Kornelija
|
Tole glede ceplenja proti gripi je pa zanimiva tema, saj vsaka mamica želi , da bi storila tisto, kar bo najbolj prav za . Ampak, kaj je zdaj prav, da se cepimo ali ne? Dekleti, ki so vama ravno nasprotno svetovali v materinski šoli ali lahko napišeta kakšne razloge so vama navedli glede ZA in glede PROTI(mogoče opisali stranske učinke in pozitivne stvari)? Našem zdravstvu ni preveč za zaupati. Sama sem prišla pred kratkim iz bolnice in v poteku zdravljenja sem imela napisano, da moram po 27t dobiti injekcijo Dexamethason preventivno pri svojem G. Na internetu sem se pozanimala vse o tem, kaj tale Dexamethanson vsebuje in tako sem izvedela, da je dober zato, da se pljuča prej razvijejo in tako lažje otrok, ki se rodi predčasno, sam zadiha- zelo dobro za otroka....toda pisalo je tudi, da se ga preventivno več ne daje, ampak samo takrat, ko res pride že do predčasnega poroda, zaradi tega, ker tole zdravilo povzroča, da so ostali organi majnši, nekateri pa celo spremenjeni Ko sem mojemu G omenila, da sem nekaj prebrala o vplivu tega zdravila na ostale organe mi je rekel, da se to naj ne bi poznalo pri teh malih dozah, ki jih dajejo, vendar pa, da je on videl že veliko otrok, najbolj deklic, ki so imele zaradi tega zdravila povečan ščegetavček tako, da je izgledal, kot mali lulek, ter zelo povečane sramne ustnice, jajčnike pa veliko manjše, kot so normalni in tako mi je na koncu sam svetoval, da naj raje samo zelo strogo počivam in ko si enkrat v 32t itak začnejo pljuča že sama delovat(seveda še ne popolno, pa saj tudi zaradi zdravila ne bi delovala popolno pri teh tednih)Tako nisem dobila injekcije! Po nekaterih postih pa sem videla, da je kar nekaj punc dobilo tole injekcijo kot preventivno, če bi predčasno rodile Rija jaz sem bila tista v zadnji vrsti, ki že ima 10 letnega otroka. Mislila sem, da bom izvedela kaj novega, saj se je v desetih letih nekaj res moralo spremeniti, pa se razen tega, da otrokom ni potrebno več ležati v vodoravnem položaju v košarici ni na tem našem koncu nič spremenilo Tako dekleta zdaj sem pa vam že malo zatežila, nič čudnega, ko pa je zunaj spet ta grda megla. Malo da vam popestrim dan in nikar ne pozabite svojim povedat vsak dan nekaj lepega, saj smo mamice take srečnice, da nas naši sončki lahko slišijo LP Kornelija - ki je bila prej februarčica, sedaj pa so mi spremenili porodni datum na 29.1 2006!
|