|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
2.3.2019 23:26:39   
LoniRR
Bodocaamamica imas pa samo 2dni pred mamo PDP. No punce probite cimdlje zdrzat. Bom drzala pesti da bomo vse v aprilu tako kot treba. No ja razen jabuk je lahko en teden prej 😉 

(odgovor članu Bodocamamicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
3.3.2019 7:28:28   
Tela*
Jaz imam PDP 13.4.. Ja zdaj nazadnje je v 10ih dneh zrastel za 5 dni, zdaj pa imam itak na en teden pregled pa da vidimo kaj bo v petek..

Neposredna povezava do sporočila: 2002
3.3.2019 9:10:12   
Bodocamamicaa
O smo pa res vse skupaj 😁 mogoce se pa srecamo v porodnisnici hehe 😊 no sporocte kaj so rekli na kontrolah. Jst ze komi cakam sredo da zvem kaj pa kako. Ubogam navodila in pijem, jem in lezim na levem boku vecino dneva. 

(odgovor članu Tela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
4.3.2019 9:59:58   
Mišmašek
Aprilčiceee, kako ste? Ste šle kej v pusta letos ko smo idealne za klovnčke, kite, slončke in podobne okrogle maske 😂🎉 mi smo šli pogledat malo te povorke, da smo peljali tamalga, maaaaa, sem komi čakala da pridem nazaj domov na kavč. Hahaha, bomo drugo leto bolj aktivne maškare, letos je tako 😁

Neposredna povezava do sporočila: 2004
4.3.2019 11:36:54   
Cvetnilist
Punce, pregled v 36 tednu je za mano. user posted image Z malo je vse ok, vse njene mere odgovarjajo tednom v katerih sem, edino s težo prehiteva za en teden, tehta že 2900g tako da bo velika baba. user posted image Sem nekako že sprejela to, da se zna roditi z dobrimi 4kg. user posted image Ampak to je še najmanj, glavno da je vse ostalo ok. So pa sedaj tudi mere mojega trebuščka enake tednom v katerih sem. To sedaj prvič odkar sem noseča. user posted image
Sem pa dobila danes napotnico za porodnišnico, ter vse izvide za nazaj, kaj sem jih pač dobila skozi celo nosečnost, ker moram to imeti zraven v porodnišnico. Dobila sem tudi list za štetje gibov, šteti jih moram začeti v ponedeljek, biti pa jih mora 10 v 12 urah. Če je manj je rekla ginekologinja, da je treba poklicat. Drugače pa sem že naslednji ponedeljek prvič naročena na ctg, tako da se bodo sedaj za mene tudi začeli bolj pogosti pregledi. Sicer pa je skorajda razumljivo glede na to, da bom vstopila v zadnji mesec.
Sem pa od vsega navdušenja šla kar po nakupih ter kupila še banico in termometer, ker pa nisem mogla ostati samo pri tem sem kupila še en kompletek z baldahinom za posteljico ter potem v dm še nekaj krpic za umivanje ter prsne blazinice, vložke in mrežaste hlačke zase. Tako da mi sedaj res manjka edino še fiziološka raztopina in bebival kremica za ritko. user posted image
Imam že sama res občutek, da vas malo strašijo s temi zaostajanji v rasti trebuščka. Se mi zdi, da vas je ogromno že napisalo, da so vam rekli kaj takega. Vem da ni prijetno ampak poskusite se čim manj obremenjevat s tem, ker se na koncu ponavadi izkaže da je z otročičkom vseeno vse ok! Poznam tudi osebno dva primera, ko so rekli da trebušček zaostaja in ni bilo na koncu čisto nič narobe. Samo nepotreben stres za mamico. user posted image Dostikrat že potem takoj v porodnišnici na kontroli ugotovijo, da ni nič kar bi moralo mamice skrbeti.
Joj punce ne morem verjetni, da sedaj počasi že prehajamo v fazo odštevanja do poroda. user posted image Res je minilo neverjetno hitro.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
4.3.2019 11:38:54   
Cvetnilist
Mišmašek, jaz se letos nisem nič maskirala. Sem skoraj pozabila, da je pust. user posted image Drugače sem se vsako leto v šoli maskirala, ponavadi smo bili v razredu skupinske maske. Lani smo bili naprimer cela 1. stopnja, učiteljice z učenci, zamorčki in smo bili res prav prikupni. user posted image Drugo leto bo to spet bolj aktualno zame. user posted image

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
4.3.2019 12:48:46   
jabuk
Olja.

Pregled v PDC je za mano. Sem 37t/3 Vzamejo kri, vodo, ctg,  pritisk, pogovor z anestiziologom, uz, pregled mat.vratu, pogovor z ginekologom....Ugotovili So, da ima 2600g, kar se mu zdi bolj malo, zato naj bi me moj ginekolog moral še enkrat pregledati in povedati. Pa predpisal mi je tablete za železo, ker naj bi bila bolj slabokrvna. Odprta sem za 1 prst, kar naj bi bilo normalno (sicer pri sinu sem bila v tem času za 2 prsta, pa se potem nisem nič odpirala), je materični vrat mehak. Če bo vse ok  in če do 2.4. ne bo popadkov, ali se ne bom odpirala, mi bodo naredili CR-ampak je rekel, da bi se morala. Anestiziologinja me je prepričala v spinalno anestezijo (hotela sem splošno kot prvič), naj bi bila boljša. 
Ne, letos ne bom maškare, mi itak nič ni prav. :)

Neposredna povezava do sporočila: 2007
4.3.2019 14:36:20   
Cvetnilist
No Jabuk, jaz upam, da ti bo vseeno uspel porod po naravni poti, držim pesti za to, da ti bo. user posted image Drugače pa je vsaka nosečnost med seboj drugačna, tako da se ne preveč ozirati na prejšnjo, mogoče bo pri tej vse potekalo čisto drugače. Ja pri spinalni je verjetno tako, da si pri zavesti ali kako je s tem ne?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
4.3.2019 15:08:05   
Mišmašek

IZVIRNO SPOROČILO: jabuk

Olja.

Pregled v PDC je za mano. Sem 37t/3 Vzamejo kri, vodo, ctg,  pritisk, pogovor z anestiziologom, uz, pregled mat.vratu, pogovor z ginekologom....Ugotovili So, da ima 2600g, kar se mu zdi bolj malo, zato naj bi me moj ginekolog moral še enkrat pregledati in povedati. Pa predpisal mi je tablete za železo, ker naj bi bila bolj slabokrvna. Odprta sem za 1 prst, kar naj bi bilo normalno (sicer pri sinu sem bila v tem času za 2 prsta, pa se potem nisem nič odpirala), je materični vrat mehak. Če bo vse ok  in če do 2.4. ne bo popadkov, ali se ne bom odpirala, mi bodo naredili CR-ampak je rekel, da bi se morala. Anestiziologinja me je prepričala v spinalno anestezijo (hotela sem splošno kot prvič), naj bi bila boljša. 
Ne, letos ne bom maškare, mi itak nič ni prav. :)

Jaz sem imela v prvo spinalno in ti moram povedat, da jo hočem tudi sedaj. Otroka takoj vidiš, pa še okrevanje mislim da je hitrejše, ker nisi čoknen od spanca. Jaz imam super izkušnjo s spinalno. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
4.3.2019 15:38:28   
jabuk
Mišmašek hvala, si me malo pomirila. Cvetnilist, tako je, pri spinalni si buden. Je tudi ona rekla, da je okrevanje boljše.  

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
4.3.2019 15:54:29   
Cvetnilist
No, zveni bolje, če lahko potem svojega otročička takoj primeš v roke in lahko cel čas spremljaš porod. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
4.3.2019 16:22:35   
jabuk
Cvetnilist, veš, danes je tudi ena punca rekla, da je dobila list za štetje gibov pri svojem gin.. Jaz ga nisem, tak da tudi nisem vedela, da mora biti 10 gibov v 12ih urah...Bom jaz tudi zdaj bolj spremljala to...Najprej sem, potem spet nisem, ...

Neposredna povezava do sporočila: 2012
4.3.2019 17:14:17   
TissaBaby
Tudi jaz imela danes pregled, vse ok, sem ful vesela :). Zdaj imam pregled čez 3 tedne, potem pa porodniška in že na vsak teden. Naslednjič mi bodo naredili še odvzem krvi za hemogram, ker jemljem Tardyferon zaradi pomanjkanja železa. Danes dobila tudi napotnico za porodnišnico že in joj, tik taaak :D. Moj mali je obnjen navzdol, na hitrco, morda res minutko je naredila ultrazvok in ni sploh nič komentirala teže ne nič, jaz sem pa čisto pozabila na to. Ma dokler reče, da je vse ok, me sploh ne zanima :).

Mi je pa povedala, da lahko naslednjič odvzame bris za streptokok. Sem že mislila, da bi si plačala to, ampak berem Pušenjaka, ki pravi, da je ta odvzem bolj kar nekaj, ker je možnost res majhna in da če se rodi otrok pred 37.tednom, da itak dajejo antibiotik, če se pa donošen, je pa ful majhna šansa, ker ima že dober imunski. In še če se okuži, naj bi to ugotovili še v času bivanja v porodnišnici in zdravili. Tako da verjetno ne bom šla, moj mi je rekel, da naj kar neham brat, da je zadosti prebral.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
4.3.2019 17:25:39   
Cvetnilist
Jabuk, jaz sem še posebej vprašala ko sem dobila list kako je s tem štetjem in je rekla da pač v 12 urah, v katerih se tebi zdi, da je otrok najbolj aktiven, da jih moreš naštet 10. Moreš pa vsak dan ob enakih urah štet. Meni je rekla, da naj s ponedeljkom začnem. Takrat imam tudi prvi ctg.

Tissa, no super, da je še ena z dobrimi novicami iz današnjega pregleda. user posted image Jaz sem že od jutra povsem vshičena in srečna, ker vem da je z mojo pupo vse ok. user posted image Težo in ostale mere je meni povedala, ker sem mela danes prav napovedan ultrazvok za kontrolo rasti. Zato je tudi vse vpisala v materinsko knjižico in dejansko vse mere ustrezajo tednom v katerih sem. Edino s težo prehiteva za en teden, ima že 2900g. user posted image Sem pa posebej vprašala, če je še vedno punčka in mi je pokazala, da je še vedno. user posted image
Meni za te streptokok ni nič omenila, jaz pa sem od vsega skupaj tudi sama pozabila vprašat. Verjetno moja ginekologinja tega ne prakticira.
Sem pa dobila čisto vse izvide za celo nosečnost, je rekla da bom to potrebovala ko bom šla rodit, pa dobila sem tudi že telefonsko številko na katero moram poklicati, če do roka še ne bom rodila. Ker pa imam rok v nedeljo 7., je rekla sestra, da naj pokličem kar v petek.

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
4.3.2019 17:33:04   
Bodocamamicaa
Hej punce, vidim da ste omenjale ta streptokok...jst se tud nekako nagibam da nebi delala tega, sem tud mal prebrala in se mi ni zdel glih neki “nujno”. No superca, lepo je slisat da so dojencki zdravi in rastejo 🥰 upam da tud jst v sredo slisim dobre novicke, da smo “zredili” trebuscek. Cel teden samo pijem, jem in lezim na levem boku 🙈 

Neposredna povezava do sporočila: 2015
4.3.2019 17:39:09   
Cvetnilist
Bodocamamicaa, jaz ne bom delala streptokoka, ni mi niti ginekologinja omenila tega tako da verjetno ni čisto nujno. user posted image Sem prepričana, da boš tudi ti v sredo dobila dobre novice. user posted image
Drugače pa ne vem kaj imajo s tem levim bokom, tudi meni je svetovala, da naj ležim na levem boku. Nekaj bi naj blo s prekrvavljenostjo posteljice, da bi naj bla takrat najbolj prekrvavljena.

Neposredna povezava do sporočila: 2016
4.3.2019 17:48:11   
Bodocamamicaa
Ja, skos mi je omenjala ta levi bok. Tako, najboljsa prekrvljenost baje. Mi je bolj udobno na desnem 😁 ampak kaj cmo, ubogamo hehe. 

Neposredna povezava do sporočila: 2017
4.3.2019 18:05:42   
Cvetnilist
Tudi meni je bolj udobno na desnem in sem ji to tudi povedala ampak je rekla da naj se potrudim vsaj čez dan biti na levem. user posted image Ena stara vraža je, da če ženski bolj paše ležati na desnem boku, da pričakuje punčko. user posted image Pri meni drži, vse ostalo pa je bolj kazalo na fantka tako da te vraže niso kaj prida. user posted image Kaj ti pričakuješ Bodocamamicaa? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2018
4.3.2019 18:15:07   
Mišmašek

IZVIRNO SPOROČILO: jabuk

Mišmašek hvala, si me malo pomirila. Cvetnilist, tako je, pri spinalni si buden. Je tudi ona rekla, da je okrevanje boljše.  

Malenkost 😉 jaz sem po eni uri že probala dojit, po šestih sem pa prvič vstala in šla lulat brez katetra. Meni je to ful pomenlo, da sem se zavedala poroda in da sem bila sposobna biti zavestno z otrokom takoj ko je prišel na svet. Ne bo ti žal, boš vidla 👍

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
4.3.2019 18:15:50   
Bodocamamicaa
Mi pricakujemo fantka 😁 tko da pri meni ne bo drzalo hehe. 

Neposredna povezava do sporočila: 2020
4.3.2019 18:16:13   
Mišmašek

IZVIRNO SPOROČILO: Cvetnilist

No, zveni bolje, če lahko potem svojega otročička takoj primeš v roke in lahko cel čas spremljaš porod. user posted image
[/quote

Točno to ja 🙂

Neposredna povezava do sporočila: 2021
4.3.2019 18:35:29   
Cvetnilist
Bodocamamicaa, še ena ki izpodbija stare vraže. user posted image Jaz nisem v nosečnosti nič bruhala, zelo malo mi je bilo slabo, imela sem vse te ˝znake˝, da je fantek in evo sedaj sem v 36. tednu in pričakujem pupiko. user posted image
Ja Mišmašek, meni se zdi pač to najboljša opcija, da res lahko takoj dobiš otročička v roke in da se lahko zavedaš poroda, ne glede na to da je CR. Verjamem da mamicam to največ pomeni. Če pridem sama v takšno situacijo, da bom potrebovala CR, se definitivno odločim za to opcijo, da sem budna.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
4.3.2019 18:47:52   
LoniRR
Hehe cvetnilist pri meni pa bo drzala vraza 😉 k sm vecinoma ma desnem boku. Znam bit pa tudi na hrbtu.
No jst sm se pa odlocila za bris, ker bi rada bla mirna. Ne morem mimo zgodbe mamice, ki je zaradi bakterije izgubila otroka, ker niso znakov pravi cas prepoznali. Pa nisem zelela sploh strasit, ampak sama raje placam in bom mirna. Mene take zadeve strasijo in se jim raje izognem za par evrov kot da sem do zadnjega pod stresom. K npr. cepila se pa nisem proti gripi in kaslju k to ni na seznamu mojih strahov haha. Sm pa ful vesela cvetnilist, jabuk in tissa za preglede, da je se vedno vse ok. Cvetnilist kaj ni lep pregled ta kontrola rasti, ko se ze vsi organi vidijo? Pri meni je imela takrat 1800 kg. Tocno po krivulji 😉 potem imava pa obe drugi teden ctg 😁
Punce vse bo ok bote videle. Jabuk imam kar obcutek da bos dozivela naraven porod 😉 glede nato kako so ti rekli. Mi je pa vsec ko ti ne crnijo v bolnici ampak so ti optimisticno vse skupaj napovedali. Superca. Tissa hehe se malo a ne in bomo imele nase strucke pred seboj. Me ravno danes moj znerviral da bi bil cas da si malo pripravim kaj bom sabo rabila. Sm jst tista pri nama, ki je bolj na izi in pakira vedno zadnji moment. No zdj pa skoz razmislam koliko casa mi je samo se ostalo. haha ocitno ze opravlja svoje dolznosti. 😂😂Hm v maskare se pa jst ze vrsto let ne semim. Verjetno bo pa drugo leto drugace hehe

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
4.3.2019 18:54:02   
jabuk
Tissa, jaz tudi moram zdaj te tablete jemati za železo, mi je zgleda v 9m padel. Aja, sem.pozabila omeniti, da je moja tudi obrnjena na glavo. Spol mi je potrdil :D.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
4.3.2019 18:59:38   
Cvetnilist
Se mi zdi, da mogoče nekatere vraže držijo nekatere pa ne, je pa vedno možnost 50:50, da bodo ali ne. user posted image Saj pravilno, da si se odločila ampak saj pravim meni niti ginekologinja ni omenila tega, tako da če se ne bi pogovarjale tukaj o tem, sploh ne bi vedela za kaj se gre. In pač na podlagi tega, da mi ni bilo rečeno, sem se odločila, da ne bom šla na to. Če bi pa prakticirala to moja ginekologinja pa je čisto možno, da bi drugače razmišljala. user posted image
Ja, res je lep, ne morem verjeti, da je moja mala že prava baba. user posted image Ne vem kje se skriva teh 2900g. Moram pa priznati, da mi je res precej odleglo po tem pregledu, ko vem da je vse točno po datumih. No razen teža ampak to se ne sekiram, sem se tudi sama precej zredila tako da je normalno da je tudi ona večja. user posted image Pa tudi se gre samo za en teden razlike. No vidiš, to je najlepše ko je po krivulji. user posted image No super, kdaj ga maš? Jaz imam v ponedeljek. Me prav zanima kako bo to izgledalo. user posted image
Jaz tudi verjamem, da se bo vsem nam na koncu izšlo tako kot se mora. Moramo se vse zavedati, da smo zdaj že v takšnih tednih in da so otročički že toliko veliki, da tudi če pride do poroda, bo z njimi vse ok. user posted image Sem ravno prej brala en Pušenjakov pisal o tem kakšna je razlika če je otrok nedonošenček pred 30t in kako je če je nedonošenček pri naših tednih, ko praktično ne potrebuje več neke posebej nege. Si mislim tak, da če sama rodim zdaj ima mala že 3 kg kar pa je skorajda že res teža povsem donošenega otroka, tako da res se ne sekiram več, če rodim prej. user posted image Seveda bi pa rada donosila polnih 40t. user posted image
Joj to je mene tudi danes mama začela masirat, da bi si pa lahko počasi torbo pripravla, da zdaj se pa res lahko vsak čas zgodi. user posted image
Sem pa danes kupila res še tisto čisto zadnjo kaj sem potrbovala, tako da sem res 100% pripravljena. Čaka me še edino pranje posteljnine. Nabavila sem tudi že fiziološko, olivno olje, kremico, blazinice za prsi, vložke, mrežaste hlačke, v glavnem res vse kaj sem še potrebovala. Tudi banico. user posted image
Ma pa baby center spet takšne fajn akcije. Sem dobila banico znižano za 30%, zraven ujemajoč termometer, tudi znižan za 30%. Vzela pa sem še komplet eno takšno lepo roza posteljnino, imajo tudi znižanje za -20%. Aja pa tosamine izdelke imajo akcijo 2+1 gratis. Samo to samo še jutri.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.