tuttifrutti -> RE: NOVEMBERKE 2020 (30.10.2020 21:13:26)
|
Torej: moja porodna zgodba: že nekaj dni pred porodom se mi je izločala rjava sluz, kar so rekli, da lahko traja do tri tedne in da se lušči čep, občutila sem tudi podobne simptome kot pred menstruacijo. Večer prej me je v križu zabolelo in bolečina se je razširila v hrbet, trajalo je mogoče minuto. Ko sem se naslednje jutro zbudila je bila na vložku taka "vodena" kri in to se je nadaljevalo zato sem klicala v porodnišnico, kjer so rekli naj se pridem pokazat. S partnerjem sva bila oba mirna in z občutkom, da ne bo nič, do konca sem napakirala torbo in odšla. Po pregledu so ugotovili, da sem odprta 3cm in sprejeta sem bila v porodnišnico, najprej so rekli, da ni nujno, da bom rodila tisti dan. Zelo kmalu je bilo mnenje drugačno 🤔 Ko me je že v porodni sobi pregledala ginekologinja, je želela predreti ovoje, ker ji ni bila všeč kri. Ko je to naredila je ugotovila, da je kri v plodovnici in se odločila za urgentni carski rez. V roku pol ure je bil najin mali na svetu. Diagnoza: odstop posteljice, potencialno nevarno. Imela sem popolno anestezijo in bila dva dni omotična, četrti dan po carsken rezu sva bila odpuščena v domačo oskrbo 👍 Oba sva v redu, mali počasi napreduje in pridobiva na teži, trudiva se z dojenjem,... kljub temu, da porod ni bil kot sem si ga želela, sem vesela, da se je tako končalo in da sva postala starša malemu, zdravemu dečku. Verjetno sem kaj pozabila, če vas kaj zanima vprašajte... Želim vam lep preostanek nosečnosti, božajte trebuščke in uživajte v brcikah (malo pogrešam ta del nosečnosti). Vas bom še naprej brala. In lepe porodne izkušnje vam želim! 🤗
|
|
|
|