|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJ
5.12.2005 11:59:23   
ela78
Živjo punce, tud jest sem julijka, po mojih izračunih sem v 6t, če pa računam od zadnje M pa že v 8t. Ampak jest se počutim odlično, nič bruhanja nič slabosti, nobene pretirane lakote, tud utrujena nisem tolk, samo stopnice in že kakšen manjši napor me čist zadihajo.

Tud midva veselo novico še skrivava, čeprav me prijateljice in mami kar nekaj sprašujejo če sem že, ampak jim odgovarjam da še ne, pa da upam, da bom kmalu. V meni kar vre, da bi jim povedala, ampak sva se odločila da šele po prvem pregledu, ki ga imam šele 21.12, tko da bo letos za božička res veselo. Ampak če samo pomislim, kje je šele božiček!!!!!
Še dobro da se lahko vsaj tukaj malo razgovorim

lp, elauser posted image   pa čim manj slabosti vam želim!!!!user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: JULIJ
5.12.2005 12:07:24   
Naja30
hahaha, ela, jaz se tudi tako počutim. kje je še božiček!!! user posted image saj ne bom zdržala tako dolgo. še dobro, da je tale forum, da se o tem pogovarjamo, drugače bi eksplodirala.

zelo lepo, da preživljaš prve tedne tako brez nobenih  težav. jaz sem še preden sem naredila test, vedela, da sem user posted image  ravno zaradi slabosti in utrujenosti. user posted image  ampak bomo vse potrpeli za pikice, a ne?user posted image

(odgovor članu ela78)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: JULIJ
5.12.2005 13:44:27   
malicki
Ela ti kar uživaj brez slabosti, jaz bi tudi.

Tudi jaz imam prvi pregled 21.12. In midva zato tudi čakava do Božička da poveva veselo novico, ker takrat bo ravno zbrana cela družina. Komaj čakam!!! Najbolj pa da povem prijateljicam.

Naja za naju pa upam, da obdobje slabosti čimprej mine. Jaz grem danes po ingverjeve piškote! Samo to še imam v glavi user posted image


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: JULIJ
5.12.2005 17:48:22   
Jančika_
Uh, saj vem, da se grdo sliši, ampak kar malo pomaga, ko vidim, da nisem edina s slabostmi. Meni je zadnje tri dni malo bolje - pravijo, da je najhuje v devetem tednu, potem pa malo popusti; in zgleda, da pri meni to drži. Vsaj upam, da ne bo spet tako hudo kot prejšnji teden. Se pa ne spomnim, kako je bilo prvičuser posted image . Itak vse skupaj ni bilo tako hudo kot zdaj.

Hecno, zgleda, da sem edina, ki sem raztrobila novico o nosečnosti takoj, ko sem naredila test (delala sem ga tik pred žurko za RD, tako da so povabljenci izvedeli že na vratihuser posted image ). Tudi v prejšnjih nosečnostih je bilo tako in pri splavih tudi. To pač jemljem kot del življenja in kot naravno stvar. In po pravici povedano si ne znam predstavljati, kako bi lahko skrila moje obupno počutje zadnjih tednovuser posted image . Prav paše, da lahko komu pojamram in da lahko z razlogom prosim za varstvo za malega.

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: JULIJ
5.12.2005 19:00:43   
Anonimen
Nely, čaj poprove mete NI isto kot metin čaj!
Poprova meta se kupi na grame na tržnici (v LJ tam pri zališčarkah pri Tromostovju)

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: JULIJ
5.12.2005 19:32:25   
Pikapolonica
Hojla, julijke!

Se vam pridružujem še jaz, čeprav sem že ene parkrat pisala na začetku te teme, samo takrat še kot anonimna.

No, drugače pa je ta moja pikica user posted image  zdaj druga po vrsti. Ena naju je z možekom že osrečila lani, druga naju je pa sicer malo presenetila, sva jo pa ravno tako neznansko vesela in komaj čakava, da pride k nama še tko... no, čisto zares.  Je pa tudi meni malo slabo, ampak ko berem vaše poste... JOJ, se mi kar smilite uboge bruhice user posted image . JAz sem tako trpela lani, tokat je pa veliko boljše. No, sem pa od danes vseeno na bolniški, ker sem v petek dobila nek izcedek - menda mi je zaradi prevelikega napora v službi počila neka žilica v materničnem vratu (al tam nekje pač) in je prišlo do rahle krvavitve. Joj, kako sem jokala od strahu user posted image , ko sem se iz službe vozila proti bolnici. In kako sem potem spet jokala (od sreče seveda) ko sem videla mojo pikico in slišala njen srček user posted image . Pri 9 tednih je imela 2.3 cm - tako kot v tabelah. In tako kot Tia, moja hčerkica. Za zdaj sta si po velikosti in tednih popolnoma enaka. Me zanima če bo tako tudi naprej.

Skratka, upam da me sprejmete medse in da si bomo takole skupaj krajšale čas do našega julija in naših user posted image .

Aja, zgleda da bo pa tale letošnji božič kar pokal od sporočanja prekrasnih novičk user posted image . Tudi midva bova večini povedala šele takrat. Jaz sem do sedaj povedala le moji družini in dvema prijateljicama.

No, lepo se imejte!

Pikapolonica user posted image  9t3d


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: JULIJ
6.12.2005 8:55:56   
malicki
Ej Jančika pa ne nas zdaj strašit no da je 9teden najhujši user posted image user posted image   
Ojej zdaj pa me je kar malo strah


Pikapolonica dobrodošla med nami user posted image

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: JULIJ
6.12.2005 10:12:06   
Naja30
jancika, prestrasila si me user posted image , ker vceraj mi je že bilo boljse in danes za 1x še ni hudo.

pikapolonica, kar zjokala sem se, ko sem brala, kako si se prestrašila, ko si dobila izcedek. jaz sem že čisto blentava od teh izcedkov. ne bi smela toliko brati o tem, pol pa na wc-ju ful brišem in preučujem papir... pa včasih kar vidim nekaj rumenega... ah! user posted image

lepo se imejte vse. user posted image

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: JULIJ
6.12.2005 12:59:55   
Nely
Punce, mene je že skoz strah izcedka in grem vedno s strahom na WC, pa čeprav ga nimam in upam, da ga ne bo. Malo me skrbi, ker stres in napor v službi ni dober, še posebej ne zdaj, ko sem v "kritičnih" tednih. Js sem pa ravnokar te tedne na terenu..... Ne smemo bit preveč panične, previdnost pa nikoli ni odveč. Pikapolonica, me veseli, da je vse OK s tvojo user posted image .

Jančika, ne s takimi... Js sem danes stopla v 9. teden in res nočem, da se ponovi včerajšnja zgodba, ko sem kar 3x bruhala v roku par ur... Pa sem celo spila metin čaj popoldan... user posted image  Na mojem metinem čaju piše, da je iz listov poprove mete, torej bo to ta pravo. Tinka 74 hvala vseeno za namig. Ne bom obupala in bom kr cel 9. teden pila ta čaj, mogoče bo pa le pomagal... Kr zavidam malo vsem tistim, ki se odlično počutite in nimate težav z bruhanjem in pretirano slabostjo. Js se že 2 mesca počutim kot da imam trebušno gripo. user posted image

Božiček bo imel letos veliko dela z raznašanjem naših veselih novičk. user posted image  To bo veselo, ko si bomo poročale, kako so bili vsi presenečeni in veseli. user posted image


Snežen pozdravček iz Koroške za vse user posted image  in user posted image !

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: JULIJ
7.12.2005 13:02:22   
malicki
Mene pa zanima kakšen je kaj vaš apetit in koliko kaj pojeste, ker meni se zdi, da kljub slabosti nonstop nekaj jem, nasploh dopoldne in v opoldanskem času.
Po kosilu pa imam večinoma mir in tudi večerje ne potrebujem, razen sadja. No včeraj sem napadla čokolado user posted image . Ampak res po dolgem času.

Rabim malo orientacije glede tega, ja pa tehtnico si moram nabavit da me ne bo kap pri G.


7tednov in pol user posted image



(odgovor članu Nely)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: JULIJ
7.12.2005 13:39:08   
*Neja*
No, da se še jaz oglasim.
V ponedeljek sem imela prvi pregled, pikico sem videla, srček je tudi utripal, tako da je zaenkrat vse o.k. Bruham ne, slabosti so se mi pojavljale večinoma od 4. do 6. tedna, zdaj se počutim odlično. Glede hrane: ne bi moglo biti bolje, saj so se mi "zagravžale" vse sladke stvari. Ko pomislim na kekse ali čokolado, se mi obrne želodec. Sem pa včeraj mojega nabila v količini zaužitih špagetov (kar je skoraj nemogoče). Zeloooo mi pašejo ogljikovi hidrati, sadje in zelenjava. Prej sem se zaradi težav s težo OH izogibala.
 
Skratka: počutje je o.k.
 
Želim vam kraaaaaaaaaaaaasne tedne!!!!!

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: JULIJ
7.12.2005 15:35:34   
Naja30
Neja, tvoji user posted image  in tebi želim vse najlepše.
a veš,da je tudi meni bilo najbolj slabo od 4-6t, zdaj se je pa vse skupaj umirilo, ni več tako intenzivno.

drugače pa  tud jaz veliko preveč pojem (lahko bi malo manj, pa ne bi niti meni niti user posted image  nič manjkalo), ampak kaj naj, če mi paše! dragi me pa tudi razvaja na vse pretege. saj bi mi lahko manjšo čokolado kupil, ne pa 300 gramske... user posted image

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: JULIJ
7.12.2005 15:38:26   
Jančika_
Meni pa ne paše nič jesti. Res, prav nobena hrana mi ne diši. Ampak če ne jem, mi je še bolj slabo, tako da...user posted image . Jesti moram na 2-3 ure, drugače je hudič. Zaenkrat kile še niso šle gor, so se pa mišice spremenile v špeh, juhejuser posted image .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: JULIJ
7.12.2005 15:44:43   
Naja30
Jančika a ti še vedno tako bruhaš ali ti je že kaj bolje? Držim pesti zate, da se ti počutje izboljša. user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: JULIJ
7.12.2005 15:50:03   
Jančika_
Hvala, Naja. Malo boljše je že. Bruham skoraj ne več, tu pa tam mi malo gor vrže. Še vedno pa mi je ves čas slabo, najhuje je zvečer, ponoči in zjutraj (pač takrat, ko želodec ni poln).

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: JULIJ
8.12.2005 9:25:24   
Bojana 78
Da se še jaz oglasim.
Zaenkrat mi še ni bilo tako hudo slabo, da mi morala bruhati. Imam pa skoraj čez celi dan neprijeten občutek v želodcu - rahla slabost. Nobena hrana mi ne diši. Sladkarije so se mi popolnoma uprle (prej nisem zdržala dneva brez sladkega). Večinoma jem sadje (mandarine in banane), jogurte, suhi kruh, suho sadje in oreške, pa kakšna juha mi še paše. Sem pa v 8. ali 9. tednu.
Ali katere ve, kdaj izginejo te neprijetne slabosti? Ali nam bo celo nosečnost slabo, če ne bomo neprestano nekaj jedle? 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: JULIJ
8.12.2005 10:12:04   
Pikapolonica
Hojla, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Kako ste kaj. Jaz sem končno spet malo spočita. Zdaj ko sem v bolniški lahko spet malo dlje spim. Se kar pozna 3 ure več....

Veste, ko takole berem vaša sporočila... sem vam kar malo "fovš". Pa ne čist zares no. Ampak, ko se spomnim kako sem jaz doživljala prvo nosečnost.... Verjemite, da je bilo to nekaj čisto drugega. Malo v bolniški, še več v službi, ure in ure sem preživela bo listanju revij, prebiranju knjig, božanju trebuščka user posted image  in razmišljanju o tem kako bo - ko bo. Ko mi je bilo slabo za umret user posted image , sem se preprosto ulegla na kavč in zaspala. In zdaj. Zdaj vso svojo energijo usmerjam le v mojo 13 mesečno hčerkico, ki je pač en otroček, ki te 100% zahteva. Revijo sem menda prebrala le eno, pa še to samo tisti članek o rasti v tednih. Drugače pa zdaj na kavč padem samo še zvečer, ko Tia zaspi, takrat sem pa itak že preveč utrujena user posted image  za karkoli drugega. Pa ne me narobe razumet. Nič ne jokam. Nič ne obžalujem. Samo malo se mi toži po tistih lanskih brezskrbnih in čudovitih mesecih pričakovanja. Ampak, ko bo pa malo bitje user posted image  končno v mojem naročju.... Ta trenutek bo pa isti. Najlepši in nepozaben user posted image .

V glavnem, kot sem prebrala, vas je še kar nekaj, ki še čakate na prvi pregled (Naja3, malicki,ela78...). Jaz držim pesti za vas. Še tiste na nogah. Da bo vse tako kot mora biti tako ali tako ni debate, kakšna stisnjena pest več pa sigurno ne bo škodila. In naj vam čimprej mine čas do takrat.  

Pa še tole... Slabosti minejo. Res!

Pozdravček, Pikapolonica user posted image

(odgovor članu Bojana 78)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   [Brisano sporočilo]
8.12.2005 10:41:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: JULIJ
8.12.2005 19:23:47   
Naja30
o hvala hvala Pikapolonica in Andrejčika. Jaz res komaj čakam na ponedeljek, ko grem na pregled user posted image . Pa še moj dragi ima rojstni dan in bova povedala staršem, ker se bomo tako vsi zbrali na kupu in... najbrž bo veselo. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: JULIJ
9.12.2005 14:28:01   
malicki
Tudi jaz lahko sporočim da se počutim nekoliko boljše user posted image
Včeraj popoldne mi je bilo že znosnejše in zvečer sem zdržala pokonci celo do 22. ure user posted image . Prej me je zmanjkalo že popoldne, pa še do večera nisem prišla k sebi. Samo sem spala.

Danes pa mi je tudi boljše, tak da sem prepričana da bo slabost počasi popolnoma izginila.

Naja ti pa dobro zrihtaj v ponedeljek na pregledu in nam poročaj o tvoji user posted image .

Lep vikend user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: JULIJ
11.12.2005 9:27:10   
Nataša R.
No tudi mi bomo julija zabali v drugo. Rok je okoli 28.7.
Kar pa se glede hrane tiče bi pojedla vola , slabosti nimam nobene. Upam da jo bom tako lepo odnesla kot sem o pri prvem. Zredila pa sem se pri prvem za 11 kg pri drugem zgleda da se bom več saj imam ogromen apetit.
Razliko med malčkoma bo 31 mesecev in vsi se veselimo novega člana.
Muči me samo spanje ko se ponoči prebudim potem ne morem več zaspati nazaj. Saj bo minilo in bo julij kmalu tukaj.

LP

Nataša

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: JULIJ
12.12.2005 10:54:34   
ela78
Živjo punce; mene pa zanima če imate kaj belega toka. Jest ga imam full, bi že skorej vložek rabila. A je to lahko kej narobe? Aja pa še to, a vas še kdaj tako trebuh boli, kot pred prihodom menstruacije? Mene je  v petek tako zvijalo.

Jest res že komaj čakam prvi pregled, da vsaj vidim če je vse OK in da se malo pomirim, ampak pregled imam šele drugi tedenuser posted image ( mater je to še deleč)!!! 

Hvala pikapolonica in andrejčika, ki držita pesti za nas, ki še nismo videle svojih pikic.

No drugače se pa še vedno počutim OK, kakšen dan mi je malo slabo-zjutraj, jem pa čisto vse, vse mi paše, zredila se pa še nisem, ker veliko športam.

lp, elauser posted image

(odgovor članu Nataša R.)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: JULIJ
13.12.2005 13:33:52   
Nely
Živijo user posted image !  Da se še js malo oglasim in prenesem bruhanje in slabosti še na ktero drugo. user posted image  Bruhanje se je zdaj 2 dni malo ustavilo, drugače pa obvezno zvečer zbruham vso tekočino, ker na hrano sploh ne smem pomislit. Slabo mi je, če sem lačna ali če se najem, tekne pa mi nič ne. Ful mi je grozno, ko moram pogledat v hladilnik in se odločit kaj bom jedla, ko bi pa najrajš kr bruhala in bruhala, ko vidim hrano. Res zanimivo, kako se ti hrana lahko upre. Glede na to da pridno izgubljam kg, se temu primerno tudi slabo počutim. Pritisk imam ful nizek, omotična sem, zebe me non stop, po počasnem sprehodu se komaj privlečem do doma... Tako da ela78 te kr občudujem, da kljub slabosti pridno športaš... Js sem prej tut pridno športala, zdej sem pa čist out že ob malo hitrejšem tempu hoje. user posted image  Pa sej nas bo tudi ta utrujenost minila.

Tudi jaz imam kar precej belega toka in mislim, da je to kar normalno. Ela78, če pa se ti zdi, da je beli tok močno povečan, pa če bi te kaj srbelo ali peklo, potem pa moraš h gin., ker je krivec za to kakšno vnetje.

Držim pesti za vse, ki še čakate, da prvič vidite svoje user posted image . To je tak čudovit občutek, ko vidiš drobno pikico, slišiš njen srček. user posted image  Js imam drug teden že 2. pregled. Takrat bom tudi izvedela, če je vse ok z izvidi krvi, dala bom vodo in izmerili mi bojo krvni sladkor. Ne maram laboratorijev, tako da me je kr groza. user posted image

Lepo se imejte in uživajte v veselem decembru.
Pobožajte svoje bušije in pošljite kak cmok svojim user posted image .

(odgovor članu ela78)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: JULIJ
13.12.2005 20:02:15   
sonči
Hello!
No jest sem tut nova nosečka in se vam pridružujem pri veselih pogovorih o pričakovanju.
Sem v 12 tednu in imam rok 5.7., zato pa sem se oglasila pri julijkah.
Za jutri me malo skrbi, sej vemo kako je...Čeprav vemo, da ni nič narobe, še vedno kar nekaj ....
No ja!
Sem ena tistih ki šekar molči o knedeljčku (do 3 mes),tako da po jutrišnjem pregledu lahko da bova s fantom razširila to veeeeesssseeeeelllllloooooo novičko.
No ja da se me ne boste že na začetku naveličale.
Le še lep pozdravček in držite pesti jutri zame.
user posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: JULIJ
13.12.2005 20:21:12   
sonči
Živijo!
Danes je dan ko sem se pridružila vašim debatam, pa sem zasledila da imaš (ela78) beli tok.Tudi jaz ga imam pa me ful skrbi, tko da za vsako informacijo bi ti bila izredno hvaležna!
LP

(odgovor članu ela78)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Delovno mesto
sladkorcek

Ali ste se po končani porodniški v službo vrnile na isto delovno mesto?

Da. (58%)

Ne. (12%)

Zamenjala sem službo. (8%)

Sem ostala brez službe. (7%)

Sem brez službe. (15%)


Število vseh glasov: 196

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!