mami od Filipa
|
Tole sem danes napisala v forum o previjalnicah v Ljubljani, pa me zanima kakšne so vaše izkušnje... ZELO RAZOČARANA MAMA!!! Za 8. marec, praznik žensk, so bili mediji polni hvale naše županje (Danica Simšič - Ljubljana), kako da je krasno, da je v samem centru Ljubljane (Novi trg 1) mamicam podarila dojilnico in previjalnico... Me zanima če jo je katera že sprobala in kako se vam zdi. Jaz sem bila danes ZELOOOOOOOOOOOO razočarana. Torej, previjalnica se nahaja v prostorih servisa za čuvanje otrok "Sezam" in ta mala pisarnica, kjer sedi sicer zelo prijazna gospa, ni izpolnila mojih pričakovanj o tako vele opevani mestni previjalnici. SAJ NI RES PA JE: V previjalnico nisem mogla z vozičkom, ker so PREOZKA VRATA za voziček. Šele ko je gospa za pultom končala telefonski pogovor, je s težavo (visoka stara vrata) odprla še drugo krilo, da sem lahko vstopila čez STOPNICO. Znašla sem se v majhnem sprejemnem prostoru, kjer sta bili še dve bodoči varuški, za mano pa so prišle še tri mamice z vozički in vsaka, ki bo preiskusila to previjalnico, naj si zamisli notri sedem ljudi in štiri vozičke z dojenčki (podobna štorija, kot vic s štirimi sloni v fičotu). Mamice smo vprašale prijazno gospo po previjalnici in ta nam je z nasmehom povedala, da se nahajamo prav v njej - torej, vse kar je naša draga županja naredila (pa še to so bili verjetno donatorji), je to, da je na zid sprejemne pisarne našraufala previjalno mizo. Je že res, da imaš na razpolago robčke za brisanje ritke, a ne boste verjeli - za SMETNJAK jim je očitno zmanjkalo denarja, kajti plenice in robčke si lahko zataknete za ušesa in jih vzamete s seboj kot suvenir na našo super županjo. Torej, draga županja, če že delate previjalnico in dojilnico, in to celo obešate na velik zvon, jo naredite tako, kot se za glavno mesto spodobi. Naj bo notri še kakšen umivalnik ali dva, pa WC, pa pitna voda za doječe mamice, pa tudi, če je samo avtomat s pijačo. Kakšen grelec za vodo za mamice, ki hranijo malčke s prilagojenim mlekom je verjetno za Vas znanstvena fantastika. Če je to prevelik strošek za mesto Ljubljana, lahko te storitve tudi simbolično zaračunate tako kot so npr. WCji, samo omogočite nam prosim dostojno mestno previjalnico in dojilnico. Aja Danica, pa na smetjake ne pozabite! Kva sem si dala duška. Sem rabla. Lep pozdrav, me zanimajo vaša mnenja.
|