|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 15:28:38   
renan
Hvala za informacijo. Sem čisto pozabila, da se ura premakne.user posted image  Puri, a jemlješ dovolj kalcija? Krči v mečih so ponavadi od pomanjkanja le tega.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 15:32:25   
pinka1
Ja mene full bolita križ in hrbet. Še posebej v službi in zdle trenutno in bom dala dopust in grem mal prej domov, da me dragi zmasira, pa greva mal na sprehod. Lep dan!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 15:35:34   
Nannn
puri men je moja G predlagala Magnesol za krce in se ful bolje pocutim...tudi mene pa bolijo noge ampak bolj v spodnjem delu...

Danes pa ze komaj cakam da grem domov ker ze komaj zivim v sluzbi...

Nannn user posted image

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 15:47:34   
AlenkaIST
Pa da Nannn pejt domov! Poglej kakšen lep dan je user posted image

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 15:54:58   
Anonimen
No, verjetno bom res cunjice nabavljala kar pri nas. Moram samo naštudirat, kaj vse bomo rabili.
Pinka, jaz imam obseg trebuha že 110 cm! No ja, sem pa res štartala s kakih 10 cm več kot ti. Nimam pojma, koliko sem imela na začetku, ker sem na splošno v življenju z metri in tehtnico skregana.user posted image
Moram pa rečt, da jaz prav uživam v nosečnosti. Saj me kak dan boli glava, pa kak dan me v križu useka (kot včeraj npr.), ampak jaz vseeno uživam. Edino ni mi fajn, ker mi noge zatekajo. Še kateri zatekajo? Drugače pa se jaz trudim čimveč magnezija popit - ali v obliki donata ali pa šumečih tablet, ker tudi jaz čutim, da me hočejo krči dajat. Ko se kaj pretegujem, začutim, da me bo vsak čas zagrabilo, ampak zaenkrat me je samo enkrat in upam, da me ne bo več, ker me dva dni ni spustil!user posted image

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 16:06:01   
rija
Glede krčev: pomaga magnezij, kalcij baje glih povzroča krčeuser posted image  Sem zvedela ravno danes na pregledu, ko me je g vprašala, če pijem magnezij, pa sem rekla, da sem začela magneziju dodajati še kalcij in mi je na hitro razožila, da kalcij povzroča krče in ga naj dodatno ne jemljem. Napisala pa mi je recept za neke vitaminsko mineralne tablete Unicap(?) če že hočem dodajati vitamine in minerale. Pa kakšen spazmeks naj vzamem, ker me kar pošteno muči zgornji del trebuha. Imam namreč občutek, da mi ga bo raztrgalo oz. da se ne more dovolj raztegnit.


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 17:15:54   
renan
No, ne vem, verjetno zdravniki najbolj vedo. Jaz sem v nekaj knjig prebrala, da so krči v mečih v nosečnosti lahko posledica pomanjkanja kalcija. Magnezij pijem za zmanjšanje aktivnosti maternice (krči ali otrdevanje). Spasmex tudi umirja te krče.
Sicer so pa ti nasveti za nosečnost ali nego dojenčka večkrat nasprotujoči si in stalno se menjajo. Kar je danes dogma je jutri že zastarelo.
Npr. prej so priporočali naj novorojenček spi na boku (tu prodajajo blazno drage opore za lego na boku), zdaj pa priporočajo spet lego na hrbtu. Ali pa prerez presredka. Prej je veljal za pozitivnega, ker naj bi preprečil večje poškodbe, zdaj pa spet pišejo, da je raztrganina manjše zlo od prereza...
Potem pa bodi pameten...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 18:31:50   
puri
Jaz dobim s hrano zelo veliko kalcija, ker mi zelo pašejo mlečni izdelki (mleko, jogurti,sir,...), tako da krči pomojem niso pomankanje kalcija. Mogoče mi res primanjkuje Magnezija. Bom probala še to. A to so tiste navadne šumeče tablete Magnezij?

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 19:06:09   
*hana*
Hojla punce!
Res se že dolgo nisem oglasila, samo berem vas pa redno.
Moje počutje je OK, edini problem kateri me pesti je zaprtost, kar pa pri nobeni očitno ni tako hudo, vsaj pišete ne. Sem probala že vse živo, pa samo sedim in sedim...... tišči pa zelo. Groza
No, pri nas smo nakup oblekic že opravili v Celovcu (res je, da so pri nas v H&M še nižje cene-nekako preračun EUR po 220 sit , pa tudi zadnjič sem kupovala spalno vrečo v Ljubljanskem H&M, pa so bili skoraj vsi taki kompletki kakor v Celovcu, tako da tudi izbira je pri nas kar podobna, je pa res da sem doma zelo blizu meje in če se odločiva za sobotni šoping, nama je enako do Celovca, kakor do Ljubljane.)
Večja gradbena dela v otroški sobici in spalnici, se bližajo koncu, tako da kmalu pride na vrsto nakup opreme (vse v Ikei-predalniki v spalnici, nočne omarice, previjalna, omara za otroško s., lučke, jogi, tepihi......posteljico pa verjetno ne, sem gledala eno od Lip Poljčane v Baby centru, ki paše k ostalim stvarem.
Raznih planic, kozmetike, stekleničk,....pa nimamo še nič, je še čas.
Je treba mal po mesecih porazdeliti te stroške :-)))
Moj user posted image samo odšteva, koliko plač je še do dayD, zdaj že računa na strošek žurke, ki jo bo imel, ko rodim.
Sem mu rekla, da ga samo prosim NE DOMA, zdaj se je pa že zmenil s prijateljem, da bo imel v njegovi piceriji.

Rija, tudi jaz naslednji teden dobim injekcijo, ker sem rh neg., ti pa si jo danes, ne?
Kako zgleda, ali so kakšni stranski učinki?

Danes sem prvič seštela, da grem še 44x v službo-seveda če bom do konca OK.

Lepo se imejte in čuvajte se.

Nannn, Alenka IST, Tašonka, če se boste kje v vašem koncu dobile, povejte, saj sem drugače iz Domžal in me je dosti tam okrog.
čau

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 19:13:03   
Anonimen
*hana*, ni problema, se že dogovarjamo, samo se vse tri skupaj še nismo uspele najti na isti dan. Ti pišem na privat.

Jaz sem tudi Rh negativna in sem dobila injekcijo prejšnji teden. Nič groznega. Pičjo te v rit (men je blo samo to zoprno, ker sem tak človek, da jaz moram gledat, kako me pičjo, če ne trznem, če nisem tisti delček sekunde pripravljena na špik), poležiš tam cca. 15 minut, da vidijo, če pride do kake reakcije, potem pa greš. Opažam pa, da nas je veliko Rh negativnih, glede na to, da je to v bistvu precej redko stanje.

(odgovor članu *hana*)
  Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 20:09:29   
rija
Saj renan, jaz sem tudi brala, da je dodajanje kalcija dobro. Sicer ga nebi začela pit. Danes pa čisto nova informacija.....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 20:11:47   
rija
puri, magnezijeve so, vsaj zame, sem namreč naredila že skoraj doktorat, ker jih moram piti od 16 tedna, najboljše krkine magnesol, najslabše pa tiste iz mullerja, kjer je sam cuker....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 20:12:50   
rija
pa še odgovor zate HANA: pij trikrat na dan magnezij, pa boš več kakala kot lulala....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 20:14:46   
rija
hana sem pozabila na injekcijo: brez veze, niti malo ne boli in ni nobenih stranskih učinkov. Iti boš morala še dat kri pred injekcijo za ict test.Jaz sem jo dobila že drugič, prvič pri AC v 16 tednu. Nič bat.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 20:30:16   
baklica
Joj punce, jest mam kar slabo vest ko vas berem. Imam občutek, da se vse preveč ukvarjam z našim malim škratkom, saj prav nič ne pripravljam za malega. Upam, da mi ne bo čas pobegnil.
Sem imela včeraj kontrolo, vse OK, samo trebušnake moram delat, ker se mi menda trebušna prepona preveč raztega in da imam zato občutek, da me skoz gor v želodec tišči. user posted image
Imena z user posted image tud še nisva določila, pa je še čas. Oblekc mam pa nekaj svojih, nekaj mi jih je obljubila sestra, ki ima tri mesece staro punčko, tko da sploh ne vem če bom kaj v naprej nabavljala.
Sem pa včeraj ugotovila, da bom vse žabice pa majčke pa podobne stvari kot od "Bibe" kupila, ima vredu kvaliteto, pa še cene so kar ugodne. Sem bla presenečena - pozitivno; nad njihovo ponudbo v njihovi prodajalni 100/h. Še bodije za našega škratka sem dobila juhu! user posted image user posted image

Uživajte punce!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 21:07:22   
AlenkaIST
Glede vitaminskih tablet. Jaz vsake toliko časa (ne ravno vsak dan) vzamem vitaminske tablete ABC plus (Natural Wealth). So baje dost naravne in se za user posted image tudi priporočajo. So pa tle tudi Unicap pa še mnoge druge.

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu baklica)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 22:46:59   
renan
A se kaj bojite ptičje gripe? Sem brala zdaj klepetalnico z dr. Trampužem o nevarnosti pandemije, pa me je čisto prestrašil. Sem se začela bati za mojega user posted image . Še dobro, da nimamo več kokošk..

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 23:00:25   
Nannn
o hana kje ti hodis da se nic ne javis...madonca pogresam tudi caffee le kaj se dogaja z njo user posted image

puri ti kar lepo magnesol kupi v lekarni in spij vsak dan po eno tableto bos videla da bo bolje...saj meni je pomagalo user posted image  

Sem se pa z mojim user posted image  pogovarjala in ga probala prepricat da bi sla v Nemcijo ker ima tam teto in strica jest pa bi ta obisk se malo izoristila za soping user posted image user posted image  za naso user posted image  hmmm bomo videli mogoce me je malo strah da ne bi bilo kaj z mano narobe user posted image  Uf ko pomislim da imam jutri spet sluzbo me kar zvije od groze user posted image  kar ne morem docakati D dan ko bom ostala doma...

Grem jest spat...

Nocko vsem Nannn user posted image


(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 23:02:19   
Nannn
ej Tasi,hana,midve z Alenko se drugace meniva...naj bi se danes dobile pa sem imela jest ene opravke...sedaj sva dogovorjeni v petek in ce imata cas ni panike se dobimo vse...

Kaj pravite?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: JANUARČICE
26.10.2005 23:04:49   
Nannn
rija a je mozno da imam drisko zaradi magnezija?Vcasih sem se ubadala z zaprtostjo sedaj pa imam ze dva dni bolj drisko user posted image  sej ne vem vec kaj je in kaj ni...

Uf zdele grem pa res spat user posted image

Nocko Nannn

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: JANUARČICE
27.10.2005 7:38:14   
*hana*
Jutro!
Rija, hvala za nasvet, magnezij je že na mizi.

Nannn, jaz lahko v petek popoldne, saj verjetno ti tudi do 16.30. delaš, a ne? No jaz delam do 15h, skočim v nabavo (verjetno Leclerc), potem pa bi šlo. Mogoče pa bo Taši tudi uspela. Drugače jaz v dopoldanskem času ne mogoče, ker delam od 7h, ali od 9h-še 43x user posted image (danes ne štejem več, ker najhuje vstajanje je za mano user posted image ).
No, se beremo.


(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: JANUARČICE
27.10.2005 8:04:24   
simonas
Jutro!

Hana, nisi edina, ki ima težave s prebavo, saj tudi mene pestijouser posted image . Spijem pol litra donata dnevno, pa včasih še kak magnezij, če me kislina daje, pa kljub temu nič kaj pozitivnega. Se mi je od začetka nosečnosti tak porihtala, da sem bila kar presenečena (sem imela že prej probleme), zdaj pa je očitno res tako, da maternica malo pritiska na črevesje in so zato težave tu. Upam, da se bo kaj popravilouser posted image ...

Meni je dr. Pušenjak rekel, da je vseeno katere tablete magnezija pijem, tako da pijem enkrat magnesol, drugič pa kar magnezij iz trgovine.

Pozabila sem katera je omenila, da ji je bilo svetovano delanje trebušnjakov. Jaz pa sem mislila, da so v nosečnosti prepovedaniuser posted image . Jaz sem jih nehala delati, ko sem zanosila, prej pa sem jih delala cca 50 - 100 dnevno. Kako naj sploh delam trebušnjake, če pa mi je trebuh napotiuser posted image ?

Drugače pa se kar dobro počutim. Malo me tišči v spodnjem delu trebuha in tam se tudi najbolj brca. Morda me zato malo boli. Upam, da se bo dete ša kaj obrnilo, saj sedaj že štiri dni vztraja v položaju z nogami navzdol. Do kdaj se mora prav obrnit? Je kateri kaj znano?

Lep sončen dan vam želim!user posted image

Simona

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: JANUARČICE
27.10.2005 8:51:42   
rija
nann, čisto možno da imaš drisko od preveč magnezija. Meni so ga po AC predpisali trikrat dnevno, pa nisem nehala hoditi na WC, tako da sem zmanjšala dozo,pa se je stanje popravilo.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: JANUARČICE
27.10.2005 8:52:46   
renan
Kako veš, da je dete navzdol obrnjeno? Ker te tam brca? Jaz ne morem nikoli natančno definirat njegovega položaja. Predstavljam si, da je tam kjer je trebuh bolj trd...
Imam občutek, da moj nekam pod rebra sili, saj ko sedim, čutim premike pod rebri in se moram hitro zravnat, da mi kaj ne iskoči.user posted image  Verjetno je potem to ritka zgorajuser posted image
Nann nisem razumela kaj se bojiš? Vožnje do Nemčije? Če da, jaz se vozim že celo nosečnost, pa ni nič narobe, samo čedalje bolj me utruja. Stojiva obvezno na vsako uro in pol do dve ure. Potem ni panike..

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: JANUARČICE
27.10.2005 8:53:46   
rija
hana, otrok bi se naj do 37 tedna obrnil navzdol...vsaj tako sem brala...tak da mamo še čas...

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Koliko časa sta potrebovala za zanositev?
Itkica

Koliko časa?

1-2 meseca (53%)

cca pol leta (18%)

cca eno leto (11%)

več let (18%)


Število vseh glasov: 421

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!