RE: Julijke 2023 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 14:15:37)

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Nincyka84 super za rezultate sem res full vesela zate. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jaz sem diplomirala zdaj me je klical moj zdravnik in smo se odločli za biopsijo horionskih resic in sicer jo pravim v petek v Ljubljani. Najpomembnješe rezultate kot so dawnow sindrom in par drugih dobim rezultate že čez 4 dni, druge kromosomske napake čakam 3 teden a verjetnost le teh je res mala.

Strah me je le to ker je invaziven poseg isto kot amnio

[sm=bravo.gif]OK, me veseli, da ste prišlo do odločitve, ampak KAJ je to za en pregled / poseg? O tem pa še nismo govorile. Lahko malo več?
Kdo to krije, kako se izvede, kaj delajo,... ?[sm=zmeden.gif]

4.mama -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 14:34:04)

to je isto invazivna metoda z iglo, vzame se vzorec resic, možnost zapletov enaka oz. morda manjša od amniocinteze, opravi se med 11 - 14 tednom. Nifty mi je rekla da nima smisla da plačujem.

v porodnišnici v Ljubljani so mi res lepo vse obrazložili, razliko med testiranji, ni mi lahko se odločit a nekaj moram in res nebi zdržala do amniocinteze, ker sem panik in se za vsako malenkost full sekiram

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 15:22:25)

Odkar sem prebrala tvoj post, sem šla tudi jaz prebirat članke. Tud jaz nisem mirna, ko te berem.

Pušenjak odgovarja na to temo takole:
--->Načeloma sem sam bolj za BHR, ker je tveganje za splav enako kot pri AC, izvid pa je na volj vsaj 3 do 4 tedne prej kot po AC (nominalno) – po posegu se na izvid v obeh primerih čaka 3 tedne.

--->Od diagnostičnih testov pa priporočam BHR, če drugega ne zato, ker je izvid vsaj 4 tedne prej kot od AC (toliko prej se poseg izvaja). V nasprotju s prepričanjem mnogih pa BHR ni nič bolj tvegan poseg od AC, sam bi celo rekel, da je prej AC bolj tvegan, čeprav sta oba mnogo varnejša kot smo predvidevali še do pred kratkim (verjetnost splava se vrti med 1/400 do 1/500 posegov).

..... in med vsem sem prebrala, da mora biti posteljica na takšnem mestu, da je BHR sploh možna, kar v cca 20% primerih žal ni in ne morejo narediti BHR.

.... priznam, zato tole nisem vedela, je pa definitivno plus to, da se ga lahko dela prej!

Čimprej dobro opravi in da čimprej dobiš super rezultate nazaj!!! [sm=rozica.gif]
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Nincyka84 -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 17:23:12)

Mogoče mi pa res pipca pušča🙈jp, 84... verjetno je res pozno za keglove vaje, mogoče pa vseeno malo pomagajo. 
4.mama držim pesti, da bo vse ok, še vedno je majhna možnost, da je res kaj narobe.🤗

Pikcapokca -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 18:21:13)

Jaz tudi imam.. ze kaka 2/3 tedne.. sicer sem imela vedno bolj povecan izcedek ampak je pa ratal bolj voden. Se tudi sekiram malo ker moji mami je pri 5 mesecih porodne vode zmanjkalo in je dobila umetne popadke.. upam da ne bo ista zgodba pri meni..

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 22:57:56)

Dajta povedat na naslednjem pregledu kaj opazata in ce se to lahko preveri. 
Rajsi en pregled vec, kot premalo. Pa ves na cem si in lahko tudi preventivno ukrepas, ce se izkaze, da res kaj pusca. 

V kolikor ima jutri katera kaksen pregled ali karkoli, pa srecno!!! Jst imam naslednjega v cetrtek - v LJ porodnisnici Nipt. 

Lahko noc, se tipkamo jutri. 
Aja 4.mama: si bom zdaj toplo limonado nardila, zelezo sem ze popila ampak vseeno poskusim zarad prebave. Mogoce pa imas ti bolj drisko k zaprtje, zaradi stresa. Stres pa to zih povzroca. Ne zelim ti zaprtja ampak zelim ti da se.cim manj sekiras in spravljas v stres, sploh na zalogo. Ne se sekirat v naprej na zalogo. 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 6:31:57)

Joj punce bodite srečne da imate take rezultate in raje bi nevem kaj kot to kar me čaka, pisala sem Dr. Pušenjaku in mi tudi on svetuje ta poseg glede an rezultate. Celo noč sem jokala in res sem na koncu z živci.

zdaj grem dat kri ker sem RH negativna in moram imeti sveže rezultate v petek.

4.mama -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 8:50:25)

Evo zdaj so me klicali da so zgrešili datum in da imam v torek, zastonj sem naredila 100 km in dala kri, vse moram se enkrat ponovit v ponedeljek, pa bodi močen in se ne sekiraj potem

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 10:19:52)

4.mama samo pozitivno! ❤️
Jaz sem danes šla končno na WC! Kako sem bila vesela. Zjutraj sem sicer spila indijski tropotec v vodi (postane tak gel).. ogabno… ampak me je na Wc takoj po tem, pomoje ni bil še učinek tropotca ampak pač sama prebava. Sem pa včeraj res samo sadje skoraj jedla,… nič kruha ☺️
Včeraj sem pa opazila, malo pod popkom kakor eno mejo v  trebuhu (na otip) take trse strukture, bi znal biti to rob maternice? 😃 seveda v leze nisem cutila nic, stoje tudi ne, samo v nekem pol sedecem polozaju. 
In ponoci imela grozne sanje, da sem imela majhnega dojenčka, ki sem ga lahko dojila samo na desni, pa res je bil tok majhen k en nedonosencek… joj kasne sanje 🤯🤯🤯 Potem seveda nisem mogla zaspat nazaj in sem med 3. In 4.uro kar nekaj fantazirala in se neki sekerala v zvezi z nosečnostjo. 
Drugače pa sem že 16t2d tko da je 17 teden (saj se tako šteje????) … od zjutraj že čutim tak pritisk v spodnjem delu trebuha, oz odkar sem sla na Wc… upam da mine in da ni nic takega 😊

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 10:20:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

4.mama samo pozitivno! ❤️
Jaz sem danes šla končno na WC! Kako sem bila vesela. Zjutraj sem sicer spila indijski tropotec v vodi (postane tak gel).. ogabno… ampak me je na Wc takoj po tem, pomoje ni bil še učinek tropotca ampak pač sama prebava. Sem pa včeraj res samo sadje skoraj jedla,… nič kruha ☺️
Včeraj sem pa opazila, malo pod popkom kakor eno mejo v  trebuhu (na otip) take trse strukture, bi znal biti to rob maternice? 😃 seveda v leze nisem cutila nic, stoje tudi ne, samo v nekem pol sedecem polozaju. 
In ponoci imela grozne sanje, da sem imela majhnega dojenčka, ki sem ga lahko dojila samo na desni, pa res je bil tok majhen k en nedonosencek… joj kasne sanje 🤯🤯🤯 Potem seveda nisem mogla zaspat nazaj in sem med 3. In 4.uro kar nekaj fantazirala in se neki sekerala v zvezi z nosečnostjo. 
Drugače pa sem že 16t2d tko da je 17 teden (saj se tako šteje????) … od zjutraj že čutim tak pritisk v spodnjem delu trebuha, oz odkar sem sla na Wc… upam da mine in da ni nic takega 😊

Pozabila podpisat, saša tukaj ☺️

4.mama -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 12:06:24)

Anonimna (Saša) ja to je že 17 teden, če jaz prikorakam do tam z dobrimi rezultati bom super zadovoljna, tudi mene matrajo more, to je v nosečnosti normalno. Super za Wc[sm=bravo.gif], se se spomila ko si napisala gel da tudi laneno seme če namakaš in to sluz spiješ pomaga, je pa grozno za pit kot beljak.

Pikcapokca -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 12:28:57)

Jaz tudi imam obcasne more.. strah naredi svoje.. bom pa rekla ginekologinji za tak izcedek ja, ravno jutri imam spet pregled

Nincyka84 -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 14:55:44)

Jaz se tudi ponoči zbujam, in  potem seveda možgančki meljejo vse sorte..bi kar čas naprej zavrtela🙃
Pikcapokca dobro zrihtaj jutri na pregledu🙂

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 15:42:51)

Evo zdaj so me klicali da so zgrešili datum in da imam v torek, zastonj sem naredila 100 km in dala kri, vse moram se enkrat ponovit v ponedeljek, pa bodi močen in se ne sekiraj potem

wdf, sorry kaj se ga grejo. Itak, da si želiš čimprej it in da dobiš čimprej rezultate. Da se ne boš zdaj se cel vikend sekirala!!!
Daj zamoti se z nečem. Jaz bom delala miške ali flance ali pa krofe. Jaz imam jutri NIPT v porodnišnici in lej ga zlomka, če ne bi brala ta forum, bi pozabila, zdaj sem čist pozabila, da je to jutri. Moram si nekam napisat, pa mapo že zdaj pripravit. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Jaz sem danes šla končno na WC! Kako sem bila vesela. Zjutraj sem sicer spila indijski tropotec v vodi (postane tak gel).. ogabno…

OK, KJE se to kupi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
EDIT: A je to to??? https://www.dm.si/mivolis-lupine-semena-svetlega-indijskega-tropotca-mlete-p4058172308390.html

In ja, tako se šteje ja. Bravo kar tako naprej. A čutiš že brcike? [sm=duda.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: Pikcapokca

Jaz tudi imam obcasne more.. strah naredi svoje.. bom pa rekla ginekologinji za tak izcedek ja, ravno jutri imam spet pregled

[sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif]
Srečno jutri na pregledu.

IZVIRNO SPOROČILO: Nincyka84
Jaz se tudi ponoči zbujam, in  potem seveda možgančki meljejo vse sorte..bi kar čas naprej zavrtela🙃

Še ena z čudnimi sanjami ... saj pravim, da sem zobe sanjala par dni nazaj. [sm=smiley13.gif] ... Pa tudi se pol matram tud 1h da nazaj zaspim ... pol je pa hitr budilka za it v šolo / službo. [sm=smiley12.gif]
[sm=smiley21.gif]

4.mama -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 15:54:57)

[/quoj

jutri uživaj na pregeldu ko boš videla svojo pikico in bos videla da ni nič hudega izcedek, jaz imam full močen beli tok.

4.mama -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 15:58:21)

IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly

wdf, sorry kaj se ga grejo. Itak, da si želiš čimprej it in da dobiš čimprej rezultate. Da se ne boš zdaj se cel vikend sekirala!!!
Daj zamoti se z nečem. Jaz bom delala miške ali flance ali pa krofe. Jaz imam jutri NIPT v porodnišnici in lej ga zlomka, če ne bi brala ta forum, bi pozabila, zdaj sem čist pozabila, da je to jutri. Moram si nekam napisat, pa mapo že zdaj pripravit. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Jaz sem danes šla končno na WC! Kako sem bila vesela. Zjutraj sem sicer spila indijski tropotec v vodi (postane tak gel).. ogabno…

OK, KJE se to kupi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
EDIT: A je to to??? https://www.dm.si/mivolis-lupine-semena-svetlega-indijskega-tropotca-mlete-p4058172308390.html

In ja, tako se šteje ja. Bravo kar tako naprej. A čutiš že brcike? [sm=duda.gif]

[sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif]
Srečno jutri na pregledu.

IZVIRNO SPOROČILO: Nincyka84

Še ena z čudnimi sanjami ... saj pravim, da sem zobe sanjala par dni nazaj. [sm=smiley13.gif] ... Pa tudi se pol matram tud 1h da nazaj zaspim ... pol je pa hitr budilka za it v šolo / službo. [sm=smiley12.gif]
[sm=smiley21.gif]

jutri držim pesti in potem se cel teden bom mislila nate. [sm=smiley36.gif]. joj krofi, pri nas so vsi na dieti neki in jaz jem na skrivaj [sm=smiley36.gif], čeprav mi je slabo, danes haribo bombone in kumare

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 16:42:36)

BeautifulButterfly; 
Tropotec sem kupila tukaj: https://www.naturesfinest.si/izdelek/indijski-trpotec-v-prahu-bio-250g/?gclid=EAIaIQobChMIhIa9_r_E_AIVCZ3VCh17hgzeEAAYAiAAEgLCtfD_BwE 😃 
Brcik jaz ne čutim. Sem si rekla, da do 20.t ne bom nič pričakovala in nisem sploh pozorna 😃 nekajkrat sem sicer začutila nekaj v trebuhu, ampak nevem kaj je to… mogoče samo prebava 😃😄 
Lp, Saša

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 18:25:52)

Evo me opet... Ne dohajam vas več in niti ne uspem vsega prebrat... Nočne more imam tudi jaz vedno v nosečnosti pa nasplošno zelo slabo spim kadar sem noseča... Nuhalno sem imela 1,5 in to je baje v redu, ampak itak da sem delala tudi Nifty zaradi starosti in je nizko tveganje, ampak itak nikoli ne veš za 100 procentov. 4.mama vse številke so samo za živce parat pri tej starosti na NS. Pojdi kar lepo tako kot ste zmenili na preiskavo in upajmo, da bo vse ok. Ne bom pa ti pisala, da se ne sekiraj, ker po moje nima smisla in se tudi jaz pred vsakim pregledom sekiram. Mi pa zelo pomaga, če sem zelo zasedena in zdaj, ko se bolje počutim spet laufam naokrog kot kura zmešana in nimam niti cajta kaj preveč razmišljat. Zvečer padem dol in to je to. Me je pa ful elektrika danes stresla in se zdaj seveda poleg vsega še zaradi tega sekiram, ker jo še vedno v glavi čutim. No, bomo videli kako pa kaj kmalu- v petek imam spet pregled. Vsem veliko sreče in Bonbonnie čim prej naj te ta grozna slabost mine, se mi je kar zdelo, da boš mogla na infuzijo pa te bodo tam lepo poštimali ❤

Bonbonnie -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 18:39:02)

Joj hvala vsem za lepe besede ❤️ Glede more pa sem jaz ista, vceraj sem glih sanjala da sem rodila fantka z zamasenim nosom 😅Sem drugace se vedno v bolnici in bom ostala dokler se ne bodo spucali ketoni v urinu.. vceraj sem mela 4+ danes pa 3+. Gre na boljse, pa mi je res doooooosti manj slabo, se pocutim vredu pa celo jem pa pijem bi rekla skoraj normalno. Nasibali so me pa reglana. Ni mi jasno zakaj prvo pravijo da ne da razen kaksni antimetil nic drugega ne smemo, pol pa zgleda ko pride do taksne situacije pa lahko kar nekaj stvari komot dobimo.. pa to se, nisem edina, veliko jih je tu z isto tezavo.. drugace pa se zelim vsem vam cimbolj mirno obdobje, ko cakate rezultate. Jaz se bom pocasi mogla tudi na nuhalno narocit.

LauraP -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 18:51:47)

Malo se pozno javljam, počutje gre počasi na bolje, ampak seveda sem danes doživela šok.Ne vem katera me je vprašala, pregled za sladkorno sem imela v bolnici na Ptuju, super osebje, sem bila zelo presenečena kako so vsi prijazni. Na en teden se jim javljam, 6.2 grem dat še kri. Se kar držim, nimam previsokega sladkorja. Drugače pa vrtoglavice, glavoboli, nizek pritisk. Tam pri ginek.pa itak visok do stropa. Nohalno sem imela, super rezultati, danes pa še izvedela rezultate dht testa, kaže visoko tveganje za Downov sindrom. Da ne povem kako so se mi solze ulile, sploh se nisem mogla pogovarjat s ginek.,samo ja pa ne sem ji odgovarjala. Pa da grem na nifty, seveda, manj invazivno, boljše je. No, sem že plačala standard Nifty paket, v petek grem dat kri. Partner je tudi čisto psihično uničen. 4 leta se trudiva za tole štručko in vam povem, da tako težko razmišljam, da bi mogla it na splav, če bi bili rezultati slabi. Ampak ne želim reveža spravit na svet. Upam, da lepo preživljate nosečnost in da ste odlično prestale vse te preglede in teste. 

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 20:57:59)

LauraP, tole se ze bere stresno, verjamem, da je tudi v resnici. Vec nas nas hodi zdaj to pot. 
A lahko delis rezultate z nami, da si znamo predstavljati kdaj je res visoka rizicnost? Meni se moji zdijo res slabi, kot od vsake od nas, vsem k imamo nizke stevilke in vecjo verjetnost so nam nasi rezultati slabsi. Jaz se probam zamotit z delom ali pospravljanjem, da ne razmisljam. Najhujs je zvecer, ko se spravim spat ali sredi noci, ce me mehur ali karkoli druzga zbudi in pol eno uro razmisljam cudne stvari. 
Jaz imam Nipt jutri v LJ P, na napotnico, standard paket. 
Naslednji teden ima podoben pregled tudi 4.mama.
Res res res res res upam, da so vsi nasi soncki super ok in da nas bodo z dodatnimi preiskavami pomirili in bomo zacele uzivati v nosecnosti, s ponosom kazati trebuscek in veselo metati poletne oblekce za novorojencke v kosaro na online spletnih straneh.
Jaz sem ze vsepovsod malo gledala ampak nic narocila. Me kar nekaj drzi nazaj, ker nisem ziher ampak toooook si zelim obdrzat tole strucko in res upam, da bomo vse julija presrecne za najlepse in zdrave otrocke.

4.mama -> RE: Julijke 2023 (18.1.2023 21:54:23)

IZVIRNO SPOROČILO: LauraP

Malo se pozno javljam, počutje gre počasi na bolje, ampak seveda sem danes doživela šok.Ne vem katera me je vprašala, pregled za sladkorno sem imela v bolnici na Ptuju, super osebje, sem bila zelo presenečena kako so vsi prijazni. Na en teden se jim javljam, 6.2 grem dat še kri. Se kar držim, nimam previsokega sladkorja. Drugače pa vrtoglavice, glavoboli, nizek pritisk. Tam pri ginek.pa itak visok do stropa. Nohalno sem imela, super rezultati, danes pa še izvedela rezultate dht testa, kaže visoko tveganje za Downov sindrom. Da ne povem kako so se mi solze ulile, sploh se nisem mogla pogovarjat s ginek.,samo ja pa ne sem ji odgovarjala. Pa da grem na nifty, seveda, manj invazivno, boljše je. No, sem že plačala standard Nifty paket, v petek grem dat kri. Partner je tudi čisto psihično uničen. 4 leta se trudiva za tole štručko in vam povem, da tako težko razmišljam, da bi mogla it na splav, če bi bili rezultati slabi. Ampak ne želim reveža spravit na svet. Upam, da lepo preživljate nosečnost in da ste odlično prestale vse te preglede in teste. 

Verjamem da je težko in sem v zelo podobni situaciji a moramo razmišljati pozitivno, ker strah in žalost škodita otroku. Meni osebno so svetovali invazivni test zaradi mojih rezultatov, verjetno tvoji niso tako slabi če so ti rekli da je nifty in to standard dovolj in vse bo vredu boš vidla. jaz močno držim pesti prav za vsako posebej

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (19.1.2023 6:45:26)

LauraP, kakšni pa so to slabi rezultati? Ker je zelo pogojeno s starostjo pri NS. Ene pa smatrajo za slab rezultat 1:2000, ker je kolegica imela 1:100 000. Več takih primerov poznam in to res ni ravno smiselno tudi če je ta kolegica enako stara... Še vedno je tak rezultat zelo v redu. Najbolj pa tukaj velja gledat opisne rezultate, če si statejša in sicer velikost, nosna kost, velikost NS, srček, možgani in pač drugi organi ter hrbtenica. Vsekakor pa pojdi seveda na Nifty, da se potolažiš...
Bonbonnie, super da si bolje in točno to sem enkrat pisala- v lekarni ti po ta novem niti lekadola nočejo dat v nosečnosti pa če crkuješ od bolečin. Če pa pristaneš v bolnici pa kar naenkrat ugotoviš, da pravzaprav kar veliko stvari bi se dalo poštimat, da tam ne pristaneš sploh! Pol te pa nafilajo z vsem možnim in si kar naenkrat bolje... Pa saj nobena nosečnica pri zdravi pameti ne bo kar tako kemije in vsega boga jemala, če res ni nujno... Ne vem kaj jim ni jasno?? Je pa res, da v tvojem primeru, ko človek rabi infuzijo, bi vseeno to težje doma rešila. Skratka, naj čim prej mine ❤❤❤

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (19.1.2023 8:06:36)

Bodo imeli vaši [sm=duda.gif] svoje sobice?
Midva imava res majhno stanovanje 42m, samo eno spalnico, tako, da bo pri nama.
Nevem kako bo, nimam prostora niti za previjalno, tudi banje nimamo, samo tuš.
Vse bo ena sama improvizacija [sm=smiley13.gif]
Pa saj gre, leto, dve, ... kaj pa potem [sm=smiley19.gif] .. cene stanovanj, hiš, nepremičnin so pa itak takšne, da bomo očitno še 100 let v tem stanovanju se stiskali. Sploh si ne predstavljam. [sm=hudicek1.gif]

Včeraj sem se čisto napsiherala oz ne, bolje rečeno razžalostila zaradi tega. Pa saj vem, da se ni vredno ukvarjat stem .. važno, da je otrok zdrav, ampak vseeno. Sploh ko vidiš kaj vse lepo prodajajo, pa sobice, pa tist pa tretje, jaz pa sploh nevem kam se bomo dali vsi trije. Ehhh ja.

Saša

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (19.1.2023 9:39:13)

Jst in Gluck pa skup tlele sediva :) :) :) 
Sva v LJ P in cakava na UZ, potem pa greva se na Nipt. 
Je pa kr guzva in ze pol ure se nikamor ne premikamo. 

Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>