Yuki
|
Živijo vse! Nekaj časa se nisem javljala - najprej ene počitnice, potem kup po in predpočitniškega dela, zdaj pa če druge počitnice. Jaz kar ne morem verjeti, ampak sem že v 36. tednu. razen, da sem precej nerodna (recimo, če je treba vstati iz tal ali se stlačiti v kakpen manjši prostor ), nimam kaj velikih težav. Spim dobro, zgaga me ne muči, krčnih žil nimam, vročina mi je znosna, noge mi ne zatekajo ... Res pa sem na morju, kjer super uživava z malo, in super mi je plavat. Naty ... poskusi se res sprostiti pred porodom, mislim, da sproščenost kar veliko pripomore k porodni izkušnji. saj je že priporočila ena pred mano, ampak Modrost rojevanja je bila meni v prvo skoraj biblija. Zelo lepo je vse razloženo. Jaz sem v prvo prebrala kar nekaj knjig - v glavnem vse na teo rojevanja iz knjižnice, sem hotel abiti pripravljena, tokrat pa... mogoče zdaj. Tudi v materinsko šolo nisem šla. Smile... tudi moj fant je zelo velik - prehiteva kak teden o dva pri obsegu glave in dolžini stegnenice, obseg trebuščka pa imam majhen. Merili so ga pri 32 tednih in še enkrat pri 35 tednih. Nič niso omenjali, vpliva na porod - bom pa na naslednjem pregledu še enkrat natančno zaslišala ginekologinjo. Sem pa nazadnje doživela kar neljubo presenečenje - saj se je fant obrnil v medenično vstavo. In zdaj breem vse možne forume o zunanjih obratih, vajah za obračanje in medeničnih porodih. Upanje je sicer še, da se obrne, me pa vsekakor skrbi. Ribica, Mal in Malinca ... Jaz nimam še nič pripravljeno, oprano in postavljeno. Pred dopustom je bbilo preprosto prevroče za ukrepanje. bom prala naslednji teden ko pridem z morja. Takrat tudi prestavimo postelje, izvlečemo previjalno mizo in na novo organiziramo stanovanje. Tudi kompletka za iz porodnišnice še nimam naštudiranega. No spletla sem mu jopico, ampak mislim, da bo za začetek septembra pretopla. Super Ribica, da šivaš. Meni ful paše ta čas, ko pletem za malega, tako nekako povezan se čutiš, verjetno je podobno, ko šivaš. Sparkles ... super za enakovrednost in pozicijo dvojčkov. Upam, da te res počakata še par tednov do zrelosti Emina ... ctg je verjetno res nekoliko dolgočasen za malo - odvisno kako miren tip je. Pa še zavleči se zna na pol ure ali več, če plod počiva. Mal ... jaz sem precej starejša od tebe in tudi pričakujem 2. otroka. In tudi mene skrbi, kako bo sprejet. Ampak mislim/upam, da se to zgodi kar naravno. Sicer ste tukaj vse že mimo 28 tednov, ampak vseeno opozorim: če hočeš na letalo po 28. tednu potrebuječ potrdilo ginekologa, da lahko letiš. Enkrat kasneje moraš podpisati tudi izjavo, da letalsko družbo odvezuješ odgovornosti, če se ti kaj zgodi. Sicer pa naj ne bi bilo problemov z letenjem do 37. tedna nekje (sploh če gre za krajše lete). Jaz sem letela na počitnice okrog 28. tedna, pa nisem vedela za to pravilo, ampak se mi je ravno poklopilo. Niso pa me opozorili, ko sem kupovala karte - čeprav sem se pojavila v agenciji s trebuhom No, ampak se je ok izteklo. Pri nas - v istri je bil dpopoldne dež, ne nevihte, je pa cel dan že tak oblačen in lepljiv.
|