Anonimen
|
Ironic Jaz imam predavanja moje Babice - sva se že pogovarjale .. z mojim sva že vse pogledala (Porod), jaz pa sedaj, ko sem doma gledam določene tematike še 1x. Itak tiste začetne, znanilci poroda, faze poroda,... pa farmakološka in nefarmakološka sredstva lajšanja bolečine, položaji ... naprimer indukcije in stimulacije poroda ne bom gledala še enkrat, mogoče samo naravno stimulacijo poroda ... pa na netu bom pogledala za ta živila in stvari, ki spodbujajo porod ... recimo ananas, malinovi listi .. saj človek neve, če kaj pomaga. škodit ne more pomoje bom pa začela v dopolnjenem 37. tednu, za vsak slučaj Glede lajšanja bolečine sem jaz še vedno na tem, da bi rada bila brez zdravil, še vedno pa sem odprta do njih, če bi bila potreba .. Ultiva tudi mene ne pritegne več (po predavanju ) ... mi je pa bolj všeč tista maska pa epiduralna, če res nebi mogla več Bomo videli lahko, da bo šlo BP, lahko pa da se bom drla od bolečin ... ampak nekako sem v predavanjih si vtisnila v glavo, da je popadek res nujen in, da je naš prijatelj ... z vaskim smo bližje ... SEVEDA je pa to v realnosti potem verjetno čisto drugače in res ne moreš tako razmišljat Glede porodnih želja sem jaz zelo skromna. Želim si le, da da jvzdušje lepo, sproščeno, da je svetloba pridušena, da lahko poslušam glasbo ... spreminjam položaje (da nisem priklenjena na posteljo, sploh pa ne na hrbet), da se lahko gibam ... da mi svetujejo pri uporabi zdravil za lajšanje bolečine, če bodo mnenja, da bi mi pomagala. Potem pa seveda če bo porod naraven - dojenje takoj in pomoč pri njem ... če bom imela CR si skoraj raje želim imeti splošno anastezijo, ker dvomim, da bi zdržala budna, pomoje bi bilo preveč adrenalina in bi vse naprave piskale ... pač vse so samo želje in nikakor ne zahteve, in da itak se to vse upošteva samo, če bi potekalo vse BP. ... Vakum tudi mene zelo skrbi ... sploh zaradi kakših možganskih krvavitev .. mi tudi bolj diši CR, ampak poznam dosti primerov, ko je bilo pri vakumu vse OK. Zdaj, ko sva se odlločila za PO porodnišnico me edino skrbi pot do tja .. pač 30 min če bi bilo res stanje na cesti BP, ponoči še prej ... če pa bi nabasala kakšen konec junija (počitnice) vikend, ali pa kakšen delovnik, ko se folk vrača iz služb, se pa kar malo bojim, kako bo ... saj tudi do LJ porodnišnice imava, čeprav sva ''iz LJ'' oz bolj okolica, izven obvoznice, vsaj 20 min .. v gužvi pa še več ... tako, da je na koncu razlike v vožnji med PO in LJ bore malo ... koliko pa imate kaj ve do porodnišnice? Saša
|