BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (16.1.2023 14:52:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama in NT 2,5 mm na zgornji meji, ampak še vedno v mejah noramale, in res ne razumem zakaj moram nifty plačat, na izidu tudi samo piše da me samo seznanjajo z dodatnimi testi Mislim, da sem nekje brala upam da najdem, (BOM PREVERILA) ce so slabsi od 1:100, da se gre direkt na Amnio, da ni brezplacen NIPT. .... evo našla od Pušenjaka razlago iz leta 2022 https://med.over.net/forum/tema/nipt-test-na-napotnico-po-37-letu-22259999/: ---> .... za enkrat NIPT na napotnico izvaja le KIMG (v UKC Ljubljana oz. v porodnišnici v Ljubljani), predpogoj pa je opravljena nuhalna svetlina z rezultatom tveganja, manjšim od 1:100. ----> ... Domnevam, da ulomek 1:100 in 1:300 ne razumete (lahko da gre za lapsus?). Ampak pri tveganju, ki je večje od 1:100 se priporoča AC, pri tveganju od 1:101 navzdol (da ponovimo: 1:300 je manj kot 1:100!), pa se lahko invazivni test zamenja za NIPT na napotnico. Če NIPT pokaže visoko tveganje za trisomijo, je seveda na napotnico tudi AC (velja tako za plačan kot samoplačniški NIPT). ---->.... da, NIPT na napotnico je samo pri tveganju za trisomijo manjše od 1:100. Pri tveganju med 1:1 in 1:100 se priporoča invazivni test, pri tveganjih 1:101 navzdol pa NIPT. Je pa hkrati pri vseh, tudi mlajših nosečnicah od 37 let AC možna pri tveganju nad 1:300, hkrati pa se lahko tudi mlajša ženska namesto za AC odloči za NIPT pri tveganjih med 1:101 in 1:300. .................................. Torej tvoji so taki da je tveganje večje od 1:100 se priporoča Amnio in ne NIPT. Jaz sem imela tudi slabše, 1:353 ampak še vedno nad 1:300, in lahko zamenjam AC napotnico za NIPT. .................................. So me pa ravnokar klicali iz Porodnišnice Ljubljana in sem naročena v četrtek 19.1.2023 ob 9h zjuraj, v 4 nadstropje. Mi je tudi razložila, da na isto napotnico ne morem it na oboje. Sem ji rekla, da razumem, da prvo želim Nipt in potem če bo še poslabšalo rezultate pa da grem še na AC. Upam, da bodo tud rezultati v roku 10 dni. oz do konca meseca, da bom lahko čim prej povedala javnosti, ker ne morem več skrivat [sm=nosecka.gif]. 4.mama naj te ne skrbi preveč, sigurno bodo rezultati OK. Boš šla na AC? Ali bosta plačala NIPT? Sem brala tudi Pušenjaka, da se starejšim nosečnicam čisto ok priporoča standardni paket za 350€, ker tisti dražji je sam promocija in pregled napak ki so resnično zelo zelo redke. Ta vikend sem res ful o tem brala, ker me je skrbelo glede mojih rezultatov in kateri test it delat in kako po vrsti. Zdaj sem bolj mirna.
|
|
|
|