ninocka
|
Ojla, mam lih cajt, da porocam, kaj se kaj pri nam dogaja. Evan spi (seveda je po mojem "hvaljenju" zacel spati manj in spi zdaj priblizno 2.5 ure), Samo je pa na vrtu - seje travo. Danes imava spet delavce pri hisi, da nama do konca zrihtajo vrt, da pol pride ta boljsi del, ko bom zbirala rozice in drevesa itd. Sem pa mojim zenskam (sosolke iz srednje) rekla, da si za RD zelim drevo, tko da mi ga bodo zdaj koncno lahko prinesle. Ful mi je smotan s temi RD - lih vceraj je mela ena kolegica 40ko in smo bli seveda cist brez idej, kaj ji kupit. Na koncu smo ji vzeli bone za City park za nakup nekega nakita, ki jo bo spominjal na okroglo obletnico. No, jst sem pa rekla, da nocem nakita, ker ga skoraj ne nosim (razen uhanov) in da bo tud drevo ful lep spomin, sploh, ko bo potem se ful dolgo rastel. Sem cist zabluzila Jst se pocutim OK, dobila sem apetit in bi zdej kr skoz neki jedla (hvalabogu mi pa se zmeraj ne disijo slani prigrizki in sladkarije ). Lubenica je carica, sem ta teden pojedla 7kg v ene 3 dneh Ne komentiram potem mojih obiskov na WCju Evan je tud OK, ful je zdolgocasen in prav pogresa druzbo otrok. Jutri gre v vrtec, bronhiolitis je pocajtan, glivice pa tudi v 80ih procenitih. Ko sva bla v ponedeljek pri P (kontrola zarad bronhiolitisa), je vidla, da so se mu glivice ze kar pocajtale in rece: No vidte, da je slo. Sej zdravila mu pa niste dala? Sem jo samo pogledal in rekla, da sem in je kr utihnila, sploh ni hotla komentirat, pa sem vidla, da jo ful ma, da bi mi kaj rekla. Sej, ce bi mi, bi se pa razpizdila in zdrla nanjo... Sem mogla it zdej nazaj brat, kaj sem vam nazadnje napisla, da se ne bom ponavljala - v glavnem zanjo to itak ni blo neki ful hudega, pol pa ko je Samo tamalega peljal k nadomestni zdravnici zarad kontrole bronhilotisa, je pa uno skoraj kap, kaksne hude glivice da ima in da ima se alergijo na njih (nobene alergije na hrano, ampak je takoj vidla, da ima ide). Ko je vidla, da je dobil to zdravilo, je rekla edino pravilno, da se bodo glivice unicle sistemsko od znotraj, glede na to, da nobena krema ne pomaga. Potem ga je pa se dala na kisikovo masko (dopoldne ga njegova P ni hotla) in je bla kr jezna nanjo, zakaj tega ni nardila, ampak da matra otroka (to je blo se prejsnji teden). Vprasala je tud, ce smo ze bli pri pulmologu, glede na to, da se mu ti bronhilotisi tolk ponavljajo in ko je Samo reku, da ne, je bla ful presenecena. Drug dan sem jst peljela Evana spet k eni tretji zdravnici in me je vprasala, ce je ze dobil neki (ne spomnem se kaj) zarad teh bronhiolitisov in ko sem rekla, da ne, me je tud samo pisano pogledala. Odlocila sva se, da bova P zamenjala (Tery, ti si tud menjala - a mi lahko poves kaksen je postopek?), Evan je zdaj OK. Po hrbtu in ritki sicer se ima glivice oz. pikice, ampak upam, da bo tud to pocasi slo. Mi je tudi logicno, da se ne more v enmu tednu pozdravit nekaj, kar se je pacalo 2 meseca. Evan je ratal ze tudi pravi zobatec - pr 2h letih bo celo ujel vase po stevilu zob . Zdej ima ze enke in dvojke spodaj in zgoraj, 4ke zgoraj, eno 3ko zunaj in ena bo lih pokukala na plano zgoraj in pa eno 4ko spodaj. Polna usta zob so nas Se pa stevilo zob pozna tudi pri hrani, ker vec stvari je, proba, ce da kaj v usta vsaj do konca prezveci (tud ce traj 1/2 ure), ne pa pljune ven kot vcasih. Govor: omembe vredne besed so: dezuje, hvala, auto, tor (motor), Nina , Gaja, tita, dida, pol ma pa se une ati, oci, lej, to, tko, opa, au, aja (uceri je zapel aja tut aja - pojma nima kje je pobral, ker je blo to kr naenkrat, jst mu tega nisem nikol pela, v vrtcu pa tud ni ze 10 dni ). tam, tko, tja, se, ne in zadnjic je celo rekel JA - na vprasanje, ce bo piskot, me je pogledal in se prav zadru JAAAA . PA se ene par, ki se jih tud slucajno ne spomne. Drugac pa ful te besede povezuje med sabo (najbolj aktulano sedaj je ati(jst)/oci(samo) lej!, ce se peljemo mimo kaksnih bagijev/tovornjakov/avtov... Se vedno je ful nor na avtocke, ta tedne sem mu nakupila igrac skor za 100 EUR - dobil je kosilnico (ta je bla najdrazja, ker sploh nisem pogledala cene, ampak sem jo samo vzela ), pa en velik traktor s prikolico, pa eno garazo z avtocki, eno sestavljanko, se dva avtocka za eno progo, ki jo je dobil za novo leto, samokolnico, poletni stolcek in pa stampiljke. Danes sem mu jih se dokupila, zadnjic je dobil samo eno in je bla ful hit - postempljal je sebe po rokici, mene, samota in po celmu papirju, pol jo je pa dal v usta sem mu jo pa vzela. Ko mu jo je pa zadnjic pri P sestra dala na rokico, je pa tako paniko zagnal in si tolk zacel brista, da mu jo je mogla takoj obrisat in se pol je tko sumljivo rokico gledal. Glede igrac sem pa pretiravala, a ne Mah, vecina jih je itak za na vrt, sam trenutno se vse kraljujejo v dnevni, tko da mamo ze prav guzvo. A ste ze razmisljale, kaj jim boste kupile za 2 RD? Glede na to, da ima nas ze skoraj vse, za dolocene stvari je pa se premajhen, nimam pojma, kaj cem mu kupit. Aja, pa ful popularen pri nas je katalog od pikapolonice, listi so ze cist znucani, pogledamo ga pa tud po 20x na dan. In vsako stvar je treba povedat, kaj je in potem, ce je iz vecih delov (npr avtocki, bicikli) se vsak del posebej. Si katalog kar sam vzame in se usede na stolcek in ga lista. PA ne vem, a sem povedala, ampak koncno je pogrunatl un motor na akomulator in ga zdaj z veseljem fura gor in dol, samo tolk okrog med voznjo zja, da se ponavadi pol kam butne, ampak mu je to itak ful smesno. Pa coha me po roki, ce ga prosim Tery - svaka cast Niku za sestavljanko . Jst sem lih zato Evanu kupila potem eno, pa ga ne zanima kaj prevec, razen ce jo jst sestavlljam. Evan spi v pizamici (pajacek) brez stopalc, zaenkrat se dolgi rokavi. Zvecer, ga moram celo pokrit (drugace si sam vlece kovter nase), pol se pa ze sam razkomoti kakor mu pase. Mam tud ene ful lahko pizamico iz dveh delov, sam mu jo trenutno zarad glivic ne morem dat, ker gre z rokico pod hlacke in si jih zacne praskat. Pia za DM tek. Bos pa drugo leto 10ko pretekla, men je ze 5km cista ZF. Mene ne bi noben nikol do tega pripravil, ker sovrazim tek. Najbolj ironicno do vsega - v OS sem bila na 100m najhitrejsa in so me skoz posiljali na tekmovanja Tazana za sluzbo Zdej pa hitr enga novga narest, da bos marcevka KMA - evan ne je fizola in zelja - jst mu dam, samo on noce - zbircna rita 2ursae sem pogledal slikce iz koloseja in sta Anze in Nika ful srckana - to je pa res ljubezen na prvi pogled Pa se moj piskercek vprasanj: A je kera dajla fluorove tabletke za zobe (sprasujem za svakinjo) - zakaj JA in zakaj NE? A bost drugo leto (septembra) vase male vpisale na kaksne tecaje (plavanje, telovadaba, tuj jezik )? Kako boste tiste, ki jih imate v vrtcu - bodo cez poletje tud tam, al jih boste kaj izpisale? A jih boste dale babicam in dedkoma za kaksen teden za na dopust (morje...)? Tiste, ki imate fantke - a se kateri igra s kaksno plisasto igracko, al jih to cist nic ne zanima? Zdej sem se pa tolk razpisal, da boste rable 1 uro, sam da mene preberete