RE: MAJČICE 2021 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sun89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 10:17:00)

Jaz mam pa nuhalno 12. 11. Komaj čakam in DHT 3.11

Sun89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 10:18:10)

Men ga pri ta prvi pri nuhalni Tamara ni hotla povedati ker ni bila prepričana, pol pri 26t mi je povedala 
IZVIRNO SPOROČILO: Kamničanka1

Uu že čez en teden? Juhuu Kaj pa za ostale teste, sta se kej pogovarjali z ginekologinjo?
3.11. imam nuhalno. A spol se že tam lahko izve? 😍 

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 10:25:53)

Potem bosta dali kri že prej za DHT.. hmm se bom poskusila jaz tudi tako zmenit... 

Ja, če se ne vidi in niso prepričani potem raje ne povejo 🙂 Upam, da se pri meni bo! 😁 Pravijo, da je dobro prej pojesti kaj sladkega, da otrok ne spi? Ker pri meni je zadnjič spančkal, pa se ga res ni dobro videlo na UZ, ker je bil v čudni legi, pa ga je potem zbudila s tresljaji po trebuhu, da se je začel premikati😊

Kako ste kaj s težo? Jaz sem zaenkrat pridelala pol kg (danes je 10t6d), čeprav se mi zdi, da se še ne bi smela redit tako kmalu, ko še niti trebuh ni zrastel 🙈 res pa je, da se mi je ta teden grozno povečal apetit 😣

Sun89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 10:26:22)

Oz pri 16t.hehhe pomota
IZVIRNO SPOROČILO: Sun89

Men ga pri ta prvi pri nuhalni Tamara ni hotla povedati ker ni bila prepričana, pol pri 26t mi je povedala 
IZVIRNO SPOROČILO: Kamničanka1

Uu že čez en teden? Juhuu Kaj pa za ostale teste, sta se kej pogovarjali z ginekologinjo?
3.11. imam nuhalno. A spol se že tam lahko izve? 😍 

Sun89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 10:29:03)

Teža je ok, še dojim pa gre še mal k tamali hehe, a ti si, že 10t super, jaz sm bla v, 7t in še nekaj zdej sm, že spet pri 6t hahha od včeraj, nisem neki ful lačna, nič utrujena, zanimivo res.. Še pride pomoje. Danes ponoči sva bl celo noč pokonci tamala vročino, pomoje bodo zobki,.. Kar se pa tiče spola pa si, želiva zdej fantka valda da bo par, če pa ne pa tud prav 😃😃😃 vazno je zdravje najbolj zanimivo mi je to da imam že imena izbrana jao😂
IZVIRNO SPOROČILO: evkaliptus

Potem bosta dali kri že prej za DHT.. hmm se bom poskusila jaz tudi tako zmenit... 

Ja, če se ne vidi in niso prepričani potem raje ne povejo 🙂 Upam, da se pri meni bo! 😁 Pravijo, da je dobro prej pojesti kaj sladkega, da otrok ne spi? Ker pri meni je zadnjič spančkal, pa se ga res ni dobro videlo na UZ, ker je bil v čudni legi, pa ga je potem zbudila s tresljaji po trebuhu, da se je začel premikati😊

Kako ste kaj s težo? Jaz sem zaenkrat pridelala pol kg (danes je 10t6d), čeprav se mi zdi, da se še ne bi smela redit tako kmalu, ko še niti trebuh ni zrastel 🙈 res pa je, da se mi je ta teden grozno povečal apetit 😣

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 10:35:59)

Ja, jutri bo že 11 tednov, čeprav se mi še vedno zdi, da se noro vleče🙈
Seveda, ti si stalno v pogonu zaradi malčice💕 upam, da hitro minejo tegobe zobkov..

Na tvojem mestu bi si jaz tudi želela parček😄 Seveda, pa važno da je zdrav/a❤️ Jaz še nimam imen, oziroma nama je ful lažje za punčko, za fantka pa ne najdeva imena, da bi nama bil res všeč. Dva všečna sta prebljižja (prijatelj, sorodnik) zato odpadeta in sva na mrtvi točki 😂 iz tega vidika bi bilo lažje, da je punčka😄

Nora23 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 11:06:16)

Zdravo Srecke Nosecke!
Vas redno berem :)Tudi za mano je prvi pregled, za enkrat je vse vredu hvala bogu. Izracunan datum poroda pa imam 28.5.2021 (ker je plod za 4 dni manjsi, mi je danes dolocila ta datum, po kalkulatorju pa bi prvotno mogla met pdp 25.5.2021)
Dht je rekla da je najboljse v 10. tednu delat, tako da sem ze danes rekla za napotnico, nuhalno pa imam v 12. tednu, torej 19.11.
Moje pocutje je se zmeraj enako kot pred nosecnostjo, brez slabosti, bruhanja, povecanega apetita itd. Upam, da tako tudi ostane, saj nimam nobene ovire pri nicemer.

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 11:45:52)

Zdravo punce,

Lepo vas je brati, ni bilo pa časa nič napisati, jaz sem danes napolnila 11 tednov <3 nuhalno imam drug teden v četrtek, upam da čim kasneje zacnejo zapirati zdravstvene storitve, ker tole je kr neki. Se še odločam, ampal skoraj 100% grem tudi na nifty. Moja izkušnja s spolom na nuhalni, ni se nič videlo, tako da sva v prvo zvedela šele na morfologiji. Tokrat če bom dala čez nifty bom vedela že čez 14 dni, držim pesti še zq eno punčko, da zleze očiju pod kožo. ;) 
Vsak dan imam občutek da se trudim ful pit tekocine, pa vsak dan sproti imam obcutem da premalo, ker grem ful malo na wc čez dan. Trebušček že trdi, v drugo gre res hitreje. Mojemu še kar ni čisto otipljiva tale nosečnost, upam da se dokončno omehča po nuhalni ko bo videl video. Veselim se da bova po nuhalni povedala tudi stqrejši hčerki da bo dobila bratca ali sestrico.  :) sem jo zadnjic vprasala če si še želi bratca ali sestrico in katerega si bolj želi, je rekla jaaaa oba 🙈🤣

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 11:51:08)

Nora, super, da je vse ok in da se dobro počutiš. 💕 Pri meni se slabosti pojavijo samo še občasno, tako da je ta huje mimo očitno 😄

Pozitivna, sem te že pogrešala😄 Nuhalno imava na isti dan!! 😍 Seveda se bo takrat omehčal, moj mislim, da tudi še ne dojame čist 100% dokler ne bo sam videl, da je v meni res malo bitje 😂 slikca očitno ni dovolj prepričljiva🙈 A bo lahko šel zraven kaj veš? Meni so rekli, da zaenkrat še lahko, če ne bo takrat kake nove omejitve... 

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 12:02:38)

Hehe Evkaliptus, očitno bova imeli kar iste dneve preglede. Tudi meni so se tahujse slabosti nehale, sem prav vesela, ker med najhujsim mi je smrdelo meso in se živela od sendvicev s poli salamo in ogromno skledo solate motovilca s fižolom :)))) 

Nisem spraševala če je lahko zraven, ker mi je že sama rekla da če je možno naj bom sama, če bodo slučajno vmes kaksne omejitve že. Tako da bom vzela video pa si bo doma pogledal :) Kam pa greš na nuhalno? Jaz sem se kar za strahovo potem odločila. 
Aja a katera razmišla da bi se šla cepit proti gripi? Morem rečt da v prvo je bila to zqdnja stvar za katero bi se odločila. Ampak zdej ko imam že eno čmrljo doma ki mi pridno vse iz vrtca prinese, in sva letos obe gripo prebolevali, pa resno razmišljam da bi se cepila. Je priporočljivo za nosečke, ker cepijo z mrtvim cepivom, in ker je potem gripe menda lahko nevaren zq nosečko in plod :( je pa brezplačno zq nosečke. Morem g vprašat kaj misli 6.11. Ko imam pri svojem pregled. Menda nqj bi se od drugega trimesecja naprej cepilo.

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 12:08:55)

Jaz imam tudi pri Strahovi in 6.11. tudi ponoven pregled pri svoji gin 😂 Tako da bi bile težko še bolj usklajeni🙈
Joj jaz se nisem nikoli in se tudi ne bi cepila za gripo... res skušam še ekstra krepiti imunski sistem, zato je skrbim za zdravo črevo in redno pijem kefir, donat in probiotike ter veliko čaja z medom, poleg Novalaca dodajam vitamin D in C. Tako, da upam, da ne staknem česa... 

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 13:36:11)

Tudi jaz se nisem še nikoli zq gripo cepila, sem jo pa tudi letos prvic imela. Ampak sej pravim mi jo je tamala iz vrtca prinesla, ne vem sej kolebam. Ampak v treh mesecih kar sem noseca sem bila že 2krat prehlajena. Vsakic mi tamala kej prinese, kljub vitaminom, pa caj z medom, pq surovo sadje in zelenjava. Sj pravim ne vem, morem malo g v tej smeri vprasat, je ponavadi kqr realen. 

Hehe a mas popoldan pri strahovi? Ja zelo blizu sva po datumu, pol so pq enaki dnevi ja.

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 14:28:15)

Najbolje, da ga vprašaš ja, kaj predlaga 😉
Popoldne ja 😉 Posnetek ti posname, če želiš? 

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 14:41:08)

Še nekaj, a boš ti tudi dala kri za DHT že pred nuhalno? Meni niso nič omenili, da dam prej... koliko časa se pa sicer čaka na izvid? Najraje bi seveda dala prej, da bi potem na pregledu zvedela vse hkrati

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 14:45:13)

Ker sem se odlocila za nifty ne bom delala dhtja. Sicer sem v prvo to naredila istocasno, pa sem potem v roku par dni dobila domov po posti izvid.

Ja posnetek mislim da je nekih 10eur za placat jo moras pa opozoriti na zacetku, da ne pozabi posnet :) 

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 16:49:05)

Pozdravljene,

še ena srečka nosečka, ki pričakuje v maju se vam pridružuje [sm=smiley1.gif] moj PDP je 1.5.2021, moj prvi otroček.[sm=duda.gif]
Trenutno sem sredi 12. tedna, 21.10. imam NS.

Meni so tako neskončno dolgi so ti trije meseci, sploh po 4 letih truda in po tem, ko se 1. nosečnost žal ni iztekla dobro (v 9. tednu..).

Vse dobro želim vsem mamicam v pričakovanju, da bomo v maju vse cartale naše male škratke [sm=smiley1.gif]

Lp

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 17:14:25)

Škratek pozdravljena in čestitke💕
Še ena s podobnim PDPjem in NS 😁😉 jaz imam 5.5., nuhalno pa 22.10. Tudi meni se grozno vlečejo tile prvi tedni. Verjetno bo po nuhalni lažje, če bo vse ok... 🤞😊 

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 17:27:02)

...žal mi je, da se je tvoja prva nosečnost nesrečno končala💜 Sedaj si sreči iz najbolj tveganega že mimo in držim pesti, da bo vse ok💕

IZVIRNO SPOROČILO: Škratek89

Pozdravljene,

še ena srečka nosečka, ki pričakuje v maju se vam pridružuje [sm=smiley1.gif] moj PDP je 1.5.2021, moj prvi otroček.[sm=duda.gif]
Trenutno sem sredi 12. tedna, 21.10. imam NS.

Meni so tako neskončno dolgi so ti trije meseci, sploh po 4 letih truda in po tem, ko se 1. nosečnost žal ni iztekla dobro (v 9. tednu..).

Vse dobro želim vsem mamicam v pričakovanju, da bomo v maju vse cartale naše male škratke [sm=smiley1.gif]

Lp

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 17:35:31)

Oo, kako lepo [sm=smiley1.gif] potem bova skupaj odštevale še dober teden [sm=smiley1.gif] jaz imam sicer še prej pregled pri moji ginekologinji ta četrtek.

Koliko pa ste kaj stare oz. mlade? [sm=smiley1.gif] jaz sem 31, glede dodatnih testov (DHT/nifty) se še nisem odločila, verjetno bom počakala na rezultat NS.

Kako kaj prenašate nosečniške tegobe? Jaz imam še malo slabosti ob misli na določeno hrano in kavo, se pa že precej izboljšuje. Prsi me čez dan še malo bolijo, bolj ponoči.

Evkaliptus, je tudi zate 1. otroček? [sm=duda.gif]

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 17:39:21)

Hvala za dobre želje in misli.. v prvi nosečnosti žal ni bilo utripa na prvem pregledu...zato pa sem bila tokrat še toliko bolj srečna, ko sem zagledala mali utripajoči srček. [sm=smiley1.gif] res je čudež ustvariti novo življenje...

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 17:54:11)

Jaz sem imela pregled prejšnji četrtek in je lepo migal in mahal otroček, to je res lepo vidit😊 kam greš pa na nuhalno?

Jaz bom preverila DHT, za nifty se bom odločila po izvidu NS skupaj z DHT.. tudi jaz sem 31 in tudi prvi otrok in prva nosečnost😉 

Meni je bilo slabo do tega tedna, tako na sploh nekako non stop, ampak sem lahko jedla, samo kake težke jedi nisem prenašala. Prej sem jedla 2-3 obroke dnevno, sedaj moram večkrat po malem. Od včeraj imam pa grozen apetit in ves čas nekaj jem🙈 ... tako, da se bom malo pokontrolirala, da ne počim😂 Sicer me pa prsi še vedno bolijo, so tudi večje... utrujenost me še včasih zagrabi, vendar manj kot na začetku. 

Škratek89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 18:09:13)

No, to je dobro, da se ti je vrnil apetit [sm=smiley20.gif] Mene sicer bolj slabi misel na hrano, potem ko dam enkrat v usta pa mi ni več tako grozno [sm=smiley1.gif] sploh zelenjava mi ne gre, pa si prej nisem mogla predstavljati kosila brez nje, tako da se težko pripravim, da si kaj pametnega skuham.. zadnje čase imam take "nostalgične" dneve in posegam po hrani, ki sem jo imela rada kot otrok. Npr. prejšnji teden se mi je tako zaluštal čokolešnik, ki ga nisem jedla že vsaj 10 let, da sem ga mogla it še isti trenutek kupit [sm=jezicek.gif] Včeraj sem skuhala domači puding iz vrečke, kar je blo nazadnje tudi pomoje pred 15 leti [sm=smiley1.gif]

Nuhalno bom delala kar v Novi Gorici v Medartisu (naj bi bla oba ginekologa dr. Lovšin in dr. Reljič vredu), ker mi je najbližje- sem s severne primorske.

Lep večer in si še poročamo. Vse dobro. [sm=smiley31.gif]

evkaliptus -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 18:19:35)

Joj a veš, da jaz pa prav čakam na trenutek, da bi si rekla uuu prav tole bi zdaj rada jedla 😃 Čeprav s pudingom si mi kar lušte nardila 😍 

Lepo se imej 😉

Sun89 -> RE: MAJČICE 2021 (13.10.2020 19:36:23)

Škratek dobrodošla in čestitke :)

Tudi jaz sm v prvi nosečnosti jedla cokolesnik skoz 😂😂Za gripo cepljenje bom pa prašala g kaj misli, jao pomoje še splača.... 

PozitivnaEnergija -> RE: MAJČICE 2021 (14.10.2020 11:43:28)

Oo še ena z zgodnjim rokom ;) dobrodošla

Joj ja meni je tudi v prejsnji nosečnosti pasal čokolešnik, pa tone kislih kumqrc. No s kumaricami nadaljujem tudi sedaj, dnevno nq meniju 🙈🙈 ampak tokrat je pa norija s poli salamo, ki jo sicer sploh ne jem 🤣
Še dobro da mi ful diši tudi velika skleda solate vsak dan, da uravnotezim malo junk 🤣

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>