|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČICE
8.11.2005 11:34:57   
Nyah*
Ojla!

Kolk je fajn slisat, da je s kako user posted image  vse ok, res superuser posted image user posted image user posted image user posted image . Drugace sem jest tut ok, samo slabo mi je dostikrat in vrti se miuser posted image , drugace pa user posted image  brca da je veselje.
nannn, tudi mene je , odkar sem bila v materinski soli, strah da je kaj, pa se zadnjic sem bila na predavanju o dojenju in so nam se porodno sobo pokazali, pa mi je zdaj se hujeuser posted image user posted image user posted image , upam, da se potolaziva, ce ne, ne vem kako bom. Tiste slike, ki jih kazejo so pa res ogabneuser posted image , tega nam in nasim dragim sploh ne bo treba gledat.

Naju ze caka posteljica v trgovini, jupi, zdaj mam obcutek, da gre zares. Komaj cakam, da bom mami!

O zgagi ne bom govorila, jo mam ze cel glavo in se vec. Tudo donat in mleko ne pomagata vec, moram v lekarno po nasvet, ceprav ful nebi jedla tablet. Pa ravno od tistih stvari me pece, ki bi jih ful jedla: kostanj, jabolcne pite, mandarine, hruske,... po mojem me od vsega.

Kje ste ostale? ste dobro?

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 501
   RE: JANUARČICE
8.11.2005 14:06:08   
AlenkaIST
Jaz sem v veselem pričakovanju.user posted image Ne rečem, da nimam pomislekov in da me ne tarejo skrbi, samo toliko jih je že to dalo skozi, bomo pa še mi! Slike na predavanjih res niso 'luštne', ampak tako je.

Včeraj popoldne smo postavili posteljico in notri dali posteljnino iz Odejce user posted image  Je tako luštno, da bi samo gledal.
Danes pa sem dobila še stolček. Nisem ga sploh imela namen kupit, če ga pa na posodo dobim, pa tudi prav.

In ostale? Imate zdaj že vse pripravljeno?user posted image  

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 502
   RE: JANUARČICE
8.11.2005 16:31:02   
rija
Vse pripravljeno, samo sobica še manjka....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 503
   RE: JANUARČICE
8.11.2005 22:50:35   
Nannn
jest imam vecina ze vse edino v Tosamo moram se skocit in v lekarno po drobnarije...ne vem pa kdaj se bom spravila prat vse te stvari...glih sedaj sem oprala komplet posteljine in obcudovala kako je lepa...jest pa se zrisala nisem moje previjalne kaj sele da bi jo ze imela user posted image  bo treba pohiteti ker je cakalna doba cca.en mesec...

Lepe sanje in pobozajte busija user posted image

Nannn user posted image


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 504
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 8:17:15   
AlenkaIST
Dobro juuuutro!



_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 505
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 8:51:44   
Nyah*
Jutro drage user posted image , kje se skrivate?

Jaz sem danes tako zaspana, ne vem, koliko casa bom se vs luzbo sploh lahko hodila, sem kr utrujena, pa komaj sreda jeuser posted image .

Nas zlati user posted image  ima ze svoj urnik, zjutraj ob 4 me zacne brcat, je tocen ko urauser posted image user posted image , danes me je tako pod rebra brcnil, da mi je kar zakuhalo...

Osatel, ste ok?

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 9:17:08   
pikica*
Dobro jutro!

No, zame ni tako zelo dobro, ker sem imela včeraj kontrolo pri g. in mi grozi bolniškauser posted image . Razlog je previsok pritisk. Mala sicer  lepo raste, vendar pa je tale pritisk preveč nevaren. Danes grem še enkrat na kontrolo, potem bomo pa videli kako in kaj. Poleg tega pa je naša punči še vedno obrnjena z ritko navzdol, kar prav tako ni najbolje. Upam, da se bo še obrnila. Zaradi vsega skupaj sem se totalno zasekirala in se celo noč premetavala po postelji. Upam, da se bodo zadeve uredile.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 507
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 11:16:23   
LE&TA
Jutro!
Pr nas je bla noč zelo živahna, user posted image  me je brcal/a celo noč, tko da sploh nisem spala, pa še slabo mi je ratalo, mi je ziher lih v želodec nabijal/a!!user posted image

Pikica, nč se ne sekiri, boš pač mal več počivala, user posted image  ma pa še čas da se obrne!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 508
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 11:28:23   
baklica
Dober dan!

Pri nas vse po starem, kličem od enega do drugega, da končam, kar imam zastavljeno, da se lahko potem v miru spravim na dopust.
Pravjo, da popuščam, ampak men se res ne da več preveč, sem že čisto na drugih "frekvencah". Komaj čakam, da bo konec.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 11:35:03   
AlenkaIST
Naš user posted image  ima uro zvečer od 9 do 10, zjutraj pa potem okoli 4 mal pobrca, pa pol ob 7/8 uri spet. Če se bo tudi potem držal tega urnika niti ne bo tako slabo user posted image .

Drugače mi je zadnje čase na momente spet mal slabo. Me prav zanima če res laski rastejo user posted image .
Jutri imam kontrolo in me prav zanima kako bo. Upam, da me bo za drug teden naročila na uz.

LPuser posted image

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu baklica)
Neposredna povezava do sporočila: 510
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 14:53:43   
Nannn
Hojla user posted image

pikica* nic se ne sekiri saj ima tvoja pupa se dosti casa da se obrne kot mora...in ne bit zalostna se bos lahko saj v miru pripravila na nov poklic in se odpocila ce bos doma  user posted image

Danes tudi mene vse daje in sem fulll utrujena...se bila na CSD-ju danes in oddala papirje...denar nakazujejo 15 v mesecu tako da dobim denar sele 15.12. user posted image  odlocbo baje ze naslednji teden...sem dobila pa spet kup papirjev za ocetovski dopust in neko izjavo ki jo morava oba podpisat...se nisem prebrala...bom sla pa se ta mesec na maticni urad da moj   user posted image  podpise ocetovstvo ker nisva porocena...sem pa ugotovila da ko rodim imam se miljon enih obrazcov pa klicev na vse konce  user posted image  in mi gre ze zdaj vse na zivce...predlagam vam da si iz neta potegenete obrazce da ne boste skoz letale po CSD-ju...

LP Nannn user posted image  

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 511
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 16:13:28   
Anonimen
Ojla punce

Vidim, da imamo kar pridne user posted image  . Naša user posted image  telovadi že od kosila in me brca. Kar naj, jo je takšno veselje opazovati oz. kako mi trebuh skače gor in dol.

Danes mi je dragi postavil tudi posteljico tako, da je sedaj že skoraj vse pripravljeno za user posted image  . Sedaj me čakajo samo še drobnarije. Sicer pa ta vikend itak ne bom nič naredila, ker bom pač praznovala svoj rojstni dan - če bo seveda žlahta imela čas.

Drugače pa sem kar malo user posted image  ker bi morala včeraj imeti pregled pri G, pa je zbolela. Nadomestne pa nimamo. Me je sedaj sestra naročila za 15., a kaj ko se takrat obeta stavka. Imam občutek, da bom morala še počakati kakšen teden ali dva na obisk G.


(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 512
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 18:10:01   
LE&TA
Nannn, to glede očetovstva me zanima.A lahko že prej to urediva, midva tud nisva poročena! Povej mi kej o tem, prosim!

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 513
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 22:43:08   
Nannn
Cao LE&TA lahko uredis ze prej in tvoj user posted image  prizna ocetovstvo...gres na maticni urad kjer podpise izjavo...in to je to...

Nocko Nannn

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 514
   RE: JANUARČICE
9.11.2005 23:28:33   
rija
Tu pa moram malo korigirati (al pa tudi ne): pred rojstvom otroka se ne da priznati očetovstva. Tako je meni razložila na CSD. Sva v istem šmornu, pa sem vprašala, kako je z očetovskim dopustom. Je rekla, da mora na matičnem ali csd podpisat očetovstvo, pa potem lahko koristi očetovski dopust. Jaz sem tudi hotela, da to urediva pred porodom, samo je rekla, da po zakonu ne gre. Potem sem vprašala, kdaj ona misli, da bova midva letala po csd, dva dni po prihodu iz bolnice? Ker mora biti mati ob podpisu očetovstva zraven. Čas pa imaš, da to uredita v 30 dneh. potem sem jo pa vprašala, kaj pa če se mi kaj zakomplicira, pa ne morem priti v 30 dneh z očetom otroka podpisat, pa je rekla, da se kaj takega še ni zgodilouser posted image
Tale naša referentka se je obnašala tako oholo in vzviženo, kot da ene luknje v riti nebi mela in je čisto možno, da so bile informacije prikrojene po njeni trenutni volji in se še vedn najde kakšen ovinek....

Zato bi prosila vse koruznice, da malo napišejo, kakšne info so dobile od svojih csd.

lp

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 515
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 7:58:47   
pikica*
Ojla!

Pa sem uredila. Ni mi še treba it na bolniško, ker sem prinesla s seboj meritve pritiska, ki si jih delam doma in tam imam pritisk čisto normalen. Moram pa čez tri tedne nazaj na kontrolo in bomo takrat videli kako naprej. Upam, da se do takrat naša punči že obrne okrog.Sem se pa v službi dogovorila, da lahko pokoristim dopust, ki mi je ostal, tako da neham delat nekje sredi decembra. 

Vidim, da ste imele debato glede priznanja očetovstva. Midva tudi nisva poročena in naju urejanje teh papirjev še čaka. Nam je sestra v šoli za starše rekla, da lahko to sedaj uredimo že pred porodom. Potem naknadno se samo še vpišejo otrokovi podatki, kar pa lahko ureja očka sam. Upam, da to tudi v praksi drži. Bomo videli, ko se bova lotila urejanja. Naj bi pa to veljalo za Ljubljano. Papirje si je pa res bolje sprintat že prej in jih potem samo neseš tja. Če katero zanima, jih najde na strani CSD Šiška. Jih je pa kar precej.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 516
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 9:18:01   
uniq
DAN PUNCE...NUJNO RABIM POMOČ!!!
One ki ste že urejale papirje na CSD katere je sploh potrebno nujno predložiti....mar vse ki so tam ali kako...ste lahko malo bolj natančne k to prvič urejam ker ko sm imela prvo nisem nikjer delala in sem bila doma tako da mi tega ni bilo potrebno...zej sm pa malo zmedena ob vseh teh nazivih starševski dodatek pa nadomestila pa bla bla...kere papirje je pa treba v službo nesti....hudo hudo zmedena.
Drgač pa user posted image  kr priden...le atija v hrbet rad brca..haha. Mal poučnih mu daje. Pa nekolko mi zej dva dni trebuh otrdeva in to kr neprijetno boli. Drgač pa pridno brca le včer bil nekolko miren...pot na WC je pa ponoč točno ob 3 in bi lahko po meni uro naravnal...haha.
Še mal punce pa bomo me tekle častni krog...jest mislim, da bo mene mal prehitelo vse skup. In spola tud še ne vem...a non stop user posted image  sanjam s svetlimi laski in okroglih ličk. In vsi mi ga napovedujejo..razen ginekologinje seveda. Pa bomo že...dala mi je sumiti na nuhalni takrat da gre nekaj na fanta..samo bomo videl. S pripravami ste pridne. Jast mam pa še tolko za nardit....pa sm doma sam kaj ko user posted image  ni skor nič da bi midva to skup pedenala. Poj pa mal po netu naročam...in to ni to ...ni tko zanimivo.Ampak bomo že...bolje je v živo se vam ne zdi???
No ja zej bom pa nehala blebetat..se vidi da mi to manjka ko pa sm tko sama sama....

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 517
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 9:20:51   
Nannn
Jutro punce...

Moja noc je bila kar znosna sem samo enkrat vstala in sla na wcuser posted image  in tudi zbujala se nisem velikokrat...se mi zdi da je bila pupa bolj mirna in zato sem malo bolje spala...

Glede ocetovstva je pa tocn tko da gresta oba na maticni urad in tam oce podpise ocetovstvo in to lahko uredis pred rojstvom...


LP Nannn user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 518
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 9:24:50   
rija
Vedno bolj se sprašujem, ali mi sploh živimo v isti državi?user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 519
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 9:57:47   
renan
Če misliš ono referentko za porodniško ipd., je res malo čudna. Sem prišla tja nekaj dni prej (danes je dva meseca pred PDP, bila sem pa v pon) in mi ni hotela vzet vloge. Hkrati sem morala poslušati samohvalnice o njenem delu, zakonih, kako je Slovenija socialna država. itd. user posted image Tako moram jutri še enkrat do nje. To je po moje zato, ker je edina in misli, da je oblast v njenih rokah. (Isto se nama je dogajala na občini, kjer je moj mož kot tuji državljan pri meni prijavil začasno prebivališče. Tudi tam dela ena sama...)

Moj user posted image je v redu. Za brcanje pa ima res ugodne termine, upam, da bo tako tudi po porodu. Ponavadi je živahen, ko zvečer gledam tv, ponoči se umiri in zjutraj, ko vstanem se spet oglasi. Ne morem pa več spati na desnem boku, ker me blazno tišči pod rebri. Zdaj mi je ostal edino levi bok, a na srečo še kar spim ponoči.
Drugače: občasno zgaga, hitro se utrudim, nekaj dni mi je bilo nekam slabo, lakota je malo manjša. Obiskujem že materinsko...Se mi zdijo malo zastarela predavanja...Bodijev sploh omenjali niso, samo one majčke za zvezatuser posted image

Puri se mi zdi, da si ti prejšnjič napisala, da imaš lažne popadke...A mi lahko opišeš, kako se to čuti?

lp vsem,

Renan

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 520
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 10:07:53   
rija
Ja renan, tisto blond babo mislim. Ima verjetno BOGOVSKI kompleks....me je kar z levo roko hotla odpravit, ko pa se ji nisem pustila, pa je z vsakim stavkom malo popustila in bila malo bolj prijazna. Veš, ko me nekdo tako razuser posted image  sem lahko še stokrat bolj nesramna in vztrajna od nje....

Pravkar sem klicala na matičnega, pa so mi rekli, da je pri njih priznanje možno samo v primeru, če se pričakuje, da oče otroka ne bo doživel rojstva in bo prej umrl....user posted image user posted image



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 521
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 11:00:33   
LE&TA
Pupe, tud mene je neki ponoči tiščalo v tamali in zjutrej spet, kar tiščalo in držalo en cajt, pol pa popustilo! Kaj je to?

Glede očetovstva sem čist zmedena, se bom mogla mal pozanimat!
Dans sva z user posted image  čutla srček od user posted image , sem ležala na hrbtu in je blo zihr to to!! Ful lepo! Ste ve že čutle to?

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 11:02:03   
*hana*
Ojla,
vidim da je debata o urejanju na CDS. Vam povem, da je tega mene od vsega najbolj groza, ker na sploh nisem tip za urejat kakršnekoli stvari na "državnih institucijah"-sama v sebi sem jezna kot pes, če mi kaj težijo in pošiljajo od vrat do vrat, da bi se pa kaj razp..... in jim svoje povedala, pa ne. Tako da me šetkajo kot kakšno lutko. Pri nama vse kar se le da ureja moj, še ko je potrebna registracija mojega avta, napišem pooblastilo, pa ima on na brzino vse zrihtano, je tak tip, da tudi če mu kdaj kakšen pildek manjka, zna tiste babnice obrnit, da mu naredijo. Jaz mu pravim, da on že ve, da samo komplicirajo-je tud v "državni" službi.
Jaz sem pri G že dobila papirje, sprintala sem si vse obrazce in priloge, samo katere obrazce pa že zdaj (pred porodom) oddam pa ne vem.A lahko katera napiše točne nazive obrazcev.
Upam, da mi bo vsaj to, da sva poročena mal prihranjeno.Kakor sem gledala v tem primeru vse tiste priloge-soglasje matere, očeta odpadejo.
Saj pri nas januarčicah gre v vsakem primeru oktoberska (izplačilo nov.) plača zadnja v papirje, a ne? Torej po 15. lahko dam v službi za izpolnitev.
A za paket oddaš istočasno?
LP

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 523
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 11:05:24   
*hana*
LE&TA, ravno danes zjutraj sem sestro spraševala, če je to možno. Sedela sem tako bolj skrčeno, da se mi je trebušček naslonil na stegna, in tam začutila rahle udarce, pa zelo hitre, tako da mislim da ne more biti drugo. Ravno v pon, ko sem imela pregled in mi je poslušala srček, je bilo zelo hitro in je rekla, da ima dojenček okrog 140 udarcev na min.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 524
   RE: JANUARČICE
10.11.2005 11:21:21   
Lumpi
Jaz pa prihajam od G.
Ne moreš, da verjameš, vendar imam še kar predpisano dieto.
Pravi, da naj veliko hodim, pa naj pomerkam na hrano - glede soli.
Pravi, a otrok prehiteva v rasti. Baje, da bo velik.
Kar se pa tiče spola: ha, ha, ha, izdam dugič.

Sem dobila potrdilo o PDP za CSD, tko da grem jutri v akcijo. Upam, da me nav zamorila, k pravte, da je en kup stvari.

LP


(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Varnost otrok v vrtcih.
пеперутка16

Ste že slišali za vzgojiteljico, ki se grdo obnaša do otrok? na primer žaljenje, kričanje, puljenje za lase, udarjanje otrok...

Da. (45%)

Ne. (55%)


Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!