nana 27
|
Uma, veš, kako gre ven? Mi smo poskusili čisto domač recept od tašče. V eno majho tetra pleničko dimenzije 25x 25cm (lahko si jo zrežeš sama) sem nasula posušene kamilice v cvetu. Nato sem jo zašila tako (nekaj šivčkov), da sem dobila kvadraten žakeljček. Potem sem dala na štedilnik lonec vode, navrh narobe obrnjeno pokrovko, nato žakeljček in nato sem pokrila še z eno pokrovko, da ne bi zdravilne esence ven ušle. To lepo pogreješ, da je res vroče in daš otroku na prsa, ko trdno spi in pustiš čez noč. To delaš nekaj dni. Boš videla, da bo bolje. Daš mu med body in pod pižamico. Pa dvigni mu celotno ležišče za 30 stopinj. Mokro brisačo dajte na topel radiator v spalnici. Zadnjič sem v Mullerju videla tudi kopel proti prehladu Baby Erkaeltungsbad od Panatena in sem jo kupila, če bo kdaj res hudo. Zelo lepo diši po timijanu. Mogoče vam bi kaj pomagalo. Ti bom napisala, kaj piše na škatli: "Vsebuje visokokakovostno etrično olje timijana, ki učinkovito spodbuja zdravljenje kašljanja in smrkanja. Dihalne poti so tako svobodne, počutje vašega dojenčka pa boljše..." Pa še to. Nam je pediater na Metelkovi rekel, da ni dovolj samo fiziološka, da je fino, če otrok takoj po čiščenju dobi kaj za popit - vodo ali čaj, da se odmaši. Meni s pumpico ni nič uspelo ven dobit. Lahko rečem, da so malemu najbolj pomagale tople kamilice. Obiski so se pa za kasneje naročili, ker niso vsi čisto zdravi pa se bojijo, da bodo malega okužili. Danes smo preskusili nov avtosedež. Mali je v njem kot direktor. Je tako opazoval reklamne panoje in ljudi, ki so hodili po pločniku, da sem bila še jaz presenečena. Nalin, povej, če lahko sveda po domače razložiš, na kakšen način je fizioterpevtka "pomagala" Žanu, da se je obrnil. V kakšni legi je otroček, ko je na trebuhu. Ali pase kravice in se nato prevali? Upam, da ti nisem preveč zatežila. Sama ne vem, kako naj Mihcu male nakažem, kako se prevali iz trebuščka na hrbet. Iz hrbta na trebušček že pridno trenirava kot na CD-ju od Vzajemne, v kontra smer pa ne vem
|