|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
21.3.2006 21:27:58   
mami od Filipa
Tudi jaz sem debelo pogledala, ko me je pediatrinja na drugem pregledu vprašala: "A kožica gre lepo dol?". Takrat mi je bilo prvič povedano, da naj bi po enkrat na teden vlekla kožico dol in po potrebi očistila. Ne počnem tega vsak teden, ampak morda dvakrat na mesec, je pa res, da nimam težav in da gre super dol. To počnem vedno takoj po kopanju, ko je kožica mehka in prožna, na previjalni mizi. Kar se pa različnih doktrin tiče (Amerika, Nemčija...), pa saj veste kako je...za vsako stvar vam bo vsak mal drugač povedal, od hranjenja in spanja naprej...pa vsak je prepričan v svoj prav. Punce delajte po filingu, vsi smo različni.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 626
21.3.2006 21:48:35   
uma
Uf sem komaj prebrala vse za nazajuser posted image user posted image . Najprej MusiMarusi a zobek boste dobiliuser posted image user posted image Bravo za prvi zobek. Kar se tiče previjalnice v LJ bi lahko samo rekla NO COMMENT. Tako je to pri nas. Ste že vse povedale in se čist strinjam.
Jaz Žaku tud kožico dol vlečem in moram reči da je zelo kamlu že šlo čez. Zdaj pa pustim pri miru. Včasih še. Ampak nikoli na suho. Meni je bilo tako rečeno.

Zdaj pa se moram še jaz malo razburituser posted image user posted image user posted image . Ob devetih zvečer sem prejle prišla domov od dežurnega. Ma se mi kar trga. Žak je dobil tiste rdeče izpuščajčke po celem hrbtu in trebuhu, prsih, vrat, glavi (celi), pa ritki... skratka povsod. In to se je samo stopnjevalo. Vedno več in več tega. Grozno je izgledalo. In potem kličem pediatra -dežurnega
- in mi reče naj pridem pokazat. In tako se odpravimo na pot-17km v eno smer. In tam oddamo knjižico in čakamo, pa čakamo, pa čakamo,......... Skratka po 3 urah končno pridemo na vrsto. Zraven pa seveda veliko bolnih otrok- in sem rekla če ni zdaj bolan po pa zdaj zboluuser posted image user posted image In pol si tam s tako majhnim otrokom, sestra pa vse naprej spušča- veze in poznanstva. Saj vse to nekako razumem, ampak toliko ljudi gre preko da je za pop...... In še kar nismo na vrsti. Tud tamalmu valda ni bilo lahko (čeprav je kar dobro prenesel vse to). Ma še zdaj ne morem verjet, da jih je šlo toliko preko vrste. In to je pomenilo spet pol ure dlje. IN končno pokliče, pol pa še notri čakamo. Ampak smo bili pa že bliže.
Pol pa ga pediater pregleda in reče, da če bi mu dobro razložila mi sploh ne bi bilo treba priti (sem kar osupnila) v isti sapi pa mi reče, da je dobro te stvari pogledat, saj nikoli ne veš kaj je lahko vzrok. In mi še reče, da je to od viroze in da naj bi v 4 dneh izginilo. Če pa pride vročina nazaj pa naj pridemo nazaj.  In mu potem pokažem še špuščaje pod kolenčki (reku je namreč: vidite na okončinah sploh ni tega) mi reče, da to pa nima veze s tem. Pa ga vprašam kaj pa je potem to?!! On pa me čist ignorira...In sem še enkrat to pokazala in vprašala ....kaj dobim....isto ignorancijo...nič od nič..... Sem bla že čist user posted image a sem se zadrževala, ker sem komaj čakala da gremo že enkrat domov.  Pol pa  ga ŽAk za adijo polulauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Pa prav doktor, da še dobro da bo kmalu nehal delati. Hahahahaha in gremo domov. ZDaj sem pa čist izmozgana. Fizično in psihično me je to kar dobro zdelalo. Pol pa ko bi le dobila neke zadovoljive odgovore.  Sem pa vesela, da ni hudo in zdaj držim pesti da ne bi prišla vročina.
Ampak to zdravstvo...ah ni besed. Veliko stvari razumem, veli stvari poskušam razumet...ampak ko gre vse prek meja...gre pa vse prek in potem imam vsega dost......

Morala sem se potožit. ZDaj pa bom šla počasi spat, ker je jutri nov dan.

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 627
21.3.2006 22:23:34   
mami od Filipa
Ane, kok paše včasih napisat take stvari, ki te razpi......
Očitno si nabasala na zdravnika, ki ne ve, da je on tisti ki postavlja diagnoze in da če bi bile mame tako vsevede, kot on pričakuje, ga sploh nebi potrebovale - TESLO!!! Tut klicala te nebi po telefonu.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 628
21.3.2006 23:21:35   
nana 27
Evo me raziskovalko...mi ne da miru ta kožica user posted image  Tole sem našla v Mojem malčku -odgovor dr. Ajde Cimperman, spec. pediatrije v reviji Moj malček (december 2000).

Citiram: običajno je ob rojstvu kožica spolovila pri dečkih prilepljena na glavico penisa s plastjo celic. V naslednjih letih se kožica naravno loči od glavice penisa brez naše pomoči. To pospešijo še normalne erekcije v dobi otroštva, ki raztegujejo kožo. Na splošno zahteva kožica minimalno skrb. V 1. letu čistimo le zunanjost kože. Nazaj jo povlečemo brez vsakršnega pritiska samo toliko, da očistimo beli sirček - smegma. Smegma je skupek mrtvih celic, ki se normalno luščijo z glavice penisa in obdajajo kožico celo življenje. To lahko opravimo 1x tedensko med kopanjem s curkom vode. ne uprabljamo mila, ker povzroča draženje in otekanje. ... Vsekakor v naši kulturi PRETIRAVAMO S POTISKANJEM KOŽICE NAZAJ. dovolj je namreč, da je odprtina na glavici penisa odprta toliko, da curek seča lahko nemoteno odteka. Popoln premik priraščene kožice nazaj se vedno zgodi naravno do pubertete....Popolnoma drugo vprašanje pa je seveda preozka kožica ali fimoza. To stanje je IZJEMNO REDKO in je rešljivo le z operacijo...."  Uma, jst bi kar znorela, če bi se do mene tako obnašali na pregledu. Še dobro, da ga je mali polulal user posted image  Edini način, kako se v tej starosti brani tečnih zdravnikov he he. Škoda, ker nisi počakala do pozne ure. takrat bi bilo manj gužve pri dežurnem zdravniku. Midva sva malega peljala kar ob dveh zjutraj (sva se odločila, da počakava, da mali ne bi še dodatno kaj pokasiral) in sva bila edina na pregledu user posted image  Mali se je zbudil in gledal sestro in zdravnika. Doma pa je pridno spal naprej, kot da se ne bi nič zgodilo. Upam, da res niste domov prinesli še kakšne bolezni. Lepo nočko!

(odgovor članu mami od Filipa)
Neposredna povezava do sporočila: 629
22.3.2006 8:57:31   
MusiMarusi
Nana: hvala za vse te informacije za te naše male korenjake, res pa je, da to delo tudi jaz kar prepustim možeku, da onedva po moško opravita med kopanjemuser posted image
Uma: upam, da ste zdravi, da niste kaj staknili pri zdravniku...sta res  potrpežljiva...jaz bi še mogoče čakala tako pridno kot ti, toda možek pa težje user posted image
Zgleda, da smo zadnjič preveč hvalile vreme, da se je spet skisalouser posted image ....in zaradi vremena sem včeraj spet zapravljala...sem šla v City (ker tam pač ne dežuje)user posted image ...in potem obvezen krog čez H&M in bo mali spet nov....katasrofa, če imaš pa preveč časa pa denarnica trpi..toda lepi pa bomo user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 630
22.3.2006 17:54:34   
thunder
Meni je patronažna zadnjič ko je prišla na obisk tudi to rekla, kar si napisala ti nana 27. Starejši pa je zaradi fimoze moral na operacijo ko je bil star 2 leti in par mesecev. Operacijo je odlično prestal, lulčija pa so mu zelo lepo porihtali!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 631
23.3.2006 11:21:58   
mami od Filipa
Tudi Filip je danes dobil drugo pikico v rito. Namerili smo 70 cm, tehtamo  pa že 8,5 kg. To bomo nakvihtale mamice. Bicepsi bodo kar ven štrleli!

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 632
23.3.2006 19:50:59   
uma
Ste pa velikiuser posted image user posted image user posted image . Našga je stehtala predvčerajšnjim in ima že 7800g. Lepo se redi. Moram vam povedat, da Žaku pikice izginjajo in da do sedaj ni bilo vročine. Sklepam, da je tudi ne bo. JUUUUUUUUPIIIIIII.
Tako da ga bom kar v ponedeljek peljala po drugo pikico.
Danes sva bila malo zunaj. Ampa pogrešamo sončka. Napoved pa spet ni ne vem kaj. Letos pa resnično ful pogrešam to sonce. Polet bom pa javkala po možnostiuser posted image user posted image user posted image user posted image
MusiMarusi ti kar verjamem kako to po denarnici zan vžgat. Že sprobala.

Neposredna povezava do sporočila: 633
23.3.2006 22:28:11   
MusiMarusi
Ja, mami od Filipa ti boš pa re spoleti na morju mišice kazala...to je pa res pravi korenjakuser posted image user posted image ,
Uma: me veseli za Žaka, da ste se pozdraviliuser posted image . A, poznaš tudi ti ta sindrom zapravljanja za svojega malčka...jah, no saj bo bolje...če ne prej pa pri drugem user posted image !
Noč!

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 634
23.3.2006 22:40:43   
mami od Filipa
Kar se tiče sindroma o zapravljanju denarja za naše malčke.....to je pa nekaj nepojemljivega. Zase sploh ne gledam več nič. Se moram prav skupaj vzet, da se ne bom zapustila, ker samo še za tamale cunce gledam. Ko še nisem imela otroka, sem zmeraj občudovala majhne oblekce in so mi ble blazno všeč, no zdaj pa lahko celo plačo pustim v H&M, Zara, Emporium...Okaidi malo manj. A je pri vas isto? Pa še take fajn cene so, da te mal zavedejo, kao:"pa sej ni tok velik", ampak na koncu meseca se pa nabere.

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 635
24.3.2006 7:42:26   
MusiMarusi
Dobro jutro!
Punce, sonček je že zunaj user posted image user posted image user posted image
Mami od Filipa:to imaš pa res prav, da te cene malce zavedejo, misliš si no, saj je sam mal čez tisoč sit en body, sam pol pa še kaj za zraven, pa skoz dobivajo novo robo in konec meseca se kar nabere...pa še pleničke,...
A ste ve vaše user posted image  še začele vozit v športnem vozičku ali še ne user posted image user posted image
Naš bo vsak čas prerastel košaro, pa mi kar še ni za v športnega ga dat...
Uživajte v sončku, pa petek je!!
lp

Neposredna povezava do sporočila: 636
24.3.2006 7:52:50   
soncek&luna
Dobro jutro....res je sonceeeeeeek.....
musimarusi, jaz imam mojega user posted image  že v sportnem, je tudi prerastel kosaro... spodaj sem mu dala volneno odejo, pa pokrila s kopalno brisaco in se z eno dekco... uziva user posted image

Mami, pika moja!

Neposredna povezava do sporočila: 637
24.3.2006 7:59:45   
MusiMarusi
sonek&luna: pa ga kaj pripneš...in v kakšen položaj daš naslon...da čist leži??
Hvala, vem sem full radovednauser posted image
lp

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 638
24.3.2006 14:47:12   
soncek&luna
MusiMarusi, sorry za late odgovor.... zaenkrat ga se nic ne pripnem, se nic ne dviguje in ni potrebe... nagib pa ima na prvi stopnji - napol sedec polozaj, da lahko malce naokol spega user posted image

Mami, pika moja!

Neposredna povezava do sporočila: 639
24.3.2006 15:51:21   
SNOBRA
Mi tudi v športnem naokrog šibamo, na prvem naklonu in z tremi dekami, ena pod, ena pri straneh in ena nad, pa še zimska vreča. Je tolk zadovoljna ker lahko že ven gleda, da na sprehodih sedaj bolj malo spimo.
Drugače pa sem jaz prebolela kar hudo virozo ( vročina, glavoboli, grlo...), tako, da smo bile danes po dolgem času spet malo zunaj. Sem prav zadovoljna da se ni Neli nič nalezla od mene, kar je skoraj pravi čudež, če pomislim, da smo bile skoz skupaj (nega, dojenje....).

user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 640
24.3.2006 15:52:41   
thunder
Oj! Mi smo v športnem vozičku že od 3 mesecev - prej v ležečem, sedaj v napol sedečem položaju, pa ga še tudi ne pripnem, sam ga bo počasi treba ker se že dviguje.

Rastemo, uživamo v pomladi...no imamo pa en problem. Pa glavi se mu je pojavilo polno nekih izpuščajev in nimam pojma kaj je vzrok. V ponedeljek ga bom peljala k pediatrinji ker se zadeva širi oz. gosti ima pa jih samo po vrhu glave. Groza. Nana hvala za odgovor na drugem forumu, ko sem o tem že govorila. Sem mislila da je kriv šampon pa očitno ni bil. Od hrane pa jemo samo jabolko, korenček, banano in rižek (torej nobenih alergenih zadev) pa do sedaj ni bilo nobenih problemov.
Bom poskusila ta vikend čist brez hrane in ga bom samo dojila (čeprav imamo tudi s tem še vedno velike probleme - enostavno noče jest - malo za okus in je hitro situser posted image , no na trenutke pa zna tudi nadoknadit za cel tedenuser posted image ).

Neposredna povezava do sporočila: 641
24.3.2006 16:18:55   
nana 27
Pozdravljene! Končno spet na internetu - ma sem odvisnica user posted image  Nam je modem crknil in so ga danes zamenjali. Ravno smo bili na sprehodu v športnem vozičku in z naklonom. Še prej sem šla jaknico za malega kupit. Sem danes v trgovini Katja & Alen kupila podložen anorak s kapuco za starost 18 mesecev, da je bolj komot. Thunder, res ga na debelo namaži z bepanthen mazilom. Da ne boš imela vse mastno, pa daj bombažno kapico gor za nekaj uric, da malo popivna maščobo, pa do ponedeljka oz. do pregleda nič glavice umivat. Ti samo zjutraj namaži in pusti delovati. Bo izginilo samo od sebe. Meni se zdi, da ni alergija, ampak mu je bilo v glavico prevroče, saj veš, da preveč pretiravamo z raznimi kapicami, ali pa je bila glavica preveč suha zaradi šamponiranja. Ko sem bila jaz pri pediatrinji mi je rekla, da če bo kdaj problem naj kar namažem, če pomaga. Zdajle sem čisto iz sebe, ker sem na forumu prebrala od enega fantka, ki ga zanemarjajo user posted image user posted image user posted image  grozno...

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 642
24.3.2006 20:04:54   
uma
Sem jaz tud brala. Res je grozno. Bogi otroček- tako nemočen. user posted image user posted image user posted image

Mi smo bili danes skoraj cel dan zunaj. Tako lep sonček je bil da bi ga bilo škoda zamuditi. PRav lepo je bilo. Zdaj že pančka. Objemimo našeuser posted image in imejmo jih rade še naprej. Sem še čisto pod vtisom zgodbe.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 643
25.3.2006 7:53:45   
soncek&luna
jutro punce,
mene je danes moj malcek vrgel pokonci ze ob sestih... je spal od 21.00 - 6.00 user posted image user posted image user posted image , pojedel svoj 'nocni' obrok, pol pa ni hotel vec nazaj zaspat user posted image

ja rastejo nasi malcki... moj je vsak dan bolj ziv, zdej ga moram ze pripenjat na lezalniku, je prevec poskocen (prej je bil bolj miren), pa tudi na kavcu ga ne smem ves puscat samega, se vrti okoli svoje osi user posted image ... no iz trebuscka na hrbet ali obratno pa se se ne obraca....

vceraj sem mu za spremembo v mleko zvecer, namesto rizeve kasice, zdrobila piskotek... je pojedel 180ml , kar je pri njemu po dolgem casu rekord - ponavadi max 150ml... res pa je da so full dobri piskotki, se komaj zadrzujem, da mu jih ne pojem user posted image user posted image user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 644
25.3.2006 9:24:56   
nana 27
Dobro jutro! Tudi mi damo včasih kakšen piškotek notri, ampak ne pomaga. Zdaj nam malo nagaja pri spanju. Včeraj sva gledala Zeleno miljo na POP-u do 1.20 in ravno na koncu filma se je zbudil (tako kot vsak večer ob 1.20 do 1.30) in sva se 40 minut mučila z dudko in čajem, pa božanjem pa guncanjem, nato sva ga pustila jokat, ampak po 15 minutah mi ga je uspelo nekje okrog 3h uspavat. Ob 4.11 se je zbudil in je dobil mleko. Dokončno se je zbudil ob 5.30. No, saj zdaj se itak prebuja od petih do šestih in nato ne zaspi nazaj. Mleka pa mu tudi ne morem dat, ker je že pil. Če bi mu dala ob enih pit, bi pa tudi po uri in pol bil pokonci in mu spet ne bi mogla dat mleka user posted image  Sploh ne vem, kaj naj naredim. Počasi uvajamo gosto hrano, upoštevam knjigico od Bentleyeve glede spanja, zgostili smo nočni obrok...Po novem je že ob 18h čista crka, da nam sploh ne pomagajo nobeni rituali pred spanjem, ker se že vmes joka, preveč zaspan je za hranjenje, tako da popije le 100ml. Če bi upoštevala njegov ritem, bi ga morala spraviti spat do 18. ure. Če imate kakšen nasvet, mi prosim svetujte. Ne vem, kaj naj še naredimo, da bo bolje. Saj vem, da so veliko hujši primerki, ampak tole postaja nevzdržno..

Neposredna povezava do sporočila: 645
25.3.2006 9:59:23   
soncek&luna
nana27, ne vem kaj naj ti svetujem... poskusi ga spravit spat takrat k on hoce, pa bos videla kaj se bo zgodilo.... jaz sem se na zacetku po njem ravnala in sva zdaj nekak uveljavila ritem... takoj po 19. uri moram zacet vecerni ritual

Mami, pika moja!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 646
   [Brisano sporočilo]
26.3.2006 11:09:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 647
26.3.2006 20:36:31   
soncek&luna
ej punce, upam, da ne bodo nasi user posted image  imeli probleme s premikanjem ure user posted image ... o kolikor zgleda, si je moj user posted image  kar sam premaknil uro.... sem mislila, da bova zdaj eno kasnej zacela vecerni ritual , pa je hotel kar po novi uri se ravnat... takoj po sedmi uri, je zacel se pritozevati in mencat ucke... no zdajle spi ze pol ure... ga zgleda napoved 24ur-spravi v spanje user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 648
26.3.2006 22:09:57   
MusiMarusi
Ojla,
mamice upam, da ste včeraj lepo praznovale materinski dan user posted image user posted image
Hvala vam za vse odgovore v katerem vozičku vozite svoje user posted image .
Nočko!

Neposredna povezava do sporočila: 649
27.3.2006 21:15:53   
mami od Filipa
Tut mi se zadnji teden premetavamo ponoči - ne vem kaj je to. Smo bili že tako lepo "ulaufani", zdaj pa se je spomnil na Bin Ladna in se čez noč igra terorista. Uspešno. Ravnokar se bomo začeli pogajat...
Drugače prav tako ob 19h začenjamo večerni ritual z obvezno banjo in račkami, ob 20h pa je večinoma že koma.
Športnega vozička še ne uporabljamo, ker imamo Zapp-a (Quinny), ki nima naklona in mora bit Filip vsaj šest  mesecev (razvoj hrbtenice) star..., drugače pa v navadnem non-stop pokonci sedi, da ga komaj krotim. Je obvezno privezan!

Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?