RE: Julijke 2023 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

4.mama -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 9:37:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kakšni so vaši ginekologi in njegove sestre? Jaz sem kar malo razočarana… že v sprejmni, ko pridem dlje od “dober dan” ni…. Nihče nič ne vpraša v smislu, kako ste, kakšne težave, kakšno vprašanje… nikakršnega vzpostavljanja stika, ki bi nosečnico malo sprostilo… pri zdravniku isto… dela UZ nič ne komentira, dolžino ploda razbrala sama, prav tako pulz ploda, samo komentar v smislu “vse je Ok” …. Potem v ambulanti njegovo pisanje, komentiranje izvidi kri voda Ok, se vidimo čez 5 tednov… saj če kaj vprašam mi pove, razloži.. ampak sam od sebe nič. Vedno se počutim kakor da pridem kupit kruh, kakor da nimajo časa za se ukvarjat s tabo… prav nič fajn mi ni hodit tja, edina lepa stvar je, ko na UZ vidim pikico. Malo sem presenečena ker so mojega G zelo hvalile ženske po forumih, socer so teme stare 10-15 let… mogoče pa ni več toliko zagnan 😃🤷🏼‍♀️To je moja prva nosečnost, mogoče preveč pričakujem, da se bodo ukvarjali z mano.. ampak nevem, pri ginekologu se mi sploh zdi, da je odnos pacientka - osebje toliko bolj pomembno… ali se motim? Kakšne izkušnje imate ve? 
Lp, Anonimna (Saša)

Anonimna jaz sem bila tudi razičarana zadnjič, to je moj ginekolog ze 23 let in super človek mi je prišel za 1. maj ko sem imela prvo porod iz piknika na porod. Sedaj pa vse neki hladno, ko sem vprašala za nifty nisem dobila neki konkreten odgovor in če nebi spraševala nebi izvedela prav nič.

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 10:08:44)

Kakšni so vaši ginekologi in njegove sestre? Jaz sem kar malo razočarana… že v sprejmni, ko pridem dlje od “dober dan” ni…. Nihče nič ne vpraša v smislu, kako ste, kakšne težave, kakšno vprašanje… nikakršnega vzpostavljanja stika, ki bi nosečnico malo sprostilo… pri zdravniku isto… dela UZ nič ne komentira, dolžino ploda razbrala sama, prav tako pulz ploda, samo komentar v smislu “vse je Ok” …. Potem v ambulanti njegovo pisanje, komentiranje izvidi kri voda Ok, se vidimo čez 5 tednov… saj če kaj vprašam mi pove, razloži.. ampak sam od sebe nič. Vedno se počutim kakor da pridem kupit kruh, kakor da nimajo časa za se ukvarjat s tabo… prav nič fajn mi ni hodit tja, edina lepa stvar je, ko na UZ vidim pikico. Malo sem presenečena ker so mojega G zelo hvalile ženske po forumih, socer so teme stare 10-15 let… mogoče pa ni več toliko zagnan 😃🤷🏼‍♀️To je moja prva nosečnost, mogoče preveč pričakujem, da se bodo ukvarjali z mano.. ampak nevem, pri ginekologu se mi sploh zdi, da je odnos pacientka - osebje toliko bolj pomembno… ali se motim? Kakšne izkušnje imate ve? 
Lp, Anonimna (Saša)

O moji G sem pisala, vse pohvale. [sm=bravo.gif] Že od mojega 16leta jo imam in me vedno zelo resno jemlje, daje napotnice, pošilja na raziskave, celo na pomoč mi je priskočila, ko je moj rabil napotnico pa si ni upal svoji osebni zdravnici povedat, jo je ona zrihtala, skratka ne menjam in upam, da bo še dolgo moja G, ampak ker jo imam že jaz dolgo se mi zdi da dolgo več delala lih ne bo. Moja sodelavka je zgubila svojo G in je našla na netu priporočila za mojo, želela k njej ampak žal ne sprejema novih pacientk. [sm=smiley13.gif]

Menjat G med nosečnostjo je pa baje nezaželeno oz. vprašanje res, če bi te drug G vzel. Je ena druga moja prijateljice več let nazaj poskušala in ni in ni šlo, je morala it privat, da je dobila odgovore in preglede kot jih je želela. [sm=zmeden.gif]

Tvoj se je verjetno "skisal", da je tako hladen na pregledih. [sm=smiley13.gif]

Jaz bi na tvojem mestu pač zastavljala vprašanja in poskušala dosežt da začne govorit ...

ŠeenaSanja -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 10:29:26)

Lp, Anonimna (Saša)

Tudi moja, ki se mi zdi da je strokovnjakinja na svojem področju, pa vendar včasih redkobesedna. Včeraj, ko sem imela pregled je rekla sam OKEJ JE VSE. Šele potem ko sem jo vprašala za srček mi je prižgala zvok, da sem slišala in, ko sem ji postavljala vprašanja, šele takrat se je očitno zavedala, da vse je okej nebo dovolj in začela biti malo bolj zgovorna. 😂 Mislim, da večina ginekologov počne že vse tako mehansko in pozabijo, da si želimo malo več informaciji itd. 😔

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 14:48:38)

Lp, Anonimna (Saša)

Jaz sem tudi takega imela prej in me je ful motilo. Hvala bogu je šel v penzijo in zdaj je čist druga zgodba- prijazna, vse me vprasa, vse pove in si vzame čas zame. Tako da nisi nič preveč zahtevna, eni enostavno nimajo feeling-a pa so lahko zelo dobri strokovnjaki, ampak to je zame poden...

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 15:49:33)

Hvala vsem za deljenje vaših izkušenj.
Zavedam se, da nisem edina s tako težavo, vseeno pa se mi zdi to res NE OK. A kaj 'čmo'? [sm=smiley13.gif]
Očitno ne preostane drugega kakor pač dati čez vse te preglede, spraševat ... prav na listek si bom naslednjič zapisala
kar me zanima, in upam, da me ne bo čudno gledal zaradi firbčnosti [sm=smiley1.gif]
Bom pa, če ne bo tekom pregledov nič boljše, potem iskala kakšnega drugega G, čeprav jih v LJ ni [sm=zmeden.gif]

Mogoče toliko bolj občutljivo gledam na vse to, ker sem tudi sama iz zdravstvenih vod, sem pa v drugi
zdravstveni stroki in delam s pacienti. Ful bi si želela, da sem tudi jaz deležna takega odnosa kakršnega so deležni
moji pacienti [sm=smiley17.gif] .. no ja, bo že! [sm=smiley1.gif]

LP, Saša

4.mama -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 16:34:15)

Saša točno tako, liste kot v trgovini [sm=smiley36.gif]

BeautifulBAtterfly mislim nate lepo odpravi in čiprej vesele novičke

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 17:22:02)

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Hvala. Evo sediva v Dravljah in cakava, da pride kdo ven. 
Porocam kasneje in upam, da bodo dobre novice. Aja po pregledu se kri dam za DHT. 

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 7:04:39)

Hvala vsem za deljenje vaših izkušenj.
Zavedam se, da nisem edina s tako težavo, vseeno pa se mi zdi to res NE OK. A kaj ''čmo''? [sm=smiley13.gif]
Očitno ne preostane drugega kakor pač dati čez vse te preglede, spraševat ... prav na listek si bom naslednjič zapisala
kar me zanima, in upam, da me ne bo čudno gledal zaradi firbčnosti [sm=smiley1.gif]
Bom pa, če ne bo tekom pregledov nič boljše, potem iskala kakšnega drugega G, čeprav jih v LJ ni [sm=zmeden.gif]

Mogoče toliko bolj občutljivo gledam na vse to, ker sem tudi sama iz zdravstvenih vod, sem pa v drugi
zdravstveni stroki in delam s pacienti. Ful bi si želela, da sem tudi jaz deležna takega odnosa kakršnega so deležni
moji pacienti [sm=smiley17.gif] .. no ja, bo že! [sm=smiley1.gif]

LP, Saša

A veš da sem tudi jaz iz zdravstva- fizioterapevtka in se za vsakega pacienta razpočim in mi je to normalno, ker si iz srca želim, da jim pomagam po najboljših močeh. In tako je bilo VEDNO ali sem delala v DSO ali na Gineko ali pa zdaj, ko sem privat. Veliko mi jih reče, da se seveda potrudim, ker sem privat pa sploh ni res- si za to stroko ali pa pač nisi. Eh... Ti iz srca želim, da najdeš nekoga, ki je strokoven in srčen 💖💖💖

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 7:05:43)

IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly

Hvala. Evo sediva v Dravljah in cakava, da pride kdo ven. 
Porocam kasneje in upam, da bodo dobre novice. Aja po pregledu se kri dam za DHT. 

Držim pesti za dobre novice 🤗😘❤

4.mama -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 9:23:27)

BeautifulBatterfly upam da sta se včeraj od sreče ustavila na dobri večerji in da zato nam nisi nič sporočila.

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 10:11:26)

BeautifulBatterfly upam da sta se včeraj od sreče ustavila na dobri večerji in da zato nam nisi nič sporočila.

Hmm [sm=smiley36.gif] Nisva, sva šla direkt domov in doma imela večerjo.

Glede izvidov po pričakovanjih, moram na Nipt ali Amnio, zaradi starosti sem v sivi coni glede Trisomije21 (downov sindrom), saj ko je vpisala starost so se rezultati poslabšali. [sm=smiley13.gif]

Drugače ves čas pregleda, je govorila, da zgleda vse OK. Izmerila je vse. Tudi Nuhalna svetlina je samo 1,4mm. [sm=smiley1.gif] Nosna kost vidna in srček bije 150. Zgleda še malo večji, kot ga je izmerila moja G. Datum PDP je samo za 1 dan premaknila, sedaj predlagajo 21.7.2023 (prvo je meni app izračunal 23, nato moja G 22, NS pa 21.7)

Glede spola sem seveda na koncu vprašala in je šla raziskovat, rekla da seveda ne more z zagotovostjo napovedat ampak meni, da je [sm=modricrtici.gif][sm=bravo.gif] kar si oba tudi želiva, ampak res nama je bolj pomembno, da je [sm=duda.gif] živ in zdrav in zdrav!!!!!

Se je pa stlačil nekam dol levo, ležal k na ležalniku, rokice pod glavo in brcal z nogicami. Je kar čakala in butala po trebuhu, da se je malo premaknil, da je lahko 3x izmerila NS. [sm=smiley36.gif] In možgane in želodček in cel trebuh in stegnenico in celo dolžino in obseg glave in še 3D slikce nama je sprintala in vse dala na USB ključek.

Vprašala me je, če razmišljam še o nadaljni diagnostiki, invazivni ali ne, in sem rekla, da ja. Vsekakor NIPT če bo rezultat slab in pa tudi Amnio, da napotnico za Amnio že imam. Pa je rekla, da potem nima smisla pri njih še DHT delat, da bi samo denar stran vrgla, naj ga prišparava za opremo za dojenčka [sm=smiley36.gif] in zato nisem delala DHT včeraj, ker grem direkt v LJ P na NIPT. Na izvidu piše, da moram it.

Rezultate vam prepišem kasneje, sedaj ne morem ven vlečt mape, ker nisem sama v pisarni. Če katera kaj to razume.
A imamo katero +40 letnico k je bila na NS in ima rezutlate???? Da lahko malo primerjam, prosim [sm=zmeden.gif]

4.mama -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 10:26:08)

Jaz ti bom lahko v ponedeljek poslala, ko imam NS, Mislim pa da je NEvergiveup okorg naju, če se motim se iskreno opravičujem da sem nekoga postarala.

Torej ti moras in na Nifty in na amnio? pa ni bolje samo na amnio itak je to 100%

Nincyka84 -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 10:47:50)

Živjo, da se še jaz malo javim po dolgem času.🙂
27.12 sem opravila nuhalno, rezultati ok, sem šla pa potem še na nifty test, ker mi pripada. Naslednji teden 1x bi me mogli poklicat proti koncu tedna. Če je že katera bila, me zanima kako hitro so jo poklicali? Me kar stisne, ko pomislim na klic. Sanjala sem že, da so bili rezultati slabi.. ah, psiha...
Lep pozdrav🤗[img]https://www.ringaraja.net/lokalni/Slike/forum/images/6268109-2085.jpg[/img]

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 10:57:11)

nina, meni se zdijo ti rezultati cisto ok - pac primerni starosti. 1:116 zgleda malo, ampak vseeno to pomeni, da je 115 otrok cisto zdravih. 👍
ohhh punce, jaz kar ze narocam oblekice po spletu... 🙈 pa sploh se ne vemo spola 🙈 unisex poletnih oblekic pa skorajda ni, takih lepih. sm kar za oba spola ze narocila 😅

4.mama -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 10:57:19)

Nincyka84 vse bo vredu jaz že 3 dno jočem samo zaradi Nifty, nikoli me se ni bilo ničesar tako strah, niti ko sem raka imela.

Ma ti si imela Nifty na napotnico? meni je rekel da samo če so rezultati res slabi na NS, jaz nič več ne razumem res.

Nincyka84 -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 11:47:20)

Doma me vsi tolažijo, da bo vse ok, ampam same vemo kako je to težko iz glave dat.
Nuhalno sem si sama plačala, zaradi starosti sem upravičena do nifty/ac. Za nifty sem se odločla, ker nisem imela tako zelo slabih rezultatov. 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 12:55:45)

zato mi je bilo čudno da imas Nifty na napotnico ker imas dobre rezultate. Kdaj si oddala kri za Nifty?

Jaz sem na 2 krajih in ginekologa vprašala in isto so mi odgovorili samo če so slabi rezultati NS Nifty na napotnico in to samo v Lj.

Nincyka84 -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 13:12:50)

V ponedeljek sem bila na odvzemu krvi.. kolikor vem vsaki pripada po 38 letu na napotnico genetski posvet. Samo da je prej obvezno opravit nuhalno. Ni pa seveda obvezno. Tiste, ki ste šle na nifty v porodnišnico, koliko časa ste čalale na rezultate? 

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 13:32:20)

Vsem, ki čakate rezultate pošiljam pozitivno energijo! 🍀 ne pozabite, da bebce čutijo vaš strah in žalost, bodite močne, vse bo v redu! 🍀 
Jaz sem pa danes zaradi težav s prebavo probala z glicerinsko svečko (preverila pri G če lahko)… in čakam, da bo kaj. Zjutraj spila 0,4L Donata na tešče, pa pojedla namočene slive in ni bilo haska. Kako je grozno to s prebavo… saj težave imam že od prej, ampak zdaj v nosečnosti me hitro začne spodaj vse tiščat/bolet, prav čutim kako je polno vse 😢 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 13:40:59)

Vsem, ki čakate rezultate pošiljam pozitivno energijo! 🍀 ne pozabite, da bebce čutijo vaš strah in žalost, bodite močne, vse bo v redu! 🍀 
Jaz sem pa danes zaradi težav s prebavo probala z glicerinsko svečko (preverila pri G če lahko)… in čakam, da bo kaj. Zjutraj spila 0,4L Donata na tešče, pa pojedla namočene slive in ni bilo haska. Kako je grozno to s prebavo… saj težave imam že od prej, ampak zdaj v nosečnosti me hitro začne spodaj vse tiščat/bolet, prav čutim kako je polno vse 😢 

Jaz sem tudi imela probleme in sem vse poskušala, resil me je cimet u kavi zjutraj

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 14:26:39)

[/quote]

Jaz sem tudi imela probleme in sem vse poskušala, resil me je cimet u kavi zjutraj
[/quote]

Ne, samo cimeta ne. Cimet se odsvetuje v nosecnosti. [sm=zmeden.gif]
Sem stalno pila kavo + cimet, tko par let vsako jutro, obozujem tako kavo. Ko sem nekaj tednov noseca sla gledat katere zacimbe, zelisca itd lahko in ne, pise da CIMET NE priporocajo, ampak celo odsvetujejo nosecnicam.

Od tistega dne ne dajem cimeta v kavo in tudi v bozicno pecivo sem ga dala res manj od doze, rajsi vanilij in pomarance limone.

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 15:23:38)

Kave ne pijem [sm=smiley36.gif]

No glicerinska svečka ni nič pomagala, samo sila neudobno in pekoče je bilo vse skupaj ...
potem sem celo dobila občutek, da bi šla na WC pa ni bilo vse skupaj skoraj nič [sm=smiley13.gif]

Sedaj sem si naročila indijski tropotec, še ena stvar več za probat [sm=smiley36.gif]

Ko bi le našla zadevo, ki bi pomagala na dolgi rok, ne pa samo nekajkrat [sm=smiley13.gif]

LP, Saša

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 16:30:11)

Ko bi le našla zadevo, ki bi pomagala na dolgi rok, ne pa samo nekajkrat [sm=smiley13.gif]
LP, Saša

na dolgi rok je treba skoz nekaj dodajat prehrani. Pa cim manj piskotov in rogljickov in potic (jaz pa zadnje case sam se to pecem ....) [sm=smiley13.gif]

Mogoče laneno seme v jogurt? Ja, mene tud zelo matra, res res zelo. [sm=smiley19.gif]Skoz imam obcutek, da me dol tisci in tudi ze boli in mi nic ne pase. Pomagam si z kislimi jogurti, jogurti nasploh zjutraj popoldne zvecer, za malico in kr tako pocez in pa laneno seme. Malo pomagalo, da je zmehcalo. Morala bi pa se povecat vnos tekocine, se vedno premalo pijem. Se to bom povecala se vec k zdaj. Kupila si bom neke caje, razlicne, da me ne mine in cimvec pila. Donata in radenske tok ne morem, ker ima mehurcke, mesam z vodo pa to pijem ampak mi voda dela slabo. Sokov pa ne pijem, prevec cukra. Pa treba bo migat zacel, da se prebava spodbudi, prevec sedim.

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 16:52:10)

Izvid: (starost 40 let)

NT 1,4mm

T21
background risk 1:76
Adjusted risk 1:353

T18
background risk 1:190
Adjusted risk 1:575

T13
background risk 1:595
Adjusted risk 1:9651

.................

K sem primerjala z 10 let starimi izvidi od prvih dveh, me je na rit vrglo, kako slabo se tole bere. Tam sem imela tud 1:500.000 rezultat za T18 ... [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Sem se ze narocila na NIPT na Medgen, odgovorili, da na napotnico je možno samo v Porodnišnici Ljubljana. Zdaj sem izpolnila e-naročanje za termin in čakam, da mi odgovorijo in dodelijo datum. Upam, da bo čimprej!!!

[sm=smiley13.gif]

cbelca2 -> RE: Julijke 2023 (13.1.2023 21:47:44)

Pozdravljene vse, se kar nekaj časa nisem oglasila... sem bila v skrbeh in sedaj poročam...Hkrati ponovno dobite razlago glede napotnic.Med prazniki sem imela NS. Lahko rečem samo da je bila ta dr.katastrofa...brez kaksne razlage itd.v glavnem na izvidu NS je pisalo da mi zaradi starosti (37 ali več v času PDP) pripada genetski posvet na napotnico.naslednji dan sem klicala,se narocila in sem dobila datum čez 6dni,takoj po novem letu. Če so izvidi na NS dobri!!! da je možnost za nepravilnosti manjša kot 1:100 (se pravi npr 1:120 je boljše kot 1:100) potem na to napotnico (vsi gin govorijo sicer o napotnici za amnio) lahko v Lj porodnisnici opraviš osnovni test NIPT. Če je rezultat slabši potem ti pripada le za invazivno preiskavo (biopsijo horionskih resic, ki se dela mislim da od 12.tedna oz. Amnio, ki se dela od 16.tedna)Klic o rezultatu sem dobila po točno 1tednu.so pa rekli da  najkasneje v 14dneh. Rezultati na nipt pa  so dobri in lahko rečem da mi je odleglo.Sem pa tudi jaz ena tistih ki se bo celo nosecnost spet spikala in merila sladkor, zaradi 1.pregleda na tešče. Naslednji teden pa imam 2.pregled pri svojem gin. Uzivajte

Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>