|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
27.3.2006 22:17:35   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  ja, "sindrom Bin Laden". Tako se temu zdaj reče. Midva ga zdaj "drživa" pokonci do 20.30. Zbudi se ob treh in spi do pol petih user posted image  in je nato pokonci. Eno uro se pogovarja in cvili v posteljici, grize odejo, če jo vrže na obraz, se začne jokat, ker je še ne zna dol potegnit in samo z rokami po zraku krili user posted image user posted image user posted image  Pol je pa treba vstat in animacija se lahko začne user posted image

(odgovor članu mami od Filipa)
Neposredna povezava do sporočila: 651
28.3.2006 9:09:27   
rumena
Punce, mene pa zanima, kako imate razporejene obroke (tiste, ki jim že dajete kašice), ker se mi zdi, da mojo ves čas samo hranim. Prej ko sem jo samo dojila, je bilo na cca 3 ure, zdaj pa še te kašice vpeljujem zraven in je pomojem vsega preveč. Kdaj, ob kateri uri jim daste sadje, zelenjavo, riževo kašico?
Lina se že tok dviguje, da jo moram prav pazit, ko je v ležalniku, ker je dvakrat že z glavo dol visela. V vozičku pa je že pod naklonom, da vsaj kej ven vidi, ko pa zaspi, jo dam pa v ležeči položaj.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 652
28.3.2006 16:05:02   
soncek&luna
jedilnik mojega user posted image  je tak:
zjutraj - mleko
opoldan - zelenjavna kasica + mleko
popoldan - sadna kasica +mleko
zvecer - mleko z rizevimi kosmici ali piskotki
ponoci - mleko

cez dan pa spije tudi do 3dcl caja, pa vmes mu mal za pokusino kaj dajem... kar pac sama jem, mu mickeno dam za obliznit al pa za probat...

Mami, pika moja!

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 653
28.3.2006 18:18:29   
MusiMarusi
Ojla,
berem, da ve že prav pridno uvajate gosto hrano svojim user posted image , midva pa se še kar samo dojivauser posted image , no včeraj sva prvič jedla skuhano jabolko...Pa drug teden pride patronažna pa bomo videli. Kako ste se odločile, da boste že začele uvajat...jaz kar ne upam, ker je pediatrinja rekla naj se mi nič ne mudi do 6mesecev?? Zdaj sem mislila zvečer počasi ukinit dojenje in mu dat riževo kašico, samo se bojim da bodo potem kakšni problemi ponoči, ker sedaj spi kot angelček..kaj mislite?
lp

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 654
28.3.2006 18:24:47   
nana 27
Če ti spi, zenkrat raje ne kašice dajat zvečer. Mi smo jo začeli dajat in slabše spi kot prej. Pa tudi, če boš uvajala, začni dopoldne, če bi otroka kaj črvičilo, da ne bo ponoči panika. Našemu naprimer banana sploh ne ustreza. Še dobro, da sem jo dala dopoldne, ker se je popoldne začel napenjati in prdkati.

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 655
28.3.2006 20:17:03   
uma
Da malo poročam kako in kaj je pri nas. Spimo čedalje bolj katastrofalno. Zakajuser posted image . Zbuja se neprestano in sem pol že sploh ne vem kdaj sem ga zadnjič nahranila, ker pobrkam vse ure. Zmatrana.
Včeraj pa sem mu prvič dala zvečer riževo kašico (1dcl) in moram vam povedat da je tako užival da ga je bilo kar lušno gledati. Mi je mojo roko z žlico kar vleku k ustom in tako pobiral dol. Bi skor žlicu pojedel. Čisti norc na hrano vidim. user posted image user posted image user posted image Pol se je pa sam smejal. Danes je spet hlastal kot včeraj. Ga je lušno gledat. Drugače pa ga še dojim.

Aha, dobili smo tudi 2. pikico. JE samo malo zajokal pa je bilo že dobro. Nas je stehtala in zmerila: 7800g in 68,5cm.

Jutri pa bomo stari točno 5.mesecev.

Sama pa se že nekaj časa počutim bolj tako-tako, pa še hujšam kar, se hitro utrudim, grlo me boli (ampak ni viroza),....pa sem šla včeraj k zdravniku. Sem dala kri (veliko) in vodo. Bodo pregledal tudi za ščitnico. Izvide dobim v petek pol bomo pa videli al je kaj narobe ali je samo utrujenost. Držte pesti da je vse ok.

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 656
28.3.2006 21:04:02   
mami od Filipa
Mi tut že poiskušamo različne okuse. Enkrat na dan, okrog treh popoldne - smo probali že jabolko, banano, korenček, krompir, bučke - in zaenkrat mu je vse všeč. Zraven še vedno dojimo. Seveda tudi ponoči, ker Bin Laden to zahteva. Tudi naš bo velik jedec, saj uživa v hranjenju, samo lepega vedenja pri mizi ga moram še naučit, ker greva po hranjenju lahko oba samo še v banjo. Hrana je povsod!!!!!!

Uma držim pesti, da bodo izvidi ok, mogoče je pa to samo spomladanska utrujenost? Upam na najboljše. Grozno je to, ko smo zdravi nam je to čisto samoumevno, ko pa pride dan z samo majhnim glavobolom, bi dala vse na svetu, da bolečina preneha in takrat šele ceniš dneve brez bolečin. Kaj bi bilo šele, če bi bilo kaj resnega...Uma zares ti privoščim, da mine in da boš fit za malčka!

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 657
28.3.2006 21:17:14   
AKŠ
evo še malo mojega poročanja....

tudi midve že lepo papcava in sicer nekako takole (ima kar nekako ustaljen urnik, kar mi je zelo všeč)

09:00 - flaška mleka
12:00 - kosilo (kuhana zelenjava - korenček, koleraba, cvetača. krompirček,....)
15:00 - flaška mleka
18:00 - sadna malica (banana, jabolko, pomaranča,...)
20:30 - flaška mleka (nato pa sladko spanje celo noč user posted image )

drugače pa je naša mala full pridna....

pa še neki se morm pohvalt....SAMOSTOJNO SEDIMO user posted image user posted image user posted image

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 658
28.3.2006 21:23:58   
nana 27
Uma, držim pesti, da bodo izvidi v redu. Lahko gre res za utrujenost, tako kot pravi Mami od Filipa. Pa čestitke malemu ob jutrišnji petmesečnici user posted image user posted image user posted image   Joj ti naši Bin Ladni user posted image user posted image user posted image  ampak, ko pa spijo in se smejejo so pa takšni sončki user posted image user posted image user posted image  mehki laski, mičkeni prstki, velike učke, mmmm...ko gledam Mihca, je že tak lušten majhen človeček. Me prav zanima, kaj si misli, ko nas gleda in opazuje. Kako se kaj oglašajo vaši sončki in sončice? Miha trenutno cvili od zadovoljstva in to tako hudo, da je proti večeru čisto brez glasu.  

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 659
28.3.2006 22:24:27   
soncek&luna
uma, tudi jaz drzim pesti, da je samo spomladanska utrujenost...

ja moj soncek je tudi zacel cvilit... pa na ime se tudi ze obrne user posted image , pa skoz je dobrovoljcek... vsi, k pridejo v stik z njim, ne morejo verjet, da se samo smeje user posted image  (uff, kolk se me dobr zdi user posted image )... na, res je priden, so trenutki ali pa kak dan sitnobe, da sem utrujena, samo gre... sem pa opazila, da ta teden nekam veliko spi - se bolj kot ponavadi - danes je podnevi prespal, vsega skupaj, 7 ur user posted image .. pa tudi zdajle spi se dobro uro.. moj zaspancek user posted image  zgleda da bo uzivac po mamici in nakladac (ker ko je zbujen stalno nekaj ceblja in se pogovarja user posted image ) po atiju user posted image

nocko in lepe sanje

Mami, pika moja!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 660
30.3.2006 7:59:46   
soncek&luna
o punce.. ne boste nic pisale???? smo ze na drugo stran padle....

maricka

Mami, pika moja!

Neposredna povezava do sporočila: 661
30.3.2006 13:04:56   
urbancek
OJ, da se še mi malo javimo
Mi se še vedno dojimo, patronažna je rekla, da do 6. meseca ni potrebno nič dodajat, kar mi je prišlo zelo prav, ker je Nejc zelo občutljiv. Jaz se moram še vedno paziti pri mleku in jajcih, ker je takoj reakcija.
Rokice so zelo okusne, zobkov pa še ni. Tudi igrače že veselo romajo v usta. Prekotali se tudi že, ne sicer ob vsakem poskusu ampak rata pa mu.
Cepljeni še vedno nismo bili, ker čakam da bo 100% zdrav. V ambulanti sem kar tako zmenjena, ko ne bo smrkal, takrat ga bom pripeljala. Edino sranje je to, da je sistematski le v četrtek. Imamo pa smolo, da ravno v torek in sredo prične ponovno smrkati. Ni dvakrat za rečti, da ta mal dobro ve, da bo drugače dobil pikico user posted image user posted image .
Smeje se zelo veliko in tudi ob svojem imenu se že ozre (ali pa mu je parkrat slučajno ratalo - da se ne bom preveč hvalila). Ponoči se še kar nekajkrat dojiva (bolj crkljava, ker potegne le ene trikrat, pa nazaj zaspi - mali lumpek).
Končno smo tudi pri nas dočakali toplejše vreme. Sneg nam bo počasi odlezel. Po dvorišču ga malo dajem narazen, da bo prej skopnel in da se dvorišče posuši. Po eni strani je to super, po drugi strani pa bo manj časa za ta male, ker je na pohodu spomladansko delo (trebljenje in podobna velika opravila). Potem pa bo že kmalu njiva za pripravit.
Zato pa sedaj toliko bolj uživam s ta malima, dokler je še dosti časa

Toliko za sedaj

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 662
   [Brisano sporočilo]
30.3.2006 17:34:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urbancek)
  Neposredna povezava do sporočila: 663
30.3.2006 22:05:30   
MusiMarusi
Nalin: nam je tudi pediatrinja rekla, da še ne bo kmalu zobkov, pa smo se full slinili in rokice dajali v usta...pa se je zmotila, mi imamo že kaka dva tedna zobeka zunaj..sedaj, ko se zasmeje se ga že prav lepo vidi user posted image
Mi smo tudi začeli z uvajanjem in sicer danes sva tretjič jedla jabolčka in ga je pojedel skoraj polovičko in prav lepo nama je šlo. Opazila pa sem, da če sedi v lupinici lepo papca, če ga imam pa v naročju pa zgleda voha mlečka in se samo k meni obrača in noče jest user posted image
Tudi naš mali se obrne, ko kdo pride v osobo ali če ga pokličeš in velikokrat dobim še prav lep nasmeh user posted image .
Nočko!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 664
31.3.2006 9:50:07   
thunder
Pozdravček!

končno smo dočakali lepega vremenčka in končno ni potrebno več toliko oblačil!

Bor se takoooo drgne po dlesnih da je kr hudo, o zobkih pa ne duha ne sluha....

Kar se tiče straha pred tujci, ga je minilo (no razen če kdo ful direktno plane nanj) in se vsakemu, ki ga ogovarja veselo nasmiha.

Pikici, ki so se mu pojavile pred dobrim tednom na srečo niso nič posebnega ampak so reakcija na korenček. Torej korenčka za en čas ne bo na jedilniku. Ima pa zelo rad jabolko in rižek in bučke te zelo obožuje, sam se mi zdi da ga po njih napenja. Tudi polento obožuje - skuham jo kar na vodi kjer so se kuhala jabolka ali hruške, včasih dodam še malo adaptiranega mleka in že veselo mljaskamo.

Se je pa ponoči začel full pogosto zbujat, tako da je mami en velik zombi. Tako da Bin Laden tudi v našem koncu terorizirauser posted image . Zgleda da mu bom morala zvečer dati kako mlečno kašo. Čez dan pa skoraj nič več ne spi. 3-krat po pol ure. Prej je vsaj na sprehodu zakinkal za 2 uri sedaj pa ga zanima svet.

Evo, pa je njegove pol ure mim...čau

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 665
31.3.2006 10:02:33   
Udb
Mi smo pa zboleli!! user posted image  Baje viroza, ob 12. moram pa poklicati za izvide od krvi. Načakala sva se ful, mali je bil že čist tečen, zaspan, lačen...v glavnem...grozno!  Pa še vročino ma, v ZD je pa tako vroče! JE bil čist moker revček! Ko sva prišla domov je komaj pojedel in takoj zaspal.

Kakšen grozen občutek, ko ti otrok prvič zboli! Tako nekako nemočen si...

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 666
31.3.2006 11:13:30   
uma
Udb, te čist razumem. Jaz sem se tud zadnjič čakal ko zmešana v tisti vroči čakalnici skupaj s še drugimi bolnimi otroci. user posted image Ampak nimaš kaj. NEmoč je res tista najhujša. Želim vama čimprejšno ozdravitev, pa le poročaj kako in kaj.

Čestitke za zobke! Pri nas še nič ne kaže.

Sem pa danes klicala za izvide in ne morte verjet- zdravnica ne dela. In to ravno danes. Sem bla cel teden živčna zdaj pa to. Bo pa še vikend zaskrbljen.  NIč ne morem storiti zdaj. Spet ta nemoč. Samo da bi bilo na koncu vse ok.

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 667
   [Brisano sporočilo]
31.3.2006 11:51:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu uma)
  Neposredna povezava do sporočila: 668
31.3.2006 12:39:43   
Tejcika
Jaz se oglašam prvič, sploh nisem vedela, da ste tako pridne in si redno izmenjujete mnenja. Kolkr mi bo čas dopuščal se vam bom pridružila tudi jaz. Naš Tine je rojen 24.10. in je pravi sončekuser posted image . Je ful nasmejan otrok, se zna že prav krohotat, to pa tok lepo zveni, da se pol vsi režimo z njim.user posted image  Ni ne vem kakšen požerušček, rajš manj kot več. Je pa čist blesav na žlico, kar je na njej je vse dobro. Ful se rad igra z igračami, najrajš ima gosenico in knjigico iz blaga.
prejle sem brala o razvojni in so me punce čist prestrašle. Moj fant se nareč še ne obrača s hrbta na trebuh. Se sicer trudi, zgleda, kot da hoče vzet zalet, ampak prevali se pa še ne. Če mu pa malo pomagam, pa lepo dvigne zgornji del telesa in hop na trebuh user posted image . Pa tud nogice mu niso najbolj zanimive, jih nekaj vleče vsak kvatre enkrat, to pa je tud vse. Enkrat je celo uspel palec dat v usta, pa mu očitno ni bil preveč všeč. Se pa tud rad zvija, še posebej ko se krega, al pa če je kaj zanimivega za glavo. Prej se mi je zdelo vse normalno, ko sem pa na forumu brala o razvojni me je pa mal začelo skrbet. Dejte mi povedat kako je pri vas!!!

Uživajte v pomladi!!!!

lp,T.

Neposredna povezava do sporočila: 669
31.3.2006 13:02:22   
nana 27
Tejcika, pozdravljena!Veš, da sem se tudi jaz ob prebiranju teme o Razvojni malo zamislila. Prej sem vedno razmišljala, da vse pri otroku pride v ob svojem času oz. ko je dozorel za nekatere gibe. Pri nas je zna iz hrbta spraviti na bok, da v zrak dvigne nogice in nato, če se dovolj zaguga, preide v pasenje kravic oz. na trebuh. Kontra smer (iz trebuha na hrbet) pa mu ne gre.  Udb, držim pesti za Marcela!!! Uma, boš videla, da bo vse v redu z izvidom. Mora bit user posted image  

(odgovor članu Tejcika)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   [Brisano sporočilo]
31.3.2006 15:13:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 671
31.3.2006 20:13:32   
nana 27
Nalin, kako to misliš avijončka? Se pravi otroka dvignem in mora biti obrnjen stran od mene. Je trebušček oz. nejgovo telo vzporedno s tlemi ali pravokotno? Verjetno vzporedno, a ne, če se greš avijončka. Bom jutri poskusila, ko se zbudi. Do sedaj na to nisem bila pozorna. Za nogice ne vem, obe rokici ima pa itak zmeraj obe naenkrat v ustih user posted image  za vsak slučaj, če bi že kaj srbelo he he. Lep večer vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 672
31.3.2006 22:54:47   
urbancek
Ja nalin, pri nas imamo kmetijo. Porodniška pa je socialna, ker sem po drugem otroku ostala doma, ker nisem dobila več pametne službe, samo nekaj pogodbeno, pa javna dela in po 4 ure. Sedaj pa sem doma in bom iskala službo čez kaki 2 leti, ko bo Nejc malo zrasel. Je pa problem pri nas oddaljenost in na to delodajalci zadnje čase zelo gledajo, pa seveda emšo tudi ne laže - na žalost.
Sicer pa imam sedaj s 4 otroki in delom na kmetiji dovolj opraviti, da vprašanje kako bi sploh sfolgala še službo.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 673
   [Brisano sporočilo]
1.4.2006 11:32:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu urbancek)
  Neposredna povezava do sporočila: 674
1.4.2006 22:54:38   
rumena
Lina pa je dobila svoj 1. zobek! Sem bila prav vesela, ko sem ga zagledala. Naša opa se prekotali iz trebuščka na hrbet, zdaj ji je to že kar v nvado prišlo in čim jo dam kravce past, je že na hrbtu. Obratno pa ji rata le do boka, naprej pa ne gre.
lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?