|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
19.3.2006 16:21:08   
Udb
Nalin, pridna, da skbiš za nas!! user posted image

Tako lepo vreme - končno!!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 601
19.3.2006 22:38:57   
mami od Filipa
Jupi! Res je lepo, ko posije sonce!
Naši malčki so po branju sodeč že pravi telovadci, je pa res treba pazit, da ne padejo. Filip se obrača tako, da leži na hrbtu (naprimer med previjanjem), potem pa skrči noge, si da nožni palec v usta, ga malo pocuza, potem pa se v takšni pozi prekotali na eno ali drugo stran in se, ko pristane na trebuhu spet stegne, da ima roke pod sabo in zavriska. Težja pa mu je obratna pot - iz trebuha na hrbet - se pa zvije, kot ježek, glavo dol med roke, rito gor in spet čez bok zakotali telešček dokler ni na hrbtu.

Kar se spanja tiče imamo iste vaje, kot vsi ostali. Najprej smo spali po 9 ur skupaj, nato smo imeli obdobje, ko sem dojila na 1uro in pol čez celo noč, zdaj pa se stanje počasi normalizira. Dojim od 2 do 3x na noč tudi 4x se zgodi, a redko. Spi pa mi od 7 zvečer do 7 zjutraj.

Uma ti si spraševala za zamašen nosek....jaz sem dajala tako kot Nana mokre brisače na radijatorje, a sem jih tudi pokapala z zeliščnim "oljem 31" od firme "Just". Po mojem lahko uporabiš tudi kakšno drugo eterično olje, a malčku je pasal ta vonj. Prečisti dihalne poti - je pa blazno močen, zato sem se ga upala dati samo na brisače in pa par kapljic v zavreto vodo, in to postavila v njegovo bližino, da je posredno inhaliral.
Pediatrinja mi je tudi svetovala, da kopalnico zapreš, v banjo natočiš vročo vodo, da se spari, kot v savni in greš z smrkavčkom notri za nekaj časa, med tem pa fino prezračiš stanovanje. To ponoviš po potrebi.
Filipu pa se je najbolj odmašil nosek po kratkem kopanju v malo bolj vroči vodi, kot ponavadi. Pa med kopanjem sem ga obrnila na trebušček, da iz noska čimveč ven steče in se super spuca nos. Vsaj za nekaj časa. Upam, da ti bo kaj koristilo.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 602
20.3.2006 10:05:17   
soncek&luna
mi2 imava pa danes drugo cepljenje... upam, da bo dobro prestal... jutri pa petmesecnico user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu mami od Filipa)
Neposredna povezava do sporočila: 603
20.3.2006 10:40:03   
nana 27
Ja, Mami od Filipa, tudi mi imamo Olje 31 od Justa. Zelo dobro pa je tudi eterično olje od smrekovih vršičkov, ki ga lahko kupiš v Sanolaborju. Nam pa savnanje v kopalnici ni prav nič pomagalo, ker se mi je zdelo, da čeprav sem ga lepo ohladila v kopalnici, zunaj nikoli nisem uspela prostorov tako pogreti, da se ne bi še bolj prehladil. Sonček, držimo pesti, da ne bo reakcije user posted image user posted image user posted image   Kako boste v teh dnevih za ven oblekle otročke?

Neposredna povezava do sporočila: 604
20.3.2006 16:29:15   
uma
Nana 27, sem mu začela (zdaj že 2 noči) dajat kamilice na prsa. Vročina je izginila, ampak nosek ima pa še vedno zamašen. In res čist nič ven ne dobim. Drugače pa zelo lepo panča. Kamilice verjetno res pomagajo.
Mama od Filipa imam doma olje 31 in bom probala to. Radiatorjev pa nimamo ker se grejemo s klimo. Ampak vlage pa mamo dovolj.
Rada bi da se čim prej pozdravi saj bi poleg tega, da se ne bi več matral težko dihati, tudi že dobil drugo pikico. Zdaj pa ne vem kdaj bi ga peljala.

Drugače pa se Žak še ne prevrne iz trebuha na hrbet. To mu nekako ne gre. Je pa začel nekam na veliko čeblati besedice BE. In mu je blazno zanimivo, pa še jezička tako ven daje, da je čist hecen.
Ni kaj, rastejo, rastejo in se razvijajo.

Kaj oblečt za ven:::hmmmmmmmmmm.. to pa tud mene zanima, saj včasih še sama zase ne vem več kaj oblečt v takem vremenu????

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 605
20.3.2006 16:56:08   
nana 27
Kaj pa Panatenovo kopel proti prehladu? Si že poskusila?

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 606
20.3.2006 18:40:21   
soncek&luna
oj, no, zaenkrat je s sonckom vse ok... sva se po pikici potem ves dan potepala in bila skoraj 3 ure na soncku, sem ga peljala na prvo kavo v mestu, je bilo tako prijetno sedet na soncku... prejle je bil mal siten, samo od utrujenosti, je pa bolj miren kot ponavadi

sva pa danes bila takole zunaj: bodi, zabice, jopica, spodnji del trenerke, se ene nogaicke in jaknca... na glavi pa je imel zdej ze tanjso kapico - prej je imel iz flisa.... v vozicku lezi na dekci, pokrit je z veliko brisaco in se z eno dekco... sem ga stalno preverjala in mu je bilo cist prav

Mami, pika moja!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 607
20.3.2006 19:46:22   
mami od Filipa
Ker je bil danes tako krasen prvi pomladni dan, sva ga s Filipom večino preživela zunaj na sončku. Malo po mestu, pa kavica na "Pločniku"....Imava oba prav rdeča lička od sonca. Si nisem mislila, da je tole spomladansko sonce že prvi dan tako močno. Oblečen je bil v žabice in hlače, zgoraj pa bodi, puloverček in čez mikica s kapuco, pa seveda tanjša kapa. Imam pa še voziček z vrečo, se pravi dodatna "obloga".

Namažite jih pred soncem! Je zelo varljivo!

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 608
20.3.2006 20:14:30   
uma
Punce, mislim da prebolevamo 6.bolezen. Vročine ni več po trebušču, hrbtuin vratu pa je dobil rdeče pikice. Bomo videli jutri če jih bo še več. Ampak hvala bogu da je konec z vročino. Je bil čist drugačen...sam nosi bi se, pa jokcal je velik....
Danes sva bila celo malo zunaj.

Nana2 nisem probala kopel, ker nisem prišla do trgovine. Do NM imam kar nekaj km in je bilo sedaj to neizvedljivo. Bom pa sedaj lahko.
Sem ugotovila, da nimam nobene jaknice za sedaj za malega. In pol mora bit revež še v zimskem flisu- pajacu, ki mu glih toliko da je še prav. Vse nategujemo na veliko. Je bil že čas da se zima poslovi.  Bo treba it v nabavo. Mogoče kar jutri?!

Fajn da greste tko na kavico. Jaz tud komi čakam, da se odprejo terasice in potem bom reden gostuser posted image user posted image user posted image user posted image . Bova mojega presenetila za malico. Se že veselim.user posted image user posted image user posted image

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

Neposredna povezava do sporočila: 609
20.3.2006 20:48:11   
mami od Filipa
Tole sem danes napisala v forum o previjalnicah v Ljubljani, pa me zanima kakšne so vaše izkušnje...

ZELO RAZOČARANA MAMA!!!

Za 8. marec, praznik žensk, so bili mediji polni hvale naše županje (Danica Simšič - Ljubljana), kako da je krasno, da je v samem centru Ljubljane (Novi trg 1) mamicam podarila dojilnico in previjalnico...
Me zanima če jo je katera že sprobala in kako se vam zdi.
Jaz sem bila danes ZELOOOOOOOOOOOO razočarana.
Torej, previjalnica se nahaja v prostorih servisa za čuvanje otrok "Sezam" in ta mala pisarnica, kjer sedi sicer zelo prijazna gospa, ni izpolnila mojih pričakovanj o tako vele opevani mestni previjalnici.

SAJ NI RES PA JE: V previjalnico nisem mogla z vozičkom, ker so PREOZKA VRATA za voziček. Šele ko je gospa za pultom končala telefonski pogovor, je s težavo (visoka stara vrata) odprla še drugo krilo, da sem lahko vstopila čez STOPNICO. Znašla sem se v majhnem sprejemnem prostoru, kjer sta bili še dve bodoči varuški, za mano pa so prišle še tri mamice z vozički in vsaka, ki bo preiskusila to previjalnico, naj si zamisli notri sedem ljudi in štiri vozičke z dojenčki (podobna štorija, kot vic s štirimi sloni v fičotu). Mamice smo vprašale prijazno gospo po previjalnici in ta nam je z nasmehom povedala, da se nahajamo prav v njej - torej, vse kar je naša draga županja naredila (pa še to so bili verjetno donatorji), je to, da je na zid sprejemne pisarne našraufala previjalno mizo. Je že res, da imaš na razpolago robčke za brisanje ritke, a ne boste verjeli - za SMETNJAK jim je očitno zmanjkalo denarja, kajti plenice in robčke si lahko zataknete za ušesa in jih vzamete s seboj kot suvenir na našo super županjo.

Torej, draga županja, če že delate previjalnico in dojilnico, in to celo obešate na velik zvon, jo naredite tako, kot se za glavno mesto spodobi. Naj bo notri še kakšen umivalnik ali dva, pa WC, pa pitna voda za doječe mamice, pa tudi, če je samo avtomat s pijačo. Kakšen grelec za vodo za mamice, ki hranijo malčke s prilagojenim mlekom je verjetno za Vas znanstvena fantastika. Če je to prevelik strošek za mesto Ljubljana, lahko te storitve tudi simbolično zaračunate tako kot so npr. WCji, samo omogočite nam prosim dostojno mestno previjalnico in dojilnico.

Aja Danica, pa na smetjake ne pozabite!

Kva sem si dala duška. Sem rabla.
Lep pozdrav, me zanimajo vaša mnenja.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 610
20.3.2006 21:21:10   
soncek&luna
ufff, tale previjalnica mora bit pa res hudo moderna user posted image ... ne, resno, sramota, da takole obesajo na velik zvon, pol pa zgleda kot, hmmmm, sej sploh besede ne najdem user posted image .... sicer je se nisem vidla, sam ti verjamem.... ja res groza no... ok, za nas, ki hranimo s prilagojenim mlekom se nekak gre, lahko tut sredi ljubljane na plocniku nahranim bebico...
mislim, cost sem zgrozena no, da je tako, naj porihtajo tko kot treba... mamica od Filipa, moras to poslat se kam, ker RR zupanja verjetn ne bere user posted image ... bi morala to v 'cajtnge' dat user posted image

Mami, pika moja!

Neposredna povezava do sporočila: 611
20.3.2006 21:45:20   
mami od Filipa
Ne me narobe razumet, saj se da podojit in previt, in verjetno bom tam tudi večkrat to počela (vedno bom imela s seboj tudi vrečko za plenice in vodo), ampak ne mi ga srat z mediji in "darilom za mamice" in kao da je ful poskrbela za nas....vsaka od nas bi to bolš spedenala.

Neposredna povezava do sporočila: 612
20.3.2006 21:57:31   
soncek&luna
te cist prav razumem mamica od Filipa... in se popolnoma strinjam s tabo

Mami, pika moja!

Neposredna povezava do sporočila: 613
20.3.2006 22:26:19   
nana 27
Hvala, za info o oblačenju. Jst sploh ne vem, kako naj ga oblečem. Danes sem ga zapeljala na balkon in je sladko pančkal eno uro na sončku. Kombinizon je prerasel, bundice pa nimamo, ker mislim, da je zaenkrat še ne bomo rabili. Zdaj sem navdušena nad trenirkami. Kupila sem dve zelo lepi v trgovini Katja & Alen v Domžalah. Pri pižamici ima pa že velikost od 9mesecev do enega leta in od enega leta do 18 mesecev za ponoči, ker mu čez roke potegnem rokave, da se preveč ne "čoha" po obrazu. Ja, Mami od Filipa, to s previjalnicami je pa res sramota.  Uma, dobro, da je vročina mimo. Naš Miha je pa danes na slabem glasu. Zdaj pa ne vem, ali zato ker je zdaj v fazi kričanja nonstop, ali pa je kaj pokasiral od včerajšnjih obiskov. Tudi jaz bi izgubila glas, če bi se tako drla. Kričanje pa zgleda tako kot da bi imel izpad, ke mora ležat in ker ga nihče ne nosi. Zdaj ga grdo pogledam in mu rečem, da naj se ne dere. Malo utihne in nato spet kričanje pa v smeh. Upam, da je res samo faza in da hitro mine, ker jaz bi raje poslušala bolj človeške glaske in čebljanje, ne pa kričanja in to ves dan.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 614
21.3.2006 8:04:37   
MusiMarusi
Dobro jutro!! Upam, da tako lepo kot včeraj...midva sva se tudi včeraj dolgo potepala, po Tivoliju, z očkom smo šli na malicouser posted image , res lep dan. Tudi naš mali je imel zvečer kar rdeča lička, tko da res punce mažite jih s kremcami!
Mami od Filipa: včeraj sem tudi jaz preizkusila to previjalnico, dojilnico o kateri je bilo toliko besed po TV in radiu...tako kot ti nisem mogla verjet, da sem prišla prav...komaj se zbašeš čez vrata...za previt so namontirali eno polico in zgoraj dali en sedež za dojit...to je pa vse!user posted image  Res, da je bolje kot nič in da moramo biti z malim zadovoljni, toda toliko besed...pa res, še koša za smeti ni! Zdaj, ko je lepše vreme bo itak taka gužva, da brez veze..saj še notri ne bomo prišle!

Pa še najbolj pomembno kaj se dogaja pri nas: raste nam zobek, kar dosti je že ven pogledat in je tako oster da jojjj!user posted image user posted image
Uživajte!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 615
21.3.2006 8:55:57   
thunder
Ojla!
Kako fantastično vreme! Mi smo že dva dni bolj kot ne cel dan zunaj - je treba pokoristit tele dni. Upam, da smo se že rešili zime, ker imam že poln kufer teh cunj.
MusiMarusi a zobek že imate?! Me je ravno včeraj mali "ugriznil" med dojenjem in hvala bogu da še nima zob. Sem ful na glas rekla "auč" , mali se odklopi, me pogleda in se na ves glas začne smejatuser posted image . No in potem sem se mogla še jaz začet smejat ker je bil prav posrečen.
Smo u fazi nenehne akcije - ko leži na tleh ali na ležalniku si non stop lovi noge, vleče dol nogavičke, daje noge v usta...
Pri dojenju se pogovarja z zizouser posted image  - najprej se naje, potem pa piha noter in poje ooooo, aaaaa, uaa - ziher bo pevecuser posted image .

Joj pa še ena štorija, ki me je nasmejala do solz: včeraj pospravljam stanovanje in mi med delom pade blazinica za dojenje iz modrca in sledi komentar starejšega sina: "Mami podstavek za zizo ti je ven padu"user posted image user posted image user posted image ....podstavekuser posted image . Še zdej mi gre na smeh. No saj po končanem dojenju ko bodo zize uplahnale bom pa res podstavek rablauser posted image .

Ajd, en lep dan vsem skupaj, izkoristite ga!

Čau bau

(odgovor članu MusiMarusi)
Neposredna povezava do sporočila: 616
21.3.2006 10:59:52   
mami od Filipa
Saj boste rekli, da se samo razburjam, ampak spet mi je film poču... pride patronažna na dom, pripelje še študenta (normalno), a oba zalomastita v stanovanje, na tepih, kjer se Filip vala po tleh s ČEVLJI!!!!!!!!!!!!!!
Pa to je noro! Ljudje, ki naj bi skrbeli za tovrstne napake, jih delajo prav sami in to s tako vzvišenostjo, da sem bila čisto paf. Pripravila sem copate, onadva pa gas mimo s svinjarijo v hišo.
NO COMENT.

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 617
21.3.2006 12:40:25   
soncek&luna
joj mami od Filipa ti se pa res samo razburjas user posted image user posted image user posted image ... ne, se strinjam s tabo... k men je tut patronazna prisla, se prej k je blo jaki vreme, zunaj mokro ona pa v kuhinjo obuta... valda sem morala pol najprej posesat in pomit po tleh... jaz moram rect, da se vedno sezujem, ze zarad tega, ker se ne pocutim dobr, ce sem obuta v stanovanju...

Mami, pika moja!

Neposredna povezava do sporočila: 618
21.3.2006 12:44:45   
nana 27
hudo!! Nekateri ljudje pa res ne poznajo bontona. Pri nas imamo zmeraj pripravljene lepe copate in to na vidnem mestu, da ne bi prišlo do česa takega. Mamice fantkov, pravkar sem na drugem forumu prebirala od čiščenaj lulčkov. Do sedaj sem mislila, da je potrebno pač zadevo pustiti pri miru in nič vleči dol kožice. Šokirale so me pa mamice, ki so napisale, da so pediatri na pregledu pri pol leta preverjali kožico in včasih na silo potegnili, da je nastala ranica. Sem samo jaz tako nevedna, da teh "masažic" in vlečenja kožice ne izvajam? Kaj pravijo vaši pediatri? Pri nas ni patronažna nič omenjala, na pregledu nam nikoli niso nič rekli user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 619
   [Brisano sporočilo]
21.3.2006 13:07:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 620
21.3.2006 13:16:33   
soncek&luna
ja nana27 kozico je treba vlec dol... meni je pokazala patronazna in pediater tudi... pa sem ravno pred mesecem dni rekla, da si ne upam prevec potegnit dol ker pac ne gre... no in so mu ravno pred 14 dnevi, ko sva bila na jesenicah na rtg full dol potegnil kozico in se je pokazala glavica user posted image , sem ze mislila, da je kaj narobe, ker je bila tako velka user posted image ... no pa mi je pol sestra v sredo na kontroli rekla, da na zacetku itak kozica ne gre do konca dol... no, zdaj gre in sem prav 'srecna' zaradi tega, da ne bo imel potem tezavic

Mami, pika moja!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 621
21.3.2006 13:30:19   
nana 27
Bomo pa še mi poskusili vlečt :) Res nisem vedela. Upam, da nismo zamudili.

Neposredna povezava do sporočila: 622
21.3.2006 13:38:02   
soncek&luna
ja pocas zacni, vsak dan po malem, in v vodi, ne na suho.. al pa, kot sem nekje brala, kani kapljico olja gor... sicer ne vem kako jim pol rata kaj dol potegnit k je vse spolzko user posted image .. drugac dej pa svojemu dragemu to opravilo, on bo ze vedel kako in do kje user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 623
21.3.2006 13:42:04   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  ja, se mi zdi, da se bosta moja fanta še najbolje zmenila user posted image  Samo, da ne bo vse življenje mislil, da morajo to fantje delat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 624
21.3.2006 20:21:04   
nana 27
Punce, sem pridno raziskovala tole vlečenje kožice na lulčku in prišla do ugotovitve oz. spoznanja, da ne bom nič vlekla.  V tujini velja doktrina, da se tega ne počne (Zveza ameriških pediatrov, Kanada, Nemčija), ker lahko lažje pride do infekcij, hudih ran, zarastlin, ki povzročajo težave tudi v starejši dobi in lahko celo privedejo do tega, da je potrebno fantka obrezati, ker pride do fimoze. Odsvetovano je celo "treniranje" s strani staršev in zdravnikov in to ni doovoljeno niti pri kopanju. Vlečenje naj bo prepuščeno fantkom samim, saj bodo svojega lulčka instinktivno odkrili kot igračko (se spomnim svojega nečaka, ko ga je enkrat odkril, ga je vlekel in vlekel user posted image ). Ob primerni starosti se otroka nauči, kako se naj sam umije. Starši zdravnikom ne smejo dovoliti, da bi kožico preveč potegnili nazaj. Kožica se bo do petega leta fantkove starosti sama umaknila nazaj. Obstajajo pa tudi izjeme.http://www.circumstitions.com/Care.html http://www.eltern.de/gesund_schoen/gesundes_kind/vorhautprobleme.html http://www.baby-welten.de/babypflege/wickeln/reinigung-des-baby-genitalbereich.htm No, zdaj moram pa vso zadevo še amlo prespat, da se usede ... poklicala bom pediatrinjo, kako je s tem glede na to, da mi ni nič rekla glede lulčka. 

< Sporočilo je popravil nalin -- 21.3.2006 22:02:00 >

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?