|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
14.5.2023 15:49:28   
foxy_cat
Edina moja želja je Ultiva ki pa je v Mb nimajo, tako da nimam želja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
14.5.2023 20:12:59   
4.mama
Glede spanja spim večinoma super v kosu 9 ur, niti na wc me ne tišči, mi je prav čudno, jo pa nosim full visoko in mi je posledično slabo in tezko diham.
Želje imam samo po porodu, da bi imela na intenzivni boljšo oskrbo kot sem jo bila deležna in tega me je res strah.
Bo katera vzela črpalko že v porodnišnico?

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
14.5.2023 21:51:49   
ironic
Saj v 50 imam bolj malo, ampak ravno toliko da zdrži do 55 😁 Ja ker meni so ene rekle, da tudi če je poletje, vseeno ni pametno kar v kratke dajat... In potem sem malo bolj na daljše rokave gledala.. Ma sedaj ko operem in zložim, bom videla koliko sploh imam. Imam mešano, ampak manj kratkih. Romperčke pa sama iščem, tiste iz muslima, kak so luštni 😍Midva sva ravno danes ko je kislo vreme sestavila posteljico.. jaz sem tak navdušena da joj, bi najraje spala v njej 🤣 edino jogija še ne bom dajala noter, bom počakala še malo. Ampak, zdaj res čutim tisto silo, ko bi rada imela vse pripravljeno 😊😊😊
Joj, kak to razumem glede tašče, lubi bog.. Saj se vse razume pa tisto navdušenje.. Ampak nekatere sploh nimajo meje in ne vejo kdaj se zaustaviti in res stopiti nazaj. Nama je tudi pametovala glede opreme pa to pa ono pa tisto, da mi je enega dneva bilo dovolj in sem ji rekla. Zdaj pa meni sploh ne upa nič, njemu še, kolikor mu lahko ker jo kar zabije. Zdaj je bila užaljena ker češ ni bila seznanjena, da v bistvu imava vse, samo nisva pač še opremila. Moja lastna mami ni taka, ne pa da mi bo tašča tako delala 🙄🙄🙄
Drugače pa v mariborski porodnišnici uporabljajo ultivo, so jo dodali. Samo meni ni všeč njihov pristop, ker je le velika porodnišnica in je vse drugače,kakor v manjši, zato sem se takoj odločila za Ptuj, pa tudi koliko je zadnje čase slišati,nimam niti malo želje 👎Citiram: "Uporabljajo več načinov za lajšanje bolečinMed nefarmakološke metode lajšanja sodijo: hidroterapija (tuširanje s toplo vodo) , gibanje, masaža križnično trtičnega predela z Ruskim lekom ali oljem za masiranje, uporaba audiovizualizacije z meditativno tehniko, spodbujanje porodnice k menjavanju položajev.Od farmakoloških metod lajšanja porodne bolečine uporabljajo epiduralno analgezijo, občasno Ultivo in parenteralno dajanje analgetičnih sredstev. Med porodom babice aktivno spremljajo intenziteto bolečine in jo ocenjujejo na podlagi vizualne analogne lestvice, kar se redno vpisuje v porodni zapisnik."

Jaz sem tudi bila za ultivo, po pogledanem od moje babice, pa nisem najbolj prepričana.. ker pride v obtok in do otroka, zato je lahko otroček dost bolj zaspan in ne sodeluje toliko, prav tako je lahko potem vpliv pri dojenju, da pač je bolj "zaspan/len" na začetku.. to moram nekak pretehtat pa se odločiti kaj izbrati, ker definitivno rabim nekaj protibolečinskega.. za epiduralno nisem, tak da sploh ne vem....

Porodne želje bom napisala, ampak na tak nek lep način, da bo babica sprejela (ker ni vsem to všeč). Samo pač da se ve, če tudi moj kje kaj pozabi 🤣 kako ste glede vakuuma? Jaz sem prav proti, sploh ponovno.. po pogledanem, pa še toliko bolj 🤷🏼‍♀️ raje CR kakor to..

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
14.5.2023 23:04:54   
foxy_cat
Ironic ja v predstavitvi porodnišnice piše da imajo ultivo, no v resnici pa je ne uporabljajo, se ne da dobit. Prijateljica dela v porodni v Ukc Mb, pač je babca tam. Jaz sem prvič v Lj rodila, tam sem jo imela, ma ni bila tamala nič zaspana ali karkoli takoj ko so mi ji dali na prsa se je začela dojit rojena 37/5, polno dojena od prve minute dalje hehe brez kapljice AM. Tako da jaz imam dobro izkušnjo z ultivo. 2 dni nisem spala, med popadki pri ultivi sem vsako minutko zaspala. Brez nje bi pomoje mogla na Cr ker nisem imela več nobene moči.. voda odtekla malo pred 23.to uro s tem da sem popadke pred tem imela cel dan, sem šla pod tuš in v porodnišnico. Odprta sem bila le 1cm tako da so me poslali na oddelek. Popadke sem imela celo noč na 1-5min, spala 0.0, zjutraj so mi dal zajtrk, 10.00 me je pregledala še ved i samo 2cm odprta ma ker sem bila fertik so me poslali v porodno.. rodila sem komaj 16.53.. Tako da ja... 2 dni mučenja.

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
15.5.2023 7:05:33   
ironic
A potem te razumem za Mb, da bi šla tja. Tudi jaz bi, da bi imela prijateljico, je vseeno malo drugače. Kak te nimajo, a predstavljajo pa ves čas? Super no.. 
Res? Joj, to si me prav potolažila,ker nisem več vedela kaj naj vzamem, vem pa da bom rabila, zakaj bi šla naravno skoz, če si lahko lajšam in imam za kasneje potem moč. Edino epiduralne pa bi se res raje izognila. Bi rada bila pri stvari, pa strah me je zaradi moje hrbtenice,ker nimam zdrave in kaj veš.. nočem nekega rizika igrati, če imam na izbiro še druge zadeve. Torej je bilo vse ok z otročkom, pa tudi tebi je vredu prijela? Torej res dovolj dobro lajša bolečino? 

Sicer še vseh predavanj nisem pogledala, mislim da imam še zadnji dve temi, sem malo off naredila. Zdaj iskreno povedano, zase da povem.. Ja so zadeve ko nisem vedela (logično), da je vredu predstavljeno, ampak mislim da vseeno da se da sedaj ogromno izvedet iz interneta, fbja in precej iz teh reelov iz IG. Odkrito moje stališče. Še dobro da sva samo porod zakupila. Saj je, ampak spet ne pa tak vau. Še katera ki je imela njena predavanja? Kak vtis je bil? Jaz sedaj sama gledam, moj je rekel naj mu samo povem povzetek in tisto kar mora on vedet al pa da tisto še enkrat pogledava.

Jaz sem ravno zaradi ultive rekla najprej za Ptuj, potem pa sem brala da bi naj Mb imel. Res zanimivo. 

Joj te je res vse skupaj namučilo 😔 upam da bo tokrat potekalo bolje in hitreje in boš imela lepšo izkušnjo. 

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
15.5.2023 8:06:24   
Anonimen
Ironic user posted image

Jaz imam predavanja moje Babice - sva se že pogovarjale user posted image .. z mojim sva že vse pogledala (Porod), jaz pa sedaj, ko sem doma gledam določene tematike še 1x. Itak tiste začetne, znanilci poroda, faze poroda,... pa farmakološka in nefarmakološka sredstva lajšanja bolečine, položaji user posted image ... naprimer indukcije in stimulacije poroda ne bom gledala še enkrat, mogoče samo naravno stimulacijo poroda ... pa na netu bom pogledala za ta živila in stvari, ki spodbujajo porod user posted image ... recimo ananas, malinovi listi user posted image .. saj človek neve, če kaj pomaga. škodit ne more user posted image pomoje bom pa začela v dopolnjenem 37. tednu, za vsak slučaj user posted image

Glede lajšanja bolečine sem jaz še vedno na tem, da bi rada bila brez zdravil, še vedno pa sem odprta do njih, če bi bila potreba user posted image .. Ultiva tudi mene ne pritegne več (po predavanju user posted image ) ... mi je pa bolj všeč tista maska pa epiduralna, če res nebi mogla več user posted image Bomo videli user posted image user posted image lahko, da bo šlo BP, lahko pa da se bom drla od bolečin user posted image ... ampak nekako sem v predavanjih si vtisnila v glavo, da je popadek res nujen in, da je naš prijatelj ... z vaskim smo bližje user posted image ... SEVEDA je pa to v realnosti potem verjetno čisto drugače in res ne moreš tako razmišljat user posted image

Glede porodnih želja sem jaz zelo skromna. Želim si le, da da jvzdušje lepo, sproščeno, da je svetloba pridušena, da lahko poslušam glasbo ... spreminjam položaje (da nisem priklenjena na posteljo, sploh pa ne na hrbet), da se lahko gibam user posted image ... da mi svetujejo pri uporabi zdravil za lajšanje bolečine, če bodo mnenja, da bi mi pomagala. Potem pa seveda če bo porod naraven - dojenje takoj in pomoč pri njem user posted image ... če bom imela CR si skoraj raje želim imeti splošno anastezijo, ker dvomim, da bi zdržala budna, pomoje bi bilo preveč adrenalina in bi vse naprave piskale user posted image user posted image ... pač vse so samo želje in nikakor ne zahteve, in da itak se to vse upošteva samo, če bi potekalo vse BP. user posted image ...

Vakum tudi mene zelo skrbi ... sploh zaradi kakših možganskih krvavitev user posted image .. mi tudi bolj diši CR, ampak poznam dosti primerov, ko je bilo pri vakumu vse OK.

Zdaj, ko sva se odlločila za PO porodnišnico me edino skrbi pot do tja user posted image .. pač 30 min če bi bilo res stanje na cesti BP, ponoči še prej ... če pa bi nabasala kakšen konec junija (počitnice) vikend, ali pa kakšen delovnik, ko se folk vrača iz služb, se pa kar malo bojim, kako bo user posted image ... saj tudi do LJ porodnišnice imava, čeprav sva ''iz LJ'' oz bolj okolica, izven obvoznice, vsaj 20 min .. v gužvi pa še več ... tako, da je na koncu razlike v vožnji med PO in LJ bore malo user posted image ... koliko pa imate kaj ve do porodnišnice?

Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1531
15.5.2023 8:12:09   
foxy_cat
Za ultivo 100% vem samo za Ljubljano da jo res imajo in uporabljajo. V baby booku sem prvič sedaj zasledila Mb, samo je kolegica rekla da je to bolj "papir prenese vse", jaz bom težila vseeno, mogoče si jo izborim, samo ona je že 10let tam in je še nobeni ni dala. Epiduralna pa tudi pri meni ni šans. Jaz sem vedno v tistih 1% kaj pa če.. Sem imela operacijo oči 2015, 1% možnosti je da kaj zašuštrajo no.. meni so valda.. Jaz sem vedno v tistih 1%, tako da se ne igram več s tem. Danes sem se spet napsihirala malo zjutraj, ko sem šla spet brat o spustu trebuhu. Včeraj se mi je še tretjič spustil sedaj pa na hard.. In me res malo skrbi glede na to da sem 29/3... Povsod piše da v primeru spusta mora ginekolog kontroliral če gre za grožnjo zgodnjega poroda, a moj nič...

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
15.5.2023 8:16:45   
foxy_cat
Saša če si prvorodka te ne rabi ravno skrbet tiste pol urce do porodnišnice. Jaz sem drugorodka in imam 35min tako da... je pa res da imam pa zdr.dom 200m stran, tako da če ne bo šlo drugače imam rešilec skoraj da na vratih. Vsaj to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
15.5.2023 8:48:12   
Stella Marella
Sasa, jaz se na tvojem mestu ne bi prevec obremenjevala s tem, da je Postojna mogoce malo dlje oddaljena. Prvi porod ponavadi traja malo dlje, kot si predstavljamo - tako kot je foxy cat napisala, je kar dostikrat dan, dva. .. Pa se akcija se ponavadi zacne ponoci, ko ni guzve na cesti 🙂 Jaz bi na tvojem mestu tudi raje PO izbrala, kolikor slisim... Al pa Jesenice. Kar se pa tice kricanja ob popadkih - to pride res na koncu, pred/med iztisom...  Mislim, da je za vecino nosečnic problem bolj izcrpanost kot pa bolecine same... Jaz ne vem, kaj bom, ce me spet popade tisti obcutek, ko bi samo vse rad dal na pavzo, prespal cel dan, potem pa mogoce dalje... 😅🙈

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
15.5.2023 8:48:19   
4.mama
Jaz sem imela 3X epiduralno, od tega 2x carski 1x vakuum. Sedaj me je strah epiduralne priznam in bi raje drugače, a mi je zdravnik povedal da tako najmanj skočim otroku, veliko več z splošno. 
Za ultivio pa piše tudi 2% da je možnost srčnega zastoja, pač vsa ta protibolečinska sredstva imajo stranske učinke. Sama bi raje brez, a so moji porodi trajali po 13 ur v porodni. 

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
15.5.2023 9:18:48   
Anonimen
Hvala, drage moje Foxy, Stella in 4. mama - res sem prvorodka in se bom poiskusila ne obremenjevat z vožnjo. Konec koncev so mi rekli, če padem v gužvo in je res hudo - 112 / 113 in naredijo spremstvo. Edino če bi bila pred Vrhniko, da bi me obrnili v LJ, tako, da bi treba tišat da gre Vrhnika mimo user posted image .. hehe, malo za hec malo za res user posted image

Foxy, kako si opazila, da se ti je trebuh spustil, je tako zelo vidno? Jaz sem tudi nekaj dni nazaj paniko zagnala, ker se mi je zdel nižji + pod joškam sem mela ful prostora. No na koncu se je izkazalo, da je bilo slučajno (ali kaj), ker je potem tekom dneva se spet dvignil... tko da včasih se meni tudi zdi, da se spušča, nisem pa sigurna. Ampak ti si vseeno še zgodnja, mora še počakat user posted image v trebuščku nekaj časa! Saj bo, samo pozitivno .. ampak vem, da je težko ob vseh težavah, ki jih človek ima user posted image

Drugače pa ja, verjamem, da je utrujenost in biti brez moči tisto, kar je najhujše ... ko enostavno nimaš več atoma moči, da bi sodeloval user posted image user posted image .. ja vsa sredstva imajo stranske, tako kot tudi npr Lekadol, tako da nimamo kaj, če je hudo pač vzameš in upaš, da bo vse OK... verjetno bolj škodiš če se matraš brez in trmariš, se izmučiš in pride do zastoja poroda. Tako da ja, jaz sem odprta do prav vsega, kar se bomo domenili user posted image

4. mama, kakšen CR si imela, spinalna ali splošna a.? Kaj pa vakuum, si bila potem kaj šivana? Otroček je bil OK? user posted image

Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1536
15.5.2023 10:35:07   
4.mama
Saša mi imamo vse ženske v družini težke porode, za prvega otroka: popadki 3 dni na pet minut, 18 ur v porodni, ker se nisem odpirala sledil carski s splošno, sem bila res čisto na koncu z močmi in 14 dni čez rok. 
Drugi otrok: moja želja da bi poskušali porod brez carskega, zaradi slabega okrevanja, porod 2 dni čez rok so mi ga sprožili, 14 ur porodna sledil vakuum, jaz izgubila 2 l krvi, otrok se rodil plav in ni takoj zadihal, ni pa imel takrat večjih težav, ostal mu je prisrčen vrtinec lask spredaj čisto bele barve ga ima še danes in pa migrenske kolapsa katere ima od 2 leta, če je kriv vakuum pa lahko samo ugibam.
Tretji otrok: napovedan carski tri tedne pred rokom zaradi placente previe, sam carski potekal brez težav z epiduralno a sem po posegu hudo krvaveva in 24 ur je bilo kritičnih.
A vse se preživi le voljo je treba, me je pa bolj ko.se bližamo strah, kaj me sedaj čaka. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
15.5.2023 17:09:11   
foxy_cat
Aaaaa Saša cel post sem napisala pa izgine.. joooj ta forum.

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
16.5.2023 10:46:12   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: foxy_cat

Aaaaa Saša cel post sem napisala pa izgine.. joooj ta forum.

Ja vem kako je, je meni tudi se parkrat to že zgodilo, sploh pri dolgih postih. user posted image

Saša

(odgovor članu foxy_cat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1539
16.5.2023 11:29:45   
foxy_cat
Pa sem že hotela kopirat, puf pa ga ni bilo več.. ah... zdaj pa mi ni še enkrat pisat.. uglavnem.. od včeraj zvečer se spet borim z bolečimi popadki, kolegica babca me že pošilja v Ukc pa se ne pustim no.. še vedno upam, da bo minilo. Je pa huje kot je bilo nazadnje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
16.5.2023 11:33:14   
Pikcapokca
Jaz imam 5 min do Mariborske porodnisnice ampak tudi vedno bolj razmisljam o Ptujski, ceprav je 27 min stran. Bo ze na plin bolj pritisnil takrat 😅 predvsem se odlocam za tja zaradi ultive in dobrega feedbacka. Tudi ce bi se slucajno odlocila da moz prespi, da sva v nadstandardni sobi ni tak hudo drago v primerjavi z Ljubljano… 

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
16.5.2023 12:03:15   
foxy_cat
Pikcapokca oni imajo sigurno ultivo?

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
16.5.2023 12:33:28   
Pikcapokca
Kar sem danes raziskovala naj sploh ne bi imeli epiduralne ampak ultivo in plin.-prebrano na internetu

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
16.5.2023 12:49:47   
foxy_cat
Svašta. Ah smejalni pri meni ni šel skozi heheheh... Jaz sem jokala ko dež pa slabo mi je bilo, pa se vrtelo so takoj sklučli

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
16.5.2023 16:04:46   
ironic
Pikcapokca kdaj imaš rok? Če greš na Ptuj lahko da se srečava 😁😁 tudi jaz sem v bližini Ukc, pa grem na Ptuj.. Dosti slišala, iz prvih rok, ne kr tak.. pa tudi sama sem videla odnos.. Ni mi všeč, niti malo.. sem bi šla samo v nujnem primeru. Moj je tud živčen, češ da sva v Mb, jaz pa hočem dol. Ma če bi hotla v Celje pa bi šla. Itak lahko grem kamorkoli. Če se dol vredu počutim je super.. imajo pa ultivo dol ja in smejalni plin 😁😁 jaz sem na to tvoje računala. Epi bi se rada izognila na dolgo in široko,jaz če bi ne vem kolk ur trajalo, pa vem da bi prosila.. že zaradi izčrpanosti.. Včeraj je dol rodila partnerka od bratranca, zelo pohvalila. Pa tudi živita v Mb. Mislim da bo dol kr gužva 😁😁Je pa treba dol poklicat da te vodijo in opraviš preglede. V Mb pa samo greš.

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
16.5.2023 16:08:04   
ironic
Saša, glede predavanj.. vem, takrat sem bila na začetku in ful navdušena, zdaj pa sem res nekje tak tak. Kaj vem. Se mi zdi da itak bom vse pozabila in delala po občutku in kot mi bo babica govorila in svetovala.. to bom tudi zapisala med porodne želje. Da si želim njene pomoči, nasvetov, podpore.Bolj sem mislila v tem smislu, da se res tolk glede poroda že govori na glas, pa piše pa na IG sploh.. da že iz tega marsikaj izveš. Definitivno pa se splača,nisem mislila da sploh ne, ampak nekako mi pa ni tisto wau efekt kot na začetku. Moram pa določeno it skoz, ker sem tak pozabila 🤣

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
16.5.2023 16:51:55   
Stella Marella
punce, a ze kaj kuhate hrano za zamrznit za po porodu? ve, ki tudi nimate te srece, da bi vam tasca kuhala 🙂 jaz imam do zdaj samo bolonjsko omako, pa iščem se kaksne ideje, primerne za dojenje... kaksen  blag curry, enoloncnice...? 

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
16.5.2023 17:17:43   
Pikcapokca
Ironic 14.7. mam rok. Mojmu tud ni je reku pa kaj se bova tja peljala ce sva tu tak blizu 😅 bomo vidli odvisno kak bo sila 😂

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
16.5.2023 17:21:35   
Anonimen
Stella - jaz bi kuhala, pa imam eno dober izgovor zakaj ne 😂 imava zelo majhen predal v zmrzovalniku, kjer nic ne stoji. Malo mesa, kaka zamrznjena zemlja in seveda sladoled. Kaksna juha. Tako, da obrokov v naprej nebom pripravljala ker nimam kam z njimi 😂 Ko bi le mela skrinjo 😊
Saša

(odgovor članu Stella Marella)
  Neposredna povezava do sporočila: 1549
16.5.2023 21:43:19   
foxy_cat
Ne ne bom kuhala naprej, niti pri prvi nisem. Pa mi ni nihče kuhal, niti sedaj mi ne bo (sploh pa ne tašča, ki žal ne razume da imam alergijo na svinjino in da imata njena vnukinja in njen sin intoleranco na laktozo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.