|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
19.5.2023 8:15:44   
Anonimen
Ironic ... Sem hotlaa pripet sliko, pa sploh ni te možnosti user posted image Pa kaj je s tem forumom??????
Uglavnem, mogoče najdeš na izvidu kakšen tak zapis?
AC/BPD/FL/HC ... pa zraven npr okvirno težo, okvirno odstopanje v teži, statost in GP v %? Joj nevem, če sem ti kaj pomagala ... ful bi bilo lažje sliko pripet.

Jaz sploh nisem opazila, dokler nisem šla včeraj brat. Jaz ponavadi preberem samo zaključek user posted image tisti, kar zdravnik napiše, ali je vse OK ali ne. Na št. se pa ne spoznam neki, ampak vem, da mi je na pregledu govorila o teh 54% user posted image tako, da je to najbrž to skupno povprečje.

Nič se ne rabiš sekirat zaradi trebuščka, te mere itak niso natančne user posted image

Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1576
19.5.2023 8:19:07   
ironic
Sem pisala Pušenjaku, on pa pravi da je vse ok in da so mere znotraj normale. Pa saj sploh res ne moreš vedet in verjet kak so različni od enega do drugega..
Ja tisto mi piše za težo -/+300g in koliko %, skupno pa ni nikjer mi imenovano. Pa saj ni niti več važno, ker to res bo vsak mi drugače povedal (zdravniki). Saj ni čudno da sploh ne veš potem na koga se obrnit in komu zaupat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
19.5.2023 8:44:18   
foxy_cat
Ironic ne mene niso nič spraševali, kaj jem ali karkoli. Sladkorne nimam. Načeloma cel otrok prehiteva, samo trebušček najbolj izstopa. So zdaj spet kontrolirali pa je še vedno za skoraj 3 tedne. Samo te mere so tako tako, načeloma če bom rodila prej upam da držijo hehe..

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
19.5.2023 9:42:09   
ironic
Jaz imam ves čas 8.7. v glavi, nekak pač mi je ta datum.. in sedaj vidim da imam na izvidu napisan ta datum,ker prehiteva 1 teden 😁😁 premer glave in stegnenica sta po gestaciji, obseg glave in trebuščka pa teden več.
Vem da so odstopanja, samo ko kar takoj prestrašijo, vprašaš za drugo mnenje, pa ti drugače povejo. Saj potem res ne veš.. pač upam da bo ok, da ne bo debelušna in da ne bi bilo težav pri porodu (ramena).. je pa mi edino rekel, da ima mogoče malo več maščevja, ampak ni kritično,ker ne dosega niti 1 cm.. pol pa vedi.. ne vem pa koliko je tista meja, da je res več (2 ali 3, ga sploh nisem poslušala res).

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
19.5.2023 10:39:34   
Anonimen
Mah glej Ironic, saj vidis da so si mnenja G ful razlicna. Ce bi jaz poslusala dr Strahovo, ko sem sla k njej na tisto “urgentno” meritev MV bi se zdaj samo lezala na kavcu in nic delala. Sem potem poiskala se mnenje druge G, ki je bila vseeno bolj optimisticna, nato se pisala Pusenjaku, ki je seveda napisal v njegovem stilu, ampak zelo preprecljivo… ker ta prva je ful neki cincala in nisem imela obcutka, da je sploh sigurna. Ampak ona bi me dala lezat, za vsak slucaj… pa tut ce je vse OK. Tako no, kakor je rekel Pusenjak, nekateri dr skrivajo neznanje za kupom nepotrebnih preiskav 🤷🏼‍♀️ No, ko mi je pa se dr Tul potrdila na kontrolo rasti, da z mojim MV ni cisto nic narobe… sem pa s to zgodbo zakljucila 😂 ampak kaj sem imela od tega, en dober teden samo sekiranja in tega, da sem bila v strahu pri vsakem otrdevanju. 
Tko, da ce ti je na pregledu rekel, da je OK, ce mu zaupas, pa se Pusenjak je napisal, da je vse v mejah… najboljse, da s tem zakljucis jn v to preprosto verjames 😊 skoda se sekirat in s tem obremenjevat. Edino ce lahko s prehrano na to pac vplivas pol OK 😊👍🏻 
A katera ve - ali je med popadki in porodom tudi za pricakovati otrokove gibe, ali je takrat bolj pri miru? Sprasujem zato, ker so mi vceraj na pogovoru res nevem kolikokrat rekli, da ko pridejo popadki, da naj ostanem doma dokler gre… ampak kaj pa ce takrat otroka ne cutis cisto nic (pred vsem skupaj pa normalno)? Valda potem ne smes bit doma nevem koliko casa? 
Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1580
19.5.2023 10:54:33   
foxy_cat
Moja je bila pri prvem porodu v gibanju tudi med popadki - po tem ko mi je že odpadel čep in voda odtekla.. Bolj je problem če ga/jo nič več ne čutiš, potem pa treba takoj tja ja.. Gibanje načeloma naj bi se malo umirilo pred porodom, samo jaz nisem opazila neke razlike. Pač meriš si popadke in približno veš kdaj treba it tja, če ti pa voda odteče pa se tako zrihtaš in greš - ni druge. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
19.5.2023 11:29:54   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: foxy_cat
Bolj je problem če ga/jo nič več ne čutiš, potem pa treba takoj tja ja..

Ja včeraj me je babica malo presenetila, ko je rekla je omenila to glede umiritve otroka proti koncu, da se vseeno ga mora čutit, nekje na 2 uri cca 10 gibov. Pa sem vprašala, če sem prav razumela ... jaz sem recimo 34t pa včasih malega čutim 2h v kosu, včasih pa 3 ure tudi čisto nič (čeprav to je zadnje nekaj tednov res redko).. ker spi user posted image Kakor so meni rekli in kakor sem brala na netu, naj bi 1x na dan v 2h čutil 10 gibov ... ne pa na dve uri user posted image

Saša

(odgovor članu foxy_cat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1582
19.5.2023 12:16:36   
ironic
Meni so rekli da v 12 urah, 10 gibov. Za gib se šteje da brcne in čez 5 min ponovno (ne vem kaj je fora tega).
Zdravniki so res.. čedalje bolj, ko vejo kolk so pomembni in potrebni, saj je primanjkljaj in se prav vidi na odnosu. Da bi lahko rekel, da obstaja nekdo, da se res zaneseš in zaupaš, pa ne vem. V glavnem upam da bo vse ok...No potem si na istem kot jaz, ko mi sedaj reče da je vse bo, da je skoz tak.. ma potem pa ne bi rabla bit v staležu ves čas, mogoče vmes trenutno, ne pa skoz.. ma kr neki, enkrat tak, potem spet drugače. 
Patronažna je že prišla k vam? Kak to zgleda?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
19.5.2023 12:52:32   
Anonimen
Ironic prvic slišim, da bi patronažna hodila okrog pred rojstvom. Čemu? Naj bi prišla, ko prideš iz porodnišnice 😃 mislim, ne poznam nobene, ki bi obisk dobila že prej 😃
Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1584
19.5.2023 12:57:04   
Anonimen
Aha sem šla pogledat in piše, da naj bi v N pripadal en obisk od 7.meseca dalje 😃 zanimivo. No pri nas v Lj se očitno moreš naročit oz poklicat, da te patronažka obišče. Jaz je ne bom 😃
Saša

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1585
19.5.2023 13:02:54   
ironic
Ja ta teden ko sem imela kontrolo sem vse skupaj prejela, potem pa je še pribeležila za patronažno in da me bo kontaktirala. Mislim da je bolj na splošno da pove potrebne zadeve za dojenčka, pač ta priprava. Da mogoče pogleda kak je urejeno zanj, nevem.. sem prvič v tem. Sem pa brala, da pridejo na pogovor ja. Zato ne vem kak si naj to predstavljam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
19.5.2023 21:15:07   
Stella Marella
no, jaz sem pa danes imela na obisku "patronazno" oz. babico, ki bo z mano med porodom in po njem. smo predebatirali potek poroda, moje zelje in strahove, zadnje priprave na porod... pa se malo me je zmasirala in mozu pokazala nekaj trikov oz. neke vrste masaz za sproscanje mojega medeničnega dna. super je blo.

zakaj bi pa patronazna v SLO prisla ze pred porodom, hm... najbrz ne skoduje, zihr lahko predebatirate vprasanja o dojenju, crpalkah, plenickah... najbrz ne more skodit, sploh ce je prvi otrok oz. ce ste nesigurne... 

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
19.5.2023 21:22:50   
Stella Marella
joj to glede stetja gibov se meni zdi kar nekaj. pa da zdravniki to spodbujajo oz. celo zahtevajo... jaz bi bila nonstop pod stresom! sploh, ker vsaka te gibe cuti drugace, veliko je odvisno od tvoje posteljice itd. jaz ga tudi ne cutim tudi po 2,3 ure. so what? potem se mu pa spet malo odklopi, pa je. sej mi tud nismo nonstop v pogonu. včasih se mi ceu trebuh premika, ampak jaz ne cutim nic, **** 😄

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
19.5.2023 22:43:18   
ironic
No končno.. tudi meni je to štetje kar nekaj . Jaz kar označim 10 gibov in kr neko uro. Ker je 10 gibov čez dan, ampak da bi bila pozorna v eno in res štela pa gledala na uro, pa se mi res zdi noro. S tem da imam navedeno med 7.00-21.00.. A moja je včasih zaspanka. Najbolj jo čutim zvečer in pa zjutraj, samo te ure nimam navedene 🤣🤣 meni je to kar nekaj. Pa ne čutim kot nekatere, ker imam posteljico spredaj in je le manjši občutek. Ampak samo da so oni srečni 🙄🙄
No meni je kar ok da pride prej patronažna, nimam nič proti. Samo upam da bo fajna,ker ene so tudi tak tak.

Neposredna povezava do sporočila: 1589
19.5.2023 22:48:05   
Gluck4
Ironic ubožica tebe so čisto napsihiral s temi meritvami in še za kg zraven.... hm... moj 1. je vedno prehiteval pri meritvah, pa mi je ginekologinja rekla da ni nič narobe ker nekateri otročki so pač večji, drugi manjši... da je tudi odvisno kdo, kako in s katerim aparatom meri otročka, meritve niso čisto točne, če bi se pokazalo kaj hudo narobe itak naredijo še bolj podroben pregled...  v 3 mesecih ki sem jih preležala v bolnišnici sem imela 1x tedensko ultrazvok... tam so me vse podučili in pomirili vse moje strahove... v glavnem res se ne psihiraj s tem ker nima smisla... dete raste, se razvija, kmalu bomo vse držale zakladke v rokah... jaz se zelo zanesem na mnenje dr. Pušenjaka, pri njemu na forumu sem dostikrat dobila odgovore na vprašanja, ki so se mi porajala v glavi in seveda vse predebatirala z ginekologi, ko sem bila hospitalizirana... v tej nosečnosti pa sem mu pisala glede cerklaže, ker me je resnično zanimalo njegovo mnenje in upoštevala vse njegove napotke, kar me je pripeljalo do zdaj že 31. tedna brez težav.... Punce pri sebi vidim, da mi hormoni povzročajo kaos v glavi in telesu... zato smo še toliko bolj občutljive....  riziko se iz dneva v dan manjša in pomoje ni več nevarnosti za naša deteta... zato lepo v miru ( kolikor se da) do konca 💪🍀❤️
Imamo me to!

Neposredna povezava do sporočila: 1590
19.5.2023 22:50:06   
Gluck4
4.mama boš imela voziček?

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
19.5.2023 23:01:06   
ironic
Ja, pa še moja od konca prvega trimesečja.. takrat se je vse skupaj začelo, ko mi je ona začela delat paniko, pa s staležem in MV.. pa se je stopnjevalo.. ta teden mi reče da je itak vse skoz bp, da mi seveda nič več ni jasno.. prejšnji dan pa me kličejo na ponovno oddajo urina, ker ni ok, se je nekaj našlo. Tisti nekaj, pojma nimam kaj, ker nisem dobila odgovora. Ja, ful mam fajno 🙄🤢
Kar se pa tiče kg, pa vem da je tisti začetek kriv. Če bi le vedela za druge opcije, se ne bi zredila in bi sedaj bilo ok.. potem pa vmes nekaj mirovanja in sem res pazila, pa se me je kar prijelo. Mene se na splošno hitro prime, če ne pazim. Zdaj pa itak še bolj. In potem neki taki komentarji kot da res za dva jem pa se nažiram, ni ravno prijetno poslušat. To sladkorno pa sploh ne bi mela, če bi mi povedali kolk ur moram prej pazit da sem pol res tešča. Ker ni bilo dovolj, ampak nadomestna ni poslušala in evo.. imam pa skoz sladkor bp.. čudno, zakaj le.. zdaj me bo pustila na miru, v porodnišnici si še moram izmerit in če imam tiste meje, pol ne rabim več, čez pol leta pa moram na ogtt, da se vidi ali je bila res nosečniška ali ne. Tak da še takrat, jeeej... 
Joj, na UZ sedaj... Ma ne morem verjet.. to bo očitno res njegova kopija.. prav vidim njegove poteze, pa še eno foro je naredla z ustnico, ko on včasih naredi. Pa noro noro.. in seveda je sedaj popolnoma zmešan, pa še ime je on izbral. Sem pa vsaj pomirjena, ker sem mislila na začetku da je bil malo razočaran da ni fantek. Moški so res..😁

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
22.5.2023 10:26:58   
Anonimen
Moje punce so mi v soboto pripravile Baby shower, sploh nisem imela najmanjšega pooojma, da se kaj pripravlja user posted image user posted image je bilo pa ful luštno, lepa izkušnja, čeprav jaz nisem za take stvari ... in ga sama nebi imela, če bi me kdo vprašal če želim user posted image .. so si pa ful želele mi pripravit in potem mojega vprašale kaj si misli o tem, da bi mi pripravile presenečenje, pa je rekel, da kar naj kaj zrihtajo, da me vsaj kaj spravijo, pa da se malo dogaja ... ampak brez pretiravanja user posted image tko da so čisto zadele user posted image

Zadnje dva dni sem ful aktivna in malega čutim manj, potem se kar nekaj sekeram zaradi tega, ampak se potem slej kot prej oglasi in me pomiri user posted image

Jutri pa pregled v 34t 1d (35.t) + bris za streptokok mi bo še naredil. Upam, da bo jutri on in ne spet una nadomestna zgubljena dohtarca ... Ohja, čas leti joj, včeraj so me doma vsi hecali, ko sva bila na obisku oz birmi od nečaka, da naj 3 tedne še zdržim, potem pa kar akcija. Na koncu bomo pa še čakali user posted image

Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1593
22.5.2023 11:32:19   
4.mama
Jaz sem sedaj iz pregleda, smo imeli meritve, punca prehiteva za 1 teden ima 1.8kg in 42cm velika, se je pa obrnila in je z glavo gor.Ker imam non stop trd trebuh in bolečine zadnji teden imam sedaj ležanje vsaj še 3 tedne. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
22.5.2023 11:35:38   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Jaz sem sedaj iz pregleda, smo imeli meritve, punca prehiteva za 1 teden ima 1.8kg in 42cm velika, se je pa obrnila in je z glavo gor.Ker imam non stop trd trebuh in bolečine zadnji teden imam sedaj ležanje vsaj še 3 tedne. 

4.mama kateri teden si? Saj ima še čas, da se obrne nazaj user posted image
A so ti kaj preverili tudi MV, ležanje zaradi tega ali kako?

Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1595
22.5.2023 11:59:13   
4.mama
Sem 30t 3 dni, pravi da morda se bo ali da bolj težko, itak imam carski tako da mi je vseeno, samo ne vem kako nisem čutila tega.
MV je super, ležanje zaradi popadkov, jih imam kar vsak dan par. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
22.5.2023 12:07:15   
Anonimen
Aha, ker menda se do 34 obračajo user posted image .. no če bo CR potem pa res vseeno. Zanimivo mi pa je, da so te dali na počitek. Meni tudi otrdeva tekom dneva sploh po kaki aktivnosti, pa so rekli, da je vse to za pričakovat. No ampak ti le počivaj, če so tako naročili user posted image mogoče pa zato, ker si v tem tednu user posted image user posted image

Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1597
22.5.2023 15:47:16   
ironic
Moja je včasih aktivna čez dan, drugače pa je najbolj zvečer in pa zgodaj zjutraj.. pa tudi odkrito povedano se ne zavzamem toliko. Saj pa tudi ne more v eno brcati in se premikati, logično. Vem da naredi 10 brc in potem pač označim eno uro, ki jo imam dano na seznamu. Prav noro se mi zdi to, ampak okej. Malo še pa se rešimo tega..

Tiste ki ste iz Mb.. imate pediatra? Ma najdem eno, pa mi povejo da se jeseni seli.. joj.. Ni pa nič napisanega za ostale in sploh ne vem. Rada bi imela eno mlajšo, da ima moderen pristop pa da te tudi posluša. In sem čisto zgubljena poleg..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
22.5.2023 16:38:01   
Pikcapokca
Ironic jaz tudi se nimam pediatra 😅
Meni so tudi pripravile baby shower v petek pa se obiske imam ta vikend tak da tudi nisem bila tak aktivna na forumu 😅 zdej pa sm se tok stvari dobila da morm itak spet vse prestavljat da nekam spravim v to stanovanje😂

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
22.5.2023 19:43:45   
ironic
Pa tu v Mb so tak zasedeni, tisti prosti pa niso ravno na nekem dobrem glasu, če me razumeš.. V ZD so mi rekli da se pokliče kak se rodi in se te vodi. Nekateri pa te dajo na seznam... Borštnikova pa je samoplačniško dokler ne prideš na vrsto! Mislim wft.. oni bodo vse dobli plačano od tebe pa še potem s strani ZZZSja, ti pa kaj.. Groza no.. Žalostno res.. sem šla gledat prek ene strani ko ti napiše za vse proste zdravnike in jih je kar nekaj, samo eni so na slabem glasu, za ene pa sploh nič ni slišati.. Bi pa res raje imela mlado, ker imajo boljše pristope in so bolj naravnani poslušanju, kakor starejše in stara šola. Ker vidim po sebi. Pa najdem eno, končno, še malo sem jo pogooglala in našla na omrežjih, super simpatična, mojih let.. kličem pa rečejo da jo selijo jeseni.. 🤯🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🙄

Uf baby shower.. se mi zdi da je sedaj to že res postala navada tudi pri nas 🙂🙂 jaz je nisem/ne bom imela, definitivno pa vsaki privoščim katera ima res prave iskrene prijateljice. So prava redkost dandanes! Tako da za vse, ki imate, kar podružite se in negujte to! 🧡

Glede prostora v stanovanju pa lepo prosim ne govorit 😮‍💨😮‍💨 končno sem ji sestavila sobo, zdaj pa moram najino omaro spravit v red, še njene stvari.. ker sva njeno sobo uporabljala za drug namen in potem vso tisto pohištvo ven in stvari pa tuhtat kak sedaj naredit reorganizacijo... Omg 

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?