|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
5.3.2019 9:16:08   
LoniRR
Jabuk pogovori se s svojim ginekologom in naj ti pove kaj je boljse. Ti bo zagotovo lazje. Hm datum pdpja je meni dolocila na podlagi neke tabelce glede na zadnjo menstruacijo. Potem pa je s pregledi preverjala razvoj otrocka in pdp. V kolikor bi odstopov bi pdp spremenila. Prvikrat me je tudi vprasala kok dnevni cikelj imam in koliko dni traja menstruacija. Sem med povprecjem torej 28dni in je nato rekla da lahko sledive tabeli povprecja in da se verjetno pdp nebo spreminju in res je tut UZ pri meritvah samo za ksn dan razlike zabelezu. Vidno na slikco desno spodaj... tko da kr vprasaj to svojo g. Da ne bos v dilemi glede CR. Mislim pa da glede na postavljen datum CR ti dajejo moznost naravnega poroda? Vazno da bota oba OK 😍

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
5.3.2019 9:19:27   
jabuk
Moj je po meritvah na uz celo rekel, da je otrok za 1 dan večji. Ta v porodnišnici pa pravi, da je za 2 tedna premala...Zdaj pa se pejt :D

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
5.3.2019 9:23:09   
LoniRR
Mismasek potem sva na istem glede cigaret. Sama sem rekla, da ne izkljucujem opcije da bi nazaj zacela ampak zagotovo ne preden nebi nehala dojiti. Ceprov zdj ko razmisljam se mi zdi pa skoda. Nic mi ne manjka in mislm da bom probala vztrajati tudi potem. Haha se moj heca, da ce bom spet hotla zacet, da bomo pa pac hitro se enega otrocka imeli. Prej al slej bom omagala s to mislijo 😂😂😂
Glede pucanja pa evo. Ena, ki ze ima otroka pa se vedno cisti. Verjetno bom jst ista. Ze sedaj samo pospravlam in se pred nosecnostjo sem. Takrat se vec. Sedaj prepustim npr.  tus kabino zaradi cistila raje mojemu, ki tudi obvlada. Potem okna zaradi varnosti otrocka... 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
5.3.2019 9:25:39   
LoniRR

IZVIRNO SPOROČILO: jabuk

Moj je po meritvah na uz celo rekel, da je otrok za 1 dan večji. Ta v porodnišnici pa pravi, da je za 2 tedna premala...Zdaj pa se pejt :D

Hm zanimivo. Tole odstopanje v mnenjih je pa kr precejsnje. 2tedna razlike pa ni malo. Si mogoce razmisljala o samoplacniskem tretjem mnenju?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
5.3.2019 9:34:05   
Cvetnilist
Jaz živali trenutno nimam še nobene, ker je komaj dobra 2 meseca kaj sem se preselila ampak mogoče pa ko bo mala malo zrastla. user posted image Zdaj dokler še bo mala si nebom nič nabavljala.
Jazz sem pridelala 20kg do zdaj.user posted image Me je kar groza. Ampak dobro, jaz pred nosečnostjo nisem jedla kruha, sladkarij, skoraj nič ogljikovih hidratov, v glavnem res sem pazila, ker se tako ali tako hitro redim. Ko sem pa zanosila sem pa začela jesti vse in sem začela dobesedno kipeti. Samo največji hec je da zadnje čase se redim po 3, 4 kg na mesec, a jem sploh nena veliko in dosti se gibam, tako da mi res ni povsem jasno. Ampak se trudim ne preveč obremenjevat, bom že po porodu izgubila kg, vem da bo težko in trdo delo ampak bom že. user posted image Si pa ti očitno tako kot moja mama, ona se mora prav basati, da sploh pridobi kakšen kg. user posted image In pol je cela srečna, ko vidi na tehnici samo 1 kg več. S tem da ona je takšne kombinacije hrane, da gre meni na bruhanje zraven, njej pa nič. user posted image
Jaz bom tudi imela vložke v torbi (za vsak slučaj), povedala pa definitivno ne bom da jih mam, ker za to morajo tam poskrbeti. Jaz tudi kar se male tiče, ne znam šparat haha. Saj pravim, da sem včeraj v baby centru pustila 85€, v dm 20€ in še v lekarni 20€. Me je kuj groza kak bo to ko bo še malo večja. user posted image Ampak dobro, nabavla sem pa zdaj res že vse kaj rabim.
No saj to je edino pravilno, da ste nehale kaditi, ko ste zanosile punce. Ker je kak je, cigareti definitivno pustijo neke posledice na otroku pa lahko reče kdo kaj hoče. user posted image Jaz če ne bi že prej nehala, bi zdaj definitivno.
Tudi meni je upoštevala ciklus 28 dni, samo jaz sem imela drugače res redne menstruacije točno na datum. Sem se pa včeraj pogovarjala z eno sodelavko Jabuk, ki je tri mesece nazaj rodila drugega fantka in sicer s CR. CR je imela že prvič ampak mi je pa povedala, da njej so dali na izbiro, da lahko rodi po naravni poti če želi.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
5.3.2019 10:57:00   
jabuk
V pon. bom mojemu gin. povedala za mnenje gin. v porodnišnici, pa naj sam pove...Sem pa brala, da na morfologiji so še najboljši rezultati, kasneje delajo meritve, prej se bodo zmotili. Sem brala,  so tudi puncam rekli, da je otrok 2600g, čez 2 dni pa rodijo čez 3000g težkega...Zato na te meritve tudi nič ne dam.....Saj glede CR mi je zdaj žal, da nisem pustila datuma kar 29.3., ker bi se lepo klapalo z ostalimi datumi- če ne bo prej. Saj mene so tudi vprašali in sem rekla, da vaginalno,  ampak ČE bo čez rok, bodo pa naredili CR. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
5.3.2019 11:43:54   
Lewisia
Punce, a imate oz. boste imele napisan kak porodni načrt? Nam je v šoli za starše rekla, naj ga imamo, meni pa se sanja ne o tem, saj prvič itak ne veš, kako to izgleda, kaj šele, da bi jih potem usmerjal z nekim načrtom. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
5.3.2019 15:05:49   
Cvetnilist
To je definitivno res, da se na morfologiji najlepše vidi vse in da se vredu pregledati, vse kaj se meri kasneje je sicer ok ampak meritve definitivno niso tako natančne. Zato tudi pride do takšnjih odstopanj meritev pri različnih ginekologih. Vseeno je otrok sedaj že toliko velik, da se težko naredi čisto natančna meritev. Pri napovedani teži otroka pa tako moraš vzeti v zakupi +/- 500g. No, morda pa ne boš šla čez rok in boš lahko rodila lepo po naravni poti. Pa tudi če se zgodi, da boš imela CR, se probaj odločiti za anastezijo pri kateri boš budna in boš lahko takoj prijela otročička. Verjamem, da je čisto drugačen občutek kot pa če si povsem uspavana.
Lewsia, jaz porodnega načrta nimam in ga niti nimam namena imet, ker se ga verjetno tako ne bodo morali natančno držati. Pri teh načrtih je tako, da pač si ženska izbira porod na pručki, če želi imeti v porodni sobi itd., kar pa je roko na srce v naših proodnišnicah skoraj da neizvedljivo, morda bi dobile vse to če bi imele srečo. Verjamem pa da ljudje v porodnišnici vedo kaj delajo in bom kar jaz sledila njihovim navodilom. user posted image
Edino kar bom še dobro premislila je to, da če bom dovolila, da mi predrejo mehur in če bom pustila da mi dajo umetne popadke. To dvoje baje naj ne bi bilo ok. Bomo pa videli kako in kaj ko se bo porod začel.

(odgovor članu Lewisia)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
5.3.2019 19:59:12   
KmAlU MaMiCa
Jaz nikoli nisem delala nacrta so me pa obakrat seznanili z moznostmi ki sem jih imela tako da ti itak sproti povedo kaj in kako. Edino cebi kera res kako svojo glasbo mela to ni panike to grejo na roko. Men je vse dopustno kar je dobro za otroka,  edino cesar res v nobenem primeru ne pustim je kak vakum...to pa naj me celo razrezejo samo da ni ga z vakumom ven ne vlecejo. Kolegica mela pri hceri full zdravstevnih tezav zarad tega. Ne hvala to pa je edino kar ne pustim. Glede umetnih sem jaz dobila dva na koncu da sem jo lahko iztisnila ker so bili moji presibki in se mi ni zdelo nic narobe s tem. Mehur pa prepiknejo ker so potem mocnejsi in pogostejsi popadki in porod napreduje hitreje...ce ne se zna pa zlo dolgo vlecit...ampak to se bo itak vsaka sama odlocla. Ven jih bomo spravle vse...to je dejstvo :) 

Neposredna povezava do sporočila: 2059
5.3.2019 20:18:08   
Cvetnilist
Ja, jaz sem pač dobila en nasvet, da to ni glih najboljše da ti predirajo mehur in dajejo umetne popadke in da naj probam roditi čim bolj naravno. Ampak saj pravim, ne vem kaj se bom odločla ko bom enkrat rojevala. user posted image

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
5.3.2019 20:25:40   
KmAlU MaMiCa
Kakorkoli gledamo je logicno da je najboljse za nas in za otroka da rodimo brez kakrsnegakoli umetnega poseganja v porod. Treba je sam pozitivno studirat in se osredotocit na to da res pri porodu odstevamo minute do nase najvecje srece...

Neposredna povezava do sporočila: 2061
5.3.2019 20:25:56   
jabuk
Cvetnilist, tukaj je ena zgodba punce, ki ni hotela sproženega poroda in je pisala, da so nanjo pritiskali in da je vztrajala na svojem in rodila v 42.tednu bp (je treba brati cel pogovor, celo mož se je oglasil). Meni se zdi dost zanimivo.

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=6839585

Neposredna povezava do sporočila: 2062
5.3.2019 21:00:46   
Cvetnilist
Točno tako Kmalu mamica. user posted image
Jabuk, hvala za link, bom prebrala. user posted image Ta nasvet mi je dala teta, ki je rodila tri otroke čisto naravno, brez prediranja in brez umetnih. Nikoli nobenih težav. Res pa je da je porod jemala zelo na izi in bila vedno sproščena.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
5.3.2019 21:09:58   
Cvetnilist
Jabuk sem prebrala. Saj tudi nasplošno velikokrat prebiram te Pušenjakove forume če me kaj zanima. Saj jaz ne trdim da pač to prediranje in umetni popadki niso ok ampak jaz imam res željo roditi čimbolj naravno, brez vsega če se le da. Ena prijateljica na primer ni pustila da ji dajo umetne popadke ko ji je odtekla voda in so ji govorili, da to ni ok, da je lahko z otrokom kaj narobe ampak je bila odločena da bo počakala 8 ur (toliko bi naj imel otrok časa da se rodi po odteku vode) in po 4 urah je dobila naravne popadke in rodila zdravega fantka. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2064
6.3.2019 8:30:07   
jabuk
Lih včeraj sem se pogovarjala z eno mamico, ki je 3x rodila in je rekla, da so ji vsakič sprožili porod, ker je bila 1 teden čez rok. Če se je pri sproženem porodu odpirala, bi verjetno tudi naravno rodila, če bi še malo počakali. Lahko da danes nič nisi odprt, čez 2 dni boš pa ful. Men je kar grozno, da tak na silo sprožajo, čeprav je z otrokom vse ok. 

Neposredna povezava do sporočila: 2065
6.3.2019 12:16:17   
Cvetnilist
Ne vem zakaj forsirajo sprožen porod po 1 tednu, sploh če je z otrokom vse ok. Pač glede na to da lahko nosimo tudi 2 tedna čez rok.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
6.3.2019 12:22:32   
jabuk
Bojijo se, da bi se kaj zgodilo in raje sprožijo.

Neposredna povezava do sporočila: 2067
6.3.2019 12:32:07   
Cvetnilist
Ja saj razumem. Pač jaz če se bo le dalo bom probala brez vsakih posegov v telo rodit.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
6.3.2019 13:59:45   
Bodocamamicaa
Evo kontrola je za nami. Zredili smo se 😁 prejsnji teden je imel cca 1900g, zdej pa cca 2180g, tako da je rekla da je ok, se zmer je trebuscek manjsi ampak da je fajn dobiu. Cez dva tedna me je spet narocila na kontrolo rasti. 

Neposredna povezava do sporočila: 2069
6.3.2019 15:16:55   
Cvetnilist
No super Bodocamamicaa, vedno je lepo slišati lepe novice. user posted image

(odgovor članu Bodocamamicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
6.3.2019 19:15:14   
KmAlU MaMiCa
Kolikor je meni znano je problem pri cakanju sledec...v veliko primerih...poznam 3 ki so bile v taki situaciji...se z predolgim cakanjem dojencki spustijo do porodnega kanala oziroma v porodni kanal, nato pa se zaradi raznih komplikacij...prevelik plod, sibki popadki, premalo plodovnice, izmucenost nosecnice, napacna lega...tam ustavi inje problem ker zenska ne more naravno rodit, plus tega pa je rizicen tudi cr ker je otrok ze v porodnem kanalu. Posledica so lahko mocne krvavitve, zdravstvene tezave otroka, razmrcvarjena nosecnica...baje je zelo bolece in nevarno vleci otroka iz porodnega kanala. Bila sem v sobi zraven nosecnice kjer sva obe cakali da bova sle v porodno. Obe s popadki, cez rok. Jaz sem rodila isti dan zjutraj ona pa dva dni kasneje pride iz poroda cela razrezana, imela je dve transfuziji, otrok cez 4500g in v inkubatorju zaradi resnih zdravstvenih tezav. In potemtakem vedi kaj je boljse. Res ne mores...samo upajmo da bo slo vse tako kot treba in vse rodimo brez problemov in zapletov. 

Neposredna povezava do sporočila: 2071
6.3.2019 20:20:12   
jabuk
Men je rekla gin.v porodni, ali bi danes rodili ali.pa čez 2 tedna, bi bilo isto. Tako da, včasih niti ni pomembno kdaj rodiš, situacija je ista. Men so sprožili porod, dan pred rokom, pa se nisem odpirala, znanki so zaradi istih problemov sprožili 2 tedna pred rokom, pa se je. Težko veš, kaj je razlog. 

Neposredna povezava do sporočila: 2072
6.3.2019 20:22:07   
KmAlU MaMiCa
Ja saj to je...nikoli pane mores za 100% vedet kaj je prav. Da cakajo pa je pol sranje ali pa da nekaj brezveze prehitevajo zaradi strahu pred ne vem cem vse. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
6.3.2019 20:37:04   
Cvetnilist
No ja, saj jaz nisem želela pametovati, saj pravim da sama ne vem kako bom če bom v takšni situaciji. Samo dobila sem nasvet, da če se le da, da naj se probam vsemu temu izogniti.

Neposredna povezava do sporočila: 2074
6.3.2019 20:41:35   
KmAlU MaMiCa
Saj tudi jaz nocem pametovat...pac izmenjujemo mnenja in izkusnje...itak pa sama pri sebi vsaka ve kaj si zeli in kaj bi in kaj ne. Ne obsojam nobene...men je fajn da je tolk razlicnih mnenj in pogledov na vse skupaj.

Vsaj mamo o cem za debatirat :) 

Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.