RE: Julijke 2023 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

4.mama -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 8:48:55)

IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly

Jaz bom pa sam na hitro odgovorila da je danes prisel paket in Fake ala AngelSound in dela uiiiiiii. Sva poslusala srcek in premike. Norooo. 
Aja stane pa pod 5€ :) 
Vec jutri... sibam spat. 
4mama, ce bos brala se dons zvecer. Men se je tud ful zmanjsal vmes, ko se je prebava mal uredila, ko sem se na prdala in ves gas ven izpustila in sem delala.paniko kam je sel. Ampak evo ga nazaj, tud ce stisnem misice, ne gre vec notr, je taprav nosecniski, ne vec prebavni. 
Nocko.

hvala [sm=smiley27.gif]. Super da si sližala srcku res, jaz sem par dni slišala pol en dan ne in sedaj nisem več ker so mi rekli da v teh tednih je mogoče da se ne sliše jaz pa spet panika [sm=smiley13.gif]. sama sebi gem že na živce.

Kako se ti počutis meni je še vedno slabo ko pojem, trudim se jest lahko hrano a ne pomaga.

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 9:34:11)

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

hvala [sm=smiley27.gif]. Super da si sližala srcku res, jaz sem par dni slišala pol en dan ne in sedaj nisem več ker so mi rekli da v teh tednih je mogoče da se ne sliše jaz pa spet panika [sm=smiley13.gif]. sama sebi gem že na živce.

Kako se ti počutis meni je še vedno slabo ko pojem, trudim se jest lahko hrano a ne pomaga.

Kar počasi in vzemi si čas pa ga poišči. Se premika[sm=duda.gif], samo poiskati ga je treba.

Jaz imam danes laboratorij. Komaj čakam. [sm=smiley1.gif]Ker sem že od nedelje zvečer brez sladkorja, res nič sladkega. Imam pa sabo potem hrano in seveda tud nekaj sladkega :) Pa ko pridem nazaj v pisarno si bom eno kavo naredila, z rjavim sladkorjem in spenila mleko. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Me pa danes malo špika spodaj ampak nič kritičnega, verjetno se spet kar razteza ... Imam pa že trebušček[sm=nosecka.gif], ga pa zaenkrat uspešno skrivam. Me zanima, koliko časa bom lahko še. Vsaj do rezultatov NS, DHT, Nifty (to se moram potem jutri še naročit). To pomeni do konca meseca moram nekako še skrivat, to bo težko. Res težko. [sm=zmeden.gif]

Danes sem slabo spala [sm=zz_sleep.gif]in en tak mrzel dan je, me zelo zebe. [sm=zz_cold.gif]

Kako ste ostale? Danes ima ena pregled, kajne? Srečno na pregledu !! [sm=zz_wavespin.gif]

4.mama -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 10:15:22)

ga našla, se je premaknil, morda zato prej ga nisem [sm=smiley36.gif]. Vsaka čast da ne poveš, meni je res videt in ne morem skriti.

Ti imas jutri NS BeautifulBatterly? poročak ko danes dobiš rezultae iz laboratorija

Pikcapokca -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 11:11:50)

Kje pa si kupila ta fake angelsound? 😊

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 11:20:37)

Tudi jaz sem danes slabo spala 😢 in sem danes v službi čisto zalimana in z rahlim glavobolom. Pa še kar mi ne gre iz glave včerajšnja meritev tlaka pri G in se zdaj psihiram 😤 komaj čakam, da pridem domov in preverim koliko bo namerilo (zjutraj je bilo OK). Ahhh ta glava, očitno danes ni moj dan, se moram pogovoriti malo sama s sabo 😄 
Vsem želim lep in miren dan! ❤️
Lp, Anonimna (Saša)

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 12:32:34)

hoj hoj, jaz sem pa vceraj imela prvi pregled pri babici oz. bolje receno duli. in sem se odločila, da bom kar njo pri porodu zraven imela 😊 ful se mi zdi fajn, ko ves, kdo bo zraven, ne pa pac ena iz porodnisnice, ki je slučajno takrat v sluzbi (tako je bilo pri prvem porodu in mi ni najbolj ustrezalo). zdaj sem cisto vznemirjena ujujuj 😁 pa z neko napravo, podobno angel sound, smo poslusali srcka. najprej ga nismo nasli (ceprav sem ze v 18.tednu - tako da naj vas malo pomirim, vse ki poslusate srcka ze veliko prej), no bil je le moj utrip, nato pa smo ga le nasli - vse ok 😊 srecno vsem, ne se prevec sekirat, verjemite vase in v svoje otrocke! 

ŠeenaSanja -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 12:51:53)

Da se še jaz javim. Končno sem dočakala prvi pregled 😁 z najino pikico vse vredu 😊 srček bije, velik je 1.79cm in sem si kar prav zračunala da sem v 8w2d 😁 Me je pa naročila na drugi pregled že čez 2 tedna, češ da pregledamo izvide krvi in urina, ki sem ju danes dala in da bomo naredile še enlrat ultrazvok. Kakšne so vaše izkušnje s tem? Je to običajno? 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 13:13:18)

ŠeenaSanja super za pregled, to je vse odvisno od ginekologa kdaj ti naredi pregled, jaz sem bila tudi pri 8t2d in sem ga prosila da narediva še enega čez dva tedna pa mi je rekel da kar je videl ni potrebe in me je naročil čez 5 tednov, šele 30.1. Je pa to res full odvisno. bodi srečna da boš čez 14 spet videla svoj srček [sm=smiley36.gif]

Stella Marella tudi tebi super za pregled. Full zanimivo je to pri vas z Dulo, prav bi bilo da bi bilo tudi tukaj, ker na koncu med porodom je večino babica pri tebi, zdravnik je samo na koncu in vmes pokuka [sm=smiley1.gif]

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 13:22:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Stella Marella
😁 pa z neko napravo, podobno angel sound, smo poslusali srcka. najprej ga nismo nasli (ceprav sem ze v 18.tednu - tako da naj vas malo pomirim, vse ki poslusate srcka ze veliko prej), no bil je le moj utrip, nato pa smo ga le nasli - vse ok 😊

Jaz sem prvo preverila MOJ srčni utrip - dala na moje srce, toliko da sliši ritem oz. hitrost, da ne bom zamenjala spodaj mojega z njegovim. Nato sem pa spodaj iskala in iskala in ko sem ga našla, sem vedela, da je njegov, ker je bil drugačen ritem in še premaknil se je, se slišijo zamahi, če zamahne tam mimo senzorja. [sm=smiley27.gif] [sm=smiley17.gif] Prepričana sem, da bom vsak večer pred spanjem poslušala [sm=smiley36.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: ŠeenaSanja

Da se še jaz javim. Končno sem dočakala prvi pregled 😁 z najino pikico vse vredu 😊 srček bije, velik je 1.79cm in sem si kar prav zračunala da sem v 8w2d 😁 Me je pa naročila na drugi pregled že čez 2 tedna, češ da pregledamo izvide krvi in urina, ki sem ju danes dala in da bomo naredile še enlrat ultrazvok. Kakšne so vaše izkušnje s tem? Je to običajno? 

Super, čestitke !!! [sm=bravo.gif]
Moja G ima v svoji pisarni/ordinaciji kar 2 UZ napravi. Eno ima sedaj na tem stolu k daš noge narazen in dela brise itd in kar potegne napravo in vtakne vate [sm=smiley36.gif] in naredi vaginalni pregled. Naslednjič me bo dala pa ležat na uno valovito mizo in čez trebuh z tadrugo UZ napravo pogledala. Se je kar opremila in optimizirala vse skup, kar se mi zdi super. Jo imam že od 16 leta in ne menjam.

Danes sem imela laboratorij (kri in voda), vzeli so mi 5 epruvet krvi. Me rahlo boli glava. Ampak sem potem kooončnoooo prišla do nekaj sladkega ... prvo je bila seveda kava, itak mi ne paše ampak vseeeno, da me mal zbudi. Pol pa mlečni riž s mleto čokolado mmm. Danes delam marmorjev kolač [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sem si že sprintala par receptov. Nevem, katerega uporabit? [sm=zmeden.gif]

Jutri imava pa NS in pisala sem jim, da bi še kri za DHT dala, ampak mi še niso odpisali. Sej to ne rabim bit tešč, a ne? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 13:28:11)

Stella Marella tudi tebi super za pregled. Full zanimivo je to pri vas z Dulo, prav bi bilo da bi bilo tudi tukaj, ker na koncu med porodom je večino babica pri tebi, zdravnik je samo na koncu in vmes pokuka [sm=smiley1.gif]

res je, 4.mama, jaz se zdravnika v bistvu sploh ne spomnim 😅 dobra babica je zakon. ampak saj v Sloveniji imate tudi to možnost, malo poguglaj. jaz slisim samo pozitivne stvari! je pa samoplacnisko, vsaj pri nas... ampak vseeno - upam, da bo do takrat vse vredu, da bo lega pravilna itd., nikoli ne ves... ponavadi je porod  cisto drugacen, kot mislis, da bo, a ne 🙂 ti imas ze kaksne zelje za svoj  4. porod, bi naredila kaj drugace? 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 13:30:52)

res je, 4.mama, jaz se zdravnika v bistvu sploh ne spomnim 😅 dobra babica je zakon. ampak saj v Sloveniji imate tudi to možnost, malo poguglaj. jaz slisim samo pozitivne stvari! je pa samoplacnisko, vsaj pri nas... ampak vseeno - upam, da bo do takrat vse vredu, da bo lega pravilna itd., nikoli ne ves... ponavadi je porod  cisto drugacen, kot mislis, da bo, a ne 🙂 ti imas ze kaksne zelje za svoj  4. porod, bi naredila kaj drugace? 

Na mojo žalost moje želje ne morejo upoštevati ker sem imela 2 zelo težka poroda vsak 16 ur in 2 carska, zadnji napovedan in je rekel da bo tudi ta. Tega me je najbolj strah ker vemkaj me čaka, nimam niti malo dobrih izkušenj.

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 13:43:34)

Danes sem:
12 weeks and 4 days. [sm=nosecka.gif], to pomeni že v 13 tednu.
My second trimester is from Friday, 13. Januar 2023 (till Friday, 28 April 2023). [sm=smiley36.gif]

Kdaj se pa začuti premikanje? [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 13:48:11)

Na mojo žalost moje želje ne morejo upoštevati ker sem imela 2 zelo težka poroda vsak 16 ur in 2 carska, zadnji napovedan in je rekel da bo tudi ta. Tega me je najbolj strah ker vemkaj me čaka, nimam niti malo dobrih izkušenj.

samo pozitivno, pa bo! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Naj te misel na porod zdaj ne obremenjuje, resss ne si tega delat. Do tja imamo še nekaj mesecev. Zdaj prvo vse dajmo NS čez in Nipty in nevem kaj bo vsaka izbrala / imela. Potem bomo pa na prijetnih temah, kot so kje kupit prve poletne bodije in kremce in voziček itd itd ...

Aja btw v DM sem vzela knjižico za nosečnice. Res velik in polna kuponov, je pa velik samo za to foro, da ti kupiš določen izdelek in oni ti dajo 20_x_ ali 30_x_ al nevem kolk X več točk, za ta izdelek. Če jaz to prav razumem????? [sm=zmeden.gif] Ni isto kot pred deset_letji ... takrat mi je bilo boljš. Ni pa za stran vržt in nič nas ne stane. [sm=smiley36.gif] So pa tudi kuponi / popusti za online trgovine in trgovine z opremo za dojenčke, če ne boste na Bolhi rabljeno kupovale ali prejemale od sorodnikov, ampak kupovale novo, se splača pogledat.

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 14:00:55)

ojej! aja, ce imas za sabo 2 carska, mora biti tudi 3., al kako ze? z napovedanim carskim tudi nimaš dobrih izkusenj? mislis sam porod ali okrevanje? saj bo, saj bo, samo pozitiva. 

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 14:14:37)

Evo so mi potrdili, da bomo jutri po Nuhalni delali DHT.

Pikcapokca -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 14:21:14)

Jaz sem tud sla v dm po tisto knjizico. Pac ob nakupu dolocenih izdelkov dobis od 20-30 tock. Ampak ce kera zbira se pol kr hitr nabere. Pa par izdelkov je recimo 1+1 gratis. :) nekaj pa je 😅

4.mama -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 16:09:40)

Evo so mi potrdili, da bomo jutri po Nuhalni delali DHT.

Evo Super, kaj to dobip tudi takoj rezultate kot NS? jaz to nisem nikoli sla in sedaj mi tudi ni priporočal. Nifty se mores se naročit?

Rdecka -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 16:49:10)

Ne..za DHT so mi rekl 10 dni v porodnisnici Lj. Za nipt se je treba pa narocit :) 

Sanna7 -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 22:23:18)

Jutri imava pa NS in pisala sem jim, da bi še kri za DHT dala, ampak mi še niso odpisali. Sej to ne rabim bit tešč, a ne? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Ne rabiš bit tešča. Jaz sem ga v Dravljah delala, sem kar takrat rekla še za dht, ko sem bila že na nuhalni. Rezultate sem dobila v 1 tednu.

Sanna7 -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 22:30:10)

Kdaj se pa začuti premikanje? [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]

Jaz sem v tej nosecnosti prve cisto rahle premike zacutila v 16.t. Je rekla ginekologinja, da je to kar zgodaj. Pri prvem otroku pa malo kasneje. Je pa čisto odvisno od vsake nosečnice, ene prej, druge kasneje. Je pa res lušten obcutek ❤️ Zdaj sem v 19.t in ima mali očitno veckrat hudo fešto v trebuhu 😁

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 23:03:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Sanna7

Ne rabiš bit tešča. Jaz sem ga v Dravljah delala, sem kar takrat rekla še za dht, ko sem bila že na nuhalni. Rezultate sem dobila v 1 tednu.

Ja, jaz grem jutri v Dravlje. Skoz grem tja. Za placat bo 70€+50€  .

Rezultate za NS dobis takoj, rezultate DHT pa domov po posti, upam da cimprej.
Porocam jutri zvecer ker imam sele popoldne po 17h.

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (11.1.2023 23:05:41)

Jaz sem v tej nosecnosti prve cisto rahle premike zacutila v 16.t. Je rekla ginekologinja, da je to kar zgodaj. 

Uff pol pa imam se vsaj 3 tedne do tja. :) Imam pa vsaj napravo, pa lahko poslusam. 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 8:34:33)

Jaz sem v tej nosecnosti prve cisto rahle premike zacutila v 16.t. Je rekla ginekologinja, da je to kar zgodaj. 

Uff pol pa imam se vsaj 3 tedne do tja. :) Imam pa vsaj napravo, pa lahko poslusam. 

jaz sem pri 3.otroku začutila okrog 16 tedna, sedaj pa mislim da bo stvar podobna.

4.mama -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 9:09:30)

Ja, jaz grem jutri v Dravlje. Skoz grem tja. Za placat bo 70€+50€  .

Rezultate za NS dobis takoj, rezultate DHT pa domov po posti, upam da cimprej.
Porocam jutri zvecer ker imam sele popoldne po 17h.

FULL bom držala pesti da bo vse ok.

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (12.1.2023 9:20:43)

Kakšni so vaši ginekologi in njegove sestre? Jaz sem kar malo razočarana… že v sprejmni, ko pridem dlje od “dober dan” ni…. Nihče nič ne vpraša v smislu, kako ste, kakšne težave, kakšno vprašanje… nikakršnega vzpostavljanja stika, ki bi nosečnico malo sprostilo… pri zdravniku isto… dela UZ nič ne komentira, dolžino ploda razbrala sama, prav tako pulz ploda, samo komentar v smislu “vse je Ok” …. Potem v ambulanti njegovo pisanje, komentiranje izvidi kri voda Ok, se vidimo čez 5 tednov… saj če kaj vprašam mi pove, razloži.. ampak sam od sebe nič. Vedno se počutim kakor da pridem kupit kruh, kakor da nimajo časa za se ukvarjat s tabo… prav nič fajn mi ni hodit tja, edina lepa stvar je, ko na UZ vidim pikico. Malo sem presenečena ker so mojega G zelo hvalile ženske po forumih, socer so teme stare 10-15 let… mogoče pa ni več toliko zagnan 😃🤷🏼‍♀️To je moja prva nosečnost, mogoče preveč pričakujem, da se bodo ukvarjali z mano.. ampak nevem, pri ginekologu se mi sploh zdi, da je odnos pacientka - osebje toliko bolj pomembno… ali se motim? Kakšne izkušnje imate ve? 
Lp, Anonimna (Saša)

Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>