RE: Julijke 2023 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 15:04:04)

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama
prej je napisala da ima NT 1,5mm

Ja, do 3mm je meja, vse pod teh je OK. Jst sm imela 1,4mm.

Kaj pa ostali rezultati?
Nevergiveup [sm=smiley1.gif] si tu?

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 15:46:30)

4.mama A DHT si sla delat? 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 18:03:29)

Sem imela napotnico in je rekla da je brezveze, ker bom delala Nifty, ma se mi zdi da bom sla ker Amniocintezo, me bo pojedlo če bom prvo čakala Nifty in potem še amniocintezo.

Če sem iskrena imam občutek da je zdrava kot sem imela da je punčka, ne vem nek mamin 6 čut, a vseeno nekje v ozadju je strah.

Bonbonnie -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 18:44:32)

No punce jaz pa sem trenutno hospitalizirana na ukc v mariboru zaradi pretiranega bruhanja.. Sem zelo dehidrirana... Pikica pa lepo pridno raste, to je vazno. Jaz se bom pa ze pobrala.

4.mama -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 19:04:29)

joj Bonbonnie full mi je hudo, verjajmem da res ni prijetno a bolje da ti dajo infuzijo boš bolje. Se spomnim kako te je bilo na začetku strah ker ti ni bilo slabo. Bo minilo Koliko si sedaj noseča?

Bonbonnie -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 19:19:25)

Ja jaz tudi zdaj preklinjam samo sebe, kake bedarije sem govorila takrat 😂 Okoli 9t ni mi danes povedal kolko tocno je glede na uz, je samo rekel da je vse vredu glede na gestacijsko starost, srcek bije.Nic se ne pocutim bedno da sem v bolnici, samo da je pikica vredu, jaz bom ze potrpela. Infuzija me je ze malo osvezila, slabo pa mi je se vedno. Aja pa to, kaj niso nasli nic bolj pametnega za dat nosecnici, kot pa golaz iz bolnice? 😂 od sobote sploh jedla nisem, zdaj pa se tole, samo ko sem pogledala kaj je na krozniku sem bruhala..🫢

Pikcapokca -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 21:15:01)

Ne ne, cisto nic se ne pocuti bedno. V tebi zdaj raste novo bitje ki je v celoti odvisno od tebe tako da kar s cistjo vestjo bodi kjer si ker mors poskrbeti zase. Vse kar moras poskrbeti je zase, tak da v tem casu mors bit mal sebicna 😋
Me zanima punce kak ste kaj z gibanjem? Vam uspeva kaj? Ste pred nosecnostjo ble aktivne pa kak ste zdaj? Jaz probam kaj na sprehode ampak vec od tega pa sm ciz hin ob vecerih 😖

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 22:03:49)

bonbonnie - samo, da te postimajo, in da hvala bogu ni predolgo trajala ta faza. se mi je zdelo, da tolko bruhanja ni ravno normalno... drzim pesti, da ti kmalu ponudijo kaj boljse hrane 😁 ce ne, ti naj pa dragi kaj prinese.
pikcapokca, jaz hodim dnevno na krajse sprehode. moram ze zaradi psa. pa s tamalim je treba it ven. prejsnji teden sem sla prvic v zivljenju na jogo, in sicer za nosecnice. super je blo! atmosfera, kot da sem kje na tajskem... sem se res sprostila, priporočam. za kaj drugega mi trenutno ne znese... pretiravat pa tud ni treba 😉

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 6:59:42)

Da se navežem na nuhalno. Jaz sem bila pri svojih 29ih in razultatu nuhalne, ki je bil 2mm prav razočarana. Številke sicer niso bile tako slabe,Npr T21: 1:2100… ampak sem takrat zapaničarila, saj sem vedela, da imajo ene tudi 1:10.000 👀 No trajalo je kak teden preden sem prišla k sebi, pa se dr Pusenjak je potrdil, da je izvid cisto OK in da druge preiskave niso potrebne. No sedaj sem pozabila na te kromosomske napake in vseeno upam in verjamem, da bo vse ok 👍🏻❤️
Prebava še vedno na psu. 
Lep dan! 🍀🍀🍀 
Lp, Saša

4.mama -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 8:28:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Da se navežem na nuhalno. Jaz sem bila pri svojih 29ih in razultatu nuhalne, ki je bil 2mm prav razočarana. Številke sicer niso bile tako slabe,Npr T21: 1:2100… ampak sem takrat zapaničarila, saj sem vedela, da imajo ene tudi 1:10.000 👀 No trajalo je kak teden preden sem prišla k sebi, pa se dr Pusenjak je potrdil, da je izvid cisto OK in da druge preiskave niso potrebne. No sedaj sem pozabila na te kromosomske napake in vseeno upam in verjamem, da bo vse ok 👍🏻❤️
Prebava še vedno na psu. 
Lep dan! 🍀🍀🍀 
Lp, Saša

Anonimna tvoji rezultati so super, moji so katastrofa, celo noč sem prejokala spoh ne vem kaj naj naredim, ali direkt na amnio ali na Nifty, nimas koga da bi se posvetoval.

Ti ne moreš na wc jaz pa drisko že 24 ur, tudi to ni nič

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 8:53:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Prebava še vedno na psu. 
Lep dan! 🍀🍀🍀 
Lp, Saša

Anonimna tvoji rezultati so super, moji so katastrofa, celo noč sem prejokala spoh ne vem kaj naj naredim, ali direkt na amnio ali na Nifty, nimas koga da bi se posvetoval.

Ti ne moreš na wc jaz pa drisko že 24 ur, tudi to ni nič

Te razumem in žal mi je, da moraš to prestajat. Mogoče vseeno se potrudi in glej na vse skupaj, da bi bilo zares hudo, če bi bil razultat 1:2. Potem je res 50:50 možnost, pri tebi 1:22 pa vseeno, glej na to, da je boljše kakor 1:2. Saj nimam pravih besed… samo verjemi, verjemi, da bo na koncu vse dobro! 
Ja driska tudi ni nič… eh ja :) 
Lp, Saša

4.mama -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 10:28:10)

Najtežje je odločanje kaj narediti in čakanje. Nihče mi ne odgovorja, amniocinteza se opravlja šele od 16-18 tedna in potem še 2 tedna čakanja, ne vem res kaj narediti

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 11:09:59)

Sem imela napotnico in je rekla da je brezveze, ker bom delala Nifty, ma se mi zdi da bom sla ker Amniocintezo, me bo pojedlo če bom prvo čakala Nifty in potem še amniocintezo.
Če sem iskrena imam občutek da je zdrava kot sem imela da je punčka, ne vem nek mamin 6 čut, a vseeno nekje v ozadju je strah.

Meni so tudi rekli, da je delat DHT brezveze, če grem še na Nipt. Jaz imam občutek, da je vse OK z [sm=modricrtici.gif] in upam, da dodatne preiskave (imam v četrtek) to tudi potrdijo. Čeprav sem sanjala zobe .... vsakič ko sem jih, se je zgodilo nekaj grozno tragičnega v najini družini (prometne nesreče s totalko, sorodnik pristal v bolnici, splavila, mama od prijateljice je umrla, ...) Tako, da se zdaj bojim kaj bo naslednjih 14 dni, opozorilo se dobila. [sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: Bonbonnie
No punce jaz pa sem trenutno hospitalizirana na ukc v mariboru zaradi pretiranega bruhanja.. Sem zelo dehidrirana... Pikica pa lepo pridno raste, to je vazno. Jaz se bom pa ze pobrala.

[sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]
Naj hitro mine bivanje v UKC in da boš čimprej spet polna energije, polna tekočine [sm=smiley36.gif] in živahna in brez slabosti in predvsem brez bruhanja. Naj se tole končna, da začneš uživat v nosečnosti.

Najtežje je odločanje kaj narediti in čakanje. Nihče mi ne odgovorja, amniocinteza se opravlja šele od 16-18 tedna in potem še 2 tedna čakanja, ne vem res kaj narediti

Jaz bi na tvojem mestu šla na Amnio. Sem bila že pri prvih 3 izgubljenih N prepričana, da, ko bo čas (pa nisem prišla do tja) bom pač šla na ta pregled in tudi sedaj, ko mi je dala napotnico, nisem protestirala, sem se odločila, da bom šla. Samo zato, ker sem izvedela, da je NIPT na napotnico, grem prvo to delat. In če ne bo OK, bom šla še na Amnio.

Koliko tednov si sedaj in koliko tednov moraš še čakati za AC?

Pušenjak pravi zaneslivost testov:
NS 80%
NS+ DHT 90%
NIPT 99,5%
AC 99,9%

...........................
Si bom popoldne (če ne danes, pa v četrtek) vzela čas in updatala naš seznam.
Da dodam še novico. Prišli so moji izvidi iz laboratorija - kri in voda. Ugotovili so, da sem zelo slabokrvna in so mi že dali na recept neke tablete. [sm=smiley13.gif] Sem omenila, da sem tok zaprta, da če bo tole še poslabšalo zadevo in je rekla, da žal bo ampak da moram začet že danes jemat. Zraven pa Mg in C vitamin obvezno, in Donat in vsaj kakšen sprehod, v mejah normale. Kri je bila kar se sladkorja tiče OK. Nimam sladkorne. Torej se je splačalo živeti 2,5 dni totalno brez sladkorja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif] Vsaj to. Sem jim poslala še izvide NS, da vidijo, da sem upravičena do NIPT in so potrdili, tako da zdaj samo še čakam četrtek zjutraj.

Trebušček [sm=nosecka.gif] še vedno uspešno skrivam pred vsemi ... jem 12x na dan po ZELO malo ... mi je pa skoz po hrani malo slabo ampak sem pa tud skoz lačna oz mi ni ok če želodec nekaj ne melje .... laneno seme dodajam v jogurt. ... premalo pijem. [sm=smiley13.gif] ... moram začet več pit.

4.mama -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 11:15:58)

zdaj sem 12T3D, tako da še 3-4 tedne do amnio, to je full.

Super je da nimas sladkorne to je res full nadležno, železo pa le jemnlji in res full pij vsaj 2 litra, probaj vorčo limonado meni res pomaga. morda zato tudi driska

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 11:20:02)

IZVIRNO SPOROČILO: anja93

Mene pa dva dni že “žre” misel o rezultatu moje NS. Naj omenim, da je ginekologinja že na pregledu omenila, da je vse OK. Nosna kost vidna, organi,.. utrip. Vse. NS je bila 2mm. Po odvzemu DHT je bil moj rezultat za T21 1:2093 (backround risk pa 1:709). Ostalih dveh trisomij ne bom komentirala, ker sta bila rezultata 1:20000. Stara sem 29 let in mi je ta rezultat T21 malo … cuden. Nizek? Sploh nevem. Ginekologinja je rekla, da je izvid v redu, da ne spadam v rizicno skupino za pojav kromosomske napake.. moj osebni G pa bo izvid vrjetno pregledal sele, ko pridem na pregled v januarju. Ceprav sem mu ga ze poslala. Mislim, vse je bilo super; rezultat mi je bil OK, zaupam zdravnikom… sedaj me pa ze dva dni grize ta stevilka. Ker sem nekje zasledila, da so ene imele tudi 1:10.000 za T21. Nevem pa pri kateri starosti.
No in zdaj izpadem kakor panična nosečnica 😃 kaj bi ve naredile na mojem mestu? 

anja93 kaj si potem naredila? Kaj je komentiral tvoj osebni G? Meni se zdijo tvoji rezultati super (glede na moje).
Jutri privlečem ven moje rezultate pri 28 letih, jih imam še od prve hčerke, od drugega sina pri 29 letih pa nevem kje so, imam samo slikce in cd. Verjetno ima moja G, pa nevem če bi ji rekla za kopijo, bi me verjetn čudn gledala [sm=zmeden.gif].

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 11:55:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Nincyka84

Živjo, da se še jaz malo javim po dolgem času.🙂
27.12 sem opravila nuhalno, rezultati ok, sem šla pa potem še na nifty test, ker mi pripada. Naslednji teden 1x bi me mogli poklicat proti koncu tedna. Če je že katera bila, me zanima kako hitro so jo poklicali? Me kar stisne, ko pomislim na klic. Sanjala sem že, da so bili rezultati slabi.. ah, psiha...
Lep pozdrav🤗[img]https://www.ringaraja.net/lokalni/Slike/forum/images/6268109-2085.jpg[/img]

Šele zdaj razumem tele rezultate, meni delujejo dobri! [sm=bravo.gif] Si samo 2 leti mlajša od mene in moji so slabši. 1:353.
A kj veš koliko časa se čaka na NIPT? Kam si šla, v LJ P? Iz kje si? [sm=zmeden.gif]

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 12:06:12)

zdaj sem 12T3D, tako da še 3-4 tedne do amnio, to je full.

Super je da nimas sladkorne to je res full nadležno, železo pa le jemnlji in res full pij vsaj 2 litra, probaj vorčo limonado meni res pomaga. morda zato tudi driska

Aha 1 mesec še do tja. [sm=zmeden.gif] Uf ... ampak upam, da nam vsem ta mesec hitro mine ....
Topla limonada? Uuuu to moram probat [sm=smiley36.gif] Hvala za predlog. [sm=bravo.gif]

Nincyka84 -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 12:11:56)

Hej, šla sem v porodnišnico v Ljubljano, 9.1 sem oddala kri, in sedaj čakam vsa živčna na klic. Datum sem pa dobila zelo hitro, v četrtek poklicala v ponedeljek bila na vrsti.🙂 a ima katera voden izcedek? Me kar malo skrbi, da ni plodovnica....

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 12:12:31)

IZVIRNO SPOROČILO: cbelca2

Pozdravljene vse, se kar nekaj časa nisem oglasila... sem bila v skrbeh in sedaj poročam...Hkrati ponovno dobite razlago glede napotnic.Med prazniki sem imela NS. Lahko rečem samo da je bila ta dr.katastrofa...brez kaksne razlage itd.v glavnem na izvidu NS je pisalo da mi zaradi starosti (37 ali več v času PDP) pripada genetski posvet na napotnico.naslednji dan sem klicala,se narocila in sem dobila datum čez 6dni,takoj po novem letu. Če so izvidi na NS dobri!!! da je možnost za nepravilnosti manjša kot 1:100 (se pravi npr 1:120 je boljše kot 1:100) potem na to napotnico (vsi gin govorijo sicer o napotnici za amnio) lahko v Lj porodnisnici opraviš osnovni test NIPT. Če je rezultat slabši potem ti pripada le za invazivno preiskavo (biopsijo horionskih resic, ki se dela mislim da od 12.tedna oz. Amnio, ki se dela od 16.tedna)Klic o rezultatu sem dobila po točno 1tednu.so pa rekli da  najkasneje v 14dneh. Rezultati na nipt pa  so dobri in lahko rečem da mi je odleglo.Sem pa tudi jaz ena tistih ki se bo celo nosecnost spet spikala in merila sladkor, zaradi 1.pregleda na tešče. Naslednji teden pa imam 2.pregled pri svojem gin. Uzivajte

[sm=bravo.gif]Prosim večkrat se nam javi, ker zdaj ko sem šla spet od seznama naprej brat objave, vidim, da prideš 1x na par tednov in odgovoriš na vsa vprašanja, k se me tukaj zmedeno sprašujemo, kaj in kako. Sploh ker si me drugače razlagamo "slabi NS / dobri NS rezulati - upravičenost do brezplačnega NIPT" itd itd ... Zdaj mi je jasno, kaj je za njih dober oz slab NS in pač nam ni, nam je vse slabo kar ni 1:500.000 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 12:24:36)

Hej, šla sem v porodnišnico v Ljubljano, 9.1 sem oddala kri, in sedaj čakam vsa živčna na klic. Datum sem pa dobila zelo hitro, v četrtek poklicala v ponedeljek bila na vrsti.🙂 a ima katera voden izcedek? Me kar malo skrbi, da ni plodovnica....

-> NIPT: torej 9.1. pregled in 17.1. še ni rezultatov. Upam, da do 19.1. dobiš, da jih naredijo v 10 dneh. [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

-> amm ne (še) ampak a je skoz ali samo včasih kaj ven nekontrolirano priteče? Ti mogoče mehur pipca pušča? Upam, da ni plodovnica. Za vsak slučaj bi jaz nekam klicala, in se šla pokazat. [sm=smiley13.gif]

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 12:26:44)

SEZNAM JUNIJKE 2023 PDP
NICK, STAROST, KRAJ, ŠT. [sm=nosecka.gif], ŽE ŠT [sm=zz_playfull.gif] OTROK, DATUM NASLEDNJEGA PREGLEDA, SPOL [sm=duda.gif], ŠT. [sm=duda.gif] V TREBUHU

* Stella Marella, 35 let, PDP?, ? , ?, ?
* Lunica0, PDP?, 3[sm=nosecka.gif],
* Sanna7, PDP?, 2[sm=nosecka.gif], 1 F [sm=zz_playfull.gif]
* Allium cepa , ? ?? ? ?

SEZNAM JULIJKE 2023 PDP
NICK, STAROST, KRAJ, ŠT. [sm=nosecka.gif], ŽE ŠT [sm=zz_playfull.gif] OTROK, DATUM NASLEDNJEGA PREGLEDA, SPOL [sm=duda.gif], ŠT. [sm=duda.gif] V TREBUHU

X.7.
* Anonimna#2 (letos že 2 SS)
* Anonimna #6
* foxy_cat, 33 let, 2[sm=nosecka.gif], P 13.12. (hematom?), NS 12.1., P 4.1.
* Anonimna #7, 25 LET, 2[sm=nosecka.gif], 1 ss (Blighted ovum), P 14.12.
1.7.
* Allium cepa, 32 let, 3x [sm=zz_playfull.gif] (F, F, F), 1 SS,
2.7.
* Petra34, P2 + NS + DHT 3 teden v decembru (ima AngelSound)
3.7.
*anja93, pregled konec novembra, Nuhalna 20.12., 70% [sm=modriCrtici.gif]
4.7.
5.7.
6.7.
7.7.
8.7.
9.7.
10.7.
11.7.
12.7.
* Nincyka84, 38 let, 3[sm=nosecka.gif], 1[sm=zz_playfull.gif], NS 27.12.
13.7.
14.7.
* cbelca2, 36 let, 2[sm=zz_playfull.gif], P 28.11, NS zadnji teden decembra
* Nevergiveup,, 42? let, 7x [sm=nosecka.gif], 3[sm=zz_playfull.gif] (P,P,F), ?, ?
* Pikcapokca, 25let, 1[sm=nosecka.gif], P 12.12,
15.7.
16.7.
* nosecka1991, P 14.11, P 23.11, NS 9.1. , P 20.1. (PDP po NS »13.7.«)
17.7.
18.7.
19.7.
20.7.
* Natin, 34 let, 1[sm=nosecka.gif], P 8.12, NS 6.1.
* Gluck4 , 1[sm=zz_playfull.gif] (F), NS 9.1.
21.7.
BeautifulButterfly, LJ, 40, P 29.12., NS 12.1., NIPT 19.1., [sm=darilo.gif], [sm=modricrtici.gif]
22.7.
23.7.
24.7.
Rdecka, LJ, 3x [sm=nosecka.gif], 2x [sm=angel.gif], NS 10.1.
LauraP, LJ, 1x [sm=nosecka.gif], NS 11.1.
25.7.
26.7.
27.7.
28.7.
4.mama, 42 let, 8x [sm=nosecka.gif], 3 [sm=zz_playfull.gif], P 19.12., NS 16.1., P.30.1. [sm=rozacrtici.gif] CR
29.7.
30.7.
31.7.

SEZNAM AVGUSTOVKE 2023 PDP
* sanna10, PDP 1.8., 3 [sm=nosecka.gif], 2 FF [sm=zz_playfull.gif], pregled 19.12., NS 16.1, P 17.1.
* Anonimna #5, PDP 2.8., 1 SS, P 13.12. (na bolniški, čaka cerklažo)
* ayleen, 38 let, 1[sm=nosecka.gif], PDP?,
* Bonbonnie, MB, PDP 25.8., P 19.12., P 3.1., P 24.1.
* ŠeenaSanja, CE, PDP ?, P 11.1.,

Nincyka84 -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 12:35:34)

Upam, da bojo to konc tega tedn rezultati. Ne teče, samo malo bolj mokro je vse. Sem pisala svoji ginekologinji, v primeru, da bi šlo za plodovnico bi se slej ko prej zgodil spontani splav. Čez en teden imam redni pregled. 

Nincyka84 -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 12:59:51)

Ravnokar so me klicali iz lj, kaže na nizko tveganje🙂 pričakujemo fantka🙂

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 13:17:34)

Ravnokar so me klicali iz lj, kaže na nizko tveganje🙂 pričakujemo fantka🙂

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=modricrtici.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Zdaj pa mirno veselo naprej in evo modro lahko kupuješ.
Glede vode, pa ne negativno razmišljat, zdaj še o nekih SS tlele pišeš, shhhhh prepovedana tema [sm=smiley36.gif] Pejt se pokazat, če bo jutri še. Lahko da ti pipca uhaja, ti si 84 letnik ne? (glede na nick), jst sm 82, smo kr v letih, kakšno keglovo vajo bi nam vsem priporočala, če nismo že prepozne [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Držim pesti, da ni plodovnica, ne sme bit! [sm=pikapoka2.gif]

4.mama -> RE: Julijke 2023 (17.1.2023 14:10:21)

Nincyka84 super za rezultate sem res full vesela zate. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jaz sem diplomirala zdaj me je klical moj zdravnik in smo se odločli za biopsijo horionskih resic in sicer jo pravim v petek v Ljubljani. Najpomembnješe rezultate kot so dawnow sindrom in par drugih dobim rezultate že čez 4 dni, druge kromosomske napake čakam 3 teden a verjetnost le teh je res mala.

Strah me je le to ker je invaziven poseg isto kot amnio

Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>