nikoli nismo imeli veliko. Znebili smo se jih z vsakodnevnim umivanjem glave s šamponom. Smo res imeli srečo s temi temenci.

Teta beta, jaz ne opažam, da bi Kris kaj bolj jokav ratal. Morda ta faza še pride.

Pia67, meni še noben ni popazil otročka. Tašča in moji starši so predaleč, da bi mi ga hodili pazit (bi prišli, če bi to nujno potrebovala) jaz pa tako in tako nimam avta dopoldan da bi se lahko kam odšla in odpeljala otročka v varstvo.
Pia67 ti, ki si bolj hribovka ali pa katera druga, ki se kaj na to spozna in zanima…kje se da kupiti kakšen fejst fajn in hrbtu ter ramam prijazen nahrbtnik v katerem se da otročka nosit po hribih? Z dragim sva sicer nekoč videla v Elanovi trgovini v BTC-ju ene take hude nahrbtnike, upava da jih še imajo bi pa rada še kakšno informacijo glede tega da ne bomo po celi LJ okrog za tem nahrbtnikom za brezveze noreli.

KMA, Kris še nima osebnega dokumenta…verjetno bomo dali osebno delati naslednje leto.

Zalolina, meni se tudi zdi dajati kravje mleko pri 7. oz. 8. mesecih prekmalu. Jaz bom dajala adaptirano mleko do enega leta...bom videla kako bo…morda mu bom kaj prej začela dajati riževo mleko samo je pa drag kot hudič.

Punce, kje se pa da kupit te neoprenske hlače za tamalčke?
Jaz bi rada odtisnila Krisovo nogico in rokico na papir s prstno barvo. Sem že gledala za te prstne barve pa sem do sedaj našla le take velike pakete teh barv in jih ne potrebujem toliko. Ali morda katera ve kje bi se dalo kupiti le en lonček take barve?

Danes me je pa eno samo kupovanje! user posted image

(odgovor članu maya_slo1)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
21.3.2006 11:30:21   
Pia67
Žal mi je za zgornje tehnične težave. Ne vem kaj je s tem forumom, ko človeka zabriše ven in potem isti človek lepi zadevo in beležnice, kjer je naredil varnostno kopijo. No, mi je pa ratalo citiranje, ni kaj user posted image

Skratka mišljeno je bilo, da se lepo imejte na kavi. Odgovore, ki sem jih naklofala v 10 minutah, pa napišem drugič. Grem kosilo cmarit.

Damjana

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
21.3.2006 16:10:13   
2ursae
čau,

v bistvu se ne dogaja nič pametnega, sam vse ostale forume sem že prečekirala, pa se še mal tukaj oglasim user posted image . Naša "mama" zdaj hibernira, čakam, kdaj se mu bo spet posrečilo. A se "mam" tud šteje? Če tko pogledamo, je to v bistvu po angleško user posted image .

Zalolina, namen imam počakat s kravjim mlekom do 1. leta. Ker ne gre v vrtec, bo to kar možno. 

Maya, prstne barve imam pač v 4 lončkih, saj tudi jaz nisem našla le enega. Kaj čmo, lahko pa zato izbiram, s katero barvo bom naredila odtis user posted image

Teta beta, čaj bom najbrž dajala v flaški, lončka še ni pošteku.

mejte se

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
   [Brisano sporočilo]
21.3.2006 16:15:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 1095
21.3.2006 16:56:30   
doroteja23
Ojla!
Da se po dolgem času malo oglasima, no dolgem času?! Saj ni tak dolgo.

Najprej odgovori:

Katja mi imamo temenca čisto malo. In to samo na vrhu glavice. Ampak ji ne upam preveč čohat, ker jih ima točno na mečavi.

Teta beta tudi Alina je zadnje čase malo jokava. Je pa včeraj prvič zajokala ko jo je nekdo drug vzel v naročje. Vzela jo je ena kolegica, ki jo je vidla prvič. In je padla v močan jok. Čaj pa Alina pije iz flaše. Sem pa že študirala, da mi ji dala lonček.

KMA mi še nimamo dokumenta, vendar ji bom dala v roku dveh mesevcev delat. Ker gremo na morje na Hrvaško in bo mogla imet. Dala pa ji bom delat osebno.

Zalolina jaz ji ne bom dajala kravjega mleka do enega leta. Bom počakala. Bom ji dajala adaptirano.

No končno je v našo deželo prišla pomlad. 
Kaj ste že pospravle kombinizone? Jaz  sem ga že in upam da ga nem rabla spet vlečt na plano.  

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

Neposredna povezava do sporočila: 1096
21.3.2006 19:41:21   
Pia67
Vaja dela mojstra, upam, da mi uspe poslati neomadeževano sporočilce. Kriva je moja ihtavost in to, da vedno pritiskam kombinacijo tipk na tastaturi CTRL+C je bil ukaz za citat in namesto mojega "prispevka" je prilepilo prejšnje. user posted image

Ne vem kako je z vašo kavo, jaz bi z veseljem šla, vendar sta 2 razloga proti: Nina še vedno sočno kašlja in bi utegnila koga okužiti(ne vem koliko časa traja možnost okužbe, najbrž kompliciram). Drugi razlog pa je, da ko kašlja po jedi, velikokrat bruha (in to v loku). Tako imava vsak dan na pultku hranilnega stolčka del njen goste hrane. In prav neverjetna se mi zdi količina, ki jo spravi iz sebe. Toliko o radostih prehlada z rahlim zapletom, da katero ne ostrašim.

Zdaj pa odgovori, ki sem jih še dolžna:

- 2ursae, KMA in Ameli čestitke za prve besede. Noro, si nisem mislila, da bo to tako zgodaj. Super!

- maya_slo1, ruzak sem ravno danes nabavila. V bistvu sem Nino 2x sprehajala v bratovem (ki pa je zelo neroden in nevaren). Danes pa sem v NM BTC-ju opazila, da zapirajo trgovino Maya Maya in sem zavila vanjo. Nino sem ročno namontirala v njihov nahrbtnik in mi je bil kar všeč. Obe sva vriskali: Nina, ker je mislila, da greva hodit, jaz pa zaradi cene, ki je bila 40% nižja. Tako sem plačala 16 tisočakov. Malo me peče vest, saj je bila kot 1. investicija mišljen avtosedež za Nino. Ampak, ker se voziva tako poredko, bo ta počakal do naslednjega mesca. Si ti morda v Elanovi trgovini gledala Vaude-jeve nahrbtnike, meni so všeč, no, cena je mal huda. še najraje bi imela Deuterjevega, poglej pod opremo za otroka in v iskalniku vtipkaj nahrbtnik. Je kar nekaj dobrih nasvetov. En tipo Kamnika pa tudi zelo dobro obvlada pohodniško sceno.
Jaz bom še nekaj časa počakala s sprehajanjem v njem, ker Nina še vedno preveč opleta in jo je potrebno podpreti v nahrbtniku, okoli vratu pa ji napihnem blazinico. Ko sva šli zadnjič rolat, sem bila zelo pazljiva, da ja ne bo kakih sunkov.

- Katja, temenca so pri Nini zanemarljiva, imela jih je okoli 3. meseca. Sem pa jih izkoreninila s prevretkom hrastovega lubja. No, mislim, da sem jih, morda pa še kaka rata. Odvisno tudi od genov in nagnjenosti.

-tery, dobro sta z Nikom to poštimala. Držim pesti, da bo ve OK. Če pomislim, da moja Niča noče niti obrata na bok več naredit, me kar malo zaskrbi. Tako je lena, da raje vleče podlago k sebi, da dobi igračko, kakor, da bi se pomatrala do nje.

-Zalolina, z neadaptiranim mlekom raje počakam. Že, če ji dam skuto, so odpadni produkti sumljive, apnene barve.

Hvala vsem za odgovore glede varstva vaših malčkov. Sem si kar mislila, da je tako, še dobro, da imam mami, ki mi občasno odnaša rit. Včasih mi je kar nerodno prosit, samo mi je mimo, da bi Nino vlačila dobesedno povsod.

In zdaj s tresočo miško klikam na potrdi...

Damjana

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
21.3.2006 19:42:27   
ninocka
Jst sem nazaj z morja, vreme je blo bljak (jst sem sla pa sonce tja lovit user posted image user posted image ), ampak sva bla z Evanom in tasco vseen kar nekaj casa zunaj.
Tud dons, ko je dezevalo, ampak smo pa sedeli v bifeju (tam majo ze vse mize in vse zunaj) in pili kavico, mali je pa v vozicku sosedom prisluskoval...user posted image user posted image

2ursae bravo za mama, nas je tud ze ene parkrat reku mam mam (tko da mislim da steje user posted image ), ampak trenutno smo se zmeraj v fazi rencanja in sumoborskih vzklikov.
A ti si jarsanka? Ker jst sem tud.

Maja une trgovine Elan ni vec v BTCju - oz. Elan nima nikjer vec trgovin, ker so sle v stecaj (al kaj je ze bil razlog). Tko da se ti splaca it pogeldat se v halo D (pod Emporium) v eno trgovino s temi stvarmi (mislim da je maya maya user posted image ) al pa nakup rabljenga.
Men je tasca dala zdaj plavalne plenicke za tamalga (ostale so se od necakinje), ampak sploh ne vem ce jih bom rabla ?? Na morju je lahko tud nagec...
KMA nas ma osebno, smo jo dali delat ker smo sli smucat...Vlogo za vrtec sem tud ze oddala, ceprav mi je pediatrinja nazadnje rekla (se opravicujem, ce se ponavljam, ampak se ne spomnem a sem vam to ze povedala al ne), da naj tamalga NIKAKOR NE DAVA v vrtec. Tko da zdaj razmisljava o privat varstvu  oz. o studentki PF, ki bi ga hodila cuvat.
Zalolina men se zdi tud se prehitr dajat taksen mlek, ceprav ko smo bli mi majhno, so nam pa ze pr 3 mesecih juhice dajal...pa smo same fejst punce zrastleuser posted image . Hecam se, men je prehitro, jst bom pocakala verjetno tam do 9 - 10 meseca (al pa se dlje). Itak so ugotovili, da nima alergije na mleko, tko da bi mu ga ze lahko dajala, sam se mi zdi brezveze prehitevat. Sej mogoce ga pa sploh maru ne bo?
Je pa uceraj ful popapal Lumpi mlecni riz (in se mu riz ni nic zaletaval user posted image ), dons pa se lumpijevo zdrobovo kasico.

Ne vem kera je napisla, da se je njen zacel ful obracat,  Evan se je uceraj zataknil pod kavc. Mgoce se slisi smesno, ampak v bistvu ni. Sla sem na wc in ko sem prisla nazaj, sem ga nasla zataknjenga pod kavcem, in ni mogu nikamor. Na sreco ni dal glave dol in se splazu se bolj not, ker ce bi naredu se to, ga ne bi mogla dobit ven, ker bi blo treba kavct dvign (sama bi pa to tezko izvedla). Ja, jih je treba met kr non stop na oceh...

Zdej se gremo pa mi skopat in spat, uzivite, se vidimo jutri?

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
   [Brisano sporočilo]
21.3.2006 21:05:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1099
21.3.2006 21:50:19   
benika
user posted image

Danes pa Benjamin praznuje svojo polletnicouser posted image in ob tem pošilja user posted image Katarini od tažane, ki je rojena na isti dan.

Midva zadnje tri dni blazno uživava na sončku, po vasi plašiva mačke, na pokopališču babici in dediju prižigava svečke, Benjamin pa osvaja vaške babnce.Jutri naj bi se vreme svižilouser posted image , pa spet ne bo nič s sprehodom, poleg tega moram pa še dohodnino oddat (in spet bo šel dopoldne k user posted image ).

KMA, jaz bom jutri dala za tamalega delat osebno, ker se mi zdi škoda potni list vzet, ker ga res ne bo rabil.Zadnjič smo v šparu kupli kopalke in mislim, da jih ma otrok lahko tud v bazenu gor, niso lih nujne pleničke al neoprenske hlačke.

2ursae in ameliuser posted image user posted image user posted image za male čveke. Naju očitno misli mulc še nekaj časa ignorirat.

2ursae, nič se ne sekiraj, tudi pri nas je tako, da se mali smeji vsemu kar leze in gre (še rožo obrajta), mene pa samo čudno gleda in se moram skor pretrgat, če želim dobit kakšen nasmešek. user posted image Ampak bova tud midve prišle na vrsto.

Tery, seveda sem za kakšen sprehod, ni frke. Ko bo Nik zdrav se slišiva (ti pošljem cifro na ZS) pa odrajžava.
Mi bomo Benjamina še kak mesec sigurno vozili v lupinici, saj so nam rekli, da dokler otroku ne molijo kolena čez rob ni panike.

Zalolina, men se tud zdi, da je pametno počakat z alpskim mlekom vsaj do enega leta. Če pa ne gre drugač, ga pa raje mešaj z vodo.

Doroteja, kombinezone smo oprali, spakirali in bog ne daj da bi jih spet privlekli na dan. Sej se mi potem zmeša, ker smo se skoraj zadavili z jokom, ko smo se oblačili.

Vedno se mi doma poraja tolko vprašanj, na katere bi rada odgovore, ko pa pišem na RR, pa vse pozabim. Kolk sem jezna....

Ali je katera opazila, da njihovuser posted image  ko stoji viha (ne obrača) nogico bolj navznoter kot drugo nogico?

Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.