Barbs
|
Oj, ženskice lepo, da smo kar bolj zgovorne, čeprav predvidevam, da bomo kljub praznikom in kao ogrooomno cajta, do novega leta bolj skromne tukaj gor...ali pa ne - kdo bi vedel Lenika : jaz sem pri moji prvi nosečnosti, ko sem še delala v šoli, tudi imela "nalogo" da približno v takšnem času povem mojim drugičkom da bom imela dojenčka - še posebej zato, ker z njimi nisem mogla biti do konca šolskega leta - mojo Niko sem namreč rodila 14. junija. Otročički, pa tudi njihovi starši ( skupaj smo bili v prvem in nato naprej v drugem razredu) so bili zelo veseli, malce seveda zaskrbljeni, kdo bo z njimi ravno na koncu, toda , vse je bilo ok. Preden sem šla na porodniško - delala sem do konca - so mi podarili ogroooomnega medveda, da mi je bilo prav nerodno - pa seveda v porodnišnico so mi pisali, pa kasneje domov- res imam lepe spomine nanje ... Bođ videla, da bodo zdaj do tebe še bolj pozorni ( hočeš nočeš) , pri meni vem, da so še posebej fantje drug drugega opozarjali, češ, ne tako kričat, saj veš, da bo učiteljica imela dojenčka, kakšen pa si... Mi je šlo prav na smeh, kako so bili zaščitniški do mene Aljča , še dobro, da imava rezervirano podobno - za silvestrovo, mislim - le da jaz na svojem kavču ; glede obložene mize pa ne bi izgubljala besed - pomisleke imam le s tradicionalno francosko solato, ker mi že misel na majonezo nekako povzroča slabosti , da ne govorim o posledicah, ko bi jo jedla.... suska : jaz bi šla TAKOJ na pregled, če bi bila na tvojem mestu... brezveze ugibat, rečemo ti lahko karkoli, pa ne vemo, kako je v resnici - čeprav ; kar so za nekoga neznosne bolečine, je za drugega lahko samo malo večji pritisk...saj veš... vo srečo majamo : glede tega, da se pred 24 tednom nič ne vidi oz. se na morfologiji ne vidi dovolj ti moram povedati, da je meni dr. Pušenjak delal morfologijo dva dni pred dopolnjenim dvajsetim tednom - videlo in izmerilo se je popolnoma vse, tudi lulek ... tako da.... hmmm - je pa res, da se kasneje valda boljše vidi in če ginekolog nima posebnih izkušenj s tem oz. se počuti bolj gotovega kasneje, potem je boljše, da počakaš... če pa si nestrpna, se pa naroči samoplačniško - jaz sem se sicer zaradi pregleda MV , pa sem povprašala, če lahko pridem čez teden ali dva še na morfologijo, pa je rekel, da če želim, lahko že zdaj... pa sem! Ni mi žal tistih 12 jurjev, ker se je res poglobil, je natančen, celo JAZ, ki do zdaj nikoli na nobenem UZ, že pri prejšnjih nosečnostih, nisem NIČ videla, sem zdaj razumela in videla vse, kar mi je pokazal Pa še izkazalo se je, da so izkušnje in orientiranost ginekologa na UZ zelo pomembne... moj mi je naprimer "nameril" MV SAMO 2 cm in je že delal paniko, da je prekratek, dr. P pa je natančno večkrat pomeril, prestavil itd... in vse meritve so bile čez 3,5 cm... tako da sem pomirjena. Ok, grem pod tuš pa kasneje na sprehod, danes bo spet lep dan - MarijaPO : upam, da misliš nase!!!
|