|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
27.2.2019 14:22:23   
Cvetnilist
To lulanje ponoči res ni niti malo prijetno no. Samo je pa kot neka predpriprava na zbujanje ponoči. user posted image Saj tudi jaz že od morfologije nisem imela ultrazvoka tako da nisem čisto prepričana, če je še vedno obrnjena na glavo ali ne. Zdaj v ponedeljek bom izvedela, ko imam napovedan ultrazvok. Ampak sodeč po gibih bi skorajda rekla, da je na glavico dol še vedno obrnjena, nisem pa 100%.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
27.2.2019 14:25:03   
jabuk
Cvetnilist, ampak jaz sem že več kot 36t pa mi ni delal uz, ti ga boš vsaj imela pri teh tednih. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
27.2.2019 14:34:03   
Cvetnilist
Samo res, nisem niti poštudirala, da si ti že s tedni pred mano. Zanimivo no, saj jaz tudi nisem pričakovala, da mi bo naredla še enega ampak je rekla, da bova pogledali kako mala raste. user posted image Pa kaj saj ti imaš tudi zdaj v ponedeljek pregled v porodnišnici če sem si prav zapomnila ne? Mogoče pa ti bodo te zdaj tu naredili kakšen ultrazvok. To bi skorajda mogli preverit če je otrok obrnjen ali ne.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
27.2.2019 14:35:50   
LoniRR
Uf na morfologiji je bila pri meni obrnjena precno. Tm od ene 27 tedna dalje pa mislim, da je na glavo in upam da tko tudi ostane 😉

Hm jst nimam tezav z wcjem. Spim ko top in ponoci grem mogoce 1x, ce pred spanjem spijm vsaj pol litra caja. Drugace pa zdrzim celo noc. Jabuk vprasaj drug teden na pregledu kako je obrnjen otrocek pa ti mogoce naredi UZ. Zgubiti nimas kaj. Samo kako vam pa bitje srcka preveri, ce vam ne naredi UZ?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
27.2.2019 14:52:01   
jabuk
Ja, upam na ponedeljek...Prej mi je preveril bitje srca z eno napravco, verjetno.podobno kot angelsound, samo bolj medicinska. Zdaj mi pa dela ctg, kjer poleg popadkov beleži tudi utrip srcka. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
27.2.2019 15:03:39   
LoniRR
Na ctg je mene narocila 13.3 ko bom 35tednov noseca. Jabuk ti kr vprasaj. Nimas kaj izgubiti ce reces. Najvec kar lahko, da te zavrne ampak dvomim. Mislim da si pa ze tako visoko noseca, da bi blo pa ze dobro vedeti kako je otrok obrnjen 🤔

Zanimiv nacin preverjanja bitja srca. Pri meni vedno naredi kratek UZ. Preveri bitje, lego in gibe. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
27.2.2019 15:40:54   
Cvetnilist
Tudi pri meni je vedno srčka ginekologinja poslušala z neko posebno napravo. To je na vsakem pregledu. No tudi na podlagi tega kje vedno poslušamo srček, sklepam da je obrnjena na glavo. No saj bomo videli v ponedeljek. user posted image
Ja Jabuk, res vprašaj. Izgubiti nimaš kaj. Ampak pomojem ti bodo tako ali tako naredili ultrazvok v vsakem primeru.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
27.2.2019 15:52:00   
Lewisia
Če se lahko malo vštulim. :) Govora je bilo o kompletkih, ki jih bodo imeli novorojenčki oblečeni, ko bodo zapustili porodnišnico.
Katere velikosti pa ste izbrale? 50, 56, 62...?
Ker eni pravjo, da so se njihovi otročki zgubljali v 56, drugi spet, da so ob odhodu domov potrebovali že 62.
Ali boste imele pripravljeno kar v več velikostih?

Neposredna povezava do sporočila: 1958
27.2.2019 16:05:50   
Cvetnilist
Jaz mam kompletek velikost 50, večina mi jih je rekla, da je na začetku 50 čisto ok. Bom pa videla zdaj na ultrazvoku kaj bo rekla ginekologinja, kako velika je mala in če bo rekla da bo pač med večjimi, bom vzela seveda večjo številko.user posted image

(odgovor članu Lewisia)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
27.2.2019 16:46:29   
jabuk
Cvetnilist ne zanašaj se lih na izračune ginekologov. Men se trije ginekologi napovedal velikega otroka, več kot 4kg, na koncu je bil 3300 in 51cm...Ja jaz imam 2 številki v torbi, 56 in 62. :)...Bi pa svetovala, da če je otrok velik 50cm, ga je bolje obleči v 56, kot pa v 50cm. :)

Neposredna povezava do sporočila: 1960
27.2.2019 17:07:08   
Cvetnilist
No saj to tak vem, da se lahko zmotijo, odstopanja bi kao naj bila 0.5 kg + ali -. Saj pravim, jaz imam sedaj za začetek pripravljeno 50, načeloma pa številke 50 sploh nimam dosti oblačil. Večino imam 56 +.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
27.2.2019 19:40:19   
KmAlU MaMiCa
Jaz nimam ene stvari 50. Vse od 56 naprej...tud ce je manjsi ga lazje obleces v 56 kot pa da ga tlacis v 50. Ce mu je malo ohlapno jaz ne vidim nobenga problema...bolj je smotano da mu je na tesno in mu tiscis gor ko je ze itak tak droben. A bo se katera sla za steptokok? Jaz sem v dilemi kaj nardit...prvic slisim za to...pa sem pred letom in pol rodila pa niso delali tega oziroma mi ponudili. Ne vem kaj bi. Kaj ve mislite? 

Neposredna povezava do sporočila: 1962
27.2.2019 19:58:19   
TissaBaby
Jaz imam tudi v 50, ma samo za to, ker sem dobila. Drugače sama ne bi kupovala v 50, sem istega mnenja, da nič ne škodi, če mu je malo preveliko.

Za ta streptokok sem tudi jaz šele tekom nosečnosti izvedela, prej mi ni nobena kolegica tega omenjala. Bom videla, če mi bo G kaj omenila to. Meni se zdi, da je toliko enih stvari, ki naj bi bile potencialno nevarne, ne vem no... Nisem si pa še nič prebrala o tem.

Danes 2 meseca imam rok in sem imela kar en napad, sem šla kupit še nekaj vložkov zase, kar lanolin od dm-a, eno hladilno mazilo in kremico za otročka, pa Dianatal gel sem kupila od ene 4 ampulce, ki so ji ostale. Kar nekako vse hočem imet pripravljeno :).

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
27.2.2019 20:15:35   
KmAlU MaMiCa
Te cist stekam Tissa...mene tud vsake tolk kr mal panika da je lahko vsak cas kaj jaz pa se to in ono in tretje nimam tak kot bi mogla met. Jaz verjetno ne bom dala za ta steptokok...se mi zdi sam nek dodaten strosek in ce mi pred letom in pol tega sploh niso omenili ze ni taka huda in pogosta rec. Ce bi vse dala skos kar bi naj blo fajn...nifty, dvojni hormonski, ne vem kake sanoplacniske ultrazvoke in se nevem kake dodatne preiskave...pa tak lahk zbolim na zivcih in sam placujem vsak mesec nekaj...sem optimist in verjamem da bo vse ok in da se nam rodi zdrav fantek. Sploh ne razmisljam o kakih slabih stvareh. 

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
27.2.2019 20:17:57   
TissaBaby
Bi lajkala tvoj post, če bi lahko. Jaz se strinjam, vsega je že preveč, samo vsega se ne da preprečit, malo pa moramo tudi zaupat naravi in usodi :).

Joj, danes sva sli z bivšo sodelavko, ki ima 3 tedne za mano rok malo do centra mesta, si razgledat kotičke za vozičkanje in je bilo tako lepo sončece, pa miljon mamic z vozički, sploh se mi ne da it več delat :D.

Neposredna povezava do sporočila: 1965
27.2.2019 20:25:44   
KmAlU MaMiCa
Ja jaz tud komi cakam da zalaufam vozicek...sploh ob takih dnevih. Upam da bo res vreme tako da bomo lahko cimvec zunaj...pa lepo s kako kolegico na kofe...komaj cakam res. Upam sam da bo uzival v vozicku kot sta tamale. Ce se nocejo vozit pol je kriza. Upam da ne bom izkusila kaj takega. 

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
27.2.2019 20:29:59   
Cvetnilist
Zelo dobro napisano Kmalu mamica in se čisto strinjam s tem. user posted image Se sama tudi držim tega. user posted image Drugače pa tako ali tako vse te dodatne preiskave tako zakasirajo da kuj groza.

Neposredna povezava do sporočila: 1967
27.2.2019 20:45:17   
jabuk
V prvi nosečnosti sem šla na streptokok (4leta nazaj), bil je negativen. Zdaj pa nisem sla, ker sem brala od Pušenjaka, da tudi če otrok kaže znake okužbe s streptokokom B, dajo antibiotik in je vse ok. Če se pa ve, da ima mama streptokok B, se mora sama odločit, če bo vzela antibiotik med porodom ali ne, je pa to dvorezen meč, ker z antibiotikom lahko umiješ tudi dobre bakterije, ki so v nožnici.
Mene pa zdaj neki hrbet boli, kar ne mine ta bolečina :/ 

Neposredna povezava do sporočila: 1968
27.2.2019 21:18:04   
Mišmašek
Hej hej, ja meni so ta bris za streptokok vzeli v 28 tednu in sem pozitivna, pa to brezplačno. Ker bom imela cr mi ni potrebno pit antibiotika. 

Za bradavice imam jaz lanolin balm, je res super, tudi v prvo sem ga imela. Me pa tudi mene matra to nočno lulanje. Pa občutek imam, da otroku placa zmanjkuje, ker me vse tišči, rebra, pljuča, v nožnico, povsod v glavnem. Pregled imam 10.3. in takrat bo ponovna kontrola rasti, da vidijo koliko je napredka v 14 dneh. Sem pa začela tudi sama sedaj konkretno gnezdit, res konkretno 😂 ahhh ja, mi nosečke 🤰

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
27.2.2019 22:51:08   
LoniRR
Hm sama sem bila skepticna za ta steptokok ampak sem se zanj odlocila, ker je po novem sprejeto, da bo to obvezno preko zdravstva. No mi smo se.v tej fazi ko je samoplacniski ampak verjetno v roku enega leta bo ze obvezna preiskava kot za tokso. Na podlagi tega sem se odlocila, da ocitno ni kar tako, ce jo je pripravljeno zdravstvo kriti. No ja to je m9j argument. Pa seveda enostavno bi bila rada mirna in, ce b9 par evrov pomagalo jih z veseljem dam. Bom pa kje drugje manj zapravila pa bom na nuli haha 😉

No danes sem kupila kos za plenice v baby centru pa se akcijo imajo na te kose. Sem pa vzela takega, ki je na kaset_e ali brez tko da bo tudi potem prisel v postev.Hm glede cunj imam jst samo en kompletek 50 in bom pripravila za v porodniscnico verjetno razlicne kompletke potem pa bo ze partner vzel primerno velikost. Hm mismasek, ce ni osebno, na podlagi cesa so se.odlocili, da bos imela CR? Vem da si imela injekcijo in da so ti ustavili popadke ampak ali to vpliva na odlocitev za CR. Oprosti ko tako cudno sprasujem ampak me zanima na podlagi cesa se odlocajo. Sama si ga res ne zelim, ce ne bo nujno ampak to ni stvar mase izbire.Joj punce tako lep vreme se je naredil, da je prov prijetno ko sem doma, stran od sluzbe in grem s parterjem na sprehod ali pa s kolegicami na kavo. Prov pase ta pocitek mozganov. Doma sem samo v elementu gnezdenja. Pucanje in pucanje. 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
28.2.2019 14:54:24   
Mišmašek

IZVIRNO SPOROČILO: Bodoca mamica1

Hm sama sem bila skepticna za ta steptokok ampak sem se zanj odlocila, ker je po novem sprejeto, da bo to obvezno preko zdravstva. No mi smo se.v tej fazi ko je samoplacniski ampak verjetno v roku enega leta bo ze obvezna preiskava kot za tokso. Na podlagi tega sem se odlocila, da ocitno ni kar tako, ce jo je pripravljeno zdravstvo kriti. No ja to je m9j argument. Pa seveda enostavno bi bila rada mirna in, ce b9 par evrov pomagalo jih z veseljem dam. Bom pa kje drugje manj zapravila pa bom na nuli haha 😉

No danes sem kupila kos za plenice v baby centru pa se akcijo imajo na te kose. Sem pa vzela takega, ki je na kaset__e ali brez tko da bo tudi potem prisel v postev.Hm glede cunj imam jst samo en kompletek 50 in bom pripravila za v porodniscnico verjetno razlicne kompletke potem pa bo ze partner vzel primerno velikost. Hm mismasek, ce ni osebno, na podlagi cesa so se.odlocili, da bos imela CR? Vem da si imela injekcijo in da so ti ustavili popadke ampak ali to vpliva na odlocitev za CR. Oprosti ko tako cudno sprasujem ampak me zanima na podlagi cesa se odlocajo. Sama si ga res ne zelim, ce ne bo nujno ampak to ni stvar mase izbire.Joj punce tako lep vreme se je naredil, da je prov prijetno ko sem doma, stran od sluzbe in grem s parterjem na sprehod ali pa s kolegicami na kavo. Prov pase ta pocitek mozganov. Doma sem samo v elementu gnezdenja. Pucanje in pucanje. 

Ma ni panike, ti kar vprašaj mar te zanima. Cr sem imela že v prvo zaradi anomalije maternice in sicer imam dve normalni maternici, dva maternična vratova in dve nožnici. Ker bi bilo preozko vse skupaj iz preventive nočejo niti poslušati po naravni poti. Tako da me čaka spet cr. Ma ni problema, po prvem cr sem jaz bila doma iz bolnice že 4 dan, otroka sem imela v porodnišnici non stop pri sebi, razen prvi dan. Sem tudi sama tako želela, da sem se čimprej navadla na nov ritem in novega člana. 10 dni po cr sem že brisala hišo 😆 meni ni bilo nič, ni pa vedno tako, nekatere so čisto boge. Odvisno od telesa. Jaz mislim da bom tudi zdaj super ok. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
28.2.2019 20:59:00   
Cvetnilist
Meni ni ginekologinja še ničesar omenila glede tega streptokoka. Mogoče bo kaj v ponedeljek na pregledu, bom videla. user posted image Bodoca mamica, tudi sama sem v elementu gnezdenja, vsak dan čistim kot da sem zmešana. user posted image Ampak vidim, da mi gre vedno težje od rok, se bo treba malo umiriti. user posted image
Super Mišmašek, da si zelo hitro okrevala po CR. Upam, da bo tudi sedaj v drugo tako. Kaj termin so ti že določili za CR ali kako je s tem?

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
28.2.2019 21:34:34   
LoniRR
Hm mene hrbet izda, ker se ne znam paziti in kar migam kot da nebi bila v 8mesecu... na sreco me moj non stop opozarja kdaj nej se ustavim. Joj kok mam se dela. Vse oprati in zlikati. Samo to bom cev mesec delala, ce bom pocasna. No danes sem koncno prejela odlocbo iz CSD in tudi meni pise za 3mesece. Znotraj obrazlozitve pa pise, da je to materinsko nadomestilo. Tko da bo prisla takrat se odlocba za starsevsko nadomestilo, ker sta locena.Mismasek tocno ja. Si rekla da imas zaradi tega CR ampak je ze dolgo od tega in mi uslo iz spomina. Kaj po tem pomeni, da bi lahko zanosila v obeh maternicah? Mislim ali ciklus ovulacije poteka loceno in bi lahko dejansko bila.v oneh hkrati noseca? Upam, da ti to ne vpliva na samo zivljenje in da je to kvecjemu anomalija kot ji reces kot plus in ne minus. 😊

Neposredna povezava do sporočila: 1973
28.2.2019 21:36:46   
LoniRR
Cvetnilist, ce te zanima jo pa kar sama vprasaj za mnenje glede bakterije steptokoka. Moja me je npr. Ze kalsen mesec nazaj seznanila.z vsemi opcijami cepljenja in preiskavami... in celo v karton zapisala. Potem pa je na meni kaj sprejmem. Za cepljenje se nisem odlocila. Za ta bris in pregled kontrole rasti ploda pa sem vzela.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
28.2.2019 21:45:04   
Cvetnilist
Mene pa boleče noge, ponavadi me začnejo tako boleti da se pol prisilim, da se vsedem user posted image Naredi pa tudi kilaža tu verjetno svoje zraven, ker sem se precej zredila ampak s tem se bom obremenjevala po porodu. user posted image Drugače pa te povsem razumem, da se ne moreš ustavit. user posted image To sem jaz na srečo že vse naredila. Sem pa tudi tako postopoma, vsak teden sem oprala in zlikala eno rundo.
Ja to majo neke finte s temi odločbami, sem pa jaz napisala mail na csd, kako je s tem, če potem avtomatsko dobimo novo odločbo ali je potrebno dati kakšno vlogo in so mi odgovorili, da nova odločba pride avtomatsko.
Bom vprašala zdaj v ponedeljek. Zanimivo no, da meni ni nič od tega omenila. Čeprav no kontrolo rasti mi bo tako naredila sama zdaj v ponedeljek. Že to mi je zanimivo, da sem imela zdaj mesec dni premora v pregledih, a s soboto bom že vstopila v 36. teden. Bom videla, če bodo od zdaj naprej te pregledi bolj pogosti. Morali bi že biti glede na to da bo zadnji mesec. user posted image
Meni je prav hecno ko vidim kako ginekologi med seboj različno delajo.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.