ironic
|
IZVIRNO SPOROČILO: THeart IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz perem za malega samo z sodo bikarbono, torej posteljnina in tetra plenice, vse brisace, vse spodnje perilo in nogavice vedno perem na 90°C ,potem pa v susilca. Oblacila in pa obcutljivo pa perem na 40°C ,zelo redko na 30°C ce je res samo hiter program za preprat. Glede barv, upostevam samo strogo locevanje, ki gre "priblizno" takole:temne: rdece-crne, izjemoma oranzna.svetle: vse kar je belo, bez, ali zelo svetlih bledih odtenkov, vcasih gredo tudi bele posebej loceno od mesanih svetlih barv.Modre: temnosiva, modra, vijolicna , izjemoma zelena ce ni vijolicne.Tople: rjave, oranzne, oker, izjemoma zelena ce ni oranzne.Mislim da je najbolj pomembno locevanje za ohranitev barv , namrec moja mama ki pere ze vec kot 20 let , z razlicnimi pralnimi sredstvi mehcalci ipd. Ima po takem sistemu locevanja zelo lepe barve oblacil tudi kosov ki so stari po vec kot 10 let. Drugace pa sama ker nimam velikega gospodinjstva dostikrat uporabim barvni list in kje kako malo x barvo zraven vrzem. Vsaka drugace, ampak morda kateri kaj pomaga. To pa res prvič slišim, za te kombinacije barv. Hvala, mogoče je res kaj na tem. Moja svakinja med belo vedno vrže kako sivo, tak so pri njih delali. Pri nas pa ne. Belo, barvno in črno. Zanimivo res. Glede pleničk, zato vprašam. Ker nimam občutka. Ker zato sem ta večji paket vzela, da zdrži. Sicer nisem bila za pampers ampak ko sem brala glede vpojnosti,pa zadovoljstva je nekak to prevladalo. Pa še pri ceni ni razlike (npr dm/muller/hofer), ker imaš vlka pakiranja na mimovrste res ugodno, sploh da je še koda. Vlažilne robčke sem ene dobila v darilnem paketu, ko sem se včlanila v tuš družino, našla pa sem še ene 3v1 za 50%. Pa sem še tiste vzela. Da vidim kak bo odgovarjalo. Tudi ne upam preveč. Ali pri teh robcih ni bilo težav? Imam pa sensitive in ene pure kokos. Sem le prvič v tem pa res delam po občutku in raje malo več sprašujem. Pleničke.. ma niso včasih huggies bile pri nas? Se spomnim reklam, ker sem še takrat rekla da bom te uporabljala, ker so ble tak luštno potiskane 😁 sem pa vidla te kit&kin. A grejo iz prodaje? Ker Mercator jih ima 50%. Te so tudi nekak natur mislim da? Samo če je tolk tega, pa ne veš potem.. spet pa ne mislim za 30 kom dat tolk kot lahko dobim že 80 kom..
|