Nika v službi
|
Nika je včeraj kar dobro preživela, vidne reakcije ni, je bila pa malce bolj sitna. Bomo videli še danes. Drugače pa je meni P ob vsakem cepljenju svetovala domači šnops na mesto cepljenja kot obkladek (stara šola, ni kaj!) in do sedaj se je res obneslo 100/h. Upam, da tudi tokrat. KMA, lepo te je slišati. Ja, tudi naša Nika je že jedla fižol (obožuje mineštrone, kjer ga je obilo notri) in zelje (njami). Pravzaprav se lahko podpišem pod post od tete bete, s to razliko, da je Nika že poskusila tudi suho salamo (bila je NJAMI, NJAMI!) in malo majoneze na toplih sendvičih. Oboje ji je šlo v slast. Mi res ne kompliciramo glede hrane (se ji vidi ), le gob, drobovine, biftka... ji še ne mislim dat. Solate, pese, paradižnika pa žal ne mara, ostalo kuhano zelenjavo pa ima zelo rada (sploh korenje, špinačo, cvetačo). Tažana, držim pesti, da bo Katarina spet kmalu dobra "stara", nasmejana Katka! Ninočka, ej, ful mi je hudo zate, že sama vem, kako utrujena pridem včasih iz službe, ti pa še noseča, pa brez pomoči, pa še tele glivice in ubogi Evan. Pa ne morem razumeti, da nikakor ne najdejo stvari, ki bi mu pomagala. Ubošček ti mali! Kaj pa če bi kar poskušala brez plenice, nekakšno "prisiljeno" privajanje na kahlico.... O.k., verjetno se ti bo večkrat polulal v hlačke, ampak mogoče mu pa pomaga, ko bo brez teh plenic. Ali pa da mu daš gor Racmanke ali kaj takega. Ma, pojma nimam, iščem neko rešitev, ki bi mu malce olajšale te tegobe. Sigurno ga, revčka, to boli, moti, peče.... Zemljo krast: ja, na začetku narišeš krog ali pa kvadrat, zarišeš ozemlja enake velikosti, toliko, kolikor je igralcev. Potem imaš palico ali pa žogo, eden od igralcev začne z besedami: "Napovedujem vojno.... npr. Italiji" in vrže palico oz. žogo na omenjeno izbrano ozemlje. V tistem trenutku vsi razen lastnika napadenega ozemlja stečejo ven iz igralnega polja. Ko napadeni igralec pobere palico oz. žogo, reče stop in vsi se morajo na mestu ustaviti. Potem presodi, kdo mu je najbližje in ga cilja z žogo (palico). Nobeden se ne sme premakniti oz. ne sme narediti koraka, lahko se samo na mestu izogne žogi, če mu uspe. Če ga zadane, mu lahko ukrade zemljo, kolikor se mu uspe raztegniti po določenem ozemlju. Jaz sem se na Brazilijo kar ulegla in začrtala črto okoli. Hja, včasih je obseg prednost Napadeni potem dobi palico in lahko on napoveduje vojno naprej. Itd. Upam, da razumete vso poanto. Igrica je res simpatična, mi smo se je kot otroci ogromno igrali, ker sem živela v betonski džungli na Bratovševi ploščadi in tam smo to lahko delali s kredo. Tukaj na Dolenjskem je bil pesek, zato smo pač zadevo malce prilagodili.... Teta beta, za nov sesalec. Ja, tele mašince ti res lahko olajšajo delo. Čau, grem na kavo, danes sem prišla ful zgodaj v službo....
|